X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja ani mojej teściowej ani mamy nie mam zamiaru słuchać. Obie miały szansę wychować swoje dzieci więc teraz niech się odpiorkaja od mojego.
    Na żadną z nich też nie liczę że pomoże. Obie wygodne i niechętne.

I są daleko ode mnie a to ogromny plus. Gdyby były bliżej też nie mogłabym liczyć na pomoc poza "złotymi radami".

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dobra, jutro skoczę na posiew. Wizytę mam w czwartek. Długo czeka się na wynik posiewu ? A tak z ciekawości zapytam, jeśli pobieracie mocz do badania to od razu wieziecie do laboratorium ? Jeśli nie to do tego czasu jak to przechowujecie ?

Ja wkładam do lodówki na jakieś 30-40 minut, szykuje się, idę z psem i staram się takie zimne do godziny, dwóch dowieźć. Tak mi kiedyś lekarz kazal i już tak robie

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Już tak się zaczęłam zastanawiać, czy te moje bóle brzucha po prawej stronie i te złe wyniki moczu mają związek z malutką torbielą na prawej nerce albo rzeczywiście jest to jakaś bezobjawowa infekcja.
    Mi lekarz jak powiedziaam mu o bòlu brzucha, to pierwsze co kazał zrobić posiew mimo że mocz był w porządku. Także warto zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w ogóle 5 miesiąc zaczęliśmy zgodnie z datą z USG ;-)
    Fajowo <3

AniaKJ, Daffi, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia trzymałam to w cieple, ponad 2h...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha co do teściowych to ja mojej jeszcze osobiście nie poznałam. Mieszka od nas 1500km i póki co nie zanosi się na nasze spotkanie. Ale z opowiadań mojego S to jest jak moja mama, czyli spokojna i nie wtrąca się do życia swoich dzieci.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i dobre rady! Jutro pójdę rano na posiew. A mam nadzieję, że Marcelina da dziś o sobie znać, żeby matka była spokojniejsza :) to, co wczoraj wyprawiała nasza córka przeszło moje oczekiwania :D jak o 17 zaczęła to z przerwami po 23 zakończyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 12:20

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona też mam taki bol przy przewracaniu, właśnie w nocy jak się zapomne to to odczuwam. To chyba naturalne, brzuch i wszystko w środku nam rośnie, grawitacja robi swoje więc jak się przewracamy to mamy trochę więcej do przerzucenia, wiązadla się napinająca więc bolą. Wczoraj miałam wizytę, lekarz nic niepokojacego nie widział.

Ja wiem, że w mojej mamie i teściowej będę miała duże wsparcie, na niektóre rady liczę bo jestem zielona. A jak coś mi się nie spodoba to wiem, że będę potrafiła powiedzieć co o tym myślę. O swoją asertywność się nie boję :) A że obie mieszkają blisko to będzie mi to pewnie potrzebne :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tesciowa i mamę mam ponad 100 km od siebie. Tesciowa sie nie rwie do pomocy i dobrze. A mama bardzo i musze niestety jej powiedzieć ze jak bede potrzebowała pomocy ja sie upomnę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa sąsiad gra na gitarze elektrycznej do tego śpiewa cos pieknego.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nikt do pomocy nie wyrywa :) Ale obie mamy mieszkają w innych miastach i luz. Jak urodził się mój syn, to z paniki poprosiłam mamę, żeby przyjechała mi pomóc. Do teraz żałuję, bo tylko mnie dobijała swoimi ciągłymi uwagami i podważaniem moich decyzji. Więcej czasu spędzała na plotkach z moją teściową, niż z nami. Czasami prosiłam wręcz, żeby posiedziała chwilę z młodym, bo chciałam się wykąpać, to wtedy się smiała, że "jak to? nie radzisz sobie? a ja was dwie wychowałam sama!" Matko, jak sobie przypomnę, to aż mnie ciarki przechodzą...
    Lepiej żadna pomoc niż taka, jaką ja sobie zafundowałam :P A też mi się zawsze wydawało, że jestem asertywna, że twarda itd. Po porodzie okazało się, że wszystko mnie przerażało, nie ufałam sama sobie, do tego ciągle płaczący syn i brak pokarmu... i to mnie skutecznie pozbawiło pewności siebie w tamtym czasie :(
    Ale teraz będzie lepiej, teraz już będę najbardziej ogarniętą mamą na świecie :D :P

malutka_mycha, Paula 90, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha. Ty wczoraj juz byłaś na połowowych ? Ważyli twoja mała ?

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kiwona też mam taki bol przy przewracaniu, właśnie w nocy jak się zapomne to to odczuwam. To chyba naturalne, brzuch i wszystko w środku nam rośnie, grawitacja robi swoje więc jak się przewracamy to mamy trochę więcej do przerzucenia, wiązadla się napinająca więc bolą. Wczoraj miałam wizytę, lekarz nic niepokojacego nie widział.

Ja wiem, że w mojej mamie i teściowej będę miała duże wsparcie, na niektóre rady liczę bo jestem zielona. A jak coś mi się nie spodoba to wiem, że będę potrafiła powiedzieć co o tym myślę. O swoją asertywność się nie boję :) A że obie mieszkają blisko to będzie mi to pewnie potrzebne :D
    Mycha, a przy schylaniu i podczas siedzenia też to czujesz? Mam teorię, że jestem po prostu mocno wrażliwa, skoro wszystko wg lekarza jest ok. Nie zamartwiam się tym, ale się zastanawiam, czemu tak jest. W poprzedniej ciąży na początku miałam bóle takie lekkie okresowe, ale potem już nic mnie nie bolało.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Malutka mycha. Ty wczoraj juz byłaś na połowowych ? Ważyli twoja mała ?
    Nie, wczoraj zwykła wizyta, ale ważyla. Ma teraz 228g.

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mycha, a przy schylaniu i podczas siedzenia też to czujesz? Mam teorię, że jestem po prostu mocno wrażliwa, skoro wszystko wg lekarza jest ok. Nie zamartwiam się tym, ale się zastanawiam, czemu tak jest. W poprzedniej ciąży na początku miałam bóle takie lekkie okresowe, ale potem już nic mnie nie bolało.
    Przy schylaniu tak, ale podczas siedzenia nie. Właśnie jak się nie ruszam to jest ok więc dlatego uważam że to problem związany z typowo z ruchem. Jak chodzę to też czuję delikatne ciągnięcia w podbrzuszu. Lekarka mi tłumaczyła że po pierwsze jestem szczupła więc wszystko jeszcze bardziej musi się naciągnąć. A teraz jeszcze wyszła anemia i to też daje popalić. Nie jest to typowy bol, raczej dyskomfort. Nie muszę na to brać leków. Zaleciła magnez

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie kolezanki w ten piekny dzien, u nas od rana slonce i 18 stopni, zero smogu :) wczoraj PM 10 u nas bylo 8 (norma 50) na Slasku 610.....biedni ludzie :(

Ja mam pytanie o magnez....od rana mi rwie w łydce, normalnie golym okiem widac jak miesniem rusza, wzielam magnez 365mg z B6 ale nie przechodzi...chodze masuje bo to dosyc uciazliwe i nieprzyjemne jest....myslicie ze moge jeszcze jedna tabletke lyknac? do lekarza dopiero w czwartek ide to mi moze cos silniejszego przepisze.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja głupia trzymałam to w cieple, ponad 2h...

No to może to być główny powód złych wyników ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Witam drogie kolezanki w ten piekny dzien, u nas od rana slonce i 18 stopni, zero smogu :) wczoraj PM 10 u nas bylo 8 (norma 50) na Slasku 610.....biedni ludzie :(

Ja mam pytanie o magnez....od rana mi rwie w łydce, normalnie golym okiem widac jak miesniem rusza, wzielam magnez 365mg z B6 ale nie przechodzi...chodze masuje bo to dosyc uciazliwe i nieprzyjemne jest....myslicie ze moge jeszcze jedna tabletke lyknac? do lekarza dopiero w czwartek ide to mi moze cos silniejszego przepisze.....
    Kochana magnez dostępny w aptece to nie lek. Ten pierwiastek wchłania się bardzo trudno i trzeba go brać kilka tygodni żeby zobaczyć efekty.
    Bierzesz magnez regularnie?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet udalo sie i złożyłam stoliczek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1748b4d6c8d3.jpg
    A stol i krzesla Jeszce nie dotarly a minely juz 3 tyg :(

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.. Juz niby zdecydowalam się na wozek i w ostatniej chwili zrezygnowalam. Teraz na tapecie zamiast adamexa wrocil bebetto. Macie jakies opinie o torino lub silvia? Podobaja mi sie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ