X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Na pocieszenie dziewczyn, którym brzuch twardnieje, mi stawiał sie cała poprzednia ciaze, donosiłam do terminu, bez skracającej się szyjki
    Dzięki za cenną informację :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jutro jadę na ta nieszczęsna krzywa cukrowa juz nie pamietam ale o której powinnam zjeść ostatni posiłek?
    Zawsze mowiono mi ze min 8godz przed badaniem nie powinno sie jesc i pic. Ale w sumie nie chce wprowadzić w błąd.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połowkowe w przyszlym tygodniu, ale dopiero w piatek ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w przyszłym tygodniu w sobotę :)

Ale się posypie tych połówkowych :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziękuje dziewczyny <3

Właśnie sobie uświadomiłam ze chyba od nowego tygodnia zaczynamy wchodzić w połówkowe USG, zaczyna chyba B_002 ??
    Ja mam polowkowe 13.11 :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, teraz będzie lawina a ja potem po Was, na szarym końcu, ogryzajac paznokcie z niecierpliwością, tuż przed świętami pójdę się badać :) Wizytę zwykła dzień po polowkowych, więc pierwszy raz tak długo nie zobaczę bąbelka.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała połówkowe też jakoś na początku grudnia, jeszcze się nie umawiałam. Pewnie w czwartek będę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie, teraz będzie lawina a ja potem po Was, na szarym końcu, ogryzajac paznokcie z niecierpliwością, tuż przed świętami pójdę się badać :) Wizytę zwykła dzień po polowkowych, więc pierwszy raz tak długo nie zobaczę bąbelka.

co dodatkowo pokazuje takie usg połówkowe? czy jeśli prenatalne jest ok i usg wykonywane przy okazji wizyt są ok to coś przy połówkowym może się okazać nie tak?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 listopada więc też jeszcze poczekam :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach ;). A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?
    A właśnie dziewczyny wybieracie się jutro na targi mamaville?
    Tak ja z Wrocławia :)
    Chciałam iść na targi żeby głównie wszystkie wózki pooglądać ale ze mamy już to sama nie wiem. Mój marudzi że go ciągne więc jeszcze sama nie wiem :)

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja tez jestem w sumie gdzies bardziej przy koncu. Chce umowic wizyte na 10 grudnia jak sie uda dodzwonic. Bylabym wtedy 21+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:04

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7 grudnia ale się naczekam :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, super że wszystko się tak pozytywnie skończyło. Szkoda tylko Twoich nerwów. Tak sobie myślę, że my ten magnez wcinamy jak cukierki nie tylko ze względu na skurcze, ale chyba przede wszystkim żeby złagodzić te ciążowe stresy ;)

Ja mam połówkowe 12 grudnia, Kiwona dotrzymam Ci towarzystwa na tym szarym końcu :) W międzyczasie trzymam kciuki za wszystkie wcześniejsze wizyty. Oczytam się Waszych relacji i znowu pójdę przygotowana jak ekspert na swoje badania.

Dzisiaj miałam po raz pierwszy mierzoną szyjkę, trochę się schizowałam po historiach Karmelki. Usłyszawszy od lekarza "szyjka jak żyrafa, 4,15cm" odetchnęłam z ulgą.

Karmelllka90, Kiwona lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy coraz częściej czuję ruchy a właściwe już kopniaki na tyle jestem spokojna żenię spieszy mi się już do usg tak. Polowkowe mam 21 listopad ale chciałabym przed świętami pójść na jakieś 4d żeby film nagrać no i chłopcy chcą iść z Nami na usg a to juz się robi duża ferajna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    co dodatkowo pokazuje takie usg połówkowe? czy jeśli prenatalne jest ok i usg wykonywane przy okazji wizyt są ok to coś przy połówkowym może się okazać nie tak?
    Połówkowe Sa najważniejsze. Tu juz masz dokładnie sprawdzanie serduszko inwszytskie narządy sprawdza lekarz czy nie ma jakichś poważnych wad tutaj rownież jakieś 3 pomiary mówią o ZD dodatkowo. Sprawdza czy nie ma rozszczepu podniebienia kręgosłupa.
    I dokładnie sprawdzane jest łożysko pępowina przyczep pępowiny i szyjka

Fasolka77, Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    https://mamadu.pl/129457,usg-polowkowe-jest-najwazniejszym-badaniem-w-ciazy-zobacz-czego-mozesz-sie-dowiedziec

Paula 90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Połówkowe Sa najważniejsze. Tu juz masz dokładnie sprawdzanie serduszko inwszytskie narządy sprawdza lekarz czy nie ma jakichś poważnych wad tutaj rownież jakieś 3 pomiary mówią o ZD dodatkowo. Sprawdza czy nie ma rozszczepu podniebienia kręgosłupa.
    I dokładnie sprawdzane jest łożysko pępowina przyczep pępowiny i szyjka

dzięki Karmellka!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam 28 listopada więc też jeszcze poczekam :)
    To będziemy razem się stresować bo ja mam też tego dnia.Ja mam ogólnie późno bo 22tudzien 2 dzień więc na sam koniec. Karmelka to teraz już nie chce slyszec,że się denerwujesz.Masz mega dlugą szyjkę.A magnez szybko Ci ogarna.Ja jem dużo orzechów włoskich bo ponoć mega dużo magenzu to może tez spróbuj .Więc możesz w końcu odetchnąć z ulgą . Ja mam teraz 14 wizytę w szpitalu po miesiącu przerwy i już nie mogę się doczekać .Maleństwo przez miesiąc pewnie mega podrosło .I ogólnie mam nadzieję ,że wieści będą tylko dobre.Bo przeczucia mam dobre .

malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na tych badaniach połówkowych (i nie tylko) zwracajcie uwagę lekarzom żeby sprawdzali dokładnie przyczep pępowiny. Moja koleżanka, która niedawno rodziła, miała przyczep błoniasty i to wyszło na jaw dopiero przy porodzie...a ciąża prowadzona przez super znaną i polecaną gin.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie, to ja jestem ostatnia na liście :D Termin porodu na ostatni dzień kwietnia :) Połówkowe mamy chyba w tym samym dniu - 17 grudnia. Mało się tu wypowiadam, ale chętnie podczytuję i zauważam po jakimś czasie, że mam te same objawy i odczucia, co Wy :D Więc ten wątek to dla mnie taka przepowiednia i potem czuję się spokojniejsza, bo wiem, że to nic groźnego, skoro inne dziewczyny też to miały :)

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ