Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny jutro jadę na ta nieszczęsna krzywa cukrowa juz nie pamietam ale o której powinnam zjeść ostatni posiłek?
-
No właśnie, teraz będzie lawina a ja potem po Was, na szarym końcu, ogryzajac paznokcie z niecierpliwością, tuż przed świętami pójdę się badać Wizytę zwykła dzień po polowkowych, więc pierwszy raz tak długo nie zobaczę bąbelka.
-
Kiwona wrote:No właśnie, teraz będzie lawina a ja potem po Was, na szarym końcu, ogryzajac paznokcie z niecierpliwością, tuż przed świętami pójdę się badać Wizytę zwykła dzień po polowkowych, więc pierwszy raz tak długo nie zobaczę bąbelka.
co dodatkowo pokazuje takie usg połówkowe? czy jeśli prenatalne jest ok i usg wykonywane przy okazji wizyt są ok to coś przy połówkowym może się okazać nie tak?Fasolka77
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach . A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?
A właśnie dziewczyny wybieracie się jutro na targi mamaville?
Chciałam iść na targi żeby głównie wszystkie wózki pooglądać ale ze mamy już to sama nie wiem. Mój marudzi że go ciągne więc jeszcze sama nie wiem -
Kiwona wrote:No właśnie, teraz będzie lawina a ja potem po Was, na szarym końcu, ogryzajac paznokcie z niecierpliwością, tuż przed świętami pójdę się badać Wizytę zwykła dzień po polowkowych, więc pierwszy raz tak długo nie zobaczę bąbelka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:04
-
Karmelka, super że wszystko się tak pozytywnie skończyło. Szkoda tylko Twoich nerwów. Tak sobie myślę, że my ten magnez wcinamy jak cukierki nie tylko ze względu na skurcze, ale chyba przede wszystkim żeby złagodzić te ciążowe stresy
Ja mam połówkowe 12 grudnia, Kiwona dotrzymam Ci towarzystwa na tym szarym końcu W międzyczasie trzymam kciuki za wszystkie wcześniejsze wizyty. Oczytam się Waszych relacji i znowu pójdę przygotowana jak ekspert na swoje badania.
Dzisiaj miałam po raz pierwszy mierzoną szyjkę, trochę się schizowałam po historiach Karmelki. Usłyszawszy od lekarza "szyjka jak żyrafa, 4,15cm" odetchnęłam z ulgą.
Karmelllka90, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa od kiedy coraz częściej czuję ruchy a właściwe już kopniaki na tyle jestem spokojna żenię spieszy mi się już do usg tak. Polowkowe mam 21 listopad ale chciałabym przed świętami pójść na jakieś 4d żeby film nagrać no i chłopcy chcą iść z Nami na usg a to juz się robi duża ferajna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:09
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:co dodatkowo pokazuje takie usg połówkowe? czy jeśli prenatalne jest ok i usg wykonywane przy okazji wizyt są ok to coś przy połówkowym może się okazać nie tak?
I dokładnie sprawdzane jest łożysko pępowina przyczep pępowiny i szyjkaFasolka77, Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:co dodatkowo pokazuje takie usg połówkowe? czy jeśli prenatalne jest ok i usg wykonywane przy okazji wizyt są ok to coś przy połówkowym może się okazać nie tak?
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Połówkowe Sa najważniejsze. Tu juz masz dokładnie sprawdzanie serduszko inwszytskie narządy sprawdza lekarz czy nie ma jakichś poważnych wad tutaj rownież jakieś 3 pomiary mówią o ZD dodatkowo. Sprawdza czy nie ma rozszczepu podniebienia kręgosłupa.
I dokładnie sprawdzane jest łożysko pępowina przyczep pępowiny i szyjka
dzięki Karmellka!Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Ja mam 28 listopada więc też jeszcze poczekam
malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, na tych badaniach połówkowych (i nie tylko) zwracajcie uwagę lekarzom żeby sprawdzali dokładnie przyczep pępowiny. Moja koleżanka, która niedawno rodziła, miała przyczep błoniasty i to wyszło na jaw dopiero przy porodzie...a ciąża prowadzona przez super znaną i polecaną gin.
-