Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:A mój wynik moczu robiony w innym laboratorium znów zły zaczynam się co raz gorzej martwić mam leukocyty w moczu, cały czas bakterie.
-
Moja Babcia (74lata) też mówi że nie rozumie tego ataku na "dzisiejszą młodzież" bo dla niej wszyscy są bardzo mili i pomagają ale już trochę starsze osoby (pokolenie naszych rodziców) to zapomnij. I też uważa że starzy są w większości wredna, zgorzkniali. Ona chyba zachowała młodzieńczy umysł.
-
Dodzwonilam sie do przychodni w końcu i chyba jednak bede miala polowkowe jako ostatnia.. Bo dopiero 28.12 hehe no cóż musze uzbroic sie w cierpliwość ale za to zrobimy juz 4D.
Lili dopisz mi na 1 str polowkowe:) dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:12
Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja widzę nawet po moich rodzicach i teściach. Chowają się po domach, nigdzie nie wychodzą a jak już idą to z poczuciem że wychodzą do plebsu, wszystkich traktują z pogardą. Zakładają że wszyscy są źli to oni też tacy są. Ale jednocześnie robią wszystko żeby się pokazać. A że auto kupione, a że dobra praca.
Brak człowieczeństwa w ludziach. Tak jak piszecie, są zgorzkniali.
Za to moje babcia kocha wszystkich, wierzy w młodych i lubi ich. Różnica niesamowita
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Według zaleceń. Rano po podmyciu się, ze środkowego strumienia.
-
Karmelllka90 wrote:Karolina spokojnie. Dużo masz leukocytów? A robiłaś posiew? Ja robiłam juz mocz 3 razy i posiew tez i miałam liczne bakterie a posiew ujemny. Teraz tez juz mam wyniki z posiewu ale jeszcze nie sprawdzałam i nie mam zamiaru. Wydrukuje je jak bede miała w piątek wizytę a w czwartek zrobię morfologię CRP i krzywa cukrowa. Wyniki sa tego samego dni wiec na piątek bede miała świeże jutro jeszcze musze dzwonić o wyniki wymazow z pochwy i szyjki
25 leukocytów. Posiewu nie robiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:33
-
Karollinax26 wrote:Według zaleceń. Rano po podmyciu się, ze środkowego strumienia.
-
Podwyższone leukocyty się zdarzają w ciąży. Jeśli lekarz nie widzi w tym nic złego to się nie przejmuj. Przy następnej wizycie na pewno będzie kontrolował wyniki i dowiesz się jak powinnaś postępować.
Ja miałam lekko podwyższone leukocyty komentarz od lekarza, że jest w porządku "w granicach normy", a na śladowe ilości ketonów zalecenie żeby więcej płynów pić.
Ja już od dziś na L4
Byłam jeszcze na chwilę w pracy, żeby zrobić ostateczny porządek na biurku i przekazać odpowiednim osobom co zostało wykonane i na czym skończyłam. Teraz mogę już odpoczywać
Pisałyście o teściowych. Moja nie jest idealna, ale ją lubię. Miła kobieta, czasem za bardzo się wszystkim martwi i chciałaby mieć na bieżąco wiadomości co u nas. Na szczęście mieszka 80km od nas, więc nie mamy jej na codzień, a od czasu do czasu w weekendy.
Ogólnie nie miałabym się do czego przyczepić, ale w porównaniu do mojej mamy jest o kilkanaście lat starcza i ma "starodawne" podejście do wielu spraw, a przede wszystkim chyba jest pesymistką i to mnie trochę drażni, bo ja nie lubię słuchać ciągle o wszystkim w czarnych barwach. No ale kiedy trzeba to zawsze pomoże, dobra z niej kobieta. Przy dziecku pewnie dużo nie pomoże, bo już nie te lata na taką pomoc, ale myślę że będzie dobrą babcią. Chociaż boję się, że będę z nią walczyć jeśli chodzi o przekarmianie dziecka. We mnie zawsze próbuje wmusić dodatkową porcję obiadu, ale jestem asertywna i grzecznie odmawiam Męża w dzieciństwie przekarmiła, że miał problem z nadwagą, na szczęście wziął się za siebie i teraz też dba o dietę. No cóż, zobaczymy jak będzie. Grunt to właśnie pilnować, żeby zdanie rodziców dotyczące dziecka było respektowane i będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:49
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyKarolina zrób posiew koniecznie. A jak masz możliwość podejść nawet dziś do lekarza po skierowanie to podejdz a jak wolisz sobie zapłacić to kup pojemnik jałowy do zrób najlepiej jutro bo czeka sie 5 dni roboczych. Napij sie melisy ona na prawde pomaga. A te internety robi nam większa krzywde. Pewnie jakas infekcja sie przypaletala ale zeby ja dobrze wyleczyć posiew jest konieczny.
-
espoir wrote:Daffi ooo to nawet mnie pokonałaś, bo ja mam 24.12
-
Karolinax26 ja też miałam w ostatnim badaniu moczu leukocyty od 20 do 30 i lekarz zlecił mi jak najszybciej posiew. Posiew wyszedł ujemny więc nic więcej mam nie robić. Ale gdyby wyszły bakterie to kazal szybko bez kolejki się do niego zgłosić.
-
nick nieaktualnyA co do własnych mam to umowny sie każda kobieta nawet ja mamy jakieś swoje minusy. Ze swoją mam jest łatwiej, ale moja tez mnie czasem drażni. Ostatnio pytała czy bede chciała karmić piersią ( u mnie w rodzinie nikt nie karmił) ja mowię ze tak ze bede próbowała, i moja mama zaczęła gadkę o mleko jak woda, nie wartościowy pokarm, kolki od złego jedzenia - a na pytanie czemu dzieci na butelce maja kolki czemu ja miałam na butelce kolki - odpowiedz zobaczysz. Wiec juz wiem ze moje siostry nie karmiły przez moja mamę bo jej przekonania sa bardzo staroświeckie i dziewczyny za poleceniem mamy dawały butelkę.
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Już tak się zaczęłam zastanawiać, czy te moje bóle brzucha po prawej stronie i te złe wyniki moczu mają związek z malutką torbielą na prawej nerce albo rzeczywiście jest to jakaś bezobjawowa infekcja.
Ja mam kamicę nerkowa i od początku ciąży mam złe wyniki moczu, ketony, leukocyty, wysoki ciężar itd. Jedyne co jeszcze mi nie wyszło to glukoza, ale dzisiaj odbieram wynik więc jeszcze przede mną.
A posiewy zawsze mam jałowe.
I zarówno diabetolog jak i gin mówią że w ciąży to nadal jest w normie.
Nie martw się, zrób sobie posiew dla spokojnosci. Na pewno wszystko jest ok. A brzuch Cię boli bo się stresujesz. -
nick nieaktualny
-
Karolina, ja też mam bóle brzucha, wcześniej tylko z lewej strony a teraz również z prawej. Trudno mi się przekręcić na drugi bok bez bólu. Ale w piątek lekarz mnie badał i niby jest wszystko ok. W sobotę robiłam posiew i crp, podjadę jutro za wynikami, może już będą.
Ja mam torbiel na prawym jajniku. Ponoc może ona dawać takie dolegliwości, ale jakoś mi to nie pasuje, nie wiem. Poza tym, ona się już zmniejsza pomału, powinno być lepiej.
Ja za posiew płaciłam bodajże 21 zł, myślę że warto zrobić. -
Paula 90 wrote:Ja mam kamicę nerkowa i od początku ciąży mam złe wyniki moczu, ketony, leukocyty, wysoki ciężar itd. Jedyne co jeszcze mi nie wyszło to glukoza, ale dzisiaj odbieram wynik więc jeszcze przede mną.
A posiewy zawsze mam jałowe.
I zarówno diabetolog jak i gin mówią że w ciąży to nadal jest w normie.
Nie martw się, zrób sobie posiew dla spokojnosci. Na pewno wszystko jest ok. A brzuch Cię boli bo się stresujesz.
Dobra, jutro skoczę na posiew. Wizytę mam w czwartek. Długo czeka się na wynik posiewu ? A tak z ciekawości zapytam, jeśli pobieracie mocz do badania to od razu wieziecie do laboratorium ? Jeśli nie to do tego czasu jak to przechowujecie ?
Paula u mnie też leukocyty, azotyny a ketonów i glukozy brak. Ostatnio mój wynik był o wiele lepszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 12:08