X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczko, bardzo Cię proszę daj znać co i jak!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Paula a w tesco widziałaś pajacyki w promocji? Mi na ten moment brakuje pajacy, półspiochów lub spodenek i śpiworków. Bodów już mam niezły zapas ;).

Tak, dwie sztuki za 29zl

Lolka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    u mnie identyko, tyle samo razem, różnica tylko w ilości dzieci :)
    Może nadrobimy kiedyś ;-)

espoir lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka - no pewnie, jedź i nie czekaj. Ja pisałam to już milion razy, ale napiszę jeszcze raz. Lepiej zareagować 10 razy za dużo niż raz za mało ;-)
    Trzymam kciuki, żeby się wszystko ładnie zatrzymało. Powodzenia

KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, pewnie lepiej jechać niż później zżałować. Czekamy na wieści! Oby tylko dobre!
    Ja dziś nie czułam mojej kruszynki ani razu, do tego pobolewa mnie w dole brzucha... Może to przez tą wizytę, czekałam przed gabinetem 3 godziny, bo takie było opóźnienie u mojej endokrynolog :/ kość oogonowa ledwie dała radę.
    Jak bóle się vbędą nasilały też dziś odwiedzę IP.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka - daj znać co i jak :) trzymamy kciuki <3

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać, tylko może być to późna pora. Całuję Was wszystkie :*

KarmeLoVe, Kiwona, Paula 90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i ja mam ten problem. Sama nie wiem czy się gdzieś ruszać, dziś z moim M mieliśmy jechać do jego rodziny 1,5h drogi. Brzuch boli, robi się twardy, mała nie chce się ruszać za bardzo.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tu któraś z Was wspomniała o Maltanie. Ja mam od kilku lat bzika na punkcie kosmetyków naturalnych i oczywiście sprawdziłam sobie ten Maltan. Aż 2 różne parafiny w składzie... Także ten :P Nie chcę się smarować świeczką xD Dalej będę Wam polecała krem do brodawek sutkowych Momme. Sutki mnie przestały boleć, zniknęły pęknięcia i suche skórki.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smarujecie czymś brzuszek ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka pewnie, że jedź! Jak uznają, że jest sytuacja pod kontrolą to cię zbadają i wyślą do domu. W innym przypadku zostawią i podejmią pewnie decyzje o czymś dożylnie rozkurczowym. Ja już mam kilka wizyt na IP jak mnie tylko coś niepokoiło to jechaliśmy. Może i jestem przewrażliwiona ale tylko raz dostałam „zjebke” od bardzo nie miłej doktorki. Ale mnie zbadali i wróciłam spokojna do domu.

Ja zauważyłam ze mój brzuch nawet jak leżę raz jest miększy raz dwardszy i zastanawiam sie czy to nie ma związku z aktywnością małej bo to jest często. Ogólnie ciagnie macica i mam wrażenie ze jak leżę to jest gorzej niż chodzę ale nie chce mi sie chodzić od pokoju do pokoju :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 15:55

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oczywiście :) Brzuch, krzyż, pośladki i uda raz dziennie. Mam balsam I love you mommy z AA. Jakoś nie lubię olejków, nie lubię być tłusta :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja smaruje olejkiem przeciw rozstępom z momme. Ale nie codziennie :/ leniwa jestem za bardzo :/

A nie myślałaś zeby podjechać na IP sprawdzić czy wszystko Ok przed wyjazdem? Ja przed droga na wszystkich świętych miałam stracha bo bolał mnie brzuch to podjechałam zbadali mnie bol przeszedł jak od ręki

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja smaruje olejkiem przeciw rozstępom z momme. Ale nie codziennie :/ leniwa jestem za bardzo :/

A nie myślałaś zeby podjechać na IP sprawdzić czy wszystko Ok przed wyjazdem? Ja przed droga na wszystkich świętych miałam stracha bo bolał mnie brzuch to podjechałam zbadali mnie bol przeszedł jak od ręki

Ja to się boję, że mnie zaraz tam zostawią :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja to się boję, że mnie zaraz tam zostawią :(
    Jak nie bedą mieli wskazań to na pewno nie zostawia. A przy okazji ci antybiotyk wypiszą, ale uspokoisz sie przynajmniej.

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka trzymam kciuki daj znac

Wszystkie imiona ktore tu wymienilyscie sa piekne :) Ja tak bardzo chce Jozia ale maz sie nie zgadza i raczej go nie przekonam :(
    Syn chce Franka, mi sie podoba, ale maz tez kreci nosem....chcialby Henia- to znow mi sie nie widzi :) i tak w kolko :)

ostatnio znalazlam - Szczepan i Borys ......starszy syn mial byc Filipem :)

a Krzysztof tez jest ładnie.....ja pracuje szkole i wiekszosc imion mi sie kojarzy z dziecmi i nawet jakbym chciala jakies dac, to nie potrafie wymazac obrazu z pamieci :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka czekamy!!

Ja sutki smaruje właśnie tą „świeczką” xd ale ja nie mam jakiegoś bzika na punkcie składu :) a brzuszek i uda smaruje olejkiem z migdałów :) staram się codziennie, ale różnie to wychodzi

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Na pewno dam znać, tylko może być to późna pora. Całuję Was wszystkie :*
    Trzymam kciuki za dobre wieści kochana!

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wiewioreczka trzymam kciuki daj znac

Wszystkie imiona ktore tu wymienilyscie sa piekne :) Ja tak bardzo chce Jozia ale maz sie nie zgadza i raczej go nie przekonam :(
    Syn chce Franka, mi sie podoba, ale maz tez kreci nosem....chcialby Henia- to znow mi sie nie widzi :) i tak w kolko :)

ostatnio znalazlam - Szczepan i Borys ......starszy syn mial byc Filipem :)

a Krzysztof tez jest ładnie.....ja pracuje szkole i wiekszosc imion mi sie kojarzy z dziecmi i nawet jakbym chciala jakies dac, to nie potrafie wymazac obrazu z pamieci :)
    Kochana a u was sa polskie imiona?

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Znowu tu któraś z Was wspomniała o Maltanie. Ja mam od kilku lat bzika na punkcie kosmetyków naturalnych i oczywiście sprawdziłam sobie ten Maltan. Aż 2 różne parafiny w składzie... Także ten :P Nie chcę się smarować świeczką xD Dalej będę Wam polecała krem do brodawek sutkowych Momme. Sutki mnie przestały boleć, zniknęły pęknięcia i suche skórki.
    Też unikam parafiny w kosmetykach :). Jeśli chodzi o brodawki to jest też lano-maść z Ziaji, w składzie tylko lanolina i kosztuje 10zł. Chociaż ten z Momme jest 3 razy większy więc cenowo wychodzi tak samo. A brzuch i biust smaruje olejkiem dla mam z Babydream ;). Kosztuje grosze, w składzie same olejki, wit.E i zapach, a tak naprawdę chodzi o to żeby smarować regularnie czymś co uelastycznia i nawilża skórę bo nic więcej profilaktycznie nie zdziałamy ;).

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ