X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie! Wrażenia rewelacyjne! Nareszcie czułam, że ktoś przejmuje ssię ciążą i moim dzieckiem razem ze mną!
    Jednak dziewczynka! Lili w wolnych chwilach proszę oo zmianę ;-). Wszystkie narządy kksiążkowe! Waży 200g czyli w środku normy. Łożysko wysoko na przedniej ścianie, Pani doktor stwierdziła, że nie rozumie na jakiej podstawie rtamten lekarz stwierdził iinaczej. Szyjka 3,9cm. Ogólnie wwszystko na ten moment ww normie. Sprawdziła mmózg, nerki, wątrobę, serce. Połówkowe 4.12 :-) jestem taka szczęśliwa!!!

Daffi, AniaKJ, Karollinax26, DorotaAnna, malutka_mycha, Kiwona, Lolka30, B_002, india, Fasolka77, Kasionek, Kasiulka90, Szonka, espoir, kamylalyt, Paula 90, estrella, Franka2104, NiespełnionaMama, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Natalia!

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kochana magnez dostępny w aptece to nie lek. Ten pierwiastek wchłania się bardzo trudno i trzeba go brać kilka tygodni żeby zobaczyć efekty.
    Bierzesz magnez regularnie?
    Magne B6 to akurat lek, ale w tym wchłanianiem to prawda.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia super! gratulacje :)
    To na połówkowe będziesz pewnie już spokojnie szła.

Stresant, weź dodatkowy magnez, na pewno nie zaszkodzi jeśli masz takie niedobory.
    I bierz regularnie.
    Mi lekarka kazała brać większą dawkę niż jest napisane na opakowaniu. Powiedziała, że w ciąży zalecane są wyższe.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Natalia:). A jak się nazywa ta lekarka u której byłaś dzisiaj? Ja polowkowe mam 6.12. Wierzyłam się dzisiaj bo już miesiąc temu zapisywalam się na badania krwi, moczu i czystość pochwy na jutro, z tym ze czystość jest na osobnej wizycie u położnej. I dziś patrzę w systemie że zniknęła mi ta wizyta u położnej. Dzwonię na infolinię i okazuje się że odwołali mi wizytę bo p0lozna ma urlop tylko nikt mnie o tym nie powiadomił ani nie zaproponował innego terminu! Tym sposobem będę musiała jechać za tydzień jeszcze raz na badania :/. A co do teściowej to nie chce nawet zaczynać tematu żeby się nie denerwować;).

dqpr2n0aloadtg4s.png

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka lekarka to Alicja Słoka Sutkowska, bardzo polecam :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam magnez przez 2 miesiace ale w zeszlym tygodniu sie skonczyl, myslalam ze dotrwam do wizyty zeby mi lekarz przepisal, ale jak widac organizm chyba sam poczul ze czegos mu brakuje i zaczal sie odzywac.....

Natali-tosia gratulacje wizyty. ...super ze wszystko ok. oby takich lekarzy bylo wiecej :)
    ja jeszcze musze 2 dni czekac a nerwy juz coraz wieksze, tlumacze sobie ze jak ruchy czuje prawie caly czas (a jeszcze 2 tygdonie temu czulam co 3 dni) tzn. ze dziecie rosnie, jest coraz wieksze i ma sie dobrze, dwoje zdrowych urodzilam to i trzecie bedzie....no i tak siedze i mysle nad glupotami zamiast sie czym konkretnym zajac :)
    Wczoraj kupilam stanik 80D o zgrozo a gdzie tam do porodu, a jak sie mlekiem naleja to jeszcze ze 2 rozmiry beda wieksze :)

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja głupia trzymałam to w cieple, ponad 2h...
    Ja też trzymam w ciepłe ,w laboratorium też nie kładą w lodówkę.Wiec pewnie nie od tego zły wynik.Mysle ,że to nie też od złego pobrania bo od tego wychodzą baketrie a nie leukocyty.Pewnie jakaś infekcja.Najlepiej zapytać lekarza bo 20 to nie dużo.No ale bagatelizować też nie można.Zrob posiew bo to nie zaszkodzi i z pełnym obrazem pójdziesz do lekarza.Ogolnie u mamy ginekolog jest artykuł jak pobrać,próbkę moczu .I że najlepeij zrobić to w wannie.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) fajnie czyra się dobre wiadomości :D

Ja dziś o 17 mam połowkowe, nie powiem lekki stresik jest, ale jestem dobrej myśli :)

Kasionek lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :) fajnie czyra się dobre wiadomości :D

Ja dziś o 17 mam połowkowe, nie powiem lekki stresik jest, ale jestem dobrej myśli :)
    Szonka na bank wszystko będzie idealnie! Czekamy na wieści! ;-)

Szonka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mamę i teściową mam pod ręką, ale żadna jakoś specjalnie do pomocy się nie rwie. W sytuacjach awaryjnych zawsze można na nie liczyc, ale na codzień nikt się nie narzuca. Ale powiem Wam że czekając na 4 dziecko bardzo doceniam pomoc mamy i teściowej. Przy pierwszym też się wzbraniałam rękami i nogami, że ja wsztstko sama :) ale teraz bardzo doceniam każdą chęc pomocy :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka i to jest oczywiste! Ja z jednym obstawiam ze bede jechała do mamy na weekend zeby bacia z dziadkiem popili wali a mamam z Tata na randkę :) bo innej opcji to nie bede miała. Sa oczywiście nianie ale jakoś babcia to lepsza opcja. A związku nie Wilno zaniedbywać. Ale nie chce zeby mama z nami była od samego początku bedzie to mnie stresować a mojego męża to na pewno. On nigdy nie miał do czynienie jak to on mowię z „zelkiem” bedzie sie bał a jeszcze jakby mi tesciowa na ręce patrzyła haha ... chociaż on bardzo lubi moja mame

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wczoraj kupilam stanik 80D o zgrozo a gdzie tam do porodu, a jak sie mlekiem naleja to jeszcze ze 2 rozmiry beda wieksze :)
    U mnie na razie piersi stanęły w miejscu. W pierwszym trymestrze urosły szybko o 2 rozmiary miseczki a teraz mam z tym spokój. Nie wiem jak będzie bliżej porodu, bo nie mam doświadczenia, ale oby dużo już nie urosły. Nie jestem przyzwyczajona a z dużymi mniej wygodnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi o tych dwóch nie, ale ja ogólnie Bebetto polecam tak jak już pisałam :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jest taki magnez który lekarze wypisują receptę? U mnie ciąża plus kp i ciągle lata mi oko i mam skurcze nóg mimo że biorę 2-3 tabletki Magnelli. W czwartek połówkowe to bym poprosiła o receptę.
    A tak wogóle to u mnie dziś równa połowa ciąży <3

Daffi, malutka_mycha, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Daffi o tych dwóch nie, ale ja ogólnie Bebetto polecam tak jak już pisałam :)
    Poczytalam opinie i srednio to widzę. Narzekaja ludzie ze stelaz mocno trzeszczy po czasie i kolka rozjezdzaja sie jak zaba bo kiepsko jakosciowe. I zas mam metlik.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamylalyt wrote:
    Dziewczyny a jest taki magnez który lekarze wypisują receptę? U mnie ciąża plus kp i ciągle lata mi oko i mam skurcze nóg mimo że biorę 2-3 tabletki Magnelli. W czwartek połówkowe to bym poprosiła o receptę.
    A tak wogóle to u mnie dziś równa połowa ciąży <3
    Ja nie mam magnezu na receptę, ale zalecony mam Magne B6 Forte.
    Nie wiem czy w ogóle jest jakiś tylko na receptę, nie słyszałam o tym.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U mnie na razie piersi stanęły w miejscu. W pierwszym trymestrze urosły szybko o 2 rozmiary miseczki a teraz mam z tym spokój. Nie wiem jak będzie bliżej porodu, bo nie mam doświadczenia, ale oby dużo już nie urosły. Nie jestem przyzwyczajona a z dużymi mniej wygodnie.

Ja przed pierwszym dzieckiem mialam 70B takie lentilki jak sie moj maz smieje :) potem karmilam to byly mega, po karmieniu juz nie zmalaly i zostaly na 75C...ale wole takie male bo wygodniej czlowiekowi jest

U nas magnez na recepte ale w PL raczej nie.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz miseczkę BB :/ i powiem wam ze uciążliwe sa te piersi mam wrażenie ze mnie przyduszaja jak leżę na prosto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 9 sztuk pajaców w rozmiarze 56 to jest moim zdaniem większe 56 i mam 2 pajace takie malutkie myślicie ze mi wystarczy w tym rozmiarze?

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ