X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - wielka ulga, że wszystko ok. Ja też widze, że sama się nakręcam czasem, wmawiam sobie cuda na kiju a na badaniu wszystko wychodzi pięknie. Szkoda stresu dla malucha, ale po miesiącach starań i niepowodzeń jesteśmy chyba wszystkie przewrazliwione. Ja jak zobaczyłam swój podwyższony cukier to srałam po gaciach. Potem krzywa wyszła do dupy, były wściekłe łzy, stres, przepłakane noce. A okazało się, że nie taki diabeł straszny w moim przypadku.
    A dodatkowo jeśli chodzi o pomiary na zwykłym USG. Nie bez powodu do prenatalnych muszą mieć lepsze aparaty i umiejętności - tam błąd pomiaru jest prawie wyeliminowany.

Co do pracy - mam identyczne odczucia. Moi faceci z biura nikomu nie pisnęli ani słowa, że jestem w ciazy bo ich poprosiłam. A jak przyszłam ostatnio z brzuchem i zobaczyły dziewczyny z biur obok to się zlazły jak sępy nad padliną. Nie wiem, czy któraś z nich przyszła z dobrymi intencjami czy tylko w poszukiwaniu sensacji. Ale nie słyszałam szczerości ;)

OOO, właśnie listonosz przyniósł mi aspirator do noska dla malucha. Zbiera się powoli niezła kolekcja gratów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:28

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak, jak u Wiewióreczki. Brzuch mnie pobolewa praktycznie cały dzień ale to tak lekko, z tym że twardy robi się przeważnie dopiero wieczorem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie tak, jak u Wiewióreczki. Brzuch mnie pobolewa praktycznie cały dzień ale to tak lekko, z tym że twardy robi się przeważnie dopiero wieczorem.
    Mam tak samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jaka jest praca kierownika? Jesli pracuje sie na wskaźnikach Niee raz trzeba czegoś odmówić lub mimo fochów itd niestety wymagać i weryfikowac... musiałam zwolnic jedna dziewczyne bo uwaga wydała towar bez płatności ! Bo zaufała klientowi, szefostwo nie odpuściło w tej chwili wie ze jestem w ciazy i jej tekst typu” karma do niej wróci”.... ehhh :(

Wiewióreczka ja na samym początku tez miałam nadzieje ze to błąd pomiaru aż moja ginekolog nienpowiedziala ze faktycznie sie skraca. Wiecie co ja tez sama przy zakładaniu luteiny zauważyłam ze jest jakby wyżej ze juz jej nie czuje wiec stres był duży ale widocznie to normalne .
    A magnez biorę teraz tak samo jak ty mam mix magnez b6 z asmag forte. Oby sie lepiej wchłaniał

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wg usg jestem 18+0 i mała wazy 214 g a wg okresu 18+5 i lekarz kiedyś na IP mnie opierdzielil ze mieszam wiek ciazy bo mowię wg usg a jesli nie ma różnicy większej niż 7 dni to mam mowić wg OM :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:36

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach ;). A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?
    A właśnie dziewczyny wybieracie się jutro na targi mamaville?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:45

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka - mój dzieć też 4 dni starszy wg USG i owu, ale lekarz patrzy po OM jak mniej niż 7 dni różnicy. To samo mi powiedzieli.

A macie suwaczki ustawione wg OM czy wg USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:53

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ja też na początku miałam rozbieżności u dwóch różnych lekarzy, bodajże 3 dni na niekorzyść. I już sobie wyobrażałam że dziecko przestało się rozwijać itd. Porabane jesteśmy.
    Karmelka cieszę się że wszystko w porządku :)
    Mam nadzieję że ja w środę też się uspokoje. Od tygodnia mam dziwne wrażenie że coś jest nie tak. Te kłucia u wejścia do pochwy dalej są, chyba nawet częściej. Wczoraj wieczorem jak mnie złapał to puścić nie chciało. Nie trwało to już tak krótko jak zwykle :( od poniedziałku cały czas boli mnie brzuch, wieczorami bardziej. W poniedziałek tak mocno mnie bolało że chodzić za bardzo nie mogłam, stwierdziłam że jak do wtorku nie przejdzie to jadę na IP, ale jest troszkę lepiej więc staram się nie nakręcac. Ale już kurcze chciałabym usłyszeć że wszystko w porządku.
    Jeszcze jakieś sny miałam że lekarka mi mówiła że serduszko stanęło, a ja to przyjęłam tak jakbym się tego spodziewała :( sory za czarnowidztwo, musiałam to z siebie wyrzucić :(

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmellka - mój dzieć też 4 dni starszy wg USG i owu, ale lekarz patrzy po OM jak mniej niż 7 dni różnicy. To samo mi powiedzieli.

U mnie jakimś cudem jest to ta sama data. A cykle zazwyczaj miałam po 34 dni więc chyba tylko raz trafił mi się taki idealny cykl

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach ;). A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?

Pojechalabym na to, ale boje sie jechac tyle kilometrow sama teraz. Od jakiegos czasu zawroty glowy i oslabniecia, wiec nie ryzykuje dluzszych tras. A moj ślubny w pracy :(

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Tak, tak jestem z Dolnego Śląska;-)
    Z koleżanką która będzie rodziła w grudniu idę obejrzeć porodówkę na Borowskiej, chociaż w sumie nie chcę tam rodzić to tak myślę, że warto zwiedzić na wszelki wypadek gdyby miejsc nie było w wybranym przeze mnie szpitalu :D

Karmelko, bardzo, ale to bardzo cieszę się, że jednak u Ciebie wszystko ok! Oby tak już było do końca, oby jak najmniej stresu :* Swoją drogą jak masz ustawiony suwaczek, że pokazuje dopiero 17 tyg i 6 dni? :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Ja mam wg OM, według USG jest plus 5 dni, a wg mnie :) minus 7 dni :D

Dziewczyny co sądzicie o takim kołysko, leżaczko bujaczku ?

https://www.youtube.com/watch?v=iBcFw38JDcU
    https://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-5w1-kinderkraft-unimo-i6704753881.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256554&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=le%C5%BCaczki+i+hu%C5%9Btawki&gclid=EAIaIQobChMI1NaUzaHH3gIVQsayCh0Z0gBxEAQYASABEgIVpPD_BwE&gclsrc=aw.ds

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja już o tym pisałam, że chciałam to koniecznie kupić, bardzo mi się spodobało, bo często wyjeżdżamy a mało miejsca zajmuje.
    Ale jak zobaczyłam na żywo to jednak stwierdziłam, że tego nie kupię, jakieś takie troszkę badziewne mi się wydaje.

Szonka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mam tak samo.

Mówię sobie, że tak ma być, po prostu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja mam taką w kształcie c narazie jakoś specjalnie z nią nie śpię.Ale mam 1.72 i jest duża więc myślę że wyższych też będzie ok.Ja ogólnie kupiłam w Biedronce za 30 zł więc taniej już się nie dało. W ogóle jaki tu od rana ogrom informacji aż ciężko nadrobić.Karmelka czekamy na info po wizycie .

bardziej się zastanawiam czy 115 cm będzie ok :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek, też się już nie mogę doczekać, zawsze kilka dni przed wizytą lekki stresik obowiązkowo :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiedziałam! :D będą pyszne! :D

A ja dziś pomysłu na obiad tak jakby brak, co tu zrobić ... myślę o kotletach z ryżu :D

ja planuję pizzę na pełnoziarnistym spodzie i właśnie popełniłam brownie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tez mam biedronkowa poduszke ;)

kurde kiedy ta promo była? często się zdarza? Patrzę w necie i ceny oscylują koło 100 zł

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jeny dziewczyny ja się obudziłam przed 5 i nie mogłam przez ponad godzinę zasnąć. Nie wiem czy coś mi się śniło ale już prawie jechałam na IP xd bo właśnie od wieczora boli mnie brzuch ale tak bardzo nisko trochę nad włoskami. I wczoraj właśnie tak nisko mnie dzidziuś kopał. Obudziłam się o 5 z myślą, że przecież wcześniej czułam go trochę wyżej a teraz tak nisko więc na pewno coś się dzieje. Godzinę zajęło mi przemyślenie sprawy xd że przecież on się rusza! I pewnie się przekręcił i mnie kopie po prostu w szyjkę skubaniec.

A jak już zasnęłam to spałam do 10.30 i pewnie spałabym dalej tylko kurier mnie obudził :D

zazdroszczę.. ja źle śpię i budzę się przed 6... cały dzień ziewam, powieki mi opadaja ale ze snu nici :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    DorotaAnna ja na prawde mam okropna wyobraźnie i moje mysli były straszne i miałam zal do siebie ehh nie chce do tego wracać. Dzisiaj jestem szczęśliwa z ogromna ulga.

cieszę się Karmellka! i wiem co czujesz bo w środę czułam to samo jak p. doktor powiedziała mi, że łożysko zaczęło się podnosić! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ