Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Dziewczyny czy dajecie dzieciakom krowie mleko?
Ja na śniadanie gotuję kaszke na rozcieńczonym mleku krowim.
Jakie objawy powinny mnie zaniepokoić?
W sumie to co zawsze może niepokoić - wysypki i biegunkaTunia76 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny czy dajecie dzieciakom krowie mleko?
Ja na śniadanie gotuję kaszke na rozcieńczonym mleku krowim.
Jakie objawy powinny mnie zaniepokoić?Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Mam jeszcze pytanko.
Ile kup robią wasze dzieciaki?
Mojej zdarza się 4 dziennie. I nie wiem czy mam się martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 12:25
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Kiedyś pytałam Was o te czwórki bo coś jest na rzeczy, u nas idą dolne czwórki, jedna już bielutka wystaje trochę, druga mniejsza ale dziaslo jak bania w tym miejscu. I też nam się sen pogorszyl, jeszcze przed szczepieniem MMR więc zwalam to na ząbki.
-
U mnie maly zrezygnowal z 2 drzemki sam. Jest zmeczony, ale nie da sie go uspac. Kiepsko, bo jak spal to z Michalkiem konczylismy zadania z przedszkola lub cos robilismy razem, albo mialam czas by cos posprzatac. Odkupilam od kolezanki tulę i troche nosze malego w najbarciej ciezkich momentach, jak musze gotowac, a on zaczyna robic niebezpieczne rzeczy lub chce mojego towarzystwa
Cudowny jest taki malenki czlowiek, ale jeszcze mam 2 dziecko i obowiazki. Ma wyjatkowo fajny glos - dla mnie ma sie rozumiec i slodkie papuśne nozki do calowania
stresant lubi tę wiadomość
-
Chyba jednak zmienie wozek. Kurcze moj xlander move choc moze nienajladniejszy to byla super maszyna. Przewygodny dla dziecka i dobry na trudny teren. Kupilam tanszy xlander go, ale chce zobaczyc jak go sie rozklada do pozycji lezacej bo niestety nie tak fajnie jak w xlanderze move, jesli bedzie kiepskie rozwiazanie to go zwroce.
-
Phil&teds jaki mam jednak kiepsko sie rozklada do pozycji lezacej, pod innymi wzgledami jest ok, wyglada bardzo fajnie, ma bardzo fajna folie przeciwdeszczowa wlasna, tylko to rozkladanie ciezkie to minus.
stresant lubi tę wiadomość
-
Misia wlasnie dlatego rozkladania nasz phils and teds lezy zlozony w samochodzie i wykorzystuje go tylko na wyjazdy lub do miasta na zakupy ( bo min. Miejsca w aucie zajmuje ) w domu mama mega maszyne navingtona ogromny na pasach z wygodna pozycja do spania do naszego ciezkiego gorskiego terenu
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak swietujecie dzis Dzien Matki?
Mi jest ogromnie przykro bo nie dostalam nic.... i nie chodzi tu o prezent, ale o sam fakt, ze moj maz zapomnial, ze ja tez jestem mama i to lada dzien podwojna... jest mi strasznie przykro bo wystarczyłby mały gest żeby wziął Małego na rece i przyniósł do mnie żeby ten mógł ucałować mamę z okazji jej święta, no a tutaj zupelnie nic...
A jakby tego było mało to około południa sam sie mnie spytał „to dzisiaj jest Dzien Matki?” Powiedzialam, ze no wlasnie TAK i juz myslalam, ze zaraz wezmie Malego i cos wykombinuje a ten wzial telefon i zadzwonil do swojej mamy z zyczeniami.
Usypiam Malego i sobie poplakuje piszac to. Przykro mi poprostu....😢
-
nick nieaktualnyChcebycmama - te chłopy to właśnie takie niedomyslne zawsze. Powiedz mu że oczekiwalas że póki dzieci za małe to ojciec przejmie rolę docenienia trudów macierzyństwa.
Powinien zapamiętać
A Ty mu coś na dzień ojca skombinowałaś? Spytaj jakby się poczuł gdyby nie dostał kompletnie nic.
Ja dostałam torta z napisem Dzień Mamy mimo że mówię wszem i wobec że moja dupa niedługo nie zmieści się na tej planecie.
Zjadłam 😋
I przyszedł mi nowy mop, który sobie parę dni temu zamówiłam. Mimo że mop nie był z żadnej okazji to się fest cieszę 🤷 Kura domowa... -
chce_byc_mama wrote:Dziewczyny jak swietujecie dzis Dzien Matki?
Mi jest ogromnie przykro bo nie dostalam nic.... i nie chodzi tu o prezent, ale o sam fakt, ze moj maz zapomnial, ze ja tez jestem mama i to lada dzien podwojna... jest mi strasznie przykro bo wystarczyłby mały gest żeby wziął Małego na rece i przyniósł do mnie żeby ten mógł ucałować mamę z okazji jej święta, no a tutaj zupelnie nic...
A jakby tego było mało to około południa sam sie mnie spytał „to dzisiaj jest Dzien Matki?” Powiedzialam, ze no wlasnie TAK i juz myslalam, ze zaraz wezmie Malego i cos wykombinuje a ten wzial telefon i zadzwonil do swojej mamy z zyczeniami.
Usypiam Malego i sobie poplakuje piszac to. Przykro mi poprostu....😢Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Ja nic nie dostałam ale gdybym dostała to wysłałabym męża do psychiatryka
to nie taki typ, ale na dzień ojca póki Nina sama czegoś nie będzie umiała przygotować też nie dostanie.
Mój mąż już nawet na urodziny przestał kupować, stwierdził że co chce sobie kupić to mam sobie kupić, przecież dostęp do konta mam 🤷♀️ taki mi się racjonalista trafilstresant, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPisałam Wam że mamy ostatnio coraz większy problem z wożeniem Ignasia w aucie.
Awantura od wejścia a już po kilkunastu minutach ciągły ryk.
Dotychczas w aucie wydawało się że z fotelikiem wszystko ok.
Ale wpadłam na pomysł żeby wsadzić go w domu na golasa.
Nie chciał w ogóle się dać włożyć, ale wkładaliśmy jego maskotkę i pokazywaliśmy że to nic strasznego i wsiadł z nietega mina. Okazuje się że Ignas nie muesi się w ramionach w tym foteliku i wisi w powietrzu, trzyma szyję cały czas napiętą.
Kiedy przyłożyłam jego głowę do końca okazuje się że na długość jego głowa jest równo z krawędzią fotelika.
Nie było tego widać kiedy był w bluzie w aucie. Wydawało się że jeszcze parę centymetrów do końca jest bo on był taki skulony i wtulał głowę w ramiona.
Ciekawe co nam wybiorą.
Edit: a obecny fotelik niby do 13 kg. Mc Pebble Plus. Ignaś waży 9Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 08:26
-
Mycha u nas tak samo z prezentami 😁 i dobrze nam z tym jeszcze chce to wprowadzic na swieta bo nigdy nie wiem co kupic 🤔
Chcebyc mama, przytulam i pocieszam 😘 jesli to dla Ciebie wazne to powiedz wprost mezowi
Paula u nas placz w foteliku byl od urodzenia mielismy kiddy evoluna -ogromny do dzis glowa jeszcze nie wystaje ale od lutego jezdzi w nowym JOIE ...bylo troche lepiej ale przy 8 kilometrze juz zaczyna narzekac ...takze tylko krotkie trasy...JOIE jest fajny bo barrdzo wysoko siedzi i widzi wszystko przez oknomalutka_mycha lubi tę wiadomość