X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ze Świdnicy.
    A moeie babcia bo jakos w moim otoczeniu utarlo sie ze wiekszosc dziewczyn w moim wieku ma dwojke lub więcej a najstarsze konczy podstawowke (jedno gimnazjum prawie, ale urodzone w wieku 14 lat).
    Ja czuje sie nadal na 18 ;)

Smoczki juz kupilam. Wole uniknąć, ale lepiej miec niz potem szukac na gwalt. U nas lovi dynamiczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, a widzisz - ja wole wszystko wiedziec. Taki typ ;)

Aga2606 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. też 28, ja 26.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma tyle, na ile się czuje :) ja mam 27. Uważam, ze to dobry czas na dziecko (a w sumie drugie) - jakieś zaplecze merytoryczne w zawodzie już mam, wyszalalam się, a jednocześnie jest jeszcze cierpliwość i energia. Wiadomo, nie mówię, ze 40latki nie maja tej energii, zreszta u każdego to przejawia sie jakoś indywidualnie, ale np moja mama lat 60 stwierdziła po całym dniu z moim rocznjakiem, ze natura mądrze to wynyslila, ze dzieci ma sie za młodu, bo to już nie na jej siły :P mój tata po akcji nocnej (chwilowo mieszkamy z rodzicami), kiedy córka nie przestawała płakać j nosił ja na zmianę z mężem na drugi dzień spali d 20 do 8 rano, bo musiał odespać. Ja tam mogłabym mieć jesXze jedno dzieciątko za kilka lat i wcale trgo nie wykluczam :) odnośnie smoczków, ja dostałam jeden w szkole rodzenia, moja córkę po rozkręceniu laktacji próbowałam nauczyć, żeby z nim usypiała, bo inaczej tylko na rękach, ale gdzie tam - nie było mowy, wypluwała. Za to z butelki ze smoczkiem pije ładnie :) jak chcesz, to kup jakiś jeden żeby mieć na próbę, ale armii smoczków na początek bym nie kupowała :P KArmelka, dobrze ze z szyjka spoko :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jestem ze Świdnicy.
    A moeie babcia bo jakos w moim otoczeniu utarlo sie ze wiekszosc dziewczyn w moim wieku ma dwojke lub więcej a najstarsze konczy podstawowke (jedno gimnazjum prawie, ale urodzone w wieku 14 lat).
    Ja czuje sie nadal na 18 ;)

Smoczki juz kupilam. Wole uniknąć, ale lepiej miec niz potem szukac na gwalt. U nas lovi dynamiczne.
    A no właśnie, wiele zależy od otoczenia.
    W moim otoczeniu jestem jedną z nielicznych która będzie mieć dziecko w tym wieku. Wśród moich znajomych na razie jest tylko jedno małe dzieciątko. Powoli będzie ich przybywać, ale na przykład w pracy jestem jedną z młodszych a powiększa mi się rodzinka. Moje koleżanki starsze a nie myślą ani o dzieciach ani o ślubie. Dlatego tym bardziej będę czuła się młodą mamą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 20:25

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tu 28 latek.Witam w klubie.Ja nigdy nie brałam pod uwagę dziecka przed 30 .Zawsze mowilam, że trzeba się cieszyć młodością.Ale wszystko się zmieniło .Jeszcze dobry rok temu płakałam ,że muszę zajść w ciążę a teraz drżę na samą mysl,że coś mogłoby pójść nie tak.Zycie wszystko werifukije i zmienia.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pierwszym dniu mierzenia cukier jak najbardziej w normie, teraz po kolacji miałam 98. Zobaczymy co będzie dalej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie po pierwszym dniu mierzenia cukier jak najbardziej w normie, teraz po kolacji miałam 98. Zobaczymy co będzie dalej.
    No czasami wystarczy mała zmiana i cukier będzie w normie.Na czczo też przecież miałaś bardzo ładny.No byle tak dalej .U mnie już zaczęły się skoki i muszę uważać na jedzenie .A aptetyt rośnie

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krzywej też na czczo miałam 87, po dwóch godzinach był tylko 2 jednostki za wysoki.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu... babcią to jestem ja :) w styczniu kończę 41 lat :) :) :)
    Fasolka 77 to witam w klubie, ja w 2019 tez koncze 41 lat. Myslalam ze juz mam 41 lat ale medycyna mnie odmladza :) wpisuja ze mam 40 sci :) Kurcze nie moge za Wami nadazyc, jak juz doczytam to nie mam czasu by sie odezwac. Jednak fajnie poczytac doswiadczenia osob w podobnej sytuacji i w roznym wieku :) ja sie nie czuje staro ale wiem ze juz jestem po przeciwnej stronie. Na dziecko sie zdecydowalam wylacznie po to by moj syn mial kiedys bliska rodzine, bo jednak to nie to samo co rodzenstwo cioteczne. Moj maz nie chcial sie zgodzic na drugie dziecko a potem mialam problemy zdrowotne i wtedy o dziwo zmienil zdanie, jak sie z nimi uporalam to zaszlam w ciaze w 3 cs, chyba troche nie spodziewal sie ze sie uda, jest zadowolony i przerazony zarazem, bo syn dal nam do wiwatu z niespaniem. Moj maz jest ode mnie mlodszy dwa lata ale bardziej jeczy ze nie da rady tak nie spac ode mnie. Choc marze tez o dziecku ktore bedzie spalo ;) Dzieci moich kolezanek pieknie spaly i nie rozumialy o czym ja mowie ze jest nam ciezko :)

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu jadłam bardzo złe a jutro krzywa wiec masakra.

Ja tez mam 28 lat! Ale uważam ze to super czas dla mnie na dziecko maz tez ma 28 lat. Dobra płaca- dobry zasiłek na macierzyńskim -zdobyłam dobre doświadczenie 2,5 letnie maz ma dobra prace mamy własne mieszkanie jesteśmy juz po studiach wyszalelismy sie i jakoś tak poczuliśmy ze czas nam zaczął płynąc przez palce praca dom praca dom praca dom.

Zrobiłam zamówienie na next, wzięłam zestaw bodziakow, zestaw pajaców, zestaw czapeczek i zestaw bluzeczek wszystko w rozmiarze 56-62 - zobaczę jak przyjdzie rozmiarowo i bede robic większe zamówienie. Ale wyszło mi nie dużo uważam a przesyłka gratis :) i maja być u mnie we czwartek :) juz sie nie mogę doczekac.
    Wiecie kiedy u mamaginekolog bedzie dostawa pieluch tetrowych? Chciałam 12 sztuk takich zwykłych białych tetrowych.
    Dziewczyny ile takich pieluch na początek planujecie mieć ?

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam same kolezanki ktore rodzily pozno, maja po dwojke dzieci a na drugie doczekaly sie w okolicy 38-40 lat, dlatego mnie to podbudowuje ze i ja dam rade. Zreszta moja mama urodzila mnie w wieku 40 lat i nigdy na nia nienarzekalam, nie wymienilabym na zadna inna ani nie mialam kompleksow ze ma tyle lat a nie mniej. Moje siostry swoje ostatnie dzieci tez rodzily jako 40latki wiec wplasowuje sie w tradycje rodzinne ze tak powiem ;) choc nie sugeruje zeby ktos bral ze mnie przyklad, bardziej uwazam ze kazdy powinien sie wtedy decydowac jak jest na to gotowy. Widuje tez czasem bardzo mlode mamy byc moze nie myslaly jeszcze o potomstwie ale wygladaja jakby sie super w tym odnalazly, wiec roznie bywa. Ja mam jeszcze zapal by sie dobrze pobawic z synem i uwielbiam goscia. Moglam sie starac o dziecko w wieku 30 lat - wtedy zwiazalam sie z moim mezem, ale nie bylismy na to gotowi. Cieszymy sie z tego co dal nam los, ale nic na sile, albo bo tak wypada ;)

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała bryka w brzuchu, szok :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja mam same kolezanki ktore rodzily pozno, maja po dwojke dzieci a na drugie doczekaly sie w okolicy 38-40 lat, dlatego mnie to podbudowuje ze i ja dam rade. Zreszta moja mama urodzila mnie w wieku 40 lat i nigdy na nia nienarzekalam, nie wymienilabym na zadna inna ani nie mialam kompleksow ze ma tyle lat a nie mniej. Moje siostry swoje ostatnie dzieci tez rodzily jako 40latki wiec wplasowuje sie w tradycje rodzinne ze tak powiem ;) choc nie sugeruje zeby ktos bral ze mnie przyklad, bardziej uwazam ze kazdy powinien sie wtedy decydowac jak jest na to gotowy. Widuje tez czasem bardzo mlode mamy byc moze nie myslaly jeszcze o potomstwie ale wygladaja jakby sie super w tym odnalazly, wiec roznie bywa. Ja mam jeszcze zapal by sie dobrze pobawic z synem i uwielbiam goscia. Moglam sie starac o dziecko w wieku 30 lat - wtedy zwiazalam sie z moim mezem, ale nie bylismy na to gotowi. Cieszymy sie z tego co dal nam los, ale nic na sile, albo bo tak wypada ;)
    Kochana moja siostra urodziła jak miała 38 lat jej facet 50 !!!! Mała na 2,5 roku jest bardzo mądra mowi płynnie śpiewa piosenki umie liczyć do 10 mowi po niemiecku płynnie po polsku słówka ale rozumie wszytsko w obu językach dali radę dali. Mimo z smoka siostra 100 kg wagi ciąża z cukrzyca brała insulinę tylko na noc i to było jedyne co w ciazy dolegało! Poród siłami natury mała 3735 g 56 cm

Misiabella lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 29 lat (skończę za niecałe 2 tygodnie) i mówiłam, że do 30stki chcę mieć ciąże i porody za sobą i oby się udało wszystko :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella mój najstarszy synek ma 3 latka, a dalej nocy nie przesypia... z Mężem się śmiejemy, że chyba chcemy sprawdzić ile da się żyć bez snu ;)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelka powiem ci ze przeklikałam dziś mnóstwo stron żeby jak najszybciej znaleźć jak twoja szyjka no i super wieści:) ja tez w pierwszej ciąży byłam mając 28 lat i w moim środowisku w Austrii to bul szok ze tak wczesnie a wszystkie koleznKi z Krakowa maja właśnie dzieci w podobnym wieku. No wiec zależy od punktu widzenia:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że wszystko zależy. Ja syna urodziłam w wieku 26 lat i tak: wśród koleżanek że studiów i z pracy byłam jedna z pierwszych mam a w rodzinie wszyscy już na mnie dziwnie patrzyli, że taka stara dupa a jeszcze nie ma rodziny :P tak więc różnie to ludzie interpretują, ważne jest tylko to, jak nam z tym jest :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze w tym wszystkim jest to żeby każdy decydował się na dzieci samodzielnie, bez żadnego nacisku ze strony środowiska. Własna decyzja skutkuje tym, że dzieci są chciane i kochane :)
    Nikt nam nie powie że to już, każda to w sobie czuje że nadszedł odpowiedni moment.

Ja miałam do czynienia z małymi dziećmi w wieku 22 lat i wtedy chyba poczułam taki kobiecy instynkt, że to jest to co chciałabym mieć na codzień, tyle wrażeń i radości z dziecka. Wtedy jeszcze nie znałam mojego męża, poznaliśmy się niedługo potem i zaczęliśmy być razem rok później. Od tamtej pory cichym marzeniem było żeby pierwsze dziecko urodzić jeszcze przed 30-stką, ale nie wiedziałam jak się życie potoczy. Udało się :) Teraz myślę że jestem w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:57

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama siostre urodzila majac 41 lat i mowila ze porownujac do nas to zdecydowanie mniej energii ma, mniej cierpliwosci i mniej jej sie chce.
    Siostra za to madra, inteligentna, wysportowana, lubiana. I ma jasne blond włosy ktore mi sciemnialy na mysie... A jej juz zostana ;)

Ja porownuje sie do dziewczyn z mojego rocznika ze szkol i studiow. W pracy wiekszosc imprezuje i upija sie do nieprzytomnosci co weekend (wspominalam, ze poziom stresu i obciążeń duzy ;)).
    Dla mnie to idealny wiek teraz. Wczesniej nie chcialam miec dzieci. Teraz dojrzalam, zrozumiałam i zapragnelam Malenstwa. Wyszalalam sie juz, zdobylam doświadczenie zawodowe i teraz czegos jednak w zyciu brakuje.

Rocznik 1990 rzadzi u nas :D

Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ