Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Też chciałam Zosie ale trochę za dużo już ich w naszym otoczeniu. Sama na bierzmowanie przyjęłam takie imię
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Leon bardzo ładne imię. My mamy trochę problem z imieniem. Obiektywnie najbardziej podoba nam się Adam, ale mamy przyjaciela, który się tak nazywa i to imię bardzo się mi z nim kojarzy, jakoś nie mogę się przemóc i dziwnie mi było jak próbowałam mówić do brzuszka Adaś
. Na drugim miejscu był Marcel, ale wczoraj mąż zaproponował Filip i też mi się spodobało, na tyle że na ten moment wygrywa
.
DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
DorotaAnna wrote:Ja mam tak codziennie: zasypiam zazwyczaj późno, ale ja zawsze chodziłam późno spać. Budzę się o 5 lub o 6 nie śpię prawie do 8 i zasypiam i śpię do 10. O tej 6 zawsze mam imprezę w brzuchu. Może takie spanie na raty to przyzwyczajanie nas xd
A propo imion. Powiedzcie szczerze co myślicie o imieniu Leon? My z mężem w zasadzie do brzuszka mówimy już cały czas Leoś, ale komu bym nie powiedziała to widać, że są raczej mało entuzjastyczne reakcje.
Mnie sie bardzo podoba, w mojej rodzinie w pazdzierniku urodzil sie Leonek
Nie martw sie na imie Pola tez sa rożne reakcje, nawet maz kreci nosem
DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZrobiłam ta sałatkę z tuńczykiem
ale sie najadłam! Może macie pomysły na takie super szybkie sałatki i zdrowe
Ja dałam 1 saszetkę ryżu, groszek zielony, kukurydza, puszka tuńczyka w sosie własnym, sól, pieprz i trochę majonezu. Mniam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:58
-
A mnie mąż zaskoczył, bo teraz nie możemy się zdecydować na imię i powiedział, ze on daje nazwisko to ja moge imię. Pierwszy był Ignasiem od początku. Teraz będzie Jaś, Piotruś albo Wituś, bo wg usg nie chce być dziewczynką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:08
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Ania ale cwany ten Twój mąż
Dziękuje za miłe słowa o Leosiuno cóż najbliżsi będą musieli się przyzwyczaić
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Zrobiłam ta sałatkę z tuńczykiem
ale sie najadłam! Może macie pomysły na takie super szybkie sałatki i zdrowe
Ja dałam 1 saszetkę ryżu, groszek zielony, kukurydza, puszka tuńczyka w sosie własnym, sól, pieprz i trochę majonezu. Mniam!
Ja zrobię po weekendzie, miała być dziś ale została nam zapiekanka ziemniaczana z wczoraj -
Piotruś też mi się bardzo podoba, ale mój tata ma tak na imię, a nie chce po nikim z rodziny żeby niesnasek nie było.
A z Witusiem mam same mile skojarzenia, to trochę nasz żart rodzinny. Moja babcia chciała tak dać swojemu synowi na imię ale miała dwie córki, moja mama też chciała go użyć i do końca moja siostra była chłopcem. Wszyscy się ucieszyoi że w końcu się uda. A tu psikus i dziewczynka. I teraz jak się okazało że jestem w ciąży to Babcia pyta czy jak będzie synek to dam na imię Witus. A tu znowu niefart bo dziewczynka
Dziewczyny pisały się o tej maści maltan. Jak Wy ja stosujecie? Po prostu wsmarowujecie w sutki? Bo na stronach internetowych aptek coś o okładkach z gazy lub ochraniaczy sutkowych. A aż tak mi się z tym nie chce bawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:42
KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeon bardzo ładne, u nas też było brane pod uwagę. Ale jest Ignacy Piotr:-)
Mąż nie chciał się zgodzić na imię Ignacy, mówił że będą go wyzywać od poetów, ale się uparłam i przeszło.
Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.
malutka_mycha, Karollinax26, espoir, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha - okłady się robi jak sutki poranione. Normalnie teraz smarujesz, mozesz lekko masować, ale nie przesadzaj, żeby mleko nie poszło. Mi czasem cieknie, więc uważam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:46
-
nick nieaktualny
-
Paula dzięki
Ignacy też bardzo mi się podobało. Ja nie miałabym problemu z imieniem ani dla dziewczynki ani dla chłopca. Ale mężowi żadne męskie się nie podobało, byłby dużo problem. Na szczęście na razie zostało nam to oszczedzonePaula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Leon bardzo ładne, u nas też było brane pod uwagę. Ale jest Ignacy Piotr:-)
Mąż nie chciał się zgodzić na imię Ignacy, mówił że będą go wyzywać od poetów, ale się uparłam i przeszło.
Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.
Też mi się bardzo podoba imię Ignacy, w żłobku miałam chłopczyka o takim imieniu, był moim skarbem! Zawsze przy mnie, nigdy nie poszedł do innej ciocia jak przychodził rano to zawsze mi wpadał w ramiona! Jak mnie nie było, był płacz. Skradł moje serce ❤️ Chciałam Ignasia ale oczywiście mój Mateusz nie chciał, mówił że jakoś tam mu się źle kojarzy.
No cóż, mamy Marcelinkę, spełnienie moich marzeń! ❤️❤️Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula a w tesco widziałaś pajacyki w promocji? Mi na ten moment brakuje pajacy, półspiochów lub spodenek i śpiworków. Bodów już mam niezły zapas
.
Paula 90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Paula 90 wrote:Mój mąż jest Piotr i gdyby nie miał tak na imię to miałabym synka Piotrusia. Piotrki super chłopaki, mój mąż jest dla mnie wszystkim od 10 lat. A teraz się to rozszerza na tą małą istotkę pod sercem.
Paula 90 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Karolinka, imię Marcelinka to też spełnienie moich marzeń! Alę będzie synek i żadne imię mi się nie podoba
A dla dziewczynek same piękne! Natalki, Karoliny, Oliwki, Aleksandry, Dominiki, Zosie...no i Marcelina naj naj!
Kochane, postanowiłam, że jadę dziś do Poznania na Polną na IP. Nic się nie dzieje w dzień, ale zaczęłam czytać forum o tych lejkach - rozwarciach wewnętrznych, opisałam swój przypadek i zaczęłam dostawać prywatne wiadomości od dziewczyn - jedź, nie czekaj do przyszłego tygodnia, ja tak straciłam dziecko w 21 tc...inna pisze, że w 24, 25...że też nic nie czuły, a nagle zaczęły rodzić. Rozwarcie wew. jest bardzo niebezpieczne ponoć i czasem kończy się dobrze, a czasem...
Będę tam dopiero wieczorem, ale odezwę się. Może akurat zbadają, powiedzą, że jest OK i wywalą do domuKiwona, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Karolinka, imię Marcelinka to też spełnienie moich marzeń! Alę będzie synek i żadne imię mi się nie podoba
A dla dziewczynek same piękne! Natalki, Karoliny, Oliwki, Aleksandry, Dominiki, Zosie...no i Marcelina naj naj!
Kochane, postanowiłam, że jadę dziś do Poznania na Polną na IP. Nic się nie dzieje w dzień, ale zaczęłam czytać forum o tych lejkach - rozwarciach wewnętrznych, opisałam swój przypadek i zaczęłam dostawać prywatne wiadomości od dziewczyn - jedź, nie czekaj do przyszłego tygodnia, ja tak straciłam dziecko w 21 tc...inna pisze, że w 24, 25...że też nic nie czuły, a nagle zaczęły rodzić. Rozwarcie wew. jest bardzo niebezpieczne ponoć i czasem kończy się dobrze, a czasem...
Będę tam dopiero wieczorem, ale odezwę się. Może akurat zbadają, powiedzą, że jest OK i wywalą do domu
Zaczynam się stresować i jadziś też jakoś częściej twardnieje mi brzuch, mała nieaktywna... boję się.