X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    u mnie lekkie mdłości jak za długo nic nie jem...
    Mam tak samo! Poza tym lekki bol piersi przy dotyku i tyle. Czuje sie bardzo dobrze.

Dziewczyny jak zrobiliście sobie suwaczki w stopce?

Emma1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    J do pracy na 13:-/ .. jutro wolne a w niedziele praca .
    Gdzie pracujesz? Niedziele w pracy to chyba najgorzej co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w kolejny gorący dzień :) wy też tak źle teraz znosicie upały??
    Peppa też rano byłam na pobraniu krwi i diabeł mnie podkusił żeby jeszcze do proga i tsh zbadac hcg także też z niecierpliwością czekam na wyniki.
    Adonis_26 czy pracujesz w przedszkolu???

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a ja właśnie dojeżdżam do domu rodziców w Pl o dziwo po 22h podróży samochodem przez Europę czuję się dobrze. Trochę kiepsko wyszło przed tym urlopem bo miałam dwie noce w pracy a w dzien nie było jak spać bo pakowanie i załatwianie ostatnich spraw przed wyjazdem.
    W tej ciąży mam dużo energii i dobrze się czuję mam nadzieję że tak zostanie

Marta931217, teverde lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam tak samo! Poza tym lekki bol piersi przy dotyku i tyle. Czuje sie bardzo dobrze.

Dziewczyny jak zrobiliście sobie suwaczki w stopce?
    W zakładce 1trymestr jest założony temat suwaczki dla ciężarówek i tam są podane strony z różnymi suwaczkami i instrukcja jak wkleić.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te ciąxe poki co znosze ok. Zupelnie jak z Emmą. Z mlodym do 20 tc wymiotowalam wiele godzin dziennie, nawet po herbacie czy bułce z masłem.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Adonis a gdzie pracujesz że na dzieci czekasz?

Ja się czuję jakbym gorączkę miała, idę to zmierzyć bo tragedia. Jeszcze brakowało żeby w taki upał się rozchorowac

Prowadzę przedszkole

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Witajcie w kolejny gorący dzień :) wy też tak źle teraz znosicie upały??
    Peppa też rano byłam na pobraniu krwi i diabeł mnie podkusił żeby jeszcze do proga i tsh zbadac hcg także też z niecierpliwością czekam na wyniki.
    Adonis_26 czy pracujesz w przedszkolu???

Prowadzę i pracuję

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z wczoraj 470 :) znajoma twierdzi,że prawidłowo i nic tylko się cieszyć :)

siamyrka, Lili90 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja te ciąxe poki co znosze ok. Zupelnie jak z Emmą. Z mlodym do 20 tc wymiotowalam wiele godzin dziennie, nawet po herbacie czy bułce z masłem.

Ja też póki co bez problemów. Jedynie mięsa potrzebuje :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Gdzie pracujesz? Niedziele w pracy to chyba najgorzej co?
    Jestem managerka i organizuje wesela :) ale niestety taki urok pracy ze w sezonie nie mam sobót i niedziel wolnych , teraz się dogadałam i robię albo sobotę albo niedziele w danym tygodniu

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Norwegii pracowałam w recepcji w hotelu więc znam bol pracy w weekendy, noce, święta. Nigdy wiecej zwłaszcza mając dzieci

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja w Norwegii pracowałam w recepcji w hotelu więc znam bol pracy w weekendy, noce, święta. Nigdy wiecej zwłaszcza mając dzieci
    To wiesz o co chodzi :/ . Ja lubie bardzo swoją prace , po części to mój biznes tez , wiec jakos trzeba przetrwać , kwestia dogadania

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Prowadzę i pracuję
    Ja też w przedszkolu :)

f1d9680377.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja też póki co bez problemów. Jedynie mięsa potrzebuje :D
    Ooo tak! Jak ja mięsa nie lubiłam teraz mam fizia :)
    Zwleklam się w końcu z łóżka i nawet miałam ochotę na spacer a że do lekarza niedaleko to idę. W końcu chlodno!!!

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiepsko znoszę tą ciąże, ale może też z powodu nadczynności tarczycy. Ogólnie spałabym cały dzień, jak pochodzę trochę to boli mnie brzuch i robi się twardy cały. Biust boli ciągle ale nie bardzo mocno. I przez gorąco mam zawroty głowy. \

Mam już dość upałów!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_muycha, Adonis ja też pracuje w przedszkolu :) i marzy mi się założyć swoje, ale mam obawy że sobie nie poradze. Długo zamierzacie dziewczyny pracować? Mi w poprzedniej ciąży gin chciała od razu dać zwolnienie bo twierdziła, że praca w takim środowisku jest bardzo niebiezpoeczna dla kobiet w ciąży, a z obecym lekarzem nie rozmawiałam jeszcze na ten temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ile zamierzam pracować. jak będzie ok popracuje do końca roku, jak gorzej do września/ października

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    malutka_muycha, Adonis ja też pracuje w przedszkolu :) i marzy mi się założyć swoje, ale mam obawy że sobie nie poradze. Długo zamierzacie dziewczyny pracować? Mi w poprzedniej ciąży gin chciała od razu dać zwolnienie bo twierdziła, że praca w takim środowisku jest bardzo niebiezpoeczna dla kobiet w ciąży, a z obecym lekarzem nie rozmawiałam jeszcze na ten temat.
    Ja muszę do września, żeby umowę przedłużyć. A później zobaczę jak się rozwinie sytuacja. Jak już będę mogła powiedzieć o ciąży to wiadomo że będą mnie odciążyć w noszeniu czegokolwiek. Ale zarazkow, wirusów, pasożytów się boję. A będę pracować z najmłodszymi a tam jest tego niestety najwięcej. Więc nie wiem czy długo pociągne.

A kiedy chcecie w pracy powiedzieć? Jak serduszko będzie?

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Do stycznia minimum. Siedziałam dwie ciążę w domu i nigdy więcej. Nie zachorowałam w poprzedniej mimo,ze codziennie bywalam w przedszkolu. Jak mam być chora to i tak bede a zarazić mogę się nawet w skleie:
    Zmieniam sobie wymiar pracy i bede pracowac od 9 do 14. Zatrudniam dodatkową nauczycielkę i będą we dwie pracować na zmiany.

Swoje przedszkole to krzyż pański.

siamyrka lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ