Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir wrote:Misiabella mój najstarszy synek ma 3 latka, a dalej nocy nie przesypia... z Mężem się śmiejemy, że chyba chcemy sprawdzić ile da się żyć bez snu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:12
-
No ja sie boje zeby mi tej energii starczylo na kolejne dziecko, moj 4 latek mnie mocno angazuje w ogole jestesmy bardzo blisko bo siedzialam z nim na wychowawczym, boje sie czy zagram to lasciwie i poradze sobie z jego zazdroscia. Moja siostra miala w wieku 39 i 40 dziecko rok za rokiem i jeszcze 11 latke, ale miala do dyspozycji dwie babcie, ja nie mam nikogo, bo moja mama juz sie nie nadaje by pomoc a druga babcia ma za daleko.
-
no to właśnie tak śpi mój Bartuś budzi się w nocy i nie śpi po 2-3 godziny + Maciuś, który ma średnio 6-7 pobudek i zawsze trzeba go lulać (teraz - bo jeszcze miesiąc temu więcej na cycku wisiał i pobudek było - z ręką na sercu - ponad 20)...
no cóż, może trzecie będzie lubiło chociaż spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:27
Misiabella lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Któras z Was pisała że używa aplikacji Airly. Wczoraj sobie sprawdzałam bo mieliśmy przekroczone normy ale są tam dwa wskaźniki, na oba powinnam patrzeć? Pm 2,5 i PM 10. Co to oznacza? I skoro są przy nich podane procenty to oznacza że o tyle norma jest przekroczona?
Jakich oczyszczaczy powietrza używacie?B_002 lubi tę wiadomość
-
Mycha, tu jest to dobrze opisane:
http://sojp.wios.warszawa.pl/?page=pm
Ja się już dawno obudziłam ale leżę i wstrzymuje procesy życiowe bo muszę zebrać mocz na posiew i jechać na badania na czczo labo od 7 i nie chce za wcześnie...
-
Ja ostatnio miałam takie przemyślenia, że kurde odzwyczailam się od nocnego Wstawania, całodobowe opieki itd. Syn już duży, 9 lat, ja sporo starsza, zaczęłam się martwić że fizycznie nie wydole. A kondycja moja jest w porównaniu do tych 9-10 lat temu bez porównania gorsza. Waże na starcie min. 15 kg więcej. Boziu, trochę mnie to przeraża. Rychło w czas, co?
-
nick nieaktualnyDzien dobry. Dalej macie porabane sny? Mi sie dzisiaj snilo ze karmilam kociaka piersią, a potem ten kociak zamienil sie z mojego syna i karmilam go jadąc konno. U nas smog zmalal trochę wiec zaraz ide z psem i znowu w domu, bo nke chce tego syfu wdychac.
To ja polecalam Airly. Oni maja najwiecej czujników -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa postawiłam na kwiaty oczyszczające powietrze. Wybralam te co koty nie zjadają i git. Wpadł mi artykuł w rękę i mnie przekonał
Ja urodziłam dzieci w wieku 23 i 25 lat i teraz jaram się tym że są takie duże już i mam (prawie) totalny spokój. Mogę to trzecie wychować prawis jak pierwsze.
Wiem że będę miała mniej siły i cierpliwości ale już czekam jak minie pierwsze 5 lat.. Potem już z górki
Paula dziś to miałam chyba najbardziej porabane sny ze wszystkich!! Nawet nie będę pisać. Cała noc się męczyłam i przebudzałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 07:42
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ja postawiłam na kwiaty oczyszczające powietrze. Wybralam te co koty nie zjadają i git. Wpadł mi artykuł w rękę i mnie przekonał
Ja urodziłam dzieci w wieku 23 i 25 lat i teraz jaram się tym że są takie duże już i mam (prawie) totalny spokój. Mogę to trzecie wychować prawis jak pierwsze.
Wiem że będę miała mniej siły i cierpliwości ale już czekam jak minie pierwsze 5 lat.. Potem już z górki
Paula dziś to miałam chyba najbardziej porabane sny ze wszystkich!! Nawet nie będę pisać. Cała noc się męczyłam i przebudzałam...
Rosliny antysmogowe to paskudny chwyt marketingowy. Każda roslina przeprowadza fotosynteze i zadna nie usuwa smoguMisiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do tych roslin, zeby odczuc jskiekolwiek efekty czystszego powietrza trzeba by miec ich baaardzo duzo. Gdzies dotarlam do badan, ze tyle ile metrow ma mieszkanie tyle duzych roslin powinno sie miec.
Przy tak duzej ilosci roslin dochodzi kwestia przewilgotnienia powietrza i zarodnikow pleśni w doniczkach. Pleśń, grzyb - jak zwal tak zwal - nie ma dobrego wpływu na nasz organizm. -
nick nieaktualnyMama - mi prawie codziennie sie snia takie pierdoly ze az siara byloby opowiadać
Ja i bez ciazy mialam sny codziennie i kolorowe. Ale teraz to mogłabym ksiazki pisac.
Nieraz opowiadam mężowi to mi sugeruje zeby spisac z tego książkę, bo moja wyobraźnia senna chyba nie ma granic hahaha -
nick nieaktualny
-
Misiabella wrote:Fasolka 77 to witam w klubie, ja w 2019 tez koncze 41 lat. Myslalam ze juz mam 41 lat ale medycyna mnie odmladza
odmłodziłam się o rok w styczniu 2019 kończę 42 lata przepraszam za błąd... zaczęłam się starać w wieku 38 lat i po drodze 2 poronienia. U mnie to raczej kwestia odpowiedniego partnera i poczucia delikatnego instynktu.Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77