X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie taki problem z pęcherzem jak ja ? Mogłabym co 15 min chodzić siku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

U Nas już się zaczyna wieczorami zimno robić.. Powoli chyba idzie ta zima. Jak U Was? Gotowe na zimę z kurtkami?[/QUOTE]

ja nie :( nie ma za dużego wyboru :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Też macie taki problem z pęcherzem jak ja ? Mogłabym co 15 min chodzić siku.

dokładnie.. w nocy ze 6 razy... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dokładnie.. w nocy ze 6 razy... :(

To ja w ciągu dnia tak cały czas biegam, w nocy raz wstaję

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sikam jak szalona ;)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pięknych dziewczynek po połówkowych;)

Ehhh o teściowej która zupełnie się nie stosuje do moich próśb nawet jeśli się tyczą zdrowia dziecka to mogłabym założyć osobny wątek. Powiem wam ze odległość daleko od teściowej to jeden z wielkich plusów naszej wyprowadzki (jakkolwiek koszmarnie to brzmi). Współczuje stresów z wypadkami i dobrze ze wsyzstko ok...

B_002 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za każde słowo :*

Gratuluję udanych wizyt i cieszę się z dobrych wieści, oby tak dalej :)

B_002 lubi tę wiadomość

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dobrze zrobiłaś, samabym pewno tak zrobiła. Nie nawidze jak ktoś jest mądrzejszy od lekarza albo od mamy dziecka.
    Co do kurtki to ja zmieniłam na ciut luźniejszą. W szafie czeka kurtka, którą nosiłam w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że jak najpóźniej ją założę bo jest ogromna :/

estrella lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dziś witam się po tragicznej nocy. Moja córka się rozchorowała. Od wczoraj walczymy z gorączką która dochodzi do 41 stopni:( co 4 godziny paracetamol na zmianę z ibumem, ale daje ulgę może na max 2 godziny ii gorączka wraca:( Podejrzewam anginę, ale dziś idziemy do lekarza. Córka od roku nie chorowała poza lekkim katarem a tutaj nagle tak z grubej rury. Czuje się jak zombie, nie przespalam ciągiem nnawet 5 min :(
    Z pozytywnych rzeczy, dziś mam wizytę u nowej Pani doktor prywatnie, już nie mogę się doczekać!!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany natalia Tosia współczuje znam ten stres.. oby szybko minęło!
    Miłego dnia i powiedzenia wszystkim na wizytach!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella - ja bym postapila. Dokładnie tak jak Ty. Jesteś matką i nikt nie ma prawa robić czegoś wbrew Tobie. I o każdą nawet pierdołe powinien pytać Ciebie.
    Ja mam z teściową odwieczny konflikt, zrobiła mi wiele przykrości i tylko fakt, że jestem daleko od niej pozwolił mi trwać dalej z Mężem w naszym związku. Gdyby zatruwała nam życie nadal to pewnie nie wytrzymałabym. Z przykładów: kiedy poroniłam (jeszcze krwawilam) powiedziała mi że dobrze mi tak i to moja wina bo nie mamy ślubu kościelnego. Kochana Mamusia...

Natalia - bidulki jesteście, dużo zdrówka Wam życzę. Teraz tyle tego cholerstwa w powietrzu. Co chwilę któreś dziecko chore na naszym osiedlu. Daj znać co lekarz powiedział. I uważaj na siebie, żebyś się nie zaraziła.

My wstajemy i jedziemy oddać za godzinkę mocz do badania. Na szczęście z moczem wchodzi się u nas bez kolejki i nie będę tam siedzieć. Bo ciężarne nie mają pierwszeństwa. Mój mąż dzisiaj zaczyna wolne i będzie ze mną w domu. Uwielbiam kiedy jesteśmy razem.

Spokojnego dnia Dziewczyny

estrella lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry. Ja dziś witam się po tragicznej nocy. Moja córka się rozchorowała. Od wczoraj walczymy z gorączką która dochodzi do 41 stopni:( co 4 godziny paracetamol na zmianę z ibumem, ale daje ulgę może na max 2 godziny ii gorączka wraca:( Podejrzewam anginę, ale dziś idziemy do lekarza. Córka od roku nie chorowała poza lekkim katarem a tutaj nagle tak z grubej rury. Czuje się jak zombie, nie przespalam ciągiem nnawet 5 min :(
    Z pozytywnych rzeczy, dziś mam wizytę u nowej Pani doktor prywatnie, już nie mogę się doczekać!!
    Taka goraczka mi tez sie kojarzy z angina. U nas zazwyczaj konczylo sie ropna. Bardzo współczuję taka goraczka wykancza.
    Przy infekcji ukladu moczowego goraczka byla podobna.

My z mezem oboje po 3 sie obidzilismy i nie mogliśmy dzis spac.. A ja mialam tala zgage ze myslalam ze zwymiotuje.. Fuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 06:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u was nie mają ciężarne pierwszenstwa? A to tak w ogóle można? Ale szok.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Estrella - ja bym postapila. Dokładnie tak jak Ty. Jesteś matką i nikt nie ma prawa robić czegoś wbrew Tobie. I o każdą nawet pierdołe powinien pytać Ciebie.
    Ja mam z teściową odwieczny konflikt, zrobiła mi wiele przykrości i tylko fakt, że jestem daleko od niej pozwolił mi trwać dalej z Mężem w naszym związku. Gdyby zatruwała nam życie nadal to pewnie nie wytrzymałabym. Z przykładów: kiedy poroniłam (jeszcze krwawilam) powiedziała mi że dobrze mi tak i to moja wina bo nie mamy ślubu kościelnego. Kochana Mamusia...

O matko, co za kobieta... Jak można tak powiedzieć, w głowie mi się to nie mieści. Współczuję... I jednocześnie zazdroszczę że jesteście od niej daleko... Ja jestem blisko bo mamy do niej 3 km i wychodzi mi to bokiem... Gdyby nie moja córka i to drugie dziecko to powaznie myślałabym o rozwodzie... A tak nie chce niszczyć dzieciom rodziny ale normalnie i tak nie będzie nigdy...

Natalia zdrówka dla córki i uważaj na siebie, żebyś się nie zaraziła.

Daffi ostatnio też mnie zgaga męczy, jak nie jem to jestem głodna, jak zjem to zgaga :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 07:34

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale mi się ciśnienie podniosło :/ Znam takich ludzi, moja śp. teściowa z 1 małżeństwa to było babsko o podobnych cechach. Nie mówi się źle o zmarłych, wiem. A mój syn ja bardzo kochal i mimo, że zmarła ponad pół roku temu, nadal zdarza mu się płakać za nią... Ja mu tego nie niszcze, bo po co. Ale mam ją w pamięci jako potwora. Teścia podobnie, ale jednak był bardziej znosny niż jego żona.

Ja się obudziłam ok. 2. I dupa blada, zero spania. Nie wiem, o której w końcu zasnęłam, na pewno po 4. I 6.30 budzik. Miałam jechać do pracy, ale w tej sytuacji zostanę w domu i popracuje w łóżku.
    U nas tylko w 1 laboratorium jest karteczka wywieszona, że ciężarne poza kolejka. I dlatego tylko tam jeżdżę. W pozostałych miejscach trzeba liczyć na uprzejmość pacjentow a jak wiadomo, z tym jest u nas tragicznie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kazdym jest ze ciężarne bez kolejki a i tak ciezko z uprzejmościa. Ostatnio facet prawie mnie staranowal chcial wbić sie przede mna kiedy juz wchodzilam a przepuscilam jedna kobitke z dzieckiem bo poprosila bo chlopiec mial badanie i zalezalo jej zeby do szkoly zdążył.
    Ponadto w sobote w intermarche stalam w kolejce z 1 prduktem i zadna franca mi nie ustapila miejsca sama z siebie. Te skasowanie moich ciastek zajeloby nie wiele czasu ale coz... Wszyscy sie w dzisiejszych czasach spiesza. Budza sie dopiero jak ich to dotyczy.

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak to jest Daffi, ludzie oczekują uprzejmości i kultury od innych a sami zachowują się jak buce. Oczywiście, są wyjątki. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że bardzo rzadkie. Mnie też kobieta mało nie staranowala jakiś czas temu w laboratorium. Potknela się i rabnela w futryne z tego swojego pośpiechu. Byle przede mną zdążyć. Babka tka na oko 50-60 lat więc nie jakoś stara i schorowana.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny witam przy wtorku ,ktory wydaje się poniedziałkiem.Ja rano byłam w laboratorium i bardzo źle się czułam .Myślę sobie juz w domu że chyba się przełamię i pierwszy raz skorzystam z przywileju ciazarnych.I cala w stresie że mam się teraz upominać o swoje wchodzę do laboratorium a tam nikogo nie ma. ;-)Także cudownie szybko wszytsko załatwiłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:41

malutka_mycha lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula u was nie mają ciężarne pierwszenstwa? A to tak w ogóle można? Ale szok.

to chyba przepisy stanowią o tym, że mamy pierwszeństwo...dopytaj w przychodni

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to chyba przepisy stanowią o tym, że mamy pierwszeństwo...dopytaj w przychodni
    No wlasnie jestem zdziwiona bo wiem ze inwalidzi, kombatanci i ciezarne maja pierwszenstwo i czesto jest zapis ze zasluzeni honorowi dawcy takze. Trzeba by sie wglebic w to. Dobrze zr u mnie na krzywa cukrowa jest priorytet czy w ciazy czy nie... Kazdy na krzywa wchodzi bez kolejki bo to zalezy na czasie.

Doczytalam i ta ustawa z zeszlego roku "za zyciem" uprawnia nas do lekarzy specjalistow bez kolejek max do 7 dni czekanie oraz w laboratoriach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:02

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ