X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też chciałam Zosie ale trochę za dużo już ich w naszym otoczeniu. Sama na bierzmowanie przyjęłam takie imię :)
    Właśnie niby imię popularne (ja się tym nie przejmuję), ale w naszym otoczeniu nie ma żadnej Zosi. Jedna w rodzinie, ale nie takiej najbliższej. Poza tym wśród dzieci też się nie spotykam z tym imieniem akurat, a nawet jeśli to i tak nam się na tyle podoba że byśmy na to nie patrzyli :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 moge Cie na priv? potrzebowalabym malego wsparcia na aliexpress.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula90 moge Cie na priv? potrzebowalabym malego wsparcia na aliexpress.
    Jasne ;-)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon bardzo ładne imię. My mamy trochę problem z imieniem. Obiektywnie najbardziej podoba nam się Adam, ale mamy przyjaciela, który się tak nazywa i to imię bardzo się mi z nim kojarzy, jakoś nie mogę się przemóc i dziwnie mi było jak próbowałam mówić do brzuszka Adaś ;). Na drugim miejscu był Marcel, ale wczoraj mąż zaproponował Filip i też mi się spodobało, na tyle że na ten moment wygrywa :).

DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jasne ;-)
    przyjmij moje zaproszenie bo nie moge napisac Ci wiadomosci.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam tak codziennie: zasypiam zazwyczaj późno, ale ja zawsze chodziłam późno spać. Budzę się o 5 lub o 6 nie śpię prawie do 8 i zasypiam i śpię do 10. O tej 6 zawsze mam imprezę w brzuchu. Może takie spanie na raty to przyzwyczajanie nas xd

A propo imion. Powiedzcie szczerze co myślicie o imieniu Leon? My z mężem w zasadzie do brzuszka mówimy już cały czas Leoś, ale komu bym nie powiedziała to widać, że są raczej mało entuzjastyczne reakcje.

Mnie sie bardzo podoba, w mojej rodzinie w pazdzierniku urodzil sie Leonek :)

Nie martw sie na imie Pola tez sa rożne reakcje, nawet maz kreci nosem :/

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ta sałatkę z tuńczykiem <3 ale sie najadłam! Może macie pomysły na takie super szybkie sałatki i zdrowe :)
    Ja dałam 1 saszetkę ryżu, groszek zielony, kukurydza, puszka tuńczyka w sosie własnym, sól, pieprz i trochę majonezu. Mniam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:58

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż zaskoczył, bo teraz nie możemy się zdecydować na imię i powiedział, ze on daje nazwisko to ja moge imię. Pierwszy był Ignasiem od początku. Teraz będzie Jaś, Piotruś albo Wituś, bo wg usg nie chce być dziewczynką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:08

martusiawp lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale cwany ten Twój mąż :D

Dziękuje za miłe słowa o Leosiu :) no cóż najbliżsi będą musieli się przyzwyczaić :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zrobiłam ta sałatkę z tuńczykiem <3 ale sie najadłam! Może macie pomysły na takie super szybkie sałatki i zdrowe :)
    Ja dałam 1 saszetkę ryżu, groszek zielony, kukurydza, puszka tuńczyka w sosie własnym, sól, pieprz i trochę majonezu. Mniam!

Ja zrobię po weekendzie, miała być dziś ale została nam zapiekanka ziemniaczana z wczoraj :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś też mi się bardzo podoba, ale mój tata ma tak na imię, a nie chce po nikim z rodziny żeby niesnasek nie było.
    A z Witusiem mam same mile skojarzenia, to trochę nasz żart rodzinny. Moja babcia chciała tak dać swojemu synowi na imię ale miała dwie córki, moja mama też chciała go użyć i do końca moja siostra była chłopcem. Wszyscy się ucieszyoi że w końcu się uda. A tu psikus i dziewczynka. I teraz jak się okazało że jestem w ciąży to Babcia pyta czy jak będzie synek to dam na imię Witus. A tu znowu niefart bo dziewczynka :D

Dziewczyny pisały się o tej maści maltan. Jak Wy ja stosujecie? Po prostu wsmarowujecie w sutki? Bo na stronach internetowych aptek coś o okładkach z gazy lub ochraniaczy sutkowych. A aż tak mi się z tym nie chce bawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:42

KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon bardzo ładne, u nas też było brane pod uwagę. Ale jest Ignacy Piotr:-)

Mąż nie chciał się zgodzić na imię Ignacy, mówił że będą go wyzywać od poetów, ale się uparłam i przeszło.

Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.

malutka_mycha, Karollinax26, espoir, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - okłady się robi jak sutki poranione. Normalnie teraz smarujesz, mozesz lekko masować, ale nie przesadzaj, żeby mleko nie poszło. Mi czasem cieknie, więc uważam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu - zostało kilka staników i sweterki.

Ale za to w Tesco się obkupiłam. Mamy spioszki, body i śpiworek.
    Wyszło 90zl za 2 spioszki, 4 body i śpiworek.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki :)
    Ignacy też bardzo mi się podobało. Ja nie miałabym problemu z imieniem ani dla dziewczynki ani dla chłopca. Ale mężowi żadne męskie się nie podobało, byłby dużo problem. Na szczęście na razie zostało nam to oszczedzone :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Leon bardzo ładne, u nas też było brane pod uwagę. Ale jest Ignacy Piotr:-)

Mąż nie chciał się zgodzić na imię Ignacy, mówił że będą go wyzywać od poetów, ale się uparłam i przeszło.

Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.

Też mi się bardzo podoba imię Ignacy, w żłobku miałam chłopczyka o takim imieniu, był moim skarbem! Zawsze przy mnie, nigdy nie poszedł do innej cioci :) a jak przychodził rano to zawsze mi wpadał w ramiona! Jak mnie nie było, był płacz. Skradł moje serce ❤️ Chciałam Ignasia ale oczywiście mój Mateusz nie chciał, mówił że jakoś tam mu się źle kojarzy.

No cóż, mamy Marcelinkę, spełnienie moich marzeń! ❤️❤️

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a w tesco widziałaś pajacyki w promocji? Mi na ten moment brakuje pajacy, półspiochów lub spodenek i śpiworków. Bodów już mam niezły zapas ;).

Paula 90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    u mnie identyko, tyle samo razem, różnica tylko w ilości dzieci :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, imię Marcelinka to też spełnienie moich marzeń! Alę będzie synek i żadne imię mi się nie podoba :P A dla dziewczynek same piękne! Natalki, Karoliny, Oliwki, Aleksandry, Dominiki, Zosie...no i Marcelina naj naj!

Kochane, postanowiłam, że jadę dziś do Poznania na Polną na IP. Nic się nie dzieje w dzień, ale zaczęłam czytać forum o tych lejkach - rozwarciach wewnętrznych, opisałam swój przypadek i zaczęłam dostawać prywatne wiadomości od dziewczyn - jedź, nie czekaj do przyszłego tygodnia, ja tak straciłam dziecko w 21 tc...inna pisze, że w 24, 25...że też nic nie czuły, a nagle zaczęły rodzić. Rozwarcie wew. jest bardzo niebezpieczne ponoć i czasem kończy się dobrze, a czasem...

Będę tam dopiero wieczorem, ale odezwę się. Może akurat zbadają, powiedzą, że jest OK i wywalą do domu :)

Kiwona, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolinka, imię Marcelinka to też spełnienie moich marzeń! Alę będzie synek i żadne imię mi się nie podoba :P A dla dziewczynek same piękne! Natalki, Karoliny, Oliwki, Aleksandry, Dominiki, Zosie...no i Marcelina naj naj!

Kochane, postanowiłam, że jadę dziś do Poznania na Polną na IP. Nic się nie dzieje w dzień, ale zaczęłam czytać forum o tych lejkach - rozwarciach wewnętrznych, opisałam swój przypadek i zaczęłam dostawać prywatne wiadomości od dziewczyn - jedź, nie czekaj do przyszłego tygodnia, ja tak straciłam dziecko w 21 tc...inna pisze, że w 24, 25...że też nic nie czuły, a nagle zaczęły rodzić. Rozwarcie wew. jest bardzo niebezpieczne ponoć i czasem kończy się dobrze, a czasem...

Będę tam dopiero wieczorem, ale odezwę się. Może akurat zbadają, powiedzą, że jest OK i wywalą do domu :)

Zaczynam się stresować i ja :( dziś też jakoś częściej twardnieje mi brzuch, mała nieaktywna... boję się.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ