X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Faktycznie, 1920 zł, ale pewnie o brutto im chodzi. Dzięki! :)
    Wiewióreczka, w 2018 dochód NETTO nie może przekroczyć 1922 zł na osobę, żeby móc dostać becikowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 23:36

Wiewióreczka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :-) wczoraj bardzo pilnowałam odstepów pomiędzy posiłkami i dziś rano cukier 83, kamień spadł mi z serca. Czyli jednak zero grzeszkow w moim przypadku, bo się to może źle skończyć.
    Co do makijażu to ja się maluje gdy wychodzę z domu, ale delikatnie:D jakoś tak podoba mi się moja twarz :D nie lubie jej zbytnio przemalowac :D tylko wypryski spedzaja sen z powiek, ale póki co fluid i odrobina korektora sobie z tym radzi ;-)
    Dziś mmąż wziął wolne... ah jak ja lubię takie dni.

martusiawp lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wygląda Wasza dieta cukrzycowa? Tez będę miała wizytę u diabetologa

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Przechodzilam caly dzien w koturnach i swietnej kiecce. Bylo super :) uwielbiam czuc sie kobieco. Korzystam poki jeszcze czuje sie dobrze ;) A Wy chodzicie w seksownych ciuszkach jeszcze czy juz raczej nie? Czujecie sie jeszcze kobieco i zalotnie?
    Ja sie maluje nawet jak siedze sama w domu :) ale raczej delikatnie, tylko podkreslam oczy i zawsze ubieram sie kobieco :) Lubię czuć się dobrze sama ze sobą i dbam o siebie dla siebie, a nie dla tych co mnie widzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 07:39

DorotaAnna lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzisiaj pełna energii od rana :) Wstałam, ogarnęłam facetom śniadanie i wio na badania. Byłam 15 minut przed otwarciem laboratorium a już 4 w kolejce, a z racji tego, że biorę na czczo po badaniach euthyroxu, potem przerwa, potem szybkie śniadanie i antybiotyk, to skorzystałam z pierwszeństwa. Tak więc już jestem po śniadaniu, zaraz zawozimy syna do szkoły i jedziemy z jednym z kotów do weterynarza, bo ma jakieś rewolucje żołądkowe :/ Z 3 kotami wiecznie coś...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A makijaż... Ja się maluję jak wychodzę do pracy, czasem na zakupy ale w domu się nie maluję, nie czuję takiej potrzeby, nie martwię się że mnie ktoś oceni, ja się czuję że sobą dobrze :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przechodzilam caly dzien w koturnach i swietnej kiecce. Bylo super :) uwielbiam czuc sie kobieco. Korzystam poki jeszcze czuje sie dobrze ;) A Wy chodzicie w seksownych ciuszkach jeszcze czy juz raczej nie? Czujecie sie jeszcze kobieco i zalotnie?
    Ja w ciąży czuję się jeszcze bardziej kobieco. Na codzień wolę ubierać się wygodnie, chodzę w spodniach najczęściej, w sukienkach tylko w lato. Dla mnie istotna jest bielizna, musi być kobieca, nawet pomimo to że nikt jej nie widzi. Poprostu sama dla siebie lubię czuć się sexy :) Jak wychodzę to zawsze się delikatnie maluję, ale jak siedzę w domu to nie czuję potrzeby, naturalnie bez makijażu też mi się podoba.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, a jak wygląda Wasza dieta cukrzycowa? Tez będę miała wizytę u diabetologa
    Kochana ja wybieram produkty o niskim indeksie glikemicznym i z tego tworzę dania :-) ogólnie gotuje jak zawsze tylko z pominięciem np. Produktu który mógłby mieć wysokie IG. Zamiast białego makaronu, jem makaron razowy, zamiast białego ryżu jem ryż brązowy, dużo kasz, sałatek, sałat. Soczewica to też jeden z podstawowych składników. Zero białego pieczywa, zamiast tego w hercie kupuje żytni bez drożdży, jeśli nie chce piec mi się ssamej :-) jem wszystko co można zerwać zz krzaczka, wyrwać z ziemi lub zerwać z drzewa :D jeśli kupuje produkt gotowy, zwracam uwagę aby miał krótki skład, nie zawierał cukrów, ulepszaczy i glutaminianow :D to tak w skrócie :D

Lolka30 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ta lokomotywa to idealne porównanie dla naszych maleńkich serduszek. Niech Mąż opatentuje swoją terminologie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 07:55

Paula 90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjke lekarz nazwał długa a nawet bardzo długa ale nie podał cm.
    Kurczę mam w moczu jakieś leukocyty i muszę dziś zrobić posiew. Czy leukocyty oznaczają antybiotyk?

age.png
    age.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera mi ostatnio wyszły w moczu leukocyty i bakterie, zrobiłam posiew, ale wynik mam, że nic nie wyhodowano. Dzisiaj mam lekarza na 12.30 to zobaczymy co na to powie :). Ale skoro posiew wyszedł ujemny to chyba nie dostanę antybiotyku bo po co

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria zależy czy dużo jest tych leukocytów, jeśli niewiele ponad normę to nie przejmuj się, w ciąży się zdarza. Jeśli dużo to może wskazywać na np na infekcję. Wynik najlepiej skonsultuj z lekarzem, bo my ci tu raczej nie wskażemy przyczyny.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pewna bylam ze 800zl do becikowego. Chyba mi sasiadka tak mowila.
    Ale te 1920 tez malo.

Ja wlasnie zjadlam sniadanie i ide sie robic na bostwo. Mnie o 3 w nocy obudzil pies na spacer. Siku sie jej chcialo. Poszlam w samym szlafroku i było mi cieplo. Stałam pod klatką w szoku :D

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja dieta tak naprawdę nie jest dietą ale zalecanie jeść mało i często.Makarony ,ryż chleb ciemny.Mieso chude lepiej pieczone.Na kanapki chuda wędlina .Owoce do 15 laczone albo z orzechami albo z jogurtem.To są moje ogólne zalecenia .Dostajesz od diabtologa glukometr i badasz i sama zobaczysz na co reagujesz dobrze na co nie.To taka samokontrola.Bo jak zjesz coś bardzo zakazanego to cukier Ci pokarze czy możesz czy nie .Ja np mogę frytki z mc a nie mogę zupy pomidorowej.:-D Co do becikowego to trzeba pamiętać że ten dochod dzielimy już na nowego członka czyli np na 3 nie na 2 jak w moim wypadku.No a co do kobiecości i ubierania w ciąży.To ja bardziej przypominam ferydnada kiepskiego niż jakas lasie.Mam swój wypowiedziany dres i jeszcze cieszę się że jest zimno o mogę ubierać czapkę .Nie muszę codziennie myć włosów żeby iść po bułki ;-)

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie ten olśniewający blask cery w II trymestrze? Ja mam tak zmasakrowany lewy policzek :( ja nigdy nie miałam problemu z trądzikiem ale od tego duphastonu mam dramat :( do końca tygodnia pociągnę dupka 2x1 pózniej juz tylko rano bede brała i mam nadzieje ze cera sie uspokoi. Juz bym całkiem odstawiła ale nie mogę tak na raz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, ja od około 12 tygodnia zauważyłam ze moje włosy sie w ogóle nie przetłuszczają a ze poza wiązaniem do góry nic z nimi nie robię nie katuje ich juz często chemia.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 800zł jrst do 500+ na pierwsze dziecko

Martusiazabka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a gdzie ten olśniewający blask cery w II trymestrze? Ja mam tak zmasakrowany lewy policzek :( ja nigdy nie miałam problemu z trądzikiem ale od tego duphastonu mam dramat :( do końca tygodnia pociągnę dupka 2x1 pózniej juz tylko rano bede brała i mam nadzieje ze cera sie uspokoi. Juz bym całkiem odstawiła ale nie mogę tak na raz...
    Ja nie biorę duphastonu a też z cerą nie jest najlepiej, więc niekoniecznie to od tego. A może to prawda co mówią że dziewczynki odbierają urodę :) :P
    No cóż, ja się nie przejmuję, bo zdarzały mi się problemy z cerą właśnie wtedy gdy szalały hormony (w okresie dojrzewania, po antykoncepcji hormonalnej, przed okresem czasem), więc teraz to chyba normalne. Trzeba nauczyć się z tym radzić najlepiej bez leków, naturalnie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArmelka ja tez biorę dupka ale nie zaobserwowałam żeby mińskie cera pogorszyła. Od piątku biorę już tylko jedn tabletkę, bo nie mam ani boli brzucha, ani twardnien, ani plamien. Dziś będę dzwonić do przychodni pytać o wyniki posiewu, jak bed ok to jutro jade na założenie pessara, jak nie to po leki. Ciekawe ...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Moja dieta tak naprawdę nie jest dietą ale zalecanie jeść mało i często.Makarony ,ryż chleb ciemny.Mieso chude lepiej pieczone.Na kanapki chuda wędlina .Owoce do 15 laczone albo z orzechami albo z jogurtem.To są moje ogólne zalecenia .Dostajesz od diabtologa glukometr i badasz i sama zobaczysz na co reagujesz dobrze na co nie.To taka samokontrola.Bo jak zjesz coś bardzo zakazanego to cukier Ci pokarze czy możesz czy nie .Ja np mogę frytki z mc a nie mogę zupy pomidorowej.:-D Co do becikowego to trzeba pamiętać że ten dochod dzielimy już na nowego członka czyli np na 3 nie na 2 jak w moim wypadku.No a co do kobiecości i ubierania w ciąży.To ja bardziej przypominam ferydnada kiepskiego niż jakas lasie.Mam swój wypowiedziany dres i jeszcze cieszę się że jest zimno o mogę ubierać czapkę .Nie muszę codziennie myć włosów żeby iść po bułki ;-)

Mozemy sobie podac rękę :) Ja mam 37 i nigdy włosow nie farbowałam :)

Nigdy sie tez nie malowałam, mam czarna oprawe oczu i dlugie rzesy, nie potrzebuje makijażu....5 lat temu zachorowalam na tradzik rozowaty, przeszłam serie drogich zabiegow laserowych (po ktorych cera odmłodniała i zmarszczki sie wygladziły - taki efekt uboczny :) ) cale szczescie czerowne plamy z twarzy zniknely ....ale mam zakaz stosowania jakichkolwiek fluidow, pudrow i innych rozmaitosci, tylko krem z apteki za 80zl ktory wystarcza na 2 tygodnie....a od jesnieni do wiosny czapka na glowe i 5 dni nie trzeba glowy myc :)po domu tez dresy....zreszta my cala rodzina dresowa jestesmy i nikomu to nie przeszkadza wazne aby czuc sie wygodnie :) buty na obcasie raz w tygodniu na godzine do kosciola zakladam, inaczej na plaskim latam bo praktyczniej :)
    U nas tez cieplo 20 stopni, ale za to halny wieje, na polu nie mozna nawet oddychac przez ten wiatr, pranie mi za 15 minut wyscholo - lepiej niz w suszarce :)

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ