Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki ma stopy 15cm.
Do tego ma długi duży palec, więc w bucie luzy, a palec uciska.
Bardzo jej stopy urosły w lecie. Sandały kupione za duże, a ledwo przechodziła sezon.
Adidasy kupiłam w maju dużo za duże, a w jesieni już były małe. Uciskały wystający palec.
Teraz kupuje tylko buty na bieżący sezon.
-
Tunia76 wrote:Myślałam że tylko moja taka duża.
A ile ma wzrostu i wagi?
Wiki mija 97 centyle i wzrostu i wagą.
Obecnie w Pepco kupuję 92 i są na styk.
Kurtkę ze smyka ma 98.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:My chodzimy w 80-86 🙈 ale wazymy 12 klio....do zadnych ubran w pepco maly nie wchodzi bo sa za waskie....wszystko szyje sama a i taniej wychodzi 🤑
W południe zasypia noszona na rękach. 😭
-
stresant wrote:Dafi a oznaki miala? Chociaz minimalne?
Filipka nie badalam bo to z krwi zylnej pobieraja krew i wolalam oszczędzić mu tego. O ile Jula ma zdalne teraz to kiedys wrócą do szkoły i chcialam zaoszczędzić jej kwarantanny.. a obecnie ma zajęcia taneczne ktore odbywaja sie stacjonarnie i tu tez jest ryzyko ze grupa trafi w kwarantanne a Jule juz to ominie.
Filip miał w tym czasie co chorowalismy ta gorączkę i placz silny co karetka jechalismy do szpitala.. stwierdzili mu trzydniówkę i w sumie zgadza mi sie to ale kto wie czy jeszcze extra covida nie miał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 16:17
-
Okazuje sie ze nie zaoszczędzę Julce kwarantanny. Skoro byla chora a wykazuja to przeciwciała a na ta chwile niby drugi raz nie zachorujesz to niestety bedzie zawsze w kwarantannie po kontakcie. Honorowane są tylko testy RT-pcr i to musialaby miec wynik pozytywny.
-
stresant wrote:My chodzimy w 80-86 🙈 ale wazymy 12 klio....do zadnych ubran w pepco maly nie wchodzi bo sa za waskie....wszystko szyje sama a i taniej wychodzi 🤑
U nas tez 12 kg i rozmiar 80...86 juz powoli puka
.. stresant kiedy Ty mass czas na szycie!???Fasolka77
-
Fasolka ja bardzo malo spie przewaznie o 24 nawet 1 ide spac a wstaje kolo 6, 7. Wiec szyje wieczorami czasami jak maly spi przez dzien.... szycie nie jest tak czasochlonne jak sie wydaje, wiecej czasu zajmuje siedzenie na telefonie 😂
Szycie to takie moje hobby i relaks tak jakbym szla do fryzjera 😉 chcialam wstawic tu zdjecie ale z telefonu nie potrafie wiec rzuce na fejsa, ostatnio uszylam "patriotycznie" dress z krecikiem 😉 -
Daffi wrote:Okazuje sie ze nie zaoszczędzę Julce kwarantanny. Skoro byla chora a wykazuja to przeciwciała a na ta chwile niby drugi raz nie zachorujesz to niestety bedzie zawsze w kwarantannie po kontakcie. Honorowane są tylko testy RT-pcr i to musialaby miec wynik pozytywny.
-
stresant wrote:Daffi dzis na TVN mowili ze ogrom dzieci bez objawowych trafia do szpitala z powaznymi powiklaniami 😒 ale ma tvn podobno klamia wiec nie wiem czy prawda 😉 zycze Wam zeby juz nic Was nie dopadlo 😘
Mam nadzieję ze nas nic dopadnie i że informacja o bezobjawowych dzieciach i powiklaniach to kolejna sciema.. -
Czy wasze dzieci nosza kapcie?
Zaczal sie ten trudny okres dla nas, zimna podloga mi w skarpetach zimno.. ale maly nauczony chodzić boso albo w skarpetkach.. nie wie co to sa kapcie i ciezko mu założyć bo zdejmuje. Jak przekonać i zachecic dziecko? -
Przyszla dzis paczuszka z butami...jak ja dobrze zrobilam ze je zamowilam 🤩 sa super, butow innej firmy niz zeazoo jak narazie to Francik na noge nie zalozy 🤪
Przez lato mielismy sandalki i byly mega. Te zimowe tez super recznie szyte z welna w srodku, sama bym takie chciala miec 🤣Daffi lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Czy wasze dzieci nosza kapcie?
Zaczal sie ten trudny okres dla nas, zimna podloga mi w skarpetach zimno.. ale maly nauczony chodzić boso albo w skarpetkach.. nie wie co to sa kapcie i ciezko mu założyć bo zdejmuje. Jak przekonać i zachecic dziecko?
Jak nie ma kapci to grube frote skarpety z antyposlizgiem...nie opiera sie i zaklada bez problemu, lepiej sie mu chodzi w kapciach bo sie nie slizga....ale jak przekonac to nie wiem 🤔Daffi lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Moj w kapciach od poczatku....
Jak nie ma kapci to grube frote skarpety z antyposlizgiem...nie opiera sie i zaklada bez problemu, lepiej sie mu chodzi w kapciach bo sie nie slizga....ale jak przekonac to nie wiem 🤔 -
stresant wrote:Przyszla dzis paczuszka z butami...jak ja dobrze zrobilam ze je zamowilam 🤩 sa super, butow innej firmy niz zeazoo jak narazie to Francik na noge nie zalozy 🤪
Przez lato mielismy sandalki i byly mega. Te zimowe tez super recznie szyte z welna w srodku, sama bym takie chciala miec 🤣 -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Nadrobiłam i teraz ja 😋:
- Ignas ma takie beżowe trapery z Lasockiego lekko ocieplane, rozmiar 21 (stopa 13cm). Ma 81cm wzrostu, waży 10kg. Ciuchy z h&m są na niego za szerokie (na długość 86-92). Z Sinsay jesteśmy już na 92 a pidżamy 98.
- Tunis, współczuję śmierci babci. U nas zmarła babcia męża, miała 88 lat. Trafiła do szpitala z bardzo niska hemoglobiną (było 8 a powinno być 14). Babcia zmarła w czwartek a w piątek przyjechała policja do domu sprawdzić czy jest bo mieli pozytywny wynik korony (pobierano babci w szpitalu). Babcia sama już mówiła że umiera, czuła to od dawna. Korona myślę tylko postawiła kropkę nad i albo w ogóle nie miała wpływu. Babcia leżała w szpitalu tydzień, trafiła tam bo nic nie chciała jeść. I tydzień trzeba było czekać na pogrzeb, ale w Oławie terminy są nawet trzytygodniowe...
- Ignas był w piątek na ostatnim bexsero. Dziewczyny, jak on strasznie płakał 😭 Podałam mu paracetamol przed szczepieniem i potem wieczorem bo miał temperature 38 i widać było że go boli. Na drugi dzień zrobiła mu się opuchlizna i zaczerwienienie na 3/4 uda. Ja płakałam razem z nim. Jak wróciliśmy do domu i go usypialam po szczepieniu to ryczalam jak głupia, nie mogłam się uspokoić. Na szczęście to już ostatnia dawka. Dzisiaj już ma tylko gulke i nie boli go - daje dotknąć. Smarowalam altacetem.
- ja grypę miałam raz w życiu i od tego czasu się szczepię - w tym roku mi się nie udało, ale i tak mało wychodzę a już "do ludzi" to w ogóle więc liczę że się je zarażę. Przy grypie byłam pewna że nie dożyje kolejnego dnia. Potem mi się powiklalo z zapaleniem płuc i było wesoło. Przebieg grypy jest bardzo podobny do korony z tego co opisują ludzie. Problem polega na tym że wielu ludzi myli grypę z przeziębieniem i jak słyszy że "ta korona to tylko zwykła grypa" to nie mają punktu odniesienia bo nie wiedzą co to grypa.
Na grypę też się robi testyJa miałam typ A.
- strestant - to tak jak ja szydełkuje (ubranka chciałabym umieć szyć, mam starego łucznika od dziadka) i na szydełko zawsze znajdę czasRobiłam głównie zabawki dla Ignasia i innych dzieci a teraz robię serwetę na święta o średnicy metra. Myślałam że jak zabawki mi idą bezbłędnie to z serweta dam radę bez problemu. Taaaaaa, prułam i rzucałam tym już kilka razy 😂
- u nas chodzenie tylko na boso po domu ale mieszkamy w bloku i jak dotąd tylko raz włączyłam grzejnik w salonie bo było chłodno. A tak to chyba sąsiedzi nas grzeją 😳
- nasz rytm dnia wygląda tak że wstajemy około 6, potem drzemka 10-12 i po 18 już usypia. Jak chce spać to sam mnie woła "yć"(myć). A jak chce spać po południu to mruczy mmmm (tak jak ja mu "śpiewam" aaaaa).
- jestem w szoku jak takie małe dziecko dużo rozumie (wszystko 🤔). Idzie się z nim dogadać. A ja zawsze takie maluchy traktowałam jak takie małe ułomki. Dla mnie to mega interesujące, że rodzi się taki bobas bez jakichkolwiek umiejętności rozumienia i mówienia i po około roku ogarnia większość. Ludzki mózg jest niesamowity
Znowu wyszedł mi elaborat 🤦
Zdrowia Dziewczyny, trzymajcie się ciepło