X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrafiłam spędzić na IP po 7 -8 h w Warszawie, teraz unikam jak ognia.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i Wiewioreczka powodzenia :-*

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila na brzuchu taka góla mi wyskoczyła, kurde co tam sie dzieje? Mam nadzieje ze nic zlego.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    W Poznaniu na IP jaja...system padł i nie ma przyjęć. Kobieta obok jęczy z bólami porodowymi.
    Karola daj znać. Mnie dziś raczej nie przyjmą. Muszę wynająć hotel
    Oj biedne .no ja na IP też spedzilam długie godziny.Wiadomo najpierw rodzące .Ale może w końcu się doczkeasz .A nie ma tam innego szpitala ?

• india Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, ze z waszymi brzuszkami wszystko dobrze :* trzymajcie sie dzielnie, a na tych IP to istne cyrki!

Moj brzuch też bardzo twardnieje w nocy. Szczególnie to zauwazam jak obudzę sie i leżę na plecach wiec od razu przerzucam sie na bok ;)
    Cały czas myślę czy kupic ta poduche C, poki co super sypiam bez wspomagaczy :D

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolina, Wiewioreczka, trzymam kciuki za szybkie przyjęcie i żeby wszystko było w porządku.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ja mam poduche ale jakoś nieumie narazie z nią spać, wygodniej mi bez niej.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekamy na wieści mocno trzymając kciuki! Nie wiem, jak się tu tworzy serduszka, ale przesyłam Wam ich tysiąc :*

Ja po lekkich stresach ze słabo słyszalnym tętnem malucha, mam dzisiaj nauczkę :P Właśnie detektor został tak skopany przez bąbla, że mało mi bębenki w uszach nie popękały :P Chyba chce mi dziecię przekazać, żebym wybiła sobie z głowy głupie myśli :P

Mi też twardnieje brzuch, zwłaszcza jak się w nocy obudzę na plecach a jak mam do tego pełny pęcherz to już w ogóle... Pomaga siku i zmiana pozycji, najlepiej na lewy bok.

U nas w Bielsku dzisiaj powietrza brak :/ Ja akurat musiałam korzystać z komunikacji miejskiej i nawdychałam się tego syfu, że aż mnie boli w klatce :/ Dramat! Jest ostrzeżenie, żeby nie wychodzić na zewnątrz, zwłaszcza dzieci i kobiety w ciąży :/ Smród taki, że nie sposób się nie dusić, mleko w powietrzu, można kroić niżem :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka jakas masakra. Skoro im system padł to niech sobie ręcznie zapisują ale masakra jakas.
    Karolina w jakimś obleganym szpitalu jesteś?

India a w dzien ci sie zdarzy napięcie macicy?

Ja poczułam pierwszego kopniaka na ręce! Dotknęłam brzucha bo twarde a tam mi dziecko uciekło z pod ręki. A pózniej puk aż ręka sie uniosła - niesamowite!
    Ja dzisiaj mam lekkie pobolewania dołem brzucha, ciągnęli i inne :/ ale wyczytałam w segregatorze mamy ginekolog ze pobolewanie dołem brzucha jak na okres jest normalne! Ze ostry mocny bol jest powodem do koniecznej wizyty w szpitalu! I powiem wam ze w szoku jestem

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja poszłam z psem i mężem na spacer i na pocztę i myślałam ze sie zadyszę! Mleko właśnie nie powietrze :/ syfilis taki w Krakowie ze dramat i bardzo ślisko na drodze mimo, ze nie wyglada

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 w Tesco ruszyła jakas wyprzedaż czy to BF? A moze trafiłaś na wyprzedaż u siebie? Bo nie wiem czy sie wybierac do Tesco a chciałam jeszcze cos stamtąd dokupić bo to co ostatnio kupiłam wydaje sie byc super. Zawiodłam sie dzisiaj na next.pl myślałam ze zrobią super promocje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lilli90 hallo jesteś tu? Dawno nie pisałaś kochana co u was, maluszek dokazuje? Jutro masz połówkowe :)

Jestem, jestem, cały czas na bieżąco was czytam :) Moj maluszek dokazuje bardzo ładnie, chociaż dzisiaj jakoś mniej niż zwykle, ale jutro o 10.00 połowkow to już go sobie obejrzymy. Ogolnie to trochę mniej już mi brzuch twardnieje, nie boli, ale czasami czuję takie kłucie w szyjce. Trochę się obawiam jutrzejszej wizyty bo mimo przyjmowania lekow tsh już od 3miesiecy wzrasta, przyjmuję żelazo a hemoglobina i hematokryt ciagle spadaja i do tego w moczu wyszły bakterie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:37

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelllka90 wrote:
    Lilli90 hallo jesteś tu? Dawno nie pisałaś kochana co u was, maluszek dokazuje? Jutro masz połówkowe :)

Jestem, jestem, cały czas na bieżąco was czytam :) Moj maluszek dokazuje bardzo ładnie, chociaż dzisiaj jakoś mniej niż zwykle, ale jutro o 10.00 połowkow to już go sobie obejrzymy. Ogolnie to trochę mniej już mi brzuch twardnieje, nie boli, ale czasami czuję takie kłucie w szyjce. Trochę się obawiam jutrzejszej wizyty bo mimo przyjmowania lekow tsh już od 3miesiecy wzrasta, przyjmuję żelazo a hemoglobina i hematokryt ciagle spadaja i do tego w moczu wyszły bakterie...

Ja tez juz troszkę mam stracha przed poniedziałkiem. Ale tez bardzo sie nie mogę doczekać.
    Co to tarczycy ja mam letrox 100 4x w tyg i letrox 125 3x w tygodniu i tak poniżej 1 i właśnie w ciazy moja tarczyca lepiej pracuje niż przed. A ty jakie masz dawki?
    Ostatnio pisałam o żelazie ze w DDT mówili ze witamina C pomaga wchłanianie. Robiłaś posiew? Mnie tez czasem kłuje w pochwie a raz mnie tak mocno szyjka zakuła 3 razy, że krzyknęłam ale robiłam wymazy z szyjki i wszytsko ujemne pochwa posiew też prawidłowy. Wiec takie kłucia pewnie sa normalne

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka krótka 25mm. Niewiadomo jaka była wcześniej, do kontroli cały czas. Kazał żreć no spę.

Mała8 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja sie na długościach szyjek nie znam... ale skoro lekarz mowi, ze krotka to stosuj sie do jego zalecen a na pewni bedzie dobrze :* jednak dobrze, ze pojechalas sprawdzic

Karmelka w dzien tez sie zdarza, ale bez porównania do tego co dzieje mi sie w nocy

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę we wtorek na zwykła wizytę, ale też już munpowiem żeby mi zmierzył bo nigdy nie mierzył... aż mam stracha bo tak piszecie o tych szyjkach...

Karolina jedz ta nospe i leż z dupa do góry i będzie dobrze !

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dużo odpoczywaj w takim razie. Jak najwięcej leż i stosuj się do zaleceń lekarzy. Kontroluj szyjkę, 25mm to tak na granicy, może nie będzie się już skracać. Będzie dobrze!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 ja euthyrox przyjmuje 75 a weekendy 50 przed ciąża udało mi się zejsc do 0,4 a teraz już 1,68. W ciąży która poroniłam tsh wyszło mi 4 i teraz tak się tego obawiam. Żelazo popijam świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy. Posiewu noe robiłam bo dopiero dzisiaj odebrałam wyniki. Zobbaczymy co jutro powie ginekolog.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z mężem skorzystaliśmy z promocji na black friday i zamówiliśmy wózek Bebetto Holland i fotelik samochodowy Cybex Aton M razem z bazą która będzie kompatybilna z kolejnymi większymi fotelikami. Jest oszczędność :)
    Na więcej zakupów nie miałam dzisiaj czasu, od rana coś się działo, a potem 3 godziny jazdy do mamy. Idę spać bo jestem padnięta, bo jeszcze prowadziłam samochód całą drogę. Dzień uważam za udany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 23:11

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002 ile zapłaciliscie, bo tez rozważam ten zestaw ;)

Nie wiem na jakie łozeczkonsie zdwcydowac 140×70 czy 120x60. Chce takie z opcją tapczanika. Do jakiego wieku dziecko bedzie moglo spac w tym mniejszym?

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ