X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Reniata Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie ja miałam tłuste krechy już w 22 dc, stawiam że miałam wcześniej owulację, bo to mało prawdopodobne, a jednak...
    Dobra, bo niepotrzebnie mieszamy DoCelu w głowie. A tak apropo, to ja się do Twojego starego nicku przyzwyczaiłam i tak piszę, mam nadzieję, że nie wkurza Cię to ;)
    W ogóle :D w końcu dalej do tego celu dążę :D

Mama trzech ❤️♥️❤️
    Mama aniołka 2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulacje z 19 na 20 lipca czyli jakoś 19 dc co sie idealnie pokryło z pierwszymi usg. A wszystko wskazywało jakbym miała nie mieć owulacji. 21 polecieliśmy na wakacje i juz na wakacjach zaczęłam wyczuwać ze cos jest na rzeczy moje ciało wysyłało mi sygnały.

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie zaczęła z grubej rury :D niedługo poczujesz już przez skórę :) bliżej niż dalej! U mnie skacze i faluje brzuch, już powoli blisko pępka :)
    Moja macica jest juz za pępkiem ale ruchy czuje cześciej na lini majtek

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja macica jest juz za pępkiem ale ruchy czuje cześciej na lini majtek

Ja jeszcze też :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja czuje albo na linii majtek albo po obu stronach pepka no i na srodku brzucha.
    Dziewczyny przyszlam sie Was tu doradzic.. bo naprawde nie wiem co mam zrobic. Sprawa dotyczy suplementow. Na poczatku bralam femibion pozniej za strona pantabletka przeszlam na omegamed a po wizycie lekarka zalecila pregne+pregne dha. Dwa suplementy na raz? Cos jest nie hallo.. poza tym dodatkowo zwykly folik. Oparla sie tym ze ze swojego doswiadczenia wie ze ta pregna na 100% pokryje zapotrzebowanie. Tylko ja jakos tej pregnie nie ufam no i dwa suplementy na raz to nie za duzo? Nie wiem .. co wy bierzecie, co lekarz wam doradza?

• Szonka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję bardzo nisko przy spojeniu łonowym, trafił mi się tym razem spokojny maluch bo rusza się rzadko i bardzo delikatnie. Chyba większość czasu śpi.

B_002 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co takiego działo się na makówkach? Bo kilka z was pisało ale ja tam nie zagladam.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    A co takiego działo się na makówkach? Bo kilka z was pisało ale ja tam nie zagladam.
    Nie rozmawiajmy już na ten temat :-*

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście dziewczyny, nie zaglądałam kilka godzin i miałam kilka stron do nadrobienia.

Espoir wszystkiego najlepszego! Zdrówka dla ciebie i maluszka! :)

Karmelka dzięki za info o tych SH :)

Co do owulacji to ja miałam spóźnioną. Była dopiero w 34dc i to jak zaczęłam brać leki na obniżenie prolaktyny. Od razu się pojawiła i wiedziałam dokładnie że wtedy była. Niektóre pomiary na USG zgadzają mi się teraz z terminem owulacji. Wg owu termin mam na 2.04, więc dość zbliżony do USG. Jak testowałam wcześniej w normalnym czasie spodziewanej miesiączki to nie było szans na dwie kreski, a potem w tym samym cyklu jednak okazało się że coś z tego wyszło, tylko później :)

Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mnie bolą biodra :/ mam leżeć jak najwiecej na boku a boli mnie tak, że łzy w oczach.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dzisiaj weszłam w swój ostatni rok z dwójką z przodu. ale mi to życie ucieka...
    Wszystkiego Najlepszego :) spełnienia marzeń :)

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka rożek cudo:)

DoCelu3 kochana ja mialam szara kreske w czerwcu, lipcu i nie bylo ciazy a robiąc w sierpniu test byl szary cien i w niego nie uwierzylam również a sie okazal ciążą :) takze nigdy nie wiadomo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 15:52

Szonka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniata wrote:
    No hej :D
    Jedna sromotna kreska ;) druga bardzo blada jest ale po dwóch godzinach więc wiesz... Do kosza z nią.
    Może na święta się uda :)

Udanych połóowkowych Wam życzę. Ja walczę dalej :)
    To czekamy na kolejne wieści! ;-)
    Swoją drogą ja robiłam ww 31dc i miałam cień cienia, nie mogłam uwierzyć, że to może być cciąża. Na drugi dzień to samo cień cienia, więc poszłam na betę i wtedy dopiero prawie uwierzyłam:D na usg jak gin potwierdził ciążę to dopiero do mnie dotarło, że cud się stał. Ogólnie lekarze nie dawali mi szans na kolejne dziecko! :D 5 lat starań 5 lat testów! :D dlatego dla mnie to prawdziwy cud!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 16:19

AniaKJ, Daffi, Kasiulka90, espoir, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Reniata Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Szonka rożek cudo:)

DoCelu3 kochana ja mialam szara kreske w czerwcu, lipcu i nie bylo ciazy a robiąc w sierpniu test byl szary cien i w niego nie uwierzylam również a sie okazal ciążą :) takze nigdy nie wiadomo:)
    Heh Daffi :D Dobrze pamiętam twój test ;) robiłaś go bardzo wcześnie ale i ja ta kreseczke dojrzałam.
    Moja kreska nie jest szara. Jest różowa, ale bardzo mało widoczna i co najważniejsze grubo po czasie. Test jest po prostu nie ważny. Ale kiedyś Wam tu wstawię zdjęcie dwóch kresek :D

Kasiulka90, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość

Mama trzech ❤️♥️❤️
    Mama aniołka 2018
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a leżysz z poduchą dla ciężarnych? Ja swoja wczoraj wyprałam i noc miałam nieprzespana przez biodra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 16:42

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś zaczęło kłuć po lewej stronie, trochę nad piersią :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Karmelka a leżysz z poduchą dla ciężarnych? Ja swoja wczoraj wyprałam i noc miałam nieprzespana przez biodra.
    Właśnie leżę w salonie a nie wzięłam poduszki z sypialni.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez się gorzej czuje, wczoraj konkretniej sprzątałam mieszkanie a dziś biodra właśnie i plecy mi bardzo dokuczają. Musiałam zrobić pranie i obiad zmontować jakiś i poza tym nic. Dziś odpuszczam bo czuje się zmęczona ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A mnie jakoś zaczęło kłuć po lewej stronie, trochę nad piersią :(
    Jakis nerwoból pewnie

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! B_002 Ty narzekalas też na plecy, po ducha robi robotę! Jeśli nie masz to naprawdę polecam. Nie jest tak, że nie bolą mnie wcale plecy, ale znacznie mniej i wysypiam się lepiej, biodra tak nie dokuczaja :) Same zalety :)
    Ja siedzę z kotka w poczekalni u weta. Ledwo wyszłam z synem z poradni, to tu przyjechałam. Ludzi masa, na szczęście jakiś pan mi ustąpił miejsca bo się z tym transporterem zasapalam :) Nie pasuje mi ten zapach tutaj, nie znoszę go, a w ciąży to już w ogóle. Ale na zewnątrz za zimno żeby stać :/ Jak się uda to przyjade tu 2 raz dzisiaj z 2 kotem, a jak nie to rano, musiałabym do pracy później pojechac. Brakuje mi czasu.

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ