X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie taki problem z pęcherzem jak ja ? Mogłabym co 15 min chodzić siku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

U Nas już się zaczyna wieczorami zimno robić.. Powoli chyba idzie ta zima. Jak U Was? Gotowe na zimę z kurtkami?[/QUOTE]

ja nie :( nie ma za dużego wyboru :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Też macie taki problem z pęcherzem jak ja ? Mogłabym co 15 min chodzić siku.

dokładnie.. w nocy ze 6 razy... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dokładnie.. w nocy ze 6 razy... :(

To ja w ciągu dnia tak cały czas biegam, w nocy raz wstaję

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sikam jak szalona ;)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pięknych dziewczynek po połówkowych;)

Ehhh o teściowej która zupełnie się nie stosuje do moich próśb nawet jeśli się tyczą zdrowia dziecka to mogłabym założyć osobny wątek. Powiem wam ze odległość daleko od teściowej to jeden z wielkich plusów naszej wyprowadzki (jakkolwiek koszmarnie to brzmi). Współczuje stresów z wypadkami i dobrze ze wsyzstko ok...

B_002 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za każde słowo :*

Gratuluję udanych wizyt i cieszę się z dobrych wieści, oby tak dalej :)

B_002 lubi tę wiadomość

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella dobrze zrobiłaś, samabym pewno tak zrobiła. Nie nawidze jak ktoś jest mądrzejszy od lekarza albo od mamy dziecka.
    Co do kurtki to ja zmieniłam na ciut luźniejszą. W szafie czeka kurtka, którą nosiłam w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że jak najpóźniej ją założę bo jest ogromna :/

estrella lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dziś witam się po tragicznej nocy. Moja córka się rozchorowała. Od wczoraj walczymy z gorączką która dochodzi do 41 stopni:( co 4 godziny paracetamol na zmianę z ibumem, ale daje ulgę może na max 2 godziny ii gorączka wraca:( Podejrzewam anginę, ale dziś idziemy do lekarza. Córka od roku nie chorowała poza lekkim katarem a tutaj nagle tak z grubej rury. Czuje się jak zombie, nie przespalam ciągiem nnawet 5 min :(
    Z pozytywnych rzeczy, dziś mam wizytę u nowej Pani doktor prywatnie, już nie mogę się doczekać!!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany natalia Tosia współczuje znam ten stres.. oby szybko minęło!
    Miłego dnia i powiedzenia wszystkim na wizytach!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella - ja bym postapila. Dokładnie tak jak Ty. Jesteś matką i nikt nie ma prawa robić czegoś wbrew Tobie. I o każdą nawet pierdołe powinien pytać Ciebie.
    Ja mam z teściową odwieczny konflikt, zrobiła mi wiele przykrości i tylko fakt, że jestem daleko od niej pozwolił mi trwać dalej z Mężem w naszym związku. Gdyby zatruwała nam życie nadal to pewnie nie wytrzymałabym. Z przykładów: kiedy poroniłam (jeszcze krwawilam) powiedziała mi że dobrze mi tak i to moja wina bo nie mamy ślubu kościelnego. Kochana Mamusia...

Natalia - bidulki jesteście, dużo zdrówka Wam życzę. Teraz tyle tego cholerstwa w powietrzu. Co chwilę któreś dziecko chore na naszym osiedlu. Daj znać co lekarz powiedział. I uważaj na siebie, żebyś się nie zaraziła.

My wstajemy i jedziemy oddać za godzinkę mocz do badania. Na szczęście z moczem wchodzi się u nas bez kolejki i nie będę tam siedzieć. Bo ciężarne nie mają pierwszeństwa. Mój mąż dzisiaj zaczyna wolne i będzie ze mną w domu. Uwielbiam kiedy jesteśmy razem.

Spokojnego dnia Dziewczyny

estrella lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry. Ja dziś witam się po tragicznej nocy. Moja córka się rozchorowała. Od wczoraj walczymy z gorączką która dochodzi do 41 stopni:( co 4 godziny paracetamol na zmianę z ibumem, ale daje ulgę może na max 2 godziny ii gorączka wraca:( Podejrzewam anginę, ale dziś idziemy do lekarza. Córka od roku nie chorowała poza lekkim katarem a tutaj nagle tak z grubej rury. Czuje się jak zombie, nie przespalam ciągiem nnawet 5 min :(
    Z pozytywnych rzeczy, dziś mam wizytę u nowej Pani doktor prywatnie, już nie mogę się doczekać!!
    Taka goraczka mi tez sie kojarzy z angina. U nas zazwyczaj konczylo sie ropna. Bardzo współczuję taka goraczka wykancza.
    Przy infekcji ukladu moczowego goraczka byla podobna.

My z mezem oboje po 3 sie obidzilismy i nie mogliśmy dzis spac.. A ja mialam tala zgage ze myslalam ze zwymiotuje.. Fuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 06:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u was nie mają ciężarne pierwszenstwa? A to tak w ogóle można? Ale szok.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Estrella - ja bym postapila. Dokładnie tak jak Ty. Jesteś matką i nikt nie ma prawa robić czegoś wbrew Tobie. I o każdą nawet pierdołe powinien pytać Ciebie.
    Ja mam z teściową odwieczny konflikt, zrobiła mi wiele przykrości i tylko fakt, że jestem daleko od niej pozwolił mi trwać dalej z Mężem w naszym związku. Gdyby zatruwała nam życie nadal to pewnie nie wytrzymałabym. Z przykładów: kiedy poroniłam (jeszcze krwawilam) powiedziała mi że dobrze mi tak i to moja wina bo nie mamy ślubu kościelnego. Kochana Mamusia...

O matko, co za kobieta... Jak można tak powiedzieć, w głowie mi się to nie mieści. Współczuję... I jednocześnie zazdroszczę że jesteście od niej daleko... Ja jestem blisko bo mamy do niej 3 km i wychodzi mi to bokiem... Gdyby nie moja córka i to drugie dziecko to powaznie myślałabym o rozwodzie... A tak nie chce niszczyć dzieciom rodziny ale normalnie i tak nie będzie nigdy...

Natalia zdrówka dla córki i uważaj na siebie, żebyś się nie zaraziła.

Daffi ostatnio też mnie zgaga męczy, jak nie jem to jestem głodna, jak zjem to zgaga :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 07:34

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale mi się ciśnienie podniosło :/ Znam takich ludzi, moja śp. teściowa z 1 małżeństwa to było babsko o podobnych cechach. Nie mówi się źle o zmarłych, wiem. A mój syn ja bardzo kochal i mimo, że zmarła ponad pół roku temu, nadal zdarza mu się płakać za nią... Ja mu tego nie niszcze, bo po co. Ale mam ją w pamięci jako potwora. Teścia podobnie, ale jednak był bardziej znosny niż jego żona.

Ja się obudziłam ok. 2. I dupa blada, zero spania. Nie wiem, o której w końcu zasnęłam, na pewno po 4. I 6.30 budzik. Miałam jechać do pracy, ale w tej sytuacji zostanę w domu i popracuje w łóżku.
    U nas tylko w 1 laboratorium jest karteczka wywieszona, że ciężarne poza kolejka. I dlatego tylko tam jeżdżę. W pozostałych miejscach trzeba liczyć na uprzejmość pacjentow a jak wiadomo, z tym jest u nas tragicznie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kazdym jest ze ciężarne bez kolejki a i tak ciezko z uprzejmościa. Ostatnio facet prawie mnie staranowal chcial wbić sie przede mna kiedy juz wchodzilam a przepuscilam jedna kobitke z dzieckiem bo poprosila bo chlopiec mial badanie i zalezalo jej zeby do szkoly zdążył.
    Ponadto w sobote w intermarche stalam w kolejce z 1 prduktem i zadna franca mi nie ustapila miejsca sama z siebie. Te skasowanie moich ciastek zajeloby nie wiele czasu ale coz... Wszyscy sie w dzisiejszych czasach spiesza. Budza sie dopiero jak ich to dotyczy.

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak to jest Daffi, ludzie oczekują uprzejmości i kultury od innych a sami zachowują się jak buce. Oczywiście, są wyjątki. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że bardzo rzadkie. Mnie też kobieta mało nie staranowala jakiś czas temu w laboratorium. Potknela się i rabnela w futryne z tego swojego pośpiechu. Byle przede mną zdążyć. Babka tka na oko 50-60 lat więc nie jakoś stara i schorowana.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny witam przy wtorku ,ktory wydaje się poniedziałkiem.Ja rano byłam w laboratorium i bardzo źle się czułam .Myślę sobie juz w domu że chyba się przełamię i pierwszy raz skorzystam z przywileju ciazarnych.I cala w stresie że mam się teraz upominać o swoje wchodzę do laboratorium a tam nikogo nie ma. ;-)Także cudownie szybko wszytsko załatwiłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:41

malutka_mycha lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula u was nie mają ciężarne pierwszenstwa? A to tak w ogóle można? Ale szok.

to chyba przepisy stanowią o tym, że mamy pierwszeństwo...dopytaj w przychodni

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to chyba przepisy stanowią o tym, że mamy pierwszeństwo...dopytaj w przychodni
    No wlasnie jestem zdziwiona bo wiem ze inwalidzi, kombatanci i ciezarne maja pierwszenstwo i czesto jest zapis ze zasluzeni honorowi dawcy takze. Trzeba by sie wglebic w to. Dobrze zr u mnie na krzywa cukrowa jest priorytet czy w ciazy czy nie... Kazdy na krzywa wchodzi bez kolejki bo to zalezy na czasie.

Doczytalam i ta ustawa z zeszlego roku "za zyciem" uprawnia nas do lekarzy specjalistow bez kolejek max do 7 dni czekanie oraz w laboratoriach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:02

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ