Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:A ja nadal czekam. Poczułam w zeszła niedzielę i od tego czasu cisza. Raz na kilka dni mógłby się maluch odezwać żeby matkę uspokoić.
A to pierwsza Twoja ciąża ? Ja poczułam bodajże w poniedziałek i też nawet nie wiem czy to było to. Od tamtej pory cisza. Nie przejmuje się, bo to jeszcze nie czas -
Pierwsza ale to było tak specyficzne że wiem że to było to. Nigdy nic takiego nie czułam. Właśnie wiem że wcześnie i nie stresowała bym się gdybym jeszcze nic nie czuła. Ale jak już poczułam to myślałam że teraz przynajmniej co kilka dni będę to czuć.
-
Karolinka, spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin, przede wszystkim spokojnej ciąży, zdrowia i szczęśliwego porodu :*
Mnie ciągle coś tam na dole smyra i łaskocze, ale moje zapędy z radością, że to dzidzia rozwiewa detektor. Szukam malucha, on odstawia takie bajabongo, że można ogłuchnąć (jeden wieki trzask i kopanie), jest tu, za 5 sekund już gdzieś indziej, a ja nie czuję NIC. Więc czekam spokojnie do 20 tc, bo tak mi gin powiedział - pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie.
Dobranoc MamuśkiKarollinax26 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Karolinka, spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin, przede wszystkim spokojnej ciąży, zdrowia i szczęśliwego porodu :*
Mnie ciągle coś tam na dole smyra i łaskocze, ale moje zapędy z radością, że to dzidzia rozwiewa detektor. Szukam malucha, on odstawia takie bajabongo, że można ogłuchnąć (jeden wieki trzask i kopanie), jest tu, za 5 sekund już gdzieś indziej, a ja nie czuję NIC. Więc czekam spokojnie do 20 tc, bo tak mi gin powiedział - pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie.
Dobranoc Mamuśki
Kochana Wiewióreczko, dziękuje! ❤️
Łożysko ma wpływ na ruchy ? Ja mam na tylnej: -
nick nieaktualnyKarolina - juz wielokrotnie bylo o tym pisane Lozysko na przedniej ścianie tłumi kopniaki i moze utrudniac słuchanie tętna przez detektor
Jesli nasz na tylnej to istnieje wieksza szansa ze poczujesz ruchy/usłyszysz serduszko wcześniej niz 20 tydzień. Ale to jest tylko szansa, nie pewnosc. To zalezy od wielu czynników. -
Heya ja dziewczyny .A ja dzień zaczynam z katarem i bólem gardła.Musialam coś złapać na grobingu Ja w sumie od tego tygodnia już czuję te ruchy dość często ale nie ma reguły kiedy się pojawiają.Moj mąż ma dzisiaj wolne i chciałby dużo rzeczy porobić a ja będę snieta leżeć w łóżku
-
nick nieaktualnyNatalka - Tosia ja wczoraj zwymiotowałam biorąc magnez. Ale juz wcześniej mnie mdlilo. W ogóle od wczoraj nie mam apetytu dzisiaj wracam do krakowa i chyba pojadę do lekarza bo bardzo sie martwię moze przez to nie mogę jesc. Mam od 3 dni ciężki czas dużo nerwow w sobie i takiego poczucia stresu. Ogólnie nie wiem po co sie tym wszystkim przejmuje. Skoro zamknęłam ten etap ehh... ciazko żyje sie człowiekowi, który tak wszytsko bierze do siebie i przezywa.
-
Dzień dobry.. Naprawdę z tymi ruchami poleci szybko zobaczycie
Ja juz dwa razy poczułam na ręce nawet. Delikatnie nie bóg wie jaki kopniak no ale 18 tydz, 3 ciąża i dziecko duzeeee. Więc zobaczycie dni lecą i Zaraz będzie kopanie po nerkach
Moja koelzanka dopwido co zrobiła test, pozytywny.. A już w czwartek wizyta w 8 tyg!
Nie wiem kiedy i jak to leci
Miłej spokojnej niedzieli :*Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
To może znowu jakiś skok hormonalny i stąd te wymioty...
Karmelka, ja zawsze gdy czymś bardzo się martwię, mówię sobie, że to przecież nic nie zmieni, tylko niepotrzebnie się ddenerwuje i powiem Ci, że takie myślenie mi pomaga. Łatwiej jest mi wtedy zaakceptować zdarzenia na które i tak nie mam wpływu. Głowa do góry kochanaMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Natalka - Tosia ja wczoraj zwymiotowałam biorąc magnez. Ale juz wcześniej mnie mdlilo. W ogóle od wczoraj nie mam apetytu dzisiaj wracam do krakowa i chyba pojadę do lekarza bo bardzo sie martwię moze przez to nie mogę jesc. Mam od 3 dni ciężki czas dużo nerwow w sobie i takiego poczucia stresu. Ogólnie nie wiem po co sie tym wszystkim przejmuje. Skoro zamknęłam ten etap ehh... ciazko żyje sie człowiekowi, który tak wszytsko bierze do siebie i przezywa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:15
-
Mała8 wrote:Mnie rozłożyło przeziębienie.. takie to uroki jesieni☺ dziewczyny czujecie juz jakies ruchy?
Rozmawiałam ze szwagierka, ona w pierwszej ciąży czuła coś koło 20 tygodnia więc jeszcze jest czas.Mała8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBARDZO WAŻNE!!!
Dziewczyny, znalazlam informacje, ktora jest dla nas bardzo ważna i postanowiłam sie nią z Wami podzielić.
Uwazajcie na Lukrecje - jest ona w wiekszosci owocowych/smakowych herbat na przyklad.
Ten skladnik moze uszkadzac mozg płodu, zwieksza znaczaco ryzyko ADHD, wplywa na zmniejszenie intelektu dziecka.
Ponizej jeden z wielu artykułów na ten temat:
https://parenting.pl/lukrecja-szkodzi-kobietom-w-ciazy
Sprawdzcie swoje herbaty i slodycze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:51
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Dzięki Paula! Ja akurat nie pijam takich herbat a i słodyczy raczej nie jadam. Ale dzięki, będę pamiętała.
Ja szukalam jakiejs herbaty w Biedronce. I wszędzie była lukrecja, doslownie w kazdej. I sprawdzilam w internecie. Dobrze, ze zrobilam to zanim zaczelam pić herbaty. -
Paula 90 wrote:Kiwona - a to nie zgaga?
Jak zgaga to polecam lyzeczke musztardy. Ma dzialanie alkalizujace. Dziala od reki. Normalnie lykasz lyzeczke musztardy jak syrop. Dziala na wszystkich w mojej rodzinie
Na zgage u mnie działała szklanka zimnego mleka polecam spróbować. W późniejszych miesiącach zgaga jest częstaPaula 90, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Mama trzech ❤️♥️❤️
Mama aniołka 2018 -
Karmelllka90 wrote:Natalka - Tosia ja wczoraj zwymiotowałam biorąc magnez. Ale juz wcześniej mnie mdlilo. W ogóle od wczoraj nie mam apetytu dzisiaj wracam do krakowa i chyba pojadę do lekarza bo bardzo sie martwię moze przez to nie mogę jesc. Mam od 3 dni ciężki czas dużo nerwow w sobie i takiego poczucia stresu. Ogólnie nie wiem po co sie tym wszystkim przejmuje. Skoro zamknęłam ten etap ehh... ciazko żyje sie człowiekowi, który tak wszytsko bierze do siebie i przezywa.
Ja też mam ostatnio dużo stresu i biegania w załatwianiu wielu spraw, ale próbuję robić wszystko żeby się jednak wieczorem zrelaksować i myśleć tylko pozytywnie
Mnie też czasem brzuch zakłuje, czasem wydaje mi się twardszy niż zwykle, ruchów nie czuję codziennie. Nie ma co z każdą taką rzeczą lecieć do lekarza, spokój to chyba najlepsze lekarstwo na wszystkie te dolegliwości
Wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 11:49
Karollinax26, Martusiazabka lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN