Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaKJ wrote:Najważniejsze ze z maluszkami dobrze, miło poczytać z rana takie wieści. Zarówno Karolina jak i Wiewioreczka możecie leżeć bez wyrzutów sumienia, mimo ze to trudne. Ja tez z ciagłymi bólami i twardeniem, ale jak mi lekarz każe leżeć to sie zapłaczę, bo z dwulatkiem w domu to niemożliwe. Karolina a dali Ci antybiotyk?
Dostałam Monural, to jednorazowa saszetka do wypicia, do rozpuszczenia w wodzie. Mam to wypić wieczorem, po posiłku i po opróżnieniu pęcherza i nie wstawać w nocy na siku, przetrzymac do rana. Gin powiedział, że to jest lek, który zgodnie z antybiogramem powinien pomóc, bo bakteria ta jest wrażliwa na ten antybiotyk.
Ale teraz mam zagwostkę czy to wystarczy i czy mam sobie darować wizytę u rodzinnego po antybiotyk. -
nick nieaktualnyDziewczyny, mam do Was pytania.
Nie bardzo wiem co zrobić i może Wy macie jakieś inne pomysły
Mój mąż pracuje na nocki. Łóżeczko będzie stało w sypialni. W dniach kiedy mąż odsypia nocki (trzy dni zwykle na dwa tygodnie, ale jednak) chcę mieć "coś" w czym będę mogła bezpiecznie ułożyć Ignacego do snu przy mnie w salonie. Oczywiście potrzebuję tego póki jest mały, później będę go układać na narożniku.
Część z tego czasu na pewno spędzimy na dworze, ale właśnie te kilka godzin (zakładam 3-8 dziennie) będzie spał w salonie.
I teraz tak:
- wózek odpada, mamy 3 piętro, nie ma szans, żebym go wnosiła
- myślę o leżaczku tiny love, koszu mojżesza, kokonie na narożniku, ale nie zamykam się na te opcje
Co Waszym zdaniem najlepiej zda nam egzamin? -
Wiewióreczka wrote:W Poznaniu na IP jaja...system padł i nie ma przyjęć. Kobieta obok jęczy z bólami porodowymi.
Karola daj znać. Mnie dziś raczej nie przyjmą. Muszę wynająć hotel
tylko jeden szpital jest w Poznaniu???? nie wierzę, że system padł a kobiety czekają... masakra.. współczujęFasolka77
-
Misiabella wrote:Kurcze ja tez dzis cos mam z brzuchem nieteges, albo mi sie wydaje. Jutro dopiero robie posiew moczu musze w koncu sprawdzic czy jakas bakteria mnie nie gnebi. Mi sie imiona Leon i Leo bardzo podobaja, ale synowie u bliskich znajomych tak sie nazywaja, dlatego nie bralam pod uwage. Gustaw tez mi sie podoba, znamy tez jednego Gucia
Na razie biore pod uwage Borys, Maksio i Kosma. Ale bardziej te dwa pierwsze, bo choc Kosma mi sie bardzo podoba ale moj syn ma tak na drugie i chyba nie moge mu podebrac
Jak sie urodzi to ostatecznie cos wybierzemy. Pamietam jak znajoma chciala nazwac corke Weronika, a jak sie urodzila to nazwala Nela, a Weronika jej bardzo do malej nie pasowalo. A u mnie w domu pytali czemu Borys mi sie podoba. Powiedzialam ze lubie takie imiona rosyjskojezyczne, to od razu mieli alternatywe
Czemu nie Dymitr np pytali mnie, he he, dla mnie Dymitr to juz za bardzo rosyjskojezyczne. Kazdy uwaza ze ma lepsza propozycje niz rodzice
na mojego K koledzy mówią Gustaw i uznałam, że Gustaw dla syna to super imię i jeśli chodzi o malucha to Gucio, Gutek jest ok to boję się że Gustawem możemy go skrzywdzić jako dorosłego faceta, mój chrześniak proponuje właśnie Kosmę bo takiego kolegę w przedszkolu ale mi się KOSMA średnio podoba
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
india wrote:Dziewczyny mam nadzieję, ze z waszymi brzuszkami wszystko dobrze :* trzymajcie sie dzielnie, a na tych IP to istne cyrki!
Moj brzuch też bardzo twardnieje w nocy. Szczególnie to zauwazam jak obudzę sie i leżę na plecach wiec od razu przerzucam sie na bok
Cały czas myślę czy kupic ta poduche C, poki co super sypiam bez wspomagaczy
poducha super sprawa! tej nocy próbowałam spać bez bo mimo wszystko przewracanie się z boku na bok w nocy z poduchą jest upierdliwe ale tak mnie biodro bolało, że wzięłam poduszkę i od razu lepiej. Polecam!Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Dziewczyny, mam do Was pytania.
Mój mąż pracuje na nocki. Łóżeczko będzie stało w sypialni. W dniach kiedy mąż odsypia nocki (trzy dni zwykle na dwa tygodnie, ale jednak) chcę mieć "coś" w czym będę mogła bezpiecznie ułożyć Ignacego do snu przy mnie w salonie. Oczywiście potrzebuję tego póki jest mały, później będę go układać na narożniku.
Część z tego czasu na pewno spędzimy na dworze, ale właśnie te kilka godzin (zakładam 3-8 dziennie) będzie spał w salonie.
I teraz tak:
- myślę o leżaczku tiny love, koszu mojżesza, kokonie na narożniku, ale nie zamykam się na te opcje
Co Waszym zdaniem najlepiej zda nam egzamin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:16
Paula 90 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Ja jestem przeciwniczką kokonow z tego samego powodu jak w przypadku kołderek, ochraniaczy na łóżeczko. Kosz Mojżesza sama planuje zakupić, ale starczy na kilka miesięcy. Ja też sie zastanawiam jak zabezpieczać niemowlaka przed starszakiem? Ktoś poradzi?
-
nick nieaktualnyAniaKJ wrote:Ja jestem przeciwniczką kokonow z tego samego powodu jak w przypadku kołderek, ochraniaczy na łóżeczko. Kosz Mojżesza sama planuje zakupić, ale starczy na kilka miesięcy. Ja też sie zastanawiam jak zabezpieczać niemowlaka przed starszakiem? Ktoś poradzi?
-
AniaKJ wrote:Ja jestem przeciwniczką kokonow z tego samego powodu jak w przypadku kołderek, ochraniaczy na łóżeczko. Kosz Mojżesza sama planuje zakupić, ale starczy na kilka miesięcy. Ja też sie zastanawiam jak zabezpieczać niemowlaka przed starszakiem? Ktoś poradzi?
-
Jak dla mnie kokon jest okej, ale nie na spanie w nocy. Tylko na taki czas kiedy mamy dziecko na oku.
martusiawp lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Ja co prawda nie mam doświadczenia, ale kupiliśmy kosz Mojżesza właśnie po to żeby mały w nim spał np jak będę w kuchni (żeby był tam razem ze mną a żebym nie targała wózka czy łóżeczka). Mam nadzieje tez ze sprawdzi się żeby na początku malec spał w nim zaraz koło naszego łóżka. No i mam nadzieje ze będzie w nim spał jak wystawie go na balkon👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja co prawda nie mam doświadczenia, ale kupiliśmy kosz Mojżesza właśnie po to żeby mały w nim spał np jak będę w kuchni (żeby był tam razem ze mną a żebym nie targała wózka czy łóżeczka). Mam nadzieje tez ze sprawdzi się żeby na początku malec spał w nim zaraz koło naszego łóżka. No i mam nadzieje ze będzie w nim spał jak wystawie go na balkon
Uświadomiłaś mi kolejne zalety kosza
Teraz kolejne pytane: jaki wybrać? Jest jakaś diametralna różnica między wikliną a tworzywem? Siedzę na olx, blogach, forach, allegro i chyba mój mózg się powoli wyłącza -
Paula o tym smrodzie kupy nie pomyślałam
ale pomyślałam o tym, że jak gdzieś pójdziemy, no. Chociaż na pizzę a maluszek będzie miał już rozszerzana dietę i mi się zesra to ja zamiast go przewinąć w łazience i wrócić do stolika będę musiała siedzieć z ta obsraną pieluszką w torebce? To ja jednak dziękuję xd skończyłam studia z ochrony środowiska ale chyba jednak wole używać jednorazowych
Już widzę jak w galerii mówię do męża: kochanie schowaj tą pieluchę z kupa do kieszeni w domu wypiore... chyba by mnie śmiechem zabił.
Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam ogólnie to jest nawet fajny pomysł tylko jakby nie dla mnieespoir, Mama36, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula słyszałam, że te z wikliny są lepsze bo przepuszczają powietrze. Ale się w to nie zagłębiłam mi się po prostu te plastikowe nie podobają
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Dziewczyny, mam do Was pytania.
I teraz tak:
Co Waszym zdaniem najlepiej zda nam egzamin?
https://www.ceneo.pl/50986055#crid=154104&pid=12121
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:A jaki to powód?
Taki maluch nie potrafi odwrócić głowy kiedy wtuli twarz w poduszkę/obicie/kołderkę/ochraniacz/kokon. I może się udusić. Wystarczy kilka minut nieuwagi.
To jest szeroko omawiane już na wszystkich forach i w większości książek, które miałam w rękach. Odradza się pościel minimum do roku życia dziecka. Zaleca natomiast śpiworki/otulacze
U nas będzie goły materac, prześcieradło i śpiworek. Zadnych misiów, piłeczek, kocyków i w sumie niczego poza materacem i śpiworkiem nie wkładamy do łózeczka. Kuiłam nawet takie szumiące ustrojstwo plastikowe, wieszane na szczebelki, żeby nie kupować szumisia.
Co innego w wózku jak widzisz dziecko. W łózeczku/leżaczku/koszu zostawia się dziecko na dłużej samo (żeby chociaż umyć głowę albo się wysikać) i to wystarczy do uduszenia lub podduszenia.martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Paula o tym smrodzie kupy nie pomyślałam
ale pomyślałam o tym, że jak gdzieś pójdziemy, no. Chociaż na pizzę a maluszek będzie miał już rozszerzana dietę i mi się zesra to ja zamiast go przewinąć w łazience i wrócić do stolika będę musiała siedzieć z ta obsraną pieluszką w torebce? To ja jednak dziękuję xd skończyłam studia z ochrony środowiska ale chyba jednak wole używać jednorazowych
Już widzę jak w galerii mówię do męża: kochanie schowaj tą pieluchę z kupa do kieszeni w domu wypiore... chyba by mnie śmiechem zabił.
Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam ogólnie to jest nawet fajny pomysł tylko jakby nie dla mnieI wierz mi, że nawet zamknięcie w szczelnym worku, za przeproszeniem, gówno daje
Idzie przywyknąć, ale mój mąż na przykład ma bardzo silny odruch wymiotny . Zapach kupy, rzygów itd to u niego zaproszenie do rzygania. Jak mam sprzątać kupy i rzygi dziecka a na dodatek męża to ja dziękuję
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Hej, Wiewioreczko super że sytuacja się poprawia u Ciebie, Karolina dużo odpoczywaj tak jak Wiewioreczko i też na pewno będzie dobrze.
Co do piwa Lech free limonka z miętą to ja piłam je w ciąży. Gdyby był w składzie jakiś alkohol to musiałaby się znaleźć taka informacja na etykiecie.
Ja rozwazalam leżaczek tiny love do salonu, ale na początek mogę jeździć ta kolyska bo ma kółka więc się wstrzymuje z zakupem.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Wiewioreczka super wiadomości, sluchalas zalecen i prosse jaki efekt. Bardzo sie cie ciesze :* trzymajcie sie cieplo.
Karolina moj chłop tez mnie czasem zadziwia jak cos palnie. Denerwuje mnie, ze nawet nie poczyta na jakis temat a oczywiście opinie musi wyrazic. Tak im czasem trzeba wszystko dokładnie tlumaczyc. Myślę, ze z ta piłka to idealny przykład i wszystko zrozumie. A ty lez ile wlezie a wszystko bedzie dobrze :*
Espoir dzieki za opinie. No tak sobie myślę, ze dziecko to pewnie i tak "wędruje " po całym lozku i te 10 cm robi niewielką roznice. Ale wlasnie potrzebowalam opinii z zycia wzietejWiewióreczka lubi tę wiadomość