Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmelka - wielka ulga, że wszystko ok. Ja też widze, że sama się nakręcam czasem, wmawiam sobie cuda na kiju a na badaniu wszystko wychodzi pięknie. Szkoda stresu dla malucha, ale po miesiącach starań i niepowodzeń jesteśmy chyba wszystkie przewrazliwione. Ja jak zobaczyłam swój podwyższony cukier to srałam po gaciach. Potem krzywa wyszła do dupy, były wściekłe łzy, stres, przepłakane noce. A okazało się, że nie taki diabeł straszny w moim przypadku.
A dodatkowo jeśli chodzi o pomiary na zwykłym USG. Nie bez powodu do prenatalnych muszą mieć lepsze aparaty i umiejętności - tam błąd pomiaru jest prawie wyeliminowany.
Co do pracy - mam identyczne odczucia. Moi faceci z biura nikomu nie pisnęli ani słowa, że jestem w ciazy bo ich poprosiłam. A jak przyszłam ostatnio z brzuchem i zobaczyły dziewczyny z biur obok to się zlazły jak sępy nad padliną. Nie wiem, czy któraś z nich przyszła z dobrymi intencjami czy tylko w poszukiwaniu sensacji. Ale nie słyszałam szczerości
OOO, właśnie listonosz przyniósł mi aspirator do noska dla malucha. Zbiera się powoli niezła kolekcja gratówWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wiecie jaka jest praca kierownika? Jesli pracuje sie na wskaźnikach Niee raz trzeba czegoś odmówić lub mimo fochów itd niestety wymagać i weryfikowac... musiałam zwolnic jedna dziewczyne bo uwaga wydała towar bez płatności ! Bo zaufała klientowi, szefostwo nie odpuściło w tej chwili wie ze jestem w ciazy i jej tekst typu” karma do niej wróci”.... ehhh
Wiewióreczka ja na samym początku tez miałam nadzieje ze to błąd pomiaru aż moja ginekolog nienpowiedziala ze faktycznie sie skraca. Wiecie co ja tez sama przy zakładaniu luteiny zauważyłam ze jest jakby wyżej ze juz jej nie czuje wiec stres był duży ale widocznie to normalne .
A magnez biorę teraz tak samo jak ty mam mix magnez b6 z asmag forte. Oby sie lepiej wchłaniał -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj wg usg jestem 18+0 i mała wazy 214 g a wg okresu 18+5 i lekarz kiedyś na IP mnie opierdzielil ze mieszam wiek ciazy bo mowię wg usg a jesli nie ma różnicy większej niż 7 dni to mam mowić wg OM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:36
-
Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach . A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?
A właśnie dziewczyny wybieracie się jutro na targi mamaville?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:45
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka ja też na początku miałam rozbieżności u dwóch różnych lekarzy, bodajże 3 dni na niekorzyść. I już sobie wyobrażałam że dziecko przestało się rozwijać itd. Porabane jesteśmy.
Karmelka cieszę się że wszystko w porządku
Mam nadzieję że ja w środę też się uspokoje. Od tygodnia mam dziwne wrażenie że coś jest nie tak. Te kłucia u wejścia do pochwy dalej są, chyba nawet częściej. Wczoraj wieczorem jak mnie złapał to puścić nie chciało. Nie trwało to już tak krótko jak zwykle od poniedziałku cały czas boli mnie brzuch, wieczorami bardziej. W poniedziałek tak mocno mnie bolało że chodzić za bardzo nie mogłam, stwierdziłam że jak do wtorku nie przejdzie to jadę na IP, ale jest troszkę lepiej więc staram się nie nakręcac. Ale już kurcze chciałabym usłyszeć że wszystko w porządku.
Jeszcze jakieś sny miałam że lekarka mi mówiła że serduszko stanęło, a ja to przyjęłam tak jakbym się tego spodziewała sory za czarnowidztwo, musiałam to z siebie wyrzucić -
Paula 90 wrote:Karmellka - mój dzieć też 4 dni starszy wg USG i owu, ale lekarz patrzy po OM jak mniej niż 7 dni różnicy. To samo mi powiedzieli.
A macie suwaczki ustawione wg OM czy wg USG?Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach . A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?
A właśnie dziewczyny wybieracie się jutro na targi mamaville?
Pojechalabym na to, ale boje sie jechac tyle kilometrow sama teraz. Od jakiegos czasu zawroty glowy i oslabniecia, wiec nie ryzykuje dluzszych tras. A moj ślubny w pracy -
Lolka30 wrote:Wiewioreczko aż mi ślinka pociekla jak napisałaś o krewetkach . A z naszych okolic jeszcze Natalia-tosia, Mama360 i Paula ze Świdnicy, dobrze kojarzę? Jest jeszcze ktoś z Dolnego Śląska u nas na wątku?
A właśnie dziewczyny wybieracie się jutro na targi mamaville?
Z koleżanką która będzie rodziła w grudniu idę obejrzeć porodówkę na Borowskiej, chociaż w sumie nie chcę tam rodzić to tak myślę, że warto zwiedzić na wszelki wypadek gdyby miejsc nie było w wybranym przeze mnie szpitalu
Karmelko, bardzo, ale to bardzo cieszę się, że jednak u Ciebie wszystko ok! Oby tak już było do końca, oby jak najmniej stresu :* Swoją drogą jak masz ustawiony suwaczek, że pokazuje dopiero 17 tyg i 6 dni? -
Paula 90 wrote:Karmellka - mój dzieć też 4 dni starszy wg USG i owu, ale lekarz patrzy po OM jak mniej niż 7 dni różnicy. To samo mi powiedzieli.
A macie suwaczki ustawione wg OM czy wg USG?
Ja mam wg OM, według USG jest plus 5 dni, a wg mnie minus 7 dni
Dziewczyny co sądzicie o takim kołysko, leżaczko bujaczku ?
https://www.youtube.com/watch?v=iBcFw38JDcU
https://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-5w1-kinderkraft-unimo-i6704753881.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256554&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=le%C5%BCaczki+i+hu%C5%9Btawki&gclid=EAIaIQobChMI1NaUzaHH3gIVQsayCh0Z0gBxEAQYASABEgIVpPD_BwE&gclsrc=aw.ds -
Szonka ja już o tym pisałam, że chciałam to koniecznie kupić, bardzo mi się spodobało, bo często wyjeżdżamy a mało miejsca zajmuje.
Ale jak zobaczyłam na żywo to jednak stwierdziłam, że tego nie kupię, jakieś takie troszkę badziewne mi się wydaje.Szonka lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Ja mam taką w kształcie c narazie jakoś specjalnie z nią nie śpię.Ale mam 1.72 i jest duża więc myślę że wyższych też będzie ok.Ja ogólnie kupiłam w Biedronce za 30 zł więc taniej już się nie dało. W ogóle jaki tu od rana ogrom informacji aż ciężko nadrobić.Karmelka czekamy na info po wizycie .
bardziej się zastanawiam czy 115 cm będzie okFasolka77
-
DorotaAnna wrote:Jeny dziewczyny ja się obudziłam przed 5 i nie mogłam przez ponad godzinę zasnąć. Nie wiem czy coś mi się śniło ale już prawie jechałam na IP xd bo właśnie od wieczora boli mnie brzuch ale tak bardzo nisko trochę nad włoskami. I wczoraj właśnie tak nisko mnie dzidziuś kopał. Obudziłam się o 5 z myślą, że przecież wcześniej czułam go trochę wyżej a teraz tak nisko więc na pewno coś się dzieje. Godzinę zajęło mi przemyślenie sprawy xd że przecież on się rusza! I pewnie się przekręcił i mnie kopie po prostu w szyjkę skubaniec.
A jak już zasnęłam to spałam do 10.30 i pewnie spałabym dalej tylko kurier mnie obudził
zazdroszczę.. ja źle śpię i budzę się przed 6... cały dzień ziewam, powieki mi opadaja ale ze snu niciFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:DorotaAnna ja na prawde mam okropna wyobraźnie i moje mysli były straszne i miałam zal do siebie ehh nie chce do tego wracać. Dzisiaj jestem szczęśliwa z ogromna ulga.
cieszę się Karmellka! i wiem co czujesz bo w środę czułam to samo jak p. doktor powiedziała mi, że łożysko zaczęło się podnosić!Fasolka77