WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki śpią jeszcze w ciągu dnia?

U nas spanie jest kiepskie. I w dzień i w nocy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tak, chociaż teraz młody w domu od 3 tygodni ponad to śpi do po 8 i drzemka wypada mu różnie, 14-15. Ale śpi. A na noc od 20 do 8 ;) miał epizody z 2 tygodnie temu, że budził się z płaczem, ale tak to śpi ;) w ciągu dnia to zasypia albo podczas obiadu, albo gdzieś na podłodze/kanapie 🤣 i oby mu tak zostało 🙏🏻, bo będzie mi chociaż odrobinę łatwiej ogarnąć dwójkę

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    On Ci sam leżał przeszło godzinę? I nie spał? Ja nie mogę wyjść z pokoju póki nie zasnie. Ale i tak nie narzekam, nie jest najgorzej
    Tak.u nas zasypianie wyglada tak ze po kolacji kapiel i odkladam do łóżeczkapo czym wychodze i zamykam drzwi. On sie kładzie sam i zasypia. Czasem chwile sie bawi ale to tewa max 10min i tuli sie do kocyka.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tak. U nas jest 1 drzemka 3h. Wvzoraj byla krotsza to wieczorem padl mi drugi raz.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzisiaj nie śpi w dzień. A tak liczyłam na 1h wolności.

Normalnie zasypia ok. 21.00 i śpi do 7.00 z 2 pobudkami.

Teraz nie wyspana chodzi i jęczy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina już czasami rezygnuje z drzemki, np dziś. A jak śpitto tylko godzinę. Ale za to w nocy od 20:30 do 8/9.

Daffi zazdroszcze

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nina już czasami rezygnuje z drzemki, np dziś. A jak śpitto tylko godzinę. Ale za to w nocy od 20:30 do 8/9.

Daffi zazdroszcze
    Wyslalam Ci filmik na messenger.

U nas nocka jest zazwyczaj od 21 a do ktorej to roznie.. raz do 7,8,9,10 ale generalnie jestem wyspana wiec nie mam co narzekac chyba ze zdarzy sie jakas wpadka jak po tym szczepieniu.
    Goraczkowal tylko po mmr i teraz po tej. A wcześniejsze 5w1 i pneumokoki bez żadnej reakcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:17

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj dwie drzemki. Jedną od 9 do 10 a druga od 14 do 15:30.
    Wstał o 5, usnął przed 19. Nie budzi się w nocy.
    Śpi ze mną i na drzemki usypia wtulony na rękach.

Z reguły mamy jedną drzemkę 10-12 i w nocy śpi 18-5, ale takie podwójne dość często się zdarzają (kilka razy w miesiącu).

Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - u nas dotychczas też nie było wielkich problemów, ale ta ostatnia dawka bexsero dała do wiwatu. Wydaje mi się że to przez to, że teraz już Ignas mocno biega i ten mięsień uda mocno używamy jest. (Mmr dostał w ramię i było ok).
    Teraz po bexsero opuchliznę miał na całe udo (ale w zakresie miedzystawowym wiec w normie) i było mega czerwone i gorące przez dwa dni no i miał 38stopni.

Ale wiadomo: wolę gorączkę i opuchliznę niż zarażenie meningokokami.

Nadal ma gulke (tą gulke daje glin, Ignas jest na niego wrażliwy) i ostatnim razem zeszło nam dopiero po 3-4 tygodniach. Jak już zejdzie to idziemy na meningokoki ACWY i ospę.

Laczylyscie ACWY i ospę?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    U nas wczoraj dwie drzemki. Jedną od 9 do 10 a druga od 14 do 15:30.
    Wstał o 5, usnął przed 19. Nie budzi się w nocy.
    Śpi ze mną i na drzemki usypia wtulony na rękach.

Z reguły mamy jedną drzemkę 10-12 i w nocy śpi 18-5, ale takie podwójne dość często się zdarzają (kilka razy w miesiącu).

Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej.
    Ale śpioszek.
    Zazdroszczę.

Paula_90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki tak się w nocy rzuca, że masakra. Śpi że mną. Dzisiaj o 3 dostałam kopa w głowę. I po spaniu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam zostało ostatnie bexero.
    Zastanawiam się nad ospa i meningokoki C.
    Te ACWY, to są właśnie te tym C, czy jeszcze coś innego?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Nam zostało ostatnie bexero.
    Zastanawiam się nad ospa i meningokoki C.
    Te ACWY, to są właśnie te tym C, czy jeszcze coś innego?
    To jest nimenrix i sa to meningo z grupy A,C,W,Y.
    my w styczniu mamy ostatnią bexsero (b) i po niej robimy nimenrixa a w tym wieku jest tylko 1 dawka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 10:47

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
    Zasypia za to wczesniej bo juz przed 18 mnie ciagnie na gore i pokazuje palcem na lazienke, ze chce sie kapac. Kapie wiec jedno i drugie o 18, potem czytanie ksiazek, laskotki, zabawy, przytulaski i o 19 mam fajrant i popijam winko😃 Spia od 19 do 6

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
    Zasypia za to wczesniej bo juz przed 18 mnie ciagnie na gore i pokazuje palcem na lazienke, ze chce sie kapac. Kapie wiec jedno i drugie o 18, potem czytanie ksiazek, laskotki, zabawy, przytulaski i o 19 mam fajrant i popijam winko😃 Spia od 19 do 6
    O 16 wstanie i o 18 chce spać?
    Dla mnie to jest niewyobrażalne.
    Tak to można mieć dzieci.

Moja wczoraj w południe nie spała i wieczorem poszła normalnie o 21.00

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Jak sie robi takie dzieci? 🤣🤣🤣 a karmisz jeszcze piersia?
    Jak tam postepuja prace w domu, kiedy przeprowadzka? Na swieta zdazycie?

U nas spi 1 x dziennie od 12 do 14, od miesiaca wieczorem zasypia o 22, 22:30 i spi do 8....wczesnie zasypial o 20 teraz mu sie przestawilo...w nocy pobudki na cyca

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej karmie piersia, ale raz dziennie przed snem daje Malej mm. Taka jej wprowadziłam rutynę, ze przed nocą zawsze jest mleko z butli bo chcialam, żeby od razu umiała pic z butelki i żeby wogole chciała pic mm. Wydaje mi się, ze potem będzie łatwiej ja odstawić bo słyszałam, ze niektore dzieci wogole nie chca pic z butelki i zadne mleko im nie smakuje a tak Mloda jest przyzwyczajona i to dla niej jeden gwint co pije i z czego😜

Nie wiem, czy wprowadzimy sie na swieta. Moze jednak przeczekamy do stycznia bo nawymyslalam troche rzeczy i ciagle dokladam mezowi roboty hehe. Niby juz duzo nie zostalo, ale jakoś powoli wszystko idzie. Na dodatek ja taka niezdecydowana... kupiłam 4 krany do łazienki bo nie wiedziałam, który wybrać i dzisiaj wszystkie odesłałam 🤦‍♀️ Juz wiem, ze wybralam zle plytki do kuchni bo wzielam matowe i jednak mi sie nie podobaja, no ale niestety sa juz polozone... z lazienki tez jestem srednio zadowolona bo tam wzielam zdecydowanie za ciemne i wyglada jak nora.. zlewozmywak do kuchni wzielam za maly i nie moge przez to spac - oj ciezko mi idzie to urzadzanie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:03

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko wszystko idealnie urządzić. Albo o czymś człowiek nie pomyśli, albo wydaje mu się ok w sklepie/internecie. Ale jak nie jest to totalna klapa to szybko się przyzwyczaisz. Może 3 dom urządzisz idealnie 😁

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wymyslilas z tym mm z butli 😀 Dlaczego ja tego nie wiedzialam rok temu 🤔 Francik pluje wszystkim oprocz cyca, ani mm ani zwykle krowskie ze sklepu ani kakalko...kompletnie nic z mleka 🙈 jak ja go kiedy odstawie to nie mam pojecia

Z urzadzaniem domu to wierze, naszczesie 11 lat temu jak ja urzadzalam dom to nie bylo takiego wyboru jak jest teraz i prosciej sie bylo czlowiekowi zdecydowac...

Bardzo sie ciesze ze Sie tak uklada wszystko, mocno Wam kibicuje 🤩

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dalej karmie piersia, ale raz dziennie przed snem daje Malej mm. Taka jej wprowadziłam rutynę, ze przed nocą zawsze jest mleko z butli bo chcialam, żeby od razu umiała pic z butelki i żeby wogole chciała pic mm. Wydaje mi się, ze potem będzie łatwiej ja odstawić bo słyszałam, ze niektore dzieci wogole nie chca pic z butelki i zadne mleko im nie smakuje a tak Mloda jest przyzwyczajona i to dla niej jeden gwint co pije i z czego😜

Nie wiem, czy wprowadzimy sie na swieta. Moze jednak przeczekamy do stycznia bo nawymyslalam troche rzeczy i ciagle dokladam mezowi roboty hehe. Niby juz duzo nie zostalo, ale jakoś powoli wszystko idzie. Na dodatek ja taka niezdecydowana... kupiłam 4 krany do łazienki bo nie wiedziałam, który wybrać i dzisiaj wszystkie odesłałam 🤦‍♀️ Juz wiem, ze wybralam zle plytki do kuchni bo wzielam matowe i jednak mi sie nie podobaja, no ale niestety sa juz polozone... z lazienki tez jestem srednio zadowolona bo tam wzielam zdecydowanie za ciemne i wyglada jak nora.. zlewozmywak do kuchni wzielam za maly i nie moge przez to spac - oj ciezko mi idzie to urzadzanie hehe
    Kochana wszystko na spokojnje. Wazne ze macie dach nad głową. A z urzadzaniem juz tak jest.. czesto kupimy co nam sie podoba i okazuje sie niepraktyczne.. a czasem poprostu po zakupie nagle przestaje sie podobac przyzwyczaisz sie. Juz lada moment.

b2ujp2.png

‹‹ 4249 4250 4251 4252 4253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ