X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    My jutro ruszamy do Olsztyna. 7 h jazdy, na szczęście nie same ale ostatnia taka długa podróż była rok temu. Trzymajcie proszę za nas kciuki, żeby mnie informacje nie załamały.
    Ale ten czas leci. Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny!! My trzymamy za was mocno kciuki i wierzymy w same dobre informacje.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, pewnie że trzymamy!! Ninka jest na tym forum szczególna!!!

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    My jutro ruszamy do Olsztyna. 7 h jazdy, na szczęście nie same ale ostatnia taka długa podróż była rok temu. Trzymajcie proszę za nas kciuki, żeby mnie informacje nie załamały.

Będzie dobrze Mycha! Jedziecie S8? To zapraszam na kawę!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha trzymam kciuki bardzo mocno!✊🏻✊🏻✊🏻❤️

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha jasne że kciukasy zaciskamy.
    Życzymy samych dobrych wiadomości. ❤️❤️❤️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już u mamy. Wiki zniosła podróż bardzo dobrze, chociaż trwała 2,5h.
    Był objazd na trasie i się trochę pogubiłam. Musiałam zawracać.

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    My już u mamy. Wiki zniosła podróż bardzo dobrze, chociaż trwała 2,5h.
    Był objazd na trasie i się trochę pogubiłam. Musiałam zawracać.
    Super tunia ze macie to za soba :)
    My w sobote jedziemy na komunię ale nie zabieramy Filipka do kosciola ze soba. Przyjęcie jest juz u nas w miescie to po drzemce teściowa go do nas przyprowadzi.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Zeszla wam juz linea negra?? Ja mam nadal...

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem u mnie znow komplikacje poporodowe....
    Tak jak za pierwszym razem umieralam z bolu bo pękły mi szwy, tak teraz wczoraj myślałam, ze umrę bo nie mogłam oddychać. Gdy rano wstałam to czułam się tak jakbym spadła z konia i mocno potłukła sobie zebra. Nie mogłam wziąć głębokiego oddechu bo bolała mnie cała klatka piersiowa i plecy. Bardzo szybko mi się pogarszało i nie mogłam już oddychać- myślałam, ze się uduszę bo każda próba wdechu kończyła się bólem jakby mi ktoś wbijał nóż w klatkę

Spędziłam cały dzień w szpitalu. Długa historia bo zbadali mnie wzdluz i wszerz, postawili mi dwie zle diagnozy, dali antybiotyk, morfine i kodeine na bol, powiedzieli, ze to infekcja i odeslali do domu a dziś rano zadzwonili, ze sprawdzili moje wyniki jeszcze raz i ze muszę jak najszybciej wrócić bo mam zator/zakrzep w płucu.
    Teraz jestem już w domu, ale jutro muszę się znowu stawić. Jestem na przeciwbólowych bo bez tego nie byłabym w stanie oddychać i muszę robić sobie zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi.
    Jakiegos okropnego pecha mam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 20:43

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę by mama zator w płucu i tyle z tym chodziłaś. Mnie straszyli że to trzeba natychmiast na pogotowie. Nie miałaś żadnych objawów zakrzepicy?
    Współczuję zastrzyków.
    Ja zrobiłam sobie 600,można się przyzwyczaić.
    A co ma poród do tego? Rodziłaś naturalnie, o ile dobrze pamiętam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą a badali cie na koronawirusa?
    Bo to takie objawy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama, to brzmi strasznie, obyś szybko wróciła do formy, zdrowia życzę!!!

Tunia, jak zabawialas Wiki przez tyle czasu na tylnym siedzeniu a Ty kierowcą?? Coś Ci spala??

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A tak z innej beczki. Zeszla wam juz linea negra?? Ja mam nadal...
    Już nie pamiętam kiedy mi zeszła ale chyba dawno temu...tyle że ja w ogóle miałam ja słaba.

Daffi lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pytanie z innej beczki: Czy myjecie już włosy Dzieci szamponem? Ja póki co wodą z płynem do kąpieli. A z resztą Kasia nie lubi myć włosów i większość kąpieli stoi lub kleczy w wanience. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 22:36

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama współczuję, straszne przeżycia. Dziwne że pozwalają Ci tak chodzić i tylko przeciwbólowe dają. Daj znać kiedy poczujesz się lepiej, oby jak najszybciej.

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Też mam pytanie z innej beczki: Czy myjecie już włosy Dzieci szamponem? Ja póki co wodą z płynem do kąpieli. A z resztą Kasia nie lubi myć włosów i większość kąpieli stoi lub kleczy w wanience. 🤪
    Tak, ale jak dochodzi do spłukiwania to jest wielki płacz. Rondo ściąga, odchylić głowy nie chce więc dużo jej po twarzy spływa. Macie na to jakiś trik?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Tymczasem u mnie znow komplikacje poporodowe....
    Tak jak za pierwszym razem umieralam z bolu bo pękły mi szwy, tak teraz wczoraj myślałam, ze umrę bo nie mogłam oddychać. Gdy rano wstałam to czułam się tak jakbym spadła z konia i mocno potłukła sobie zebra. Nie mogłam wziąć głębokiego oddechu bo bolała mnie cała klatka piersiowa i plecy. Bardzo szybko mi się pogarszało i nie mogłam już oddychać- myślałam, ze się uduszę bo każda próba wdechu kończyła się bólem jakby mi ktoś wbijał nóż w klatkę

Spędziłam cały dzień w szpitalu. Długa historia bo zbadali mnie wzdluz i wszerz, postawili mi dwie zle diagnozy, dali antybiotyk, morfine i kodeine na bol, powiedzieli, ze to infekcja i odeslali do domu a dziś rano zadzwonili, ze sprawdzili moje wyniki jeszcze raz i ze muszę jak najszybciej wrócić bo mam zator/zakrzep w płucu.
    Teraz jestem już w domu, ale jutro muszę się znowu stawić. Jestem na przeciwbólowych bo bez tego nie byłabym w stanie oddychać i muszę robić sobie zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi.
    Jakiegos okropnego pecha mam!
    Trzymaj sie wspolczuje komplilacji, a powiedz co z karmieniem piersia? Uda sie nadal utrzymac przy komplikacjach i antybiotykach?

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Trzymaj sie wspolczuje komplilacji, a powiedz co z karmieniem piersia? Uda sie nadal utrzymac przy komplikacjach i antybiotykach?
    Też o tym pomyślałam...
    Kasia nie lubi myć głowy i dlatego tylko moczymy te włosy..pochylić głowy nie chce, położyć się nie chce, więc zawsze Jej woda po twarzy i oczach spływa i pewnie też dlatego nie lubi mycia włosów. Więc też cz3kam na Wasze patenty 😉

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - współczuję komplikacji. Trzymam kciuki żebyś wyszła z tego obronną ręką.

Sansi - u nas nie ma problemu z myciem głowy. Od początku jak usiadł mówię mu "uwaga, spłukujemy" i zatyka rączkami oczy a ja polewam wodą z kubka. Myjemy szamponem odkąd skończył 3 miesiące.

Mycha - jak tam u Was? Dojechaliscie szczęśliwie?

Tunia - gratuluję łatwej trasy ;-) ja już mam stracha i kombinuje rozrywki na nasz wyjazd (też 2 godziny teoretycznie)

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama niech wam tylko nie przyjdzie do głowy teściowa do pomocy brać :p jestem z wami myślami :) jak już wydobrzejesz to podrzuć historię porodu, chyba że już gdzieś jest.
    Daffi jak sprawa z blizną? Wizytę przywrócili już?
    Julian od poniedziałku na całego do żłobka idzie ;) na 7 godzin, bo zmniejszylam sobie wymiar etatu. W tym i zeszłym tygodniu miał adaptację, od środy był4-6 godzin. Żłobkowe dziecko, je, nie płacze ;) i myślimy o staraniach nad drugim ;)

Paula_90, malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
‹‹ 4213 4214 4215 4216 4217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ