Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Czy wasze dzieciaki śpią jeszcze w ciągu dnia?
U nas spanie jest kiepskie. I w dzień i w nocy.miał epizody z 2 tygodnie temu, że budził się z płaczem, ale tak to śpi
w ciągu dnia to zasypia albo podczas obiadu, albo gdzieś na podłodze/kanapie 🤣 i oby mu tak zostało 🙏🏻, bo będzie mi chociaż odrobinę łatwiej ogarnąć dwójkę
-
malutka_mycha wrote:On Ci sam leżał przeszło godzinę? I nie spał? Ja nie mogę wyjść z pokoju póki nie zasnie. Ale i tak nie narzekam, nie jest najgorzej
-
malutka_mycha wrote:Nina już czasami rezygnuje z drzemki, np dziś. A jak śpitto tylko godzinę. Ale za to w nocy od 20:30 do 8/9.
Daffi zazdroszcze
U nas nocka jest zazwyczaj od 21 a do ktorej to roznie.. raz do 7,8,9,10 ale generalnie jestem wyspana wiec nie mam co narzekac chyba ze zdarzy sie jakas wpadka jak po tym szczepieniu.
Goraczkowal tylko po mmr i teraz po tej. A wcześniejsze 5w1 i pneumokoki bez żadnej reakcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:17
-
nick nieaktualnyU nas wczoraj dwie drzemki. Jedną od 9 do 10 a druga od 14 do 15:30.
Wstał o 5, usnął przed 19. Nie budzi się w nocy.
Śpi ze mną i na drzemki usypia wtulony na rękach.
Z reguły mamy jedną drzemkę 10-12 i w nocy śpi 18-5, ale takie podwójne dość często się zdarzają (kilka razy w miesiącu).
Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej. -
nick nieaktualnyDaffi - u nas dotychczas też nie było wielkich problemów, ale ta ostatnia dawka bexsero dała do wiwatu. Wydaje mi się że to przez to, że teraz już Ignas mocno biega i ten mięsień uda mocno używamy jest. (Mmr dostał w ramię i było ok).
Teraz po bexsero opuchliznę miał na całe udo (ale w zakresie miedzystawowym wiec w normie) i było mega czerwone i gorące przez dwa dni no i miał 38stopni.
Ale wiadomo: wolę gorączkę i opuchliznę niż zarażenie meningokokami.
Nadal ma gulke (tą gulke daje glin, Ignas jest na niego wrażliwy) i ostatnim razem zeszło nam dopiero po 3-4 tygodniach. Jak już zejdzie to idziemy na meningokoki ACWY i ospę.
Laczylyscie ACWY i ospę? -
Paula_90 wrote:U nas wczoraj dwie drzemki. Jedną od 9 do 10 a druga od 14 do 15:30.
Wstał o 5, usnął przed 19. Nie budzi się w nocy.
Śpi ze mną i na drzemki usypia wtulony na rękach.
Z reguły mamy jedną drzemkę 10-12 i w nocy śpi 18-5, ale takie podwójne dość często się zdarzają (kilka razy w miesiącu).
Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej.
Zazdroszczę.Paula_90 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Nam zostało ostatnie bexero.
Zastanawiam się nad ospa i meningokoki C.
Te ACWY, to są właśnie te tym C, czy jeszcze coś innego?
my w styczniu mamy ostatnią bexsero (b) i po niej robimy nimenrixa a w tym wieku jest tylko 1 dawka .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 10:47
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
Zasypia za to wczesniej bo juz przed 18 mnie ciagnie na gore i pokazuje palcem na lazienke, ze chce sie kapac. Kapie wiec jedno i drugie o 18, potem czytanie ksiazek, laskotki, zabawy, przytulaski i o 19 mam fajrant i popijam winko😃 Spia od 19 do 6
-
chce_byc_mama wrote:U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
Zasypia za to wczesniej bo juz przed 18 mnie ciagnie na gore i pokazuje palcem na lazienke, ze chce sie kapac. Kapie wiec jedno i drugie o 18, potem czytanie ksiazek, laskotki, zabawy, przytulaski i o 19 mam fajrant i popijam winko😃 Spia od 19 do 6
Dla mnie to jest niewyobrażalne.
Tak to można mieć dzieci.
Moja wczoraj w południe nie spała i wieczorem poszła normalnie o 21.00 -
chce_byc_mama wrote:U mnie Maly jakies dwa tygodnie temu zrezygnowal z porannej drzemki. Wczesniej spal 2x po 2godziny a teraz juz spi tylko raz dziennie od 13:30 do 16.
Jak tam postepuja prace w domu, kiedy przeprowadzka? Na swieta zdazycie?
U nas spi 1 x dziennie od 12 do 14, od miesiaca wieczorem zasypia o 22, 22:30 i spi do 8....wczesnie zasypial o 20 teraz mu sie przestawilo...w nocy pobudki na cyca -
Dalej karmie piersia, ale raz dziennie przed snem daje Malej mm. Taka jej wprowadziłam rutynę, ze przed nocą zawsze jest mleko z butli bo chcialam, żeby od razu umiała pic z butelki i żeby wogole chciała pic mm. Wydaje mi się, ze potem będzie łatwiej ja odstawić bo słyszałam, ze niektore dzieci wogole nie chca pic z butelki i zadne mleko im nie smakuje a tak Mloda jest przyzwyczajona i to dla niej jeden gwint co pije i z czego😜
Nie wiem, czy wprowadzimy sie na swieta. Moze jednak przeczekamy do stycznia bo nawymyslalam troche rzeczy i ciagle dokladam mezowi roboty hehe. Niby juz duzo nie zostalo, ale jakoś powoli wszystko idzie. Na dodatek ja taka niezdecydowana... kupiłam 4 krany do łazienki bo nie wiedziałam, który wybrać i dzisiaj wszystkie odesłałam 🤦♀️ Juz wiem, ze wybralam zle plytki do kuchni bo wzielam matowe i jednak mi sie nie podobaja, no ale niestety sa juz polozone... z lazienki tez jestem srednio zadowolona bo tam wzielam zdecydowanie za ciemne i wyglada jak nora.. zlewozmywak do kuchni wzielam za maly i nie moge przez to spac - oj ciezko mi idzie to urzadzanie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:03
-
Super wymyslilas z tym mm z butli 😀 Dlaczego ja tego nie wiedzialam rok temu 🤔 Francik pluje wszystkim oprocz cyca, ani mm ani zwykle krowskie ze sklepu ani kakalko...kompletnie nic z mleka 🙈 jak ja go kiedy odstawie to nie mam pojecia
Z urzadzaniem domu to wierze, naszczesie 11 lat temu jak ja urzadzalam dom to nie bylo takiego wyboru jak jest teraz i prosciej sie bylo czlowiekowi zdecydowac...
Bardzo sie ciesze ze Sie tak uklada wszystko, mocno Wam kibicuje 🤩 -
chce_byc_mama wrote:Dalej karmie piersia, ale raz dziennie przed snem daje Malej mm. Taka jej wprowadziłam rutynę, ze przed nocą zawsze jest mleko z butli bo chcialam, żeby od razu umiała pic z butelki i żeby wogole chciała pic mm. Wydaje mi się, ze potem będzie łatwiej ja odstawić bo słyszałam, ze niektore dzieci wogole nie chca pic z butelki i zadne mleko im nie smakuje a tak Mloda jest przyzwyczajona i to dla niej jeden gwint co pije i z czego😜
Nie wiem, czy wprowadzimy sie na swieta. Moze jednak przeczekamy do stycznia bo nawymyslalam troche rzeczy i ciagle dokladam mezowi roboty hehe. Niby juz duzo nie zostalo, ale jakoś powoli wszystko idzie. Na dodatek ja taka niezdecydowana... kupiłam 4 krany do łazienki bo nie wiedziałam, który wybrać i dzisiaj wszystkie odesłałam 🤦♀️ Juz wiem, ze wybralam zle plytki do kuchni bo wzielam matowe i jednak mi sie nie podobaja, no ale niestety sa juz polozone... z lazienki tez jestem srednio zadowolona bo tam wzielam zdecydowanie za ciemne i wyglada jak nora.. zlewozmywak do kuchni wzielam za maly i nie moge przez to spac - oj ciezko mi idzie to urzadzanie hehe