WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    u mnie lekkie mdłości jak za długo nic nie jem...
    Mam tak samo! Poza tym lekki bol piersi przy dotyku i tyle. Czuje sie bardzo dobrze.

Dziewczyny jak zrobiliście sobie suwaczki w stopce?

Emma1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    J do pracy na 13:-/ .. jutro wolne a w niedziele praca .
    Gdzie pracujesz? Niedziele w pracy to chyba najgorzej co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w kolejny gorący dzień :) wy też tak źle teraz znosicie upały??
    Peppa też rano byłam na pobraniu krwi i diabeł mnie podkusił żeby jeszcze do proga i tsh zbadac hcg także też z niecierpliwością czekam na wyniki.
    Adonis_26 czy pracujesz w przedszkolu???

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a ja właśnie dojeżdżam do domu rodziców w Pl o dziwo po 22h podróży samochodem przez Europę czuję się dobrze. Trochę kiepsko wyszło przed tym urlopem bo miałam dwie noce w pracy a w dzien nie było jak spać bo pakowanie i załatwianie ostatnich spraw przed wyjazdem.
    W tej ciąży mam dużo energii i dobrze się czuję mam nadzieję że tak zostanie

Marta931217, teverde lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam tak samo! Poza tym lekki bol piersi przy dotyku i tyle. Czuje sie bardzo dobrze.

Dziewczyny jak zrobiliście sobie suwaczki w stopce?
    W zakładce 1trymestr jest założony temat suwaczki dla ciężarówek i tam są podane strony z różnymi suwaczkami i instrukcja jak wkleić.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te ciąxe poki co znosze ok. Zupelnie jak z Emmą. Z mlodym do 20 tc wymiotowalam wiele godzin dziennie, nawet po herbacie czy bułce z masłem.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Adonis a gdzie pracujesz że na dzieci czekasz?

Ja się czuję jakbym gorączkę miała, idę to zmierzyć bo tragedia. Jeszcze brakowało żeby w taki upał się rozchorowac

Prowadzę przedszkole

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Witajcie w kolejny gorący dzień :) wy też tak źle teraz znosicie upały??
    Peppa też rano byłam na pobraniu krwi i diabeł mnie podkusił żeby jeszcze do proga i tsh zbadac hcg także też z niecierpliwością czekam na wyniki.
    Adonis_26 czy pracujesz w przedszkolu???

Prowadzę i pracuję

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z wczoraj 470 :) znajoma twierdzi,że prawidłowo i nic tylko się cieszyć :)

siamyrka, Lili90 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja te ciąxe poki co znosze ok. Zupelnie jak z Emmą. Z mlodym do 20 tc wymiotowalam wiele godzin dziennie, nawet po herbacie czy bułce z masłem.

Ja też póki co bez problemów. Jedynie mięsa potrzebuje :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Gdzie pracujesz? Niedziele w pracy to chyba najgorzej co?
    Jestem managerka i organizuje wesela :) ale niestety taki urok pracy ze w sezonie nie mam sobót i niedziel wolnych , teraz się dogadałam i robię albo sobotę albo niedziele w danym tygodniu

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Norwegii pracowałam w recepcji w hotelu więc znam bol pracy w weekendy, noce, święta. Nigdy wiecej zwłaszcza mając dzieci

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja w Norwegii pracowałam w recepcji w hotelu więc znam bol pracy w weekendy, noce, święta. Nigdy wiecej zwłaszcza mając dzieci
    To wiesz o co chodzi :/ . Ja lubie bardzo swoją prace , po części to mój biznes tez , wiec jakos trzeba przetrwać , kwestia dogadania

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Prowadzę i pracuję
    Ja też w przedszkolu :)

f1d9680377.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja też póki co bez problemów. Jedynie mięsa potrzebuje :D
    Ooo tak! Jak ja mięsa nie lubiłam teraz mam fizia :)
    Zwleklam się w końcu z łóżka i nawet miałam ochotę na spacer a że do lekarza niedaleko to idę. W końcu chlodno!!!

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiepsko znoszę tą ciąże, ale może też z powodu nadczynności tarczycy. Ogólnie spałabym cały dzień, jak pochodzę trochę to boli mnie brzuch i robi się twardy cały. Biust boli ciągle ale nie bardzo mocno. I przez gorąco mam zawroty głowy. \

Mam już dość upałów!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_muycha, Adonis ja też pracuje w przedszkolu :) i marzy mi się założyć swoje, ale mam obawy że sobie nie poradze. Długo zamierzacie dziewczyny pracować? Mi w poprzedniej ciąży gin chciała od razu dać zwolnienie bo twierdziła, że praca w takim środowisku jest bardzo niebiezpoeczna dla kobiet w ciąży, a z obecym lekarzem nie rozmawiałam jeszcze na ten temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ile zamierzam pracować. jak będzie ok popracuje do końca roku, jak gorzej do września/ października

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    malutka_muycha, Adonis ja też pracuje w przedszkolu :) i marzy mi się założyć swoje, ale mam obawy że sobie nie poradze. Długo zamierzacie dziewczyny pracować? Mi w poprzedniej ciąży gin chciała od razu dać zwolnienie bo twierdziła, że praca w takim środowisku jest bardzo niebiezpoeczna dla kobiet w ciąży, a z obecym lekarzem nie rozmawiałam jeszcze na ten temat.
    Ja muszę do września, żeby umowę przedłużyć. A później zobaczę jak się rozwinie sytuacja. Jak już będę mogła powiedzieć o ciąży to wiadomo że będą mnie odciążyć w noszeniu czegokolwiek. Ale zarazkow, wirusów, pasożytów się boję. A będę pracować z najmłodszymi a tam jest tego niestety najwięcej. Więc nie wiem czy długo pociągne.

A kiedy chcecie w pracy powiedzieć? Jak serduszko będzie?

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Do stycznia minimum. Siedziałam dwie ciążę w domu i nigdy więcej. Nie zachorowałam w poprzedniej mimo,ze codziennie bywalam w przedszkolu. Jak mam być chora to i tak bede a zarazić mogę się nawet w skleie:
    Zmieniam sobie wymiar pracy i bede pracowac od 9 do 14. Zatrudniam dodatkową nauczycielkę i będą we dwie pracować na zmiany.

Swoje przedszkole to krzyż pański.

siamyrka lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ