WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karolinka i Espoir ale macie fajne brzuszki a jakie wielki wow, ja nawet polowe Waszych jeszcze nie mam .....
    Ja tak samo, też mam jeszcze malutki, ale to pierwsza ciąża, a poza tym jestem ostatnia na tym wątku :D Spokojnie, jeszcze będziemy narzekać na duże gabaryty ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka i espoir piękne brzuszki :) :)
    Gratuluję też udanych wizyt :) :)Cudownie się czyta pozytywne posty po badaniach :)
    Ja trochę zaczynam się stresować bo to kolejna już ciąża a nadal nic a nic nie czuje jeżeli chodzi o ruchy...

Byłam dziś z córką w sklepie dziecięcym i na tapecie na tą chwilę Cybex ale cały czas mam wątpliwości czy S czy M...
    S podoba mi się gondola a M jako spacerowy

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja tak samo, też mam jeszcze malutki, ale to pierwsza ciąża, a poza tym jestem ostatnia na tym wątku :D Spokojnie, jeszcze będziemy narzekać na duże gabaryty ;)

Ja tylko mam nadzieje ze brzuch nie rosnie, bo taka moja uroda a nie dlatego ze lozysko jest niewydolne i dzidziol jest poprostu maly:(

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko okaze sie w czwartek....znow cisnienie mi skoczy na 160....

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant spokojnie, każdej z nas inaczej rośnie. Później niektóre będą marudzić że są już za duże a Ty się będziesz cieszyć małym brzuszkiem, który nie będzie Ci w niczym przeszkadzać. Na pewno wszystko jest w porządku.

stresant, espoir lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duzy brzuch, bo mam rozciagniete miesnie po poprzedniej ciazy i jeszcze ogolnie mam cos takiego jak rozejscie miesni brzucha - prawdopodobnie od dziecinstwa. Ja juz w 8tc wygladalam jak w 4 miesiacu bo ciagle mialam wzdecia. Teraz wygladam tak samo, no moze brzuch ciutke wiekszy. W 8tc zaczepil mnie dziadek w windzie ktory zapytal mnie o plec i sie dziwil ze nie wiem, bo nie chcialam tlumaczyc ze rzeczywiscie jestem w ciazy ale brzuch to ciaza gazowa ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziadek przepowiedzial mi chlopaka i sie nie pomylil, no ale tez wkurzyl bo wprowadzil w zaklopotanie ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d47d860379f0.jpg

AniaKJ, espoir, NiespełnionaMama, B_002, estrella, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj brzuch z 14 tc bez wzdecia, z wzdeciem jest dwa razy wiekszy :)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella faktycznid duźy brzuszek :)Ja też mam duży ;) mam koleżankę, która jest w 3 tyg. starszej ciązy niż ja, a wyglądamy jakby to moja ciąza byla o 2 miesiące starsza :) Każda kobieta jest inna i nie ma co się porownywać. Ja wolalabym mieć mniejszy brzuch, no ale nie mam na to wpltwu :) Najważniejsze, że lokatorzy zdrowo rosną.

Misiabella lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na mój brzuch nie mogę się napatrzeć. Chodzę, oglądam w lustrze, głaszczę. Jest ogromny i jest śliczny. Bo nosi moje Maleństwo <3

Misiabella, espoir, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala miec mniejszy, taki zeby moc ukryc ciaze, nasze rodziny nie wiedza a chcialabym to utrzymac w tajemnicy do swiat, ale na urodziny do synka przyjezdza moj szwagier, przyjdzie brat z corka i od mojego meza ktos z dzieckiem. Robimy w sali zabaw i nie organizujemy w domu wiec z rodziny bedzie garstka, ale juz nie da sie ukryc brzucha pod luzna bluzka ;) Poprzednia ciaze udalo mi sie ukryc do 6 miesiaca, wiedzial tylko moj brat ale dochowal tajemnicy :) ja wole ukrywac ten fakt bo mam swiety spokoj, a im dluzej tym lepiej. Nikt nie dzwoni i sie nie wtraca ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja bym wolala miec mniejszy, taki zeby moc ukryc ciaze, nasze rodziny nie wiedza a chcialabym to utrzymac w tajemnicy do swiat, ale na urodziny do synka przyjezdza moj szwagier, przyjdzie brat z corka i od mojego meza ktos z dzieckiem. Robimy w sali zabaw i nie organizujemy w domu wiec z rodziny bedzie garstka, ale juz nie da sie ukryc brzucha pod luzna bluzka ;) Poprzednia ciaze udalo mi sie ukryc do 6 miesiaca, wiedzial tylko moj brat ale dochowal tajemnicy :) ja wole ukrywac ten fakt bo mam swiety spokoj, a im dluzej tym lepiej. Nikt nie dzwoni i sie nie wtraca ;)

Popieram, ja ukrywalam dwie poprzednie ciaze poronione w 12 tyg. dzieki temu uniknelam niepotrzebnych pytan, wspolczucia i pocieszania, doradzania roznego rodzaju badan i innych rzeczy.....o tej ciazy powiedzialam w 10 tyg. mamie i 13 tyg tesiowej ale tylko ze wzgledu na ograniczenia zwiazane z cisnieniem i lezeniem.......

Misiabella lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście pod kurtką nadal ukrywam jeszcze brzuch. Z mojego otoczenia wie tylko rodzina i najbliżsi znajomi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Haha ja tez myślałam ze ukrywam w pracy jeszcze brzuch żeby uniknąć niepotrzebnych pytać plotek i „chrapki” na moje stanowisko. Ale okazało sie ze szefowa wszystkim naokoło powiedziała wiec chodzę już w obcisłych rzeczach:)

Jak codzień czekam dziś na pierwsze porządne kopniaki kiedy wreszcie:(

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo drugiej ciąży mam nadal malusi :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czy Ty miewasz skoki cukru ? U mnie codziennie na czczo w granicy 70-80. Po posiłkach tez nie wyżej niż 115. Dziś na czczo 100, a po śniadaniu 130. Już powód do zmartwień jest.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak samo. Moj brzuch wyglada jak po najedzeniu. Nie rzuca sie w oczy. U nas to chyba rodzinne ze nam brzuchy wybija pod koniec 6 mca.

Ale mialam dzisiaj sen. Snilo mi sie ze sie zapomniałam ze w ciazy jestem i wypilam 2 lampki wina. Kurde tak nam ochote.. Kazda uroczystość znosza mi tylko wina w prezencie.. Wszystko stoi patrzy na mnie a ja jeszcze dlugo dlugo sie nie napije:(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ponoć są bezalkoholowe wina i smakują identycznie. Koleżanka mi mówiła, że czasem kupuje. Są w Aldi i bodajże w Carrefourze. Musisz pytać :)

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie posiadam tak cudownych sklepow hehe. Nie no ja przeżyję bez ale smiac mi sie chce ze snie o winie. :p

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ