X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Tak, tak jestem z Dolnego Śląska;-)
    Z koleżanką która będzie rodziła w grudniu idę obejrzeć porodówkę na Borowskiej, chociaż w sumie nie chcę tam rodzić to tak myślę, że warto zwiedzić na wszelki wypadek gdyby miejsc nie było w wybranym przeze mnie szpitalu :D

Karmelko, bardzo, ale to bardzo cieszę się, że jednak u Ciebie wszystko ok! Oby tak już było do końca, oby jak najmniej stresu :* Swoją drogą jak masz ustawiony suwaczek, że pokazuje dopiero 17 tyg i 6 dni? :D
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia na borowską, bo ma fajne opinie i nawet pieszo mogę sobie tam chodzić. Na ten moment chciałabym tam też rodzić. Zapisałam się na połówkowe do dr z Borowskiej dodatkowo, oprócz tego pojdę z luxmedu później. A Ty na jaki szpital się zdecydowałaś, pamiętam że rozważałaś borowską, Brochów i Oławe.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka cieszę się, że się a końcu uspokoiłaś. Taki stres ciągły na pewno nie pomaga. Musisz myśleć bardziej pozytywnie :) Fajnie że się wszystko wyjaśniło i jest dobrze.

Jeśli chodzi o pogrubienie tekstu to musisz go zamknąć znakiem /b a u ciebie jest b/ dlatego nie zadziałało. Spróbuj edytować tamtą wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:14

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, wpadaj - Głogów, Dolnośląskie :D
    Szkoda, że mieszkamy wszystkie tak daleko od siebie, fajnie byłoby się spotkać na herbatce (tudzież krewetkach) :)

a jest ktoś z łódzkiego? :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia dzięki za info, miałam już to kupować, ale faktycznie lepiej na żywo najpierw obejżeć.

Ja mam połwkowe we wtotek i już nie mogę się doczekać :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia na borowską, bo ma fajne opinie i nawet pieszo mogę sobie tam chodzić. Na ten moment chciałabym tam też rodzić. Zapisałam się na połówkowe do dr z Borowskiej dodatkowo, oprócz tego pojdę z luxmedu później. A Ty na jaki szpital się zdecydowałaś, pamiętam że rozważałaś borowską, Brochów i Oławe.
    Ja zdecydowałam się na Brochów, bo tam pracuje położna która jest moją koleżanką, ale jeśli będę musiała leżeć na patologi przed porodem, to jednak wybiorę Borowską, bo ma lepsze opinie. Zobaczymy jak to się potoczy.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, cieszę się ogromnie :) i wiesz co, jestem po wizycie i widziałam jak moj gin mierzył szyjke i robił to w linii prostej, wynik 3,58. Czyli ok, ale rzeczywiście to że mierzą każdy inaczej, to jest bez sensu!
    My zobaczyliśmy dzisiaj prawdopodobnie siusiaka :P Więc przeczucia o synu wstępnie potwierdzone :P wszystko wygląda ok, mały waży 136 g. Torbiel zmalała. To ciągnięcie w szyjce i klucie niewiadomego pochodzenia, ale mam zrobić posiew moczu i gdybym czuła pieczenie czy coś to iść na wymaz. Dodatkowo mam zrobić CRP plus podstawowe mocz, morfologia, glukoza itp. Mówiłam lekarzowi o skurczach i nie był zachwycony, że brałam nospe :/ Mówi że doraźnie tak, ale nie długo. Tak czy siak twierdzi, że wróciłam do pracy i to stres i zmęczenie. A guzik, mam inne zdanie. Chyba, że stresuje się podświadomie. Tak czy siak, gdyby brzuch bolał i nie daj boże pojawiły się skurcze znów to na L4.

B_002, india, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z informacji o mnie to jestem z Bielska-Białej i mam 9 latka w domu :) I jestem stara baba, bo za tydzień mam 35 urodziny :P żartuję, nie czuje się staro ;)

B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmellka - mój dzieć też 4 dni starszy wg USG i owu, ale lekarz patrzy po OM jak mniej niż 7 dni różnicy. To samo mi powiedzieli.

A macie suwaczki ustawione wg OM czy wg USG?
    Suwaczek mam wg USG i owulacji. Bo owulacje miałam 5 dni pózniej i zgadzało sie z usg myślałam ze to ważne wiec ja sie juz sugeruje moja owulacja.

Natalka -Tosia bo ten suwaczek nie pokazuje dnia dzisiejszego tylko wczorajszy czyli całkowicie skończony nie rozpoczęty dzien dziś jest 17+7/18+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:05

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi zrobiłyście smaka na rybę , że dzisiaj na obiad dorsz z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super ze szyja długa jak z waż boa ;) dla mnie dopóki nie będzie miała 2,5 cm jest tez ok hehe ;)

• india Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ciesze się z Twoich dobrych wiadomości :*

Suwaczek mam ustawiony wg USG, wg OM ciąża starsza o 2 dni

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny <3

Właśnie sobie uświadomiłam ze chyba od nowego tygodnia zaczynamy wchodzić w połówkowe USG, zaczyna chyba B_002 ??

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ja na ten moj twardy brzuch biorę luteine, nospe, scopolan. Ginekolog mówił że może być tak twardy już do końca, ale najważniejsze żeby szyjka się nie skracała. Więc na razie się oszczedzam jak mogę i za dwa tyg zobaczymy co tam się dzieje.

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie dziewczyn, którym brzuch twardnieje, mi stawiał sie cała poprzednia ciaze, donosiłam do terminu, bez skracającej się szyjki

Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziękuje dziewczyny <3

Właśnie sobie uświadomiłam ze chyba od nowego tygodnia zaczynamy wchodzić w połówkowe USG, zaczyna chyba B_002 ??
    Chyba ja zaczynam, mam w poniedziałek o 17 :) bardzo się cieszę na samą myśl.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro jadę na ta nieszczęsna krzywa cukrowa juz nie pamietam ale o której powinnam zjeść ostatni posiłek?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Na pocieszenie dziewczyn, którym brzuch twardnieje, mi stawiał sie cała poprzednia ciaze, donosiłam do terminu, bez skracającej się szyjki

Pocieszyłaś kochana ❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jutro jadę na ta nieszczęsna krzywa cukrowa juz nie pamietam ale o której powinnam zjeść ostatni posiłek?

12h przed badaniem, tak napisane w internetach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:59

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek połówkowe :)

Daffi, india, B_002 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ale mam zagwozdke. Chcialam umowic usg polowkowe w tej klinice co prenatalne i slysze w tel ze nie ma takiego numeru. Zadnej wzmianki na str. Hehe jestem ciekawa co teraz wykombinowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ