Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem po wizycie! Wrażenia rewelacyjne! Nareszcie czułam, że ktoś przejmuje ssię ciążą i moim dzieckiem razem ze mną!
Jednak dziewczynka! Lili w wolnych chwilach proszę oo zmianę . Wszystkie narządy kksiążkowe! Waży 200g czyli w środku normy. Łożysko wysoko na przedniej ścianie, Pani doktor stwierdziła, że nie rozumie na jakiej podstawie rtamten lekarz stwierdził iinaczej. Szyjka 3,9cm. Ogólnie wwszystko na ten moment ww normie. Sprawdziła mmózg, nerki, wątrobę, serce. Połówkowe 4.12 jestem taka szczęśliwa!!!Daffi, AniaKJ, Karollinax26, DorotaAnna, malutka_mycha, Kiwona, Lolka30, B_002, india, Fasolka77, Kasionek, Kasiulka90, Szonka, espoir, kamylalyt, Paula 90, estrella, Franka2104, NiespełnionaMama, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Kochana magnez dostępny w aptece to nie lek. Ten pierwiastek wchłania się bardzo trudno i trzeba go brać kilka tygodni żeby zobaczyć efekty.
Bierzesz magnez regularnie?Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia super! gratulacje
To na połówkowe będziesz pewnie już spokojnie szła.
Stresant, weź dodatkowy magnez, na pewno nie zaszkodzi jeśli masz takie niedobory.
I bierz regularnie.
Mi lekarka kazała brać większą dawkę niż jest napisane na opakowaniu. Powiedziała, że w ciąży zalecane są wyższe.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Super Natalia:). A jak się nazywa ta lekarka u której byłaś dzisiaj? Ja polowkowe mam 6.12. Wierzyłam się dzisiaj bo już miesiąc temu zapisywalam się na badania krwi, moczu i czystość pochwy na jutro, z tym ze czystość jest na osobnej wizycie u położnej. I dziś patrzę w systemie że zniknęła mi ta wizyta u położnej. Dzwonię na infolinię i okazuje się że odwołali mi wizytę bo p0lozna ma urlop tylko nikt mnie o tym nie powiadomił ani nie zaproponował innego terminu! Tym sposobem będę musiała jechać za tydzień jeszcze raz na badania . A co do teściowej to nie chce nawet zaczynać tematu żeby się nie denerwować.
-
Brałam magnez przez 2 miesiace ale w zeszlym tygodniu sie skonczyl, myslalam ze dotrwam do wizyty zeby mi lekarz przepisal, ale jak widac organizm chyba sam poczul ze czegos mu brakuje i zaczal sie odzywac.....
Natali-tosia gratulacje wizyty. ...super ze wszystko ok. oby takich lekarzy bylo wiecej
ja jeszcze musze 2 dni czekac a nerwy juz coraz wieksze, tlumacze sobie ze jak ruchy czuje prawie caly czas (a jeszcze 2 tygdonie temu czulam co 3 dni) tzn. ze dziecie rosnie, jest coraz wieksze i ma sie dobrze, dwoje zdrowych urodzilam to i trzecie bedzie....no i tak siedze i mysle nad glupotami zamiast sie czym konkretnym zajac
Wczoraj kupilam stanik 80D o zgrozo a gdzie tam do porodu, a jak sie mlekiem naleja to jeszcze ze 2 rozmiry beda wieksze -
Karollinax26 wrote:A ja głupia trzymałam to w cieple, ponad 2h...
-
Ja mamę i teściową mam pod ręką, ale żadna jakoś specjalnie do pomocy się nie rwie. W sytuacjach awaryjnych zawsze można na nie liczyc, ale na codzień nikt się nie narzuca. Ale powiem Wam że czekając na 4 dziecko bardzo doceniam pomoc mamy i teściowej. Przy pierwszym też się wzbraniałam rękami i nogami, że ja wsztstko sama ale teraz bardzo doceniam każdą chęc pomocy
-
nick nieaktualnySzonka i to jest oczywiste! Ja z jednym obstawiam ze bede jechała do mamy na weekend zeby bacia z dziadkiem popili wali a mamam z Tata na randkę bo innej opcji to nie bede miała. Sa oczywiście nianie ale jakoś babcia to lepsza opcja. A związku nie Wilno zaniedbywać. Ale nie chce zeby mama z nami była od samego początku bedzie to mnie stresować a mojego męża to na pewno. On nigdy nie miał do czynienie jak to on mowię z „zelkiem” bedzie sie bał a jeszcze jakby mi tesciowa na ręce patrzyła haha ... chociaż on bardzo lubi moja mame
-
stresant wrote:Wczoraj kupilam stanik 80D o zgrozo a gdzie tam do porodu, a jak sie mlekiem naleja to jeszcze ze 2 rozmiry beda wieksze
Dziewczyny a jest taki magnez który lekarze wypisują receptę? U mnie ciąża plus kp i ciągle lata mi oko i mam skurcze nóg mimo że biorę 2-3 tabletki Magnelli. W czwartek połówkowe to bym poprosiła o receptę.
A tak wogóle to u mnie dziś równa połowa ciążyDaffi, malutka_mycha, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:Daffi o tych dwóch nie, ale ja ogólnie Bebetto polecam tak jak już pisałam
-
kamylalyt wrote:Dziewczyny a jest taki magnez który lekarze wypisują receptę? U mnie ciąża plus kp i ciągle lata mi oko i mam skurcze nóg mimo że biorę 2-3 tabletki Magnelli. W czwartek połówkowe to bym poprosiła o receptę.
A tak wogóle to u mnie dziś równa połowa ciąży
Nie wiem czy w ogóle jest jakiś tylko na receptę, nie słyszałam o tym.
B_002 wrote:U mnie na razie piersi stanęły w miejscu. W pierwszym trymestrze urosły szybko o 2 rozmiary miseczki a teraz mam z tym spokój. Nie wiem jak będzie bliżej porodu, bo nie mam doświadczenia, ale oby dużo już nie urosły. Nie jestem przyzwyczajona a z dużymi mniej wygodnie.
Ja przed pierwszym dzieckiem mialam 70B takie lentilki jak sie moj maz smieje potem karmilam to byly mega, po karmieniu juz nie zmalaly i zostaly na 75C...ale wole takie male bo wygodniej czlowiekowi jest
U nas magnez na recepte ale w PL raczej nie..... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny