Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem ze Świdnicy.
A moeie babcia bo jakos w moim otoczeniu utarlo sie ze wiekszosc dziewczyn w moim wieku ma dwojke lub więcej a najstarsze konczy podstawowke (jedno gimnazjum prawie, ale urodzone w wieku 14 lat).
Ja czuje sie nadal na 18
Smoczki juz kupilam. Wole uniknąć, ale lepiej miec niz potem szukac na gwalt. U nas lovi dynamiczne. -
nick nieaktualny
-
Każdy ma tyle, na ile się czuje ja mam 27. Uważam, ze to dobry czas na dziecko (a w sumie drugie) - jakieś zaplecze merytoryczne w zawodzie już mam, wyszalalam się, a jednocześnie jest jeszcze cierpliwość i energia. Wiadomo, nie mówię, ze 40latki nie maja tej energii, zreszta u każdego to przejawia sie jakoś indywidualnie, ale np moja mama lat 60 stwierdziła po całym dniu z moim rocznjakiem, ze natura mądrze to wynyslila, ze dzieci ma sie za młodu, bo to już nie na jej siły mój tata po akcji nocnej (chwilowo mieszkamy z rodzicami), kiedy córka nie przestawała płakać j nosił ja na zmianę z mężem na drugi dzień spali d 20 do 8 rano, bo musiał odespać. Ja tam mogłabym mieć jesXze jedno dzieciątko za kilka lat i wcale trgo nie wykluczam odnośnie smoczków, ja dostałam jeden w szkole rodzenia, moja córkę po rozkręceniu laktacji próbowałam nauczyć, żeby z nim usypiała, bo inaczej tylko na rękach, ale gdzie tam - nie było mowy, wypluwała. Za to z butelki ze smoczkiem pije ładnie jak chcesz, to kup jakiś jeden żeby mieć na próbę, ale armii smoczków na początek bym nie kupowała KArmelka, dobrze ze z szyjka spoko
-
Paula 90 wrote:Jestem ze Świdnicy.
A moeie babcia bo jakos w moim otoczeniu utarlo sie ze wiekszosc dziewczyn w moim wieku ma dwojke lub więcej a najstarsze konczy podstawowke (jedno gimnazjum prawie, ale urodzone w wieku 14 lat).
Ja czuje sie nadal na 18
Smoczki juz kupilam. Wole uniknąć, ale lepiej miec niz potem szukac na gwalt. U nas lovi dynamiczne.
W moim otoczeniu jestem jedną z nielicznych która będzie mieć dziecko w tym wieku. Wśród moich znajomych na razie jest tylko jedno małe dzieciątko. Powoli będzie ich przybywać, ale na przykład w pracy jestem jedną z młodszych a powiększa mi się rodzinka. Moje koleżanki starsze a nie myślą ani o dzieciach ani o ślubie. Dlatego tym bardziej będę czuła się młodą mamąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 20:25
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Dużo tu 28 latek.Witam w klubie.Ja nigdy nie brałam pod uwagę dziecka przed 30 .Zawsze mowilam, że trzeba się cieszyć młodością.Ale wszystko się zmieniło .Jeszcze dobry rok temu płakałam ,że muszę zajść w ciążę a teraz drżę na samą mysl,że coś mogłoby pójść nie tak.Zycie wszystko werifukije i zmienia.
-
Karollinax26 wrote:U mnie po pierwszym dniu mierzenia cukier jak najbardziej w normie, teraz po kolacji miałam 98. Zobaczymy co będzie dalej.
-
Fasolka77 wrote:Jezu... babcią to jestem ja w styczniu kończę 41 lat
Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w tym tygodniu jadłam bardzo złe a jutro krzywa wiec masakra.
Ja tez mam 28 lat! Ale uważam ze to super czas dla mnie na dziecko maz tez ma 28 lat. Dobra płaca- dobry zasiłek na macierzyńskim -zdobyłam dobre doświadczenie 2,5 letnie maz ma dobra prace mamy własne mieszkanie jesteśmy juz po studiach wyszalelismy sie i jakoś tak poczuliśmy ze czas nam zaczął płynąc przez palce praca dom praca dom praca dom.
Zrobiłam zamówienie na next, wzięłam zestaw bodziakow, zestaw pajaców, zestaw czapeczek i zestaw bluzeczek wszystko w rozmiarze 56-62 - zobaczę jak przyjdzie rozmiarowo i bede robic większe zamówienie. Ale wyszło mi nie dużo uważam a przesyłka gratis i maja być u mnie we czwartek juz sie nie mogę doczekac.
Wiecie kiedy u mamaginekolog bedzie dostawa pieluch tetrowych? Chciałam 12 sztuk takich zwykłych białych tetrowych.
Dziewczyny ile takich pieluch na początek planujecie mieć ? -
Ja mam same kolezanki ktore rodzily pozno, maja po dwojke dzieci a na drugie doczekaly sie w okolicy 38-40 lat, dlatego mnie to podbudowuje ze i ja dam rade. Zreszta moja mama urodzila mnie w wieku 40 lat i nigdy na nia nienarzekalam, nie wymienilabym na zadna inna ani nie mialam kompleksow ze ma tyle lat a nie mniej. Moje siostry swoje ostatnie dzieci tez rodzily jako 40latki wiec wplasowuje sie w tradycje rodzinne ze tak powiem choc nie sugeruje zeby ktos bral ze mnie przyklad, bardziej uwazam ze kazdy powinien sie wtedy decydowac jak jest na to gotowy. Widuje tez czasem bardzo mlode mamy byc moze nie myslaly jeszcze o potomstwie ale wygladaja jakby sie super w tym odnalazly, wiec roznie bywa. Ja mam jeszcze zapal by sie dobrze pobawic z synem i uwielbiam goscia. Moglam sie starac o dziecko w wieku 30 lat - wtedy zwiazalam sie z moim mezem, ale nie bylismy na to gotowi. Cieszymy sie z tego co dal nam los, ale nic na sile, albo bo tak wypada
Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Ja mam same kolezanki ktore rodzily pozno, maja po dwojke dzieci a na drugie doczekaly sie w okolicy 38-40 lat, dlatego mnie to podbudowuje ze i ja dam rade. Zreszta moja mama urodzila mnie w wieku 40 lat i nigdy na nia nienarzekalam, nie wymienilabym na zadna inna ani nie mialam kompleksow ze ma tyle lat a nie mniej. Moje siostry swoje ostatnie dzieci tez rodzily jako 40latki wiec wplasowuje sie w tradycje rodzinne ze tak powiem choc nie sugeruje zeby ktos bral ze mnie przyklad, bardziej uwazam ze kazdy powinien sie wtedy decydowac jak jest na to gotowy. Widuje tez czasem bardzo mlode mamy byc moze nie myslaly jeszcze o potomstwie ale wygladaja jakby sie super w tym odnalazly, wiec roznie bywa. Ja mam jeszcze zapal by sie dobrze pobawic z synem i uwielbiam goscia. Moglam sie starac o dziecko w wieku 30 lat - wtedy zwiazalam sie z moim mezem, ale nie bylismy na to gotowi. Cieszymy sie z tego co dal nam los, ale nic na sile, albo bo tak wypada
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Misiabella mój najstarszy synek ma 3 latka, a dalej nocy nie przesypia... z Mężem się śmiejemy, że chyba chcemy sprawdzić ile da się żyć bez snu
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Kamelka powiem ci ze przeklikałam dziś mnóstwo stron żeby jak najszybciej znaleźć jak twoja szyjka no i super wieści:) ja tez w pierwszej ciąży byłam mając 28 lat i w moim środowisku w Austrii to bul szok ze tak wczesnie a wszystkie koleznKi z Krakowa maja właśnie dzieci w podobnym wieku. No wiec zależy od punktu widzenia:)
-
Jasne, że wszystko zależy. Ja syna urodziłam w wieku 26 lat i tak: wśród koleżanek że studiów i z pracy byłam jedna z pierwszych mam a w rodzinie wszyscy już na mnie dziwnie patrzyli, że taka stara dupa a jeszcze nie ma rodziny tak więc różnie to ludzie interpretują, ważne jest tylko to, jak nam z tym jest
-
Najważniejsze w tym wszystkim jest to żeby każdy decydował się na dzieci samodzielnie, bez żadnego nacisku ze strony środowiska. Własna decyzja skutkuje tym, że dzieci są chciane i kochane
Nikt nam nie powie że to już, każda to w sobie czuje że nadszedł odpowiedni moment.
Ja miałam do czynienia z małymi dziećmi w wieku 22 lat i wtedy chyba poczułam taki kobiecy instynkt, że to jest to co chciałabym mieć na codzień, tyle wrażeń i radości z dziecka. Wtedy jeszcze nie znałam mojego męża, poznaliśmy się niedługo potem i zaczęliśmy być razem rok później. Od tamtej pory cichym marzeniem było żeby pierwsze dziecko urodzić jeszcze przed 30-stką, ale nie wiedziałam jak się życie potoczy. Udało się Teraz myślę że jestem w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:57
Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyMoja mama siostre urodzila majac 41 lat i mowila ze porownujac do nas to zdecydowanie mniej energii ma, mniej cierpliwosci i mniej jej sie chce.
Siostra za to madra, inteligentna, wysportowana, lubiana. I ma jasne blond włosy ktore mi sciemnialy na mysie... A jej juz zostana
Ja porownuje sie do dziewczyn z mojego rocznika ze szkol i studiow. W pracy wiekszosc imprezuje i upija sie do nieprzytomnosci co weekend (wspominalam, ze poziom stresu i obciążeń duzy ).
Dla mnie to idealny wiek teraz. Wczesniej nie chcialam miec dzieci. Teraz dojrzalam, zrozumiałam i zapragnelam Malenstwa. Wyszalalam sie juz, zdobylam doświadczenie zawodowe i teraz czegos jednak w zyciu brakuje.
Rocznik 1990 rzadzi u nasMisiabella, B_002 lubią tę wiadomość