X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny h&m -20% na wszystko plus darmowa dostawa! Bo w sklepach stacjonarnie to bedzie sajgon :)

KarmeLoVe, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam tak codziennie: zasypiam zazwyczaj późno, ale ja zawsze chodziłam późno spać. Budzę się o 5 lub o 6 nie śpię prawie do 8 i zasypiam i śpię do 10. O tej 6 zawsze mam imprezę w brzuchu. Może takie spanie na raty to przyzwyczajanie nas xd

A propo imion. Powiedzcie szczerze co myślicie o imieniu Leon? My z mężem w zasadzie do brzuszka mówimy już cały czas Leoś, ale komu bym nie powiedziała to widać, że są raczej mało entuzjastyczne reakcje.

Mnie się Leon podoba, mojemu M. nie. Więc u nas syn byłby Frankiem :)

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu dziewczyny z Warszawy ? Jeśli tak, to może któraś ma do polecenia szkołę rodzenia ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny h&m -20% na wszystko plus darmowa dostawa! Bo w sklepach stacjonarnie to bedzie sajgon :)
    A w hm maja super bodziaki w kompletach :) kupiłam i polecam :)

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że to my wybieramy imię i jakby nie bardzo mnie interesuje, że inni robią miny ale po prostu nie spodziewałam się takiej rekacji :)

I moja mama i teściowa (umówiły się czy co? Xd) właśnie mówią, że jej imię nie pasuje z nazwiskiem

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja wiem, że to my wybieramy imię i jakby nie bardzo mnie interesuje, że inni robią miny ale po prostu nie spodziewałam się takiej rekacji :)

I moja mama i teściowa (umówiły się czy co? Xd) właśnie mówią, że jej imię nie pasuje z nazwiskiem
    A jakie imię wybraliscie?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam tak codziennie: zasypiam zazwyczaj późno, ale ja zawsze chodziłam późno spać. Budzę się o 5 lub o 6 nie śpię prawie do 8 i zasypiam i śpię do 10. O tej 6 zawsze mam imprezę w brzuchu. Może takie spanie na raty to przyzwyczajanie nas xd

A propo imion. Powiedzcie szczerze co myślicie o imieniu Leon? My z mężem w zasadzie do brzuszka mówimy już cały czas Leoś, ale komu bym nie powiedziała to widać, że są raczej mało entuzjastyczne reakcje.

Leon super! My rozważamy Borys, Bruno, Kornel, Marcel... co powiecie na Gustawa? :)

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - Leon :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie 3 synek!! :D
    klejnotów w domu będę miała jak jakaś królowa angielska :D

będzie Wojtuś :)
    Bartuś, Maciuś i Wojtuś - ładna ekipa mi się zebrała :)

Daffi, Wiewióreczka, mumoftwo, malutka_mycha, B_002, DorotaAnna, KarmeLoVe, Fasolka77, AniaKJ, Lolka30, Kasiulka90, india, Kiwona, estrella, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióreczko, zwróciłam dziś uwagę w nocy na swój brzuch. Zrobił mi się twardy, bo chciało mi się siusiu, poszłam do łazienki, zrobiłam, wróciłam do łóżka i było już ok. Może rzeczywiście te moje stawianie się macicy jest spowodowane tą bakterią, która mi się przypałętała. Tak jak mówi moja gin.
    Dzięki Kochana za sprawdzenie :) Ja może zawsze tak miałam, ale nie sprawdzałam, bo tego nie czułam. Teraz jak się przebudzę, by przekręcić się z boku na bok, to zawsze twardy.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi - Leon :)
    Bardzo ładne imię.
    U nas tesciowa probowala nam narzucic imie. Skoro mamy Julie to teraz Julek. Kategorycznie jej odpowiedzialam ze to nasza decyzja moja, meza i corki. I bedzie tak jak my zdrcydujemy. A ze nasz skarb chowal wczoraj za pepowinka klejnoty.. Bo ja czuje ze beda klejnoty to narazie mamy typ Filip lub Tymek.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki Kochana za sprawdzenie :) Ja może zawsze tak miałam, ale nie sprawdzałam, bo tego nie czułam. Teraz jak się przebudzę, by przekręcić się z boku na bok, to zawsze twardy.

Ja oczywiście jeszcze będę obserwować i dawać znać :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Nina. I też na początku widziałam że co poniektorym nie pasuje a teraz tylko chodzą i : jak się Ninus czuje? Wszystko kwestia przyzwyczajenia.
    A nam obojgu to imię od razu się spodobało więc wisi mi co myśli rodzina ;)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobiłam zamówienie na H&M :) ale nie jestem bardzo zadowolona bo większość rzeczy, które chciałam to nie było rozmiaru :( zobaczymy jak maz wróci z pracy znowu na Śląsku w delegacji i moze podjedziemy do Serenady. Bardzo mi zależy kupić polspiochy a na internecie nie ma juz :(

Dziewczyny które sklepy stacjonarnie maja jeszcze fajne rabaty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie imienia nie wybierałam, wiec ja powiedziałam, że skoro rodzice wybrali imię dla mnie i mojego męża to my jako rodzice też wybierzemy sami. Ja się nie przejmuję tym czy się podoba czy nie, a jak się ktoś jeszcze coś by odezwał ze strony męża bo u mnie rodzina super przyjęła - to z mężem będziemy karcić haha szwagierka dała imię po psie i jest super więc niech ze mną nie zaczynają! :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że Leon to całkiem sympatyczne imię. Sama może bym takiego nie dała, bo akurat jestem zwolenniczką imion bardziej tradycyjnych. Ale Leoś brzmi słodko, już sobie wyobrażam takiego małego brzdąca do którego ktoś woła Leoś. Myślę że jak na nasze czasy to imię nie jest ani zbyt dziwne, ani bardzo wyszukane. Fajnie imię jak pasuje do nazwiska.
    Na waszym miejscu bym się nie przejmowała, nazwijcie syna jak wam się tylko podoba :)
    Jak z mężem wybraliśmy imię dla naszej Zosi to moja mama była bardzo szczęśliwa bo jej się to imię zawsze bardzo podobało i w sumie ona mi ten pomysł już dawno podsunęła. Za to teściowa trochę nosem kręciła bo to imię jej jakoś nie pasowało być może do małego dziecka, bardziej może kojarzyła sobie jakieś Zofie ze swojego otoczenia. Na szczęście mam mądrą teściową i swoje zdanie wyraziła tylko rozmawiając przez telefon z moim mężem, po czym jak usłyszała że to już postanowione to zaakceptowała nasz wybór i teraz sama się wszystkim chwali że będzie miała wkrótce wnuczkę Zosię :)
    Dobrze jak mam inni ludzie nie dyktują własnego zdania, a jeśli się wtrącają to ignorujmy to, chyba tak najlepiej :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja uważam że Leon to całkiem sympatyczne imię. Sama może bym takiego nie dała, bo akurat jestem zwolenniczką imion bardziej tradycyjnych. Ale Leoś brzmi słodko, już sobie wyobrażam takiego małego brzdąca do którego ktoś woła Leoś. Myślę że jak na nasze czasy to imię nie jest ani zbyt dziwne, ani bardzo wyszukane. Fajnie imię jak pasuje do nazwiska.
    Na waszym miejscu bym się nie przejmowała, nazwijcie syna jak wam się tylko podoba :)
    Jak z mężem wybraliśmy imię dla naszej Zosi to moja mama była bardzo szczęśliwa bo jej się to imię zawsze bardzo podobało i w sumie ona mi ten pomysł już dawno podsunęła. Za to teściowa trochę nosem kręciła bo to imię jej jakoś nie pasowało być może do małego dziecka, bardziej może kojarzyła sobie jakieś Zofie ze swojego otoczenia. Na szczęście mam mądrą teściową i swoje zdanie wyraziła tylko rozmawiając przez telefon z moim mężem, po czym jak usłyszała że to już postanowione to zaakceptowała nasz wybór i teraz sama się wszystkim chwali że będzie miała wkrótce wnuczkę Zosię :)
    Dobrze jak mam inni ludzie nie dyktują własnego zdania, a jeśli się wtrącają to ignorujmy to, chyba tak najlepiej :)

Nam się też bardzo podobało Zosia! :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam Zosie ale trochę za dużo już ich w naszym otoczeniu. Sama na bierzmowanie przyjęłam takie imię :)

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Zosie będziemy mieć jak będzie córka, po ukochanej babci mojego narzeczonego.
    Teraz myślimy nad Aleksandrem, Oliwierem i Piotrem. Podobają nam się najbardziej, ale rodzina się dowie... Jak się urodzi i jak mu wpiszemy w dokumenty :) bo za dużo chcą mieć do gadania :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Paula90 ok, ale przeczytaj wytyczne z 2014 r PTG (ten link ktory zamiescilam, to link do tych wytycznych w formie pdfa) jest tam jasno napisane, ze ciezarnym, ktore podlegaja standardowemu prowadzeniu ciazy kwas foliowy zaleca sie do konca 2 trymestru w dawce 0,4 mg. Oczywiscie jakis lekarz mogl prowadzic ciaze bez opierania sie o te wytyczne, ale wiekszosc na pewno tak, bo po to one sa. Teraz sa inne wytyczne, moze jeszcze wczesniej byly inne, a kazdy moze miec swoja opinie bez wzgledu na nie.
    Chodzi o to że tam i nigdzie nie ma informacji aby nie stosować dalej. Spotkałam się z zapisem "minimum do końca 2 trymestru". Ale nigdzie nie znalazłam że później może być to szkodliwe. Wskazywano tylko że toksyczna może być dawka powyżej 5mg (dotychczas dawali nawet 15mg na dzień).
    Może to kwestia interpretacji. Nie ma sensu tego rozstrzasac :-) Ja się nie spotkałam nigdy dotąd z zaleceniami o których mówisz. 4 lata temu w ciąży była szwagierka (niestety mała zmarła w 39tygodniu) i brała kwas całą ciążę i cała kolejna (2 miesiące po pogrzebie była już w ciąży).
    Dużo zależy od lekarza może.

Ale miałyśmy kończyć a dalej wałkujemy :-D

Misiabella lubi tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ