X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki śpią jeszcze w ciągu dnia?

U nas spanie jest kiepskie. I w dzień i w nocy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tak, chociaż teraz młody w domu od 3 tygodni ponad to śpi do po 8 i drzemka wypada mu różnie, 14-15. Ale śpi. A na noc od 20 do 8 ;) miał epizody z 2 tygodnie temu, że budził się z płaczem, ale tak to śpi ;) w ciągu dnia to zasypia albo podczas obiadu, albo gdzieś na podłodze/kanapie 🤣 i oby mu tak zostało 🙏🏻, bo będzie mi chociaż odrobinę łatwiej ogarnąć dwójkę

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    On Ci sam leżał przeszło godzinę? I nie spał? Ja nie mogę wyjść z pokoju póki nie zasnie. Ale i tak nie narzekam, nie jest najgorzej
    Tak.u nas zasypianie wyglada tak ze po kolacji kapiel i odkladam do łóżeczkapo czym wychodze i zamykam drzwi. On sie kładzie sam i zasypia. Czasem chwile sie bawi ale to tewa max 10min i tuli sie do kocyka.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tak. U nas jest 1 drzemka 3h. Wvzoraj byla krotsza to wieczorem padl mi drugi raz.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzisiaj nie śpi w dzień. A tak liczyłam na 1h wolności.

Normalnie zasypia ok. 21.00 i śpi do 7.00 z 2 pobudkami.

Teraz nie wyspana chodzi i jęczy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina już czasami rezygnuje z drzemki, np dziś. A jak śpitto tylko godzinę. Ale za to w nocy od 20:30 do 8/9.

Daffi zazdroszcze

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nina już czasami rezygnuje z drzemki, np dziś. A jak śpitto tylko godzinę. Ale za to w nocy od 20:30 do 8/9.

Daffi zazdroszcze
    Wyslalam Ci filmik na messenger.

U nas nocka jest zazwyczaj od 21 a do ktorej to roznie.. raz do 7,8,9,10 ale generalnie jestem wyspana wiec nie mam co narzekac chyba ze zdarzy sie jakas wpadka jak po tym szczepieniu.
    Goraczkowal tylko po mmr i teraz po tej. A wcześniejsze 5w1 i pneumokoki bez żadnej reakcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:17

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj dwie drzemki. Jedną od 9 do 10 a druga od 14 do 15:30.
    Wstał o 5, usnął przed 19. Nie budzi się w nocy.
    Śpi ze mną i na drzemki usypia wtulony na rękach.

Z reguły mamy jedną drzemkę 10-12 i w nocy śpi 18-5, ale takie podwójne dość często się zdarzają (kilka razy w miesiącu).

Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - u nas dotychczas też nie było wielkich problemów, ale ta ostatnia dawka bexsero dała do wiwatu. Wydaje mi się że to przez to, że teraz już Ignas mocno biega i ten mięsień uda mocno używamy jest. (Mmr dostał w ramię i było ok).
    Teraz po bexsero opuchliznę miał na całe udo (ale w zakresie miedzystawowym wiec w normie) i było mega czerwone i gorące przez dwa dni no i miał 38stopni.

Ale wiadomo: wolę gorączkę i opuchliznę niż zarażenie meningokokami.

Nadal ma gulke (tą gulke daje glin, Ignas jest na niego wrażliwy) i ostatnim razem zeszło nam dopiero po 3-4 tygodniach. Jak już zejdzie to idziemy na meningokoki ACWY i ospę.

Laczylyscie ACWY i ospę?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    U nas wczoraj dwie drzemki. Jedną od 9 do 10 a druga od 14 do 15:30.
    Wstał o 5, usnął przed 19. Nie budzi się w nocy.
    Śpi ze mną i na drzemki usypia wtulony na rękach.

Z reguły mamy jedną drzemkę 10-12 i w nocy śpi 18-5, ale takie podwójne dość często się zdarzają (kilka razy w miesiącu).

Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej.
    Ale śpioszek.
    Zazdroszczę.

Paula_90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki tak się w nocy rzuca, że masakra. Śpi że mną. Dzisiaj o 3 dostałam kopa w głowę. I po spaniu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam zostało ostatnie bexero.
    Zastanawiam się nad ospa i meningokoki C.
    Te ACWY, to są właśnie te tym C, czy jeszcze coś innego?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Nam zostało ostatnie bexero.
    Zastanawiam się nad ospa i meningokoki C.
    Te ACWY, to są właśnie te tym C, czy jeszcze coś innego?
    To jest nimenrix i sa to meningo z grupy A,C,W,Y.
    my w styczniu mamy ostatnią bexsero (b) i po niej robimy nimenrixa a w tym wieku jest tylko 1 dawka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 10:47

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
    Zasypia za to wczesniej bo juz przed 18 mnie ciagnie na gore i pokazuje palcem na lazienke, ze chce sie kapac. Kapie wiec jedno i drugie o 18, potem czytanie ksiazek, laskotki, zabawy, przytulaski i o 19 mam fajrant i popijam winko😃 Spia od 19 do 6

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
    Zasypia za to wczesniej bo juz przed 18 mnie ciagnie na gore i pokazuje palcem na lazienke, ze chce sie kapac. Kapie wiec jedno i drugie o 18, potem czytanie ksiazek, laskotki, zabawy, przytulaski i o 19 mam fajrant i popijam winko😃 Spia od 19 do 6
    O 16 wstanie i o 18 chce spać?
    Dla mnie to jest niewyobrażalne.
    Tak to można mieć dzieci.

Moja wczoraj w południe nie spała i wieczorem poszła normalnie o 21.00

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Jak sie robi takie dzieci? 🤣🤣🤣 a karmisz jeszcze piersia?
    Jak tam postepuja prace w domu, kiedy przeprowadzka? Na swieta zdazycie?

U nas spi 1 x dziennie od 12 do 14, od miesiaca wieczorem zasypia o 22, 22:30 i spi do 8....wczesnie zasypial o 20 teraz mu sie przestawilo...w nocy pobudki na cyca

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej karmie piersia, ale raz dziennie przed snem daje Malej mm. Taka jej wprowadziłam rutynę, ze przed nocą zawsze jest mleko z butli bo chcialam, żeby od razu umiała pic z butelki i żeby wogole chciała pic mm. Wydaje mi się, ze potem będzie łatwiej ja odstawić bo słyszałam, ze niektore dzieci wogole nie chca pic z butelki i zadne mleko im nie smakuje a tak Mloda jest przyzwyczajona i to dla niej jeden gwint co pije i z czego😜

Nie wiem, czy wprowadzimy sie na swieta. Moze jednak przeczekamy do stycznia bo nawymyslalam troche rzeczy i ciagle dokladam mezowi roboty hehe. Niby juz duzo nie zostalo, ale jakoś powoli wszystko idzie. Na dodatek ja taka niezdecydowana... kupiłam 4 krany do łazienki bo nie wiedziałam, który wybrać i dzisiaj wszystkie odesłałam 🤦‍♀️ Juz wiem, ze wybralam zle plytki do kuchni bo wzielam matowe i jednak mi sie nie podobaja, no ale niestety sa juz polozone... z lazienki tez jestem srednio zadowolona bo tam wzielam zdecydowanie za ciemne i wyglada jak nora.. zlewozmywak do kuchni wzielam za maly i nie moge przez to spac - oj ciezko mi idzie to urzadzanie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:03

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko wszystko idealnie urządzić. Albo o czymś człowiek nie pomyśli, albo wydaje mu się ok w sklepie/internecie. Ale jak nie jest to totalna klapa to szybko się przyzwyczaisz. Może 3 dom urządzisz idealnie 😁

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wymyslilas z tym mm z butli 😀 Dlaczego ja tego nie wiedzialam rok temu 🤔 Francik pluje wszystkim oprocz cyca, ani mm ani zwykle krowskie ze sklepu ani kakalko...kompletnie nic z mleka 🙈 jak ja go kiedy odstawie to nie mam pojecia

Z urzadzaniem domu to wierze, naszczesie 11 lat temu jak ja urzadzalam dom to nie bylo takiego wyboru jak jest teraz i prosciej sie bylo czlowiekowi zdecydowac...

Bardzo sie ciesze ze Sie tak uklada wszystko, mocno Wam kibicuje 🤩

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dalej karmie piersia, ale raz dziennie przed snem daje Malej mm. Taka jej wprowadziłam rutynę, ze przed nocą zawsze jest mleko z butli bo chcialam, żeby od razu umiała pic z butelki i żeby wogole chciała pic mm. Wydaje mi się, ze potem będzie łatwiej ja odstawić bo słyszałam, ze niektore dzieci wogole nie chca pic z butelki i zadne mleko im nie smakuje a tak Mloda jest przyzwyczajona i to dla niej jeden gwint co pije i z czego😜

Nie wiem, czy wprowadzimy sie na swieta. Moze jednak przeczekamy do stycznia bo nawymyslalam troche rzeczy i ciagle dokladam mezowi roboty hehe. Niby juz duzo nie zostalo, ale jakoś powoli wszystko idzie. Na dodatek ja taka niezdecydowana... kupiłam 4 krany do łazienki bo nie wiedziałam, który wybrać i dzisiaj wszystkie odesłałam 🤦‍♀️ Juz wiem, ze wybralam zle plytki do kuchni bo wzielam matowe i jednak mi sie nie podobaja, no ale niestety sa juz polozone... z lazienki tez jestem srednio zadowolona bo tam wzielam zdecydowanie za ciemne i wyglada jak nora.. zlewozmywak do kuchni wzielam za maly i nie moge przez to spac - oj ciezko mi idzie to urzadzanie hehe
    Kochana wszystko na spokojnje. Wazne ze macie dach nad głową. A z urzadzaniem juz tak jest.. czesto kupimy co nam sie podoba i okazuje sie niepraktyczne.. a czasem poprostu po zakupie nagle przestaje sie podobac przyzwyczaisz sie. Juz lada moment.

b2ujp2.png

‹‹ 4249 4250 4251 4252 4253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ