X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też chciałam Zosie ale trochę za dużo już ich w naszym otoczeniu. Sama na bierzmowanie przyjęłam takie imię :)
    Właśnie niby imię popularne (ja się tym nie przejmuję), ale w naszym otoczeniu nie ma żadnej Zosi. Jedna w rodzinie, ale nie takiej najbliższej. Poza tym wśród dzieci też się nie spotykam z tym imieniem akurat, a nawet jeśli to i tak nam się na tyle podoba że byśmy na to nie patrzyli :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 moge Cie na priv? potrzebowalabym malego wsparcia na aliexpress.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula90 moge Cie na priv? potrzebowalabym malego wsparcia na aliexpress.
    Jasne ;-)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon bardzo ładne imię. My mamy trochę problem z imieniem. Obiektywnie najbardziej podoba nam się Adam, ale mamy przyjaciela, który się tak nazywa i to imię bardzo się mi z nim kojarzy, jakoś nie mogę się przemóc i dziwnie mi było jak próbowałam mówić do brzuszka Adaś ;). Na drugim miejscu był Marcel, ale wczoraj mąż zaproponował Filip i też mi się spodobało, na tyle że na ten moment wygrywa :).

DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jasne ;-)
    przyjmij moje zaproszenie bo nie moge napisac Ci wiadomosci.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam tak codziennie: zasypiam zazwyczaj późno, ale ja zawsze chodziłam późno spać. Budzę się o 5 lub o 6 nie śpię prawie do 8 i zasypiam i śpię do 10. O tej 6 zawsze mam imprezę w brzuchu. Może takie spanie na raty to przyzwyczajanie nas xd

A propo imion. Powiedzcie szczerze co myślicie o imieniu Leon? My z mężem w zasadzie do brzuszka mówimy już cały czas Leoś, ale komu bym nie powiedziała to widać, że są raczej mało entuzjastyczne reakcje.

Mnie sie bardzo podoba, w mojej rodzinie w pazdzierniku urodzil sie Leonek :)

Nie martw sie na imie Pola tez sa rożne reakcje, nawet maz kreci nosem :/

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ta sałatkę z tuńczykiem <3 ale sie najadłam! Może macie pomysły na takie super szybkie sałatki i zdrowe :)
    Ja dałam 1 saszetkę ryżu, groszek zielony, kukurydza, puszka tuńczyka w sosie własnym, sól, pieprz i trochę majonezu. Mniam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:58

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż zaskoczył, bo teraz nie możemy się zdecydować na imię i powiedział, ze on daje nazwisko to ja moge imię. Pierwszy był Ignasiem od początku. Teraz będzie Jaś, Piotruś albo Wituś, bo wg usg nie chce być dziewczynką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:08

martusiawp lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale cwany ten Twój mąż :D

Dziękuje za miłe słowa o Leosiu :) no cóż najbliżsi będą musieli się przyzwyczaić :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zrobiłam ta sałatkę z tuńczykiem <3 ale sie najadłam! Może macie pomysły na takie super szybkie sałatki i zdrowe :)
    Ja dałam 1 saszetkę ryżu, groszek zielony, kukurydza, puszka tuńczyka w sosie własnym, sól, pieprz i trochę majonezu. Mniam!

Ja zrobię po weekendzie, miała być dziś ale została nam zapiekanka ziemniaczana z wczoraj :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś też mi się bardzo podoba, ale mój tata ma tak na imię, a nie chce po nikim z rodziny żeby niesnasek nie było.
    A z Witusiem mam same mile skojarzenia, to trochę nasz żart rodzinny. Moja babcia chciała tak dać swojemu synowi na imię ale miała dwie córki, moja mama też chciała go użyć i do końca moja siostra była chłopcem. Wszyscy się ucieszyoi że w końcu się uda. A tu psikus i dziewczynka. I teraz jak się okazało że jestem w ciąży to Babcia pyta czy jak będzie synek to dam na imię Witus. A tu znowu niefart bo dziewczynka :D

Dziewczyny pisały się o tej maści maltan. Jak Wy ja stosujecie? Po prostu wsmarowujecie w sutki? Bo na stronach internetowych aptek coś o okładkach z gazy lub ochraniaczy sutkowych. A aż tak mi się z tym nie chce bawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:42

KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon bardzo ładne, u nas też było brane pod uwagę. Ale jest Ignacy Piotr:-)

Mąż nie chciał się zgodzić na imię Ignacy, mówił że będą go wyzywać od poetów, ale się uparłam i przeszło.

Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.

malutka_mycha, Karollinax26, espoir, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - okłady się robi jak sutki poranione. Normalnie teraz smarujesz, mozesz lekko masować, ale nie przesadzaj, żeby mleko nie poszło. Mi czasem cieknie, więc uważam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu - zostało kilka staników i sweterki.

Ale za to w Tesco się obkupiłam. Mamy spioszki, body i śpiworek.
    Wyszło 90zl za 2 spioszki, 4 body i śpiworek.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki :)
    Ignacy też bardzo mi się podobało. Ja nie miałabym problemu z imieniem ani dla dziewczynki ani dla chłopca. Ale mężowi żadne męskie się nie podobało, byłby dużo problem. Na szczęście na razie zostało nam to oszczedzone :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Leon bardzo ładne, u nas też było brane pod uwagę. Ale jest Ignacy Piotr:-)

Mąż nie chciał się zgodzić na imię Ignacy, mówił że będą go wyzywać od poetów, ale się uparłam i przeszło.

Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.

Też mi się bardzo podoba imię Ignacy, w żłobku miałam chłopczyka o takim imieniu, był moim skarbem! Zawsze przy mnie, nigdy nie poszedł do innej cioci :) a jak przychodził rano to zawsze mi wpadał w ramiona! Jak mnie nie było, był płacz. Skradł moje serce ❤️ Chciałam Ignasia ale oczywiście mój Mateusz nie chciał, mówił że jakoś tam mu się źle kojarzy.

No cóż, mamy Marcelinkę, spełnienie moich marzeń! ❤️❤️

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a w tesco widziałaś pajacyki w promocji? Mi na ten moment brakuje pajacy, półspiochów lub spodenek i śpiworków. Bodów już mam niezły zapas ;).

Paula 90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    u mnie identyko, tyle samo razem, różnica tylko w ilości dzieci :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, imię Marcelinka to też spełnienie moich marzeń! Alę będzie synek i żadne imię mi się nie podoba :P A dla dziewczynek same piękne! Natalki, Karoliny, Oliwki, Aleksandry, Dominiki, Zosie...no i Marcelina naj naj!

Kochane, postanowiłam, że jadę dziś do Poznania na Polną na IP. Nic się nie dzieje w dzień, ale zaczęłam czytać forum o tych lejkach - rozwarciach wewnętrznych, opisałam swój przypadek i zaczęłam dostawać prywatne wiadomości od dziewczyn - jedź, nie czekaj do przyszłego tygodnia, ja tak straciłam dziecko w 21 tc...inna pisze, że w 24, 25...że też nic nie czuły, a nagle zaczęły rodzić. Rozwarcie wew. jest bardzo niebezpieczne ponoć i czasem kończy się dobrze, a czasem...

Będę tam dopiero wieczorem, ale odezwę się. Może akurat zbadają, powiedzą, że jest OK i wywalą do domu :)

Kiwona, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolinka, imię Marcelinka to też spełnienie moich marzeń! Alę będzie synek i żadne imię mi się nie podoba :P A dla dziewczynek same piękne! Natalki, Karoliny, Oliwki, Aleksandry, Dominiki, Zosie...no i Marcelina naj naj!

Kochane, postanowiłam, że jadę dziś do Poznania na Polną na IP. Nic się nie dzieje w dzień, ale zaczęłam czytać forum o tych lejkach - rozwarciach wewnętrznych, opisałam swój przypadek i zaczęłam dostawać prywatne wiadomości od dziewczyn - jedź, nie czekaj do przyszłego tygodnia, ja tak straciłam dziecko w 21 tc...inna pisze, że w 24, 25...że też nic nie czuły, a nagle zaczęły rodzić. Rozwarcie wew. jest bardzo niebezpieczne ponoć i czasem kończy się dobrze, a czasem...

Będę tam dopiero wieczorem, ale odezwę się. Może akurat zbadają, powiedzą, że jest OK i wywalą do domu :)

Zaczynam się stresować i ja :( dziś też jakoś częściej twardnieje mi brzuch, mała nieaktywna... boję się.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ