X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Misiabella mój najstarszy synek ma 3 latka, a dalej nocy nie przesypia... z Mężem się śmiejemy, że chyba chcemy sprawdzić ile da się żyć bez snu ;)
    Moj nie spal do 2 roku zycia i budzil sie dzien w dzien po 24 i nie spal do 4, a o 6 juz sie budzil. W porywach spalam 3-4 godziny dziennie na raty, a zazwyczaj 2-3 na dobe. Teraz moj 4 latek jest chory i nie daje mi spac 3 dzien, ale mnie jakies hormony ciazowe trzymaja bo nie robi to na mnie wrazenia poza tym ze cos zalapalam moze od niego. Wczoraj w nocy moj maz ublagal go zeby lezal chociaz w lozku to mu kupi zestaw lego i zgodzil sie, ale skonczylo sie na tym ze moj maz zasnal a ja lezalam kolo synka ktory mi zarzucal nogi na glowe i zmienial tysiac razy pozycje w ciagu nocy. Jak jest chory to chce spac z nami i wtedy ja mam przerabane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:12

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie boje zeby mi tej energii starczylo na kolejne dziecko, moj 4 latek mnie mocno angazuje ;) w ogole jestesmy bardzo blisko bo siedzialam z nim na wychowawczym, boje sie czy zagram to lasciwie i poradze sobie z jego zazdroscia. Moja siostra miala w wieku 39 i 40 dziecko rok za rokiem i jeszcze 11 latke, ale miala do dyspozycji dwie babcie, ja nie mam nikogo, bo moja mama juz sie nie nadaje by pomoc a druga babcia ma za daleko.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to właśnie tak śpi mój Bartuś :) budzi się w nocy i nie śpi po 2-3 godziny + Maciuś, który ma średnio 6-7 pobudek i zawsze trzeba go lulać (teraz - bo jeszcze miesiąc temu więcej na cycku wisiał i pobudek było - z ręką na sercu - ponad 20)...

no cóż, może trzecie będzie lubiło chociaż spać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:27

Misiabella lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie ma wyjścia, to każdy da radę :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras z Was pisała że używa aplikacji Airly. Wczoraj sobie sprawdzałam bo mieliśmy przekroczone normy ale są tam dwa wskaźniki, na oba powinnam patrzeć? Pm 2,5 i PM 10. Co to oznacza? I skoro są przy nich podane procenty to oznacza że o tyle norma jest przekroczona?
    Jakich oczyszczaczy powietrza używacie?

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, tu jest to dobrze opisane:
    http://sojp.wios.warszawa.pl/?page=pm
    Ja się już dawno obudziłam ale leżę i wstrzymuje procesy życiowe ;) bo muszę zebrać mocz na posiew i jechać na badania na czczo labo od 7 i nie chce za wcześnie...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam takie przemyślenia, że kurde odzwyczailam się od nocnego Wstawania, całodobowe opieki itd. Syn już duży, 9 lat, ja sporo starsza, zaczęłam się martwić że fizycznie nie wydole. A kondycja moja jest w porównaniu do tych 9-10 lat temu bez porównania gorsza. Waże na starcie min. 15 kg więcej. Boziu, trochę mnie to przeraża. Rychło w czas, co? :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 10 listopada 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kiwona. Przerażające. Najlepiej zamknąć się w bunkrze i nie wychodzić.

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Dalej macie porabane sny? Mi sie dzisiaj snilo ze karmilam kociaka piersią, a potem ten kociak zamienil sie z mojego syna i karmilam go jadąc konno. U nas smog zmalal trochę wiec zaraz ide z psem i znowu w domu, bo nke chce tego syfu wdychac.
    To ja polecalam Airly. Oni maja najwiecej czujników ;)

Wysłany: 10 listopada 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a masz oczyszczacz? Nie wiem czy istotna przy zakupie jest firma, na co zwrócić uwagę.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula a masz oczyszczacz? Nie wiem czy istotna przy zakupie jest firma, na co zwrócić uwagę.

Nie mam ale intensywnie o tym mysle. Musze poczytać po forach trochę bo nie wiem na co zwracać uwage i na ile ma to sens.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postawiłam na kwiaty oczyszczające powietrze. Wybralam te co koty nie zjadają i git. Wpadł mi artykuł w rękę i mnie przekonał :)
    Ja urodziłam dzieci w wieku 23 i 25 lat i teraz jaram się tym że są takie duże już i mam (prawie) totalny spokój. Mogę to trzecie wychować prawis jak pierwsze.
    Wiem że będę miała mniej siły i cierpliwości ale już czekam jak minie pierwsze 5 lat.. Potem już z górki ;)
    Paula dziś to miałam chyba najbardziej porabane sny ze wszystkich!! Nawet nie będę pisać. Cała noc się męczyłam i przebudzałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 07:42

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś jadę z moczem do labo, czy ja z jednego moczu mogę zrobić badanie i posiew?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja postawiłam na kwiaty oczyszczające powietrze. Wybralam te co koty nie zjadają i git. Wpadł mi artykuł w rękę i mnie przekonał :)
    Ja urodziłam dzieci w wieku 23 i 25 lat i teraz jaram się tym że są takie duże już i mam (prawie) totalny spokój. Mogę to trzecie wychować prawis jak pierwsze.
    Wiem że będę miała mniej siły i cierpliwości ale już czekam jak minie pierwsze 5 lat.. Potem już z górki ;)
    Paula dziś to miałam chyba najbardziej porabane sny ze wszystkich!! Nawet nie będę pisać. Cała noc się męczyłam i przebudzałam...
    Kwiaty nie usuwaja pylow zawieszonych pm2, 5 i pm10. A to one sa rakotworcze itd. Kwiaty jedynie przeprowadzaja fotosynteze, wiec zbieraja dwutlenek wegla.
    Rosliny antysmogowe to paskudny chwyt marketingowy. Każda roslina przeprowadza fotosynteze i zadna nie usuwa smogu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja tez dziś jadę z moczem do labo, czy ja z jednego moczu mogę zrobić badanie i posiew?

Mi ostatnio mowili ze nie. Sikalam dwa dni z rzedu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 07:59

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi ostatnio mowili ze nie. Sikalam dwa dni z rzedu ;)

Dzięki Paula! Na razie zrobię tylko badanie ogólne, bo takie mam wytyczne od ginekolog :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych roslin, zeby odczuc jskiekolwiek efekty czystszego powietrza trzeba by miec ich baaardzo duzo. Gdzies dotarlam do badan, ze tyle ile metrow ma mieszkanie tyle duzych roslin powinno sie miec.
    Przy tak duzej ilosci roslin dochodzi kwestia przewilgotnienia powietrza i zarodnikow pleśni w doniczkach. Pleśń, grzyb - jak zwal tak zwal - nie ma dobrego wpływu na nasz organizm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - mi prawie codziennie sie snia takie pierdoly ze az siara byloby opowiadać :D
    Ja i bez ciazy mialam sny codziennie i kolorowe. Ale teraz to mogłabym ksiazki pisac.
    Nieraz opowiadam mężowi to mi sugeruje zeby spisac z tego książkę, bo moja wyobraźnia senna chyba nie ma granic hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, i tutaj fajne wyjasnienie na temat roslin antysmogowych: https://youtu.be/lNirMusB_h8

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka 77 to witam w klubie, ja w 2019 tez koncze 41 lat. Myslalam ze juz mam 41 lat ale medycyna mnie odmladza :)

odmłodziłam się o rok :) w styczniu 2019 kończę 42 lata :) przepraszam za błąd... :) zaczęłam się starać w wieku 38 lat i po drodze 2 poronienia. U mnie to raczej kwestia odpowiedniego partnera i poczucia delikatnego instynktu.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ