X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie lubię wieczorów odkąd jestem w ciąży. Zwłaszcza jak pobolewa mnie brzuch okresowo. Dziewczyny które maja juz dzidziusie do końca ciazy miałyście bóle okresowe?
    Ja na poczatku bole ttpowe jak na okres. Potem ok 14 tc zaczwly sie twardnienia brzucha. Potem ok 20 tc twardnienia z bolem okresowym. Potem ttpowe skurcze przepowiadajace. Ale nie wiem czy to z racji mojej endometriozy ale mnie calą ciąze brzuch boli. Od ok 32 tc codziwnnie juz mialam wielogodzinne skurcze przepowiadające. Ale u mnie to moze byc taki urok. Z racji endometriozy brzuch mnie boli okresowo codziennie i bez ciązy wiec przywykłam

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej cięży miałam bardzo silne bóle a potem twardnienia brzucha ... teraz brzuch mnie nie boli

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mnie nawet tak w pierwszej ciąży boLalo że musiałam siadac na schodach sklepu. Straszne to było. Składało mnie. Lekarz kazał brać nospe i było ok. W drugiej mniej, w tej bardziej rozciagniecia. Moze macica coś pamięta jeszcze.czasem zakuje po prawej albo lewej.
    Póki nie Mam rozwolnienia to się nie martwie. U mnie w jednej i drugiej cb przed poronieniem miałam rozwolnienia. Póki mam zaparcia to się nie boję :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie lubię wieczorów odkąd jestem w ciąży. Zwłaszcza jak pobolewa mnie brzuch okresowo. Dziewczyny które maja juz dzidziusie do końca ciazy miałyście bóle okresowe?

Ja miałam cała zeszła ciążę bóle. Dosłownie cała. I wszystko było dobrze a ja cały czas chodziłam zestresowana :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Tak. Mnie nawet tak w pierwszej ciąży boLalo że musiałam siadac na schodach sklepu. Straszne to było. Składało mnie. Lekarz kazał brać nospe i było ok. W drugiej mniej, w tej bardziej rozciagniecia. Moze macica coś pamięta jeszcze.czasem zakuje po prawej albo lewej.
    Póki nie Mam rozwolnienia to się nie martwie. U mnie w jednej i drugiej cb przed poronieniem miałam rozwolnienia. Póki mam zaparcia to się nie boję :)
    Nawet mnie nie strasz. Ja właśnie mam rozwolnienie a nie zaparcia.
    i wcześniej czytałam że to też może być objaw ciąży, jak mdlosci

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nawet mnie nie strasz. Ja właśnie mam rozwolnienie a nie zaparcia.
    i wcześniej czytałam że to też może być objaw ciąży, jak mdlosci
    Te biegunki to akurat dobrze czytałaś. Jedne kobiety maja zaparcie inne maja zadka kupę i kolor taki inny

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie!!! Nie chciałam straszyć. Mój organizm tak reaguje.
    Jedne wymiotuję drugie nie.
    Nie przejmuj się.
    W poprzednich ciazach też miałam Zaparcia. Może Ty w każdej bedziesz miała rozwolnienia.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kazdej mam biegunke :) nigdy zaparc

malutka_mycha lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam huśtawki nastroju wieczorem chce mi sie beczeć i dziwne mysli mam. Jak sobie z tym radzić??

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły. Beta spadła z 432 na 289. I jest jakiś pęcherzyk 13 mm na prawym jajniku, wg lekarza ciąża się tam umiejscowila. Bo w macicy nic nie ma. Mam badać hcg, obserwować się i w razie nasilających się boli natychmiast jechać do szpitala, ale mam nadzieję że obejdzie się bez tego.

Także dziewczyny żegnam się z Wami i życzę nudnych, ksiazkowych ciąż i szczęśliwych porodów :)

Będę Was podczytywac ;)

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam huśtawki nastroju wieczorem chce mi sie beczeć i dziwne mysli mam. Jak sobie z tym radzić??
    Nie wiem. Wczoraj przeryczalam dzień. Dziś pełen euforii.idac do lekarza zobaczył dziecko i z radości mi łza Popłynela

oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły. Beta spadła z 432 na 289. I jest jakiś pęcherzyk 13 mm na prawym jajniku, wg lekarza ciąża się tam umiejscowila. Bo w macicy nic nie ma. Mam badać hcg, obserwować się i w razie nasilających się boli natychmiast jechać do szpitala, ale mam nadzieję że obejdzie się bez tego.

Także dziewczyny żegnam się z Wami i życzę nudnych, ksiazkowych ciąż i szczęśliwych porodów :)

Będę Was podczytywac ;)

Strasznie mi przykro :-(

Irka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Nie wiem. Wczoraj przeryczalam dzień. Dziś pełen euforii.idac do lekarza zobaczył dziecko i z radości mi łza Popłynela

To ja na odwrót. Wczoraj euforia a dzisiaj jakiś stres i napięcie

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka przykro mi :(
    Oby wszystko skonczyło się bez większych konsekwencji zdrowotnych i życzę szybkiego zajścia w kolejną ciążę!
    Powodzenia!

Irka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja w kazdej mam biegunke :) nigdy zaparc

Ja teraz też rozwolnienie i wzdęcia cały czas. Nawet myślę że te bóle podbrzusza mogą być od tych wzdęć.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:

Będę Was podczytywac ;)

Irka tak mi przykro :(

Irka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka bardzo mi przykro

Irka lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwało mi posta :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wrrrr

Kochana dużo zdrówka, szybko II grubych krech na teście i dojścia do samego końca bez żadnych problemów i dolegliwości

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka :( przytulam :( trzymaj się

Irka lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ