Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:My dziś z mężem skorzystaliśmy z promocji na black friday i zamówiliśmy wózek Bebetto Holland i fotelik samochodowy Cybex Aton M razem z bazą która będzie kompatybilna z kolejnymi większymi fotelikami. Jest oszczędność
Na więcej zakupów nie miałam dzisiaj czasu, od rana coś się działo, a potem 3 godziny jazdy do mamy. Idę spać bo jestem padnięta, bo jeszcze prowadziłam samochód całą drogę. Dzień uważam za udany
Kochana zamawiałaś ten wózek przez internet ? Miałaś z nim styczność ? Bo też bardzo chce go kupić, tylko koniecznie mój M chce sprawdzić czy się dobrze prowadzi itp. On jest mega wysoki i też chce żeby rączka była regulowana. -
nick nieaktualnyWiewióreczko tak bardzo się ucieszyłam!! Czyli dalej dupka do góra i bedzie dobrze, odciążenie szyjki spowodowało widocznie zasklepienie tego rozwarcia oby całkiem sie zasklepiło! O jakie cudowne wiesci! Bedzie dobrze! Musi być!
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka kawał dziewczyny z małej wow wow!
Co do szyjki, ja po swoich przygodach mogę ci podpowiedzieć, zeby zrobić jeszcze pomiar u lekarza który wiesz ze jest dobry w usg, moze to głupie ale moj pomiar najniższy miał 3,6 przy czym gdy pani doktor zrobiła mi pomiar po całym kanale szyjka miała 5,24 także jest duża różnica. Sprzęt tez ma znaczenie moim zdaniem duze. Ale w twoim przypadku wydaje mi sie ze wpływ na dlugosc moze mieć ta bakteriadużo czytałam ( niestety, to kompletnie odradzam) i w momencie wyleczenia bakteri często właśnie tej coli szyjka sie zatrzymała i juz. Ja sie bardzo dziwie ze twoja prowadząca ginekolog po pierwszym ogólnym badaniu moczy nie kazała zrobić ci posiewu
moze juz dawno miałabyś z głowy to ustrojstwo. Ale ja przy podejrzeniu tych problemow z szyjka zrobiłam pełny posiew z antybiogramem i stopniem czystości z pochwy i wymazy z szyjki na tzw Muche wszystko wyszło ujemne ale moim zdaniem to warto jest zrobic
-
Karolina ale twoja mała jest już duża .Moja w zeszły poniedziałek miała 330 g .Ja brałam muranol i po nim przyszły mi bakterie w moczu więc myślę że można sobie odpuścić wizytę u rodzinnego. Wieóreczko całą noc myślałam ,czy tam jeszcze na IP siedzisz i mówiłam że szyjka się wydłuży.Niestety odpoczynek wskazany ale myślę że już Ci lżej na umyśle ;-)Będzie łatwiej się wylegiwać .
-
A ja dziś mam dzień świstaka , wczoraj pochodziłam po sklepach bo black friday a dziś... szkoda gadać, cała prawa strona aż do pachwiny ciągnie i pobolewa jakby zakwasy... czuje się bardzo niekomfortowo, człowiek to jednak głupi jest
miłego weekendy Dziewczyny
co do szyjki - leżenie pomaga i wydłuża ale jeśli moja miałaby 25 mm i nieco mniej nzciskalabhm na pessar, dla komfortu i bezpieczeństwa aby moc w miarę normalnie funkcjonować
-
nick nieaktualnyPaula90 ja strasznie napaliłam sie na kokon ale jak przeczytałam artykuł - gniazda śmierci to skreśliłam go z listy
Kupujemy kosz Mojżesza zdecydowaliśmy sie na snuggle bo jest większy i stabilniejszy sie wydaje od tradycyjnego ale tradycyjny ma klimat
India ja kupuje łóżeczko 120x60 z myślą o spaniu w nim od 6 Msc dopiero myśle ze wymiar wystarczającyPaula 90 lubi tę wiadomość
-
Dziś mieliśmy jechać do rodziny mojego M, prawie 2h drogi. Gdzie miała być impreza imieninowa ojca M. Ja nie czuję się na siłach, poza tym tam nie będzie mi dane iść i sobie poleżeć. Siostra M czuła się w ciąży super, druga też nie ma żadnych dolegliwości a ja mam wszystko. Więc jak mogę ??
On już wkurzony, bo rodzina jest naj. A przecież nie mogę leżeć i nic nie robić.
Ehh, musiałam się wyżalić.jest mi przykro.
-
nick nieaktualnyJa kupuje taki bujaczek łóżeczko 3w1 do salonu i do kuchni będzie mi potrzebne. Będzie mały spał w nim, a potem może siedzieć. Byłam teraz u dwóch koleżanek co mają roczniaki i po analizie i pytaniach obie takie rzeczy z doświadczenia chwała najbardziej, w sensie miały rozne rzeczy i to się najbardziej sprawdziło. Jedna np gotowalam i noga bujala to łóżeczko więc młoda jej spała a ona mogła obiad zrobić. Miałam parę opcji do wyboru i wybrałam to.
Ja wczoraj też pochodziłam więcej z racji BF i macica mi się wieczorem stawiała. Jak usiadłam to już nie wstałam.
A dzis wyjątkowo pospalam do 9.super sprawa!!! -
Karollinax26 oj faceci nie zrozumieją jak to jest chyba nigdy tak do końca...
ale jakby to im było dane być w ciąży, czy znosić bóle porodowe, to by ludzkość wyginęła.
tulę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:24
Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziś mieliśmy jechać do rodziny mojego M, prawie 2h drogi. Gdzie miała być impreza imieninowa ojca M. Ja nie czuję się na siłach, poza tym tam nie będzie mi dane iść i sobie poleżeć. Siostra M czuła się w ciąży super, druga też nie ma żadnych dolegliwości a ja mam wszystko. Więc jak mogę ??
On już wkurzony, bo rodzina jest naj. A przecież nie mogę leżeć i nic nie robić.
Ehh, musiałam się wyżalić.jest mi przykro.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karolina patrz na czubek swojego nosa, jeśli nie czujesz się na siłach to nie jedz. Ja dziś tez miałam w planach zrobić kilka rzeczy ale muszę totalnie wyhamować i się oszczędzać , jeśli ból nie minie uderzę do swojej ginekolog żeby zerknęła czy szyjka trzyma i ma odpowiednia długość. Zrobię dziś z córcia tylko ciasto , nic poza tym, a na obiad pierogi wyjmę z zamrażarki ...
-
Dziewczyny mam mega doła
nie dość, że ta szyjka krótka i się martwię, w nocy nie mogłam spać. To jeszcze co kilka dni łapie mnie okropny ból w nerkach, taki nie do zniesienia. Rodzina oczywiście będzie na mnie gadac, a on miał wczoraj czelność stwierdzić, że udaję żeby nie jechać. Dramat...
-
nick nieaktualnyKarolinka współczuję, ja nie mam tego problemu mój mąż robi wszystko bo mi lekarz kazał się oszczędzać on mi nie pozwoli się schylić, generalnie jest nadopiekuńczy. Ale ja mu też mówię i czytam dużo, żeby miał świdomość chodzi ze mną często do lekarza, on twierdzi, że ja tak przechodzę ciążę bo jestem delikatna haha. Może powinnaś swojemu partnerowi wytłumaczyć jaki jest problem ze skracającą się szyjką dlaczego tak ważny jest oszczędny tryb życia. Kochana kup sobie czystą meliskę mi bardzo ona pomogła piję ją dalej rano i wieczorem mi poleciła moja ginekolog.
-
Karola, współczuję
Może myśl, że robisz wszystko dla dobra dziecka pomoże Ci się wyciszyć... Mnie wkurza, jak inni nie słuchają i mają swoje teorie na nasz temat, bo "ciąża to nie choroba"... Kurde, kiedy w końcu wymyśla jakiś symulator ciąży i porodu dla facetów, żeby ogarnęły, co my przechodzimy?!
Ja mam kokon po siostrzencu, nie zamierzam go używać na długie spanie czy coś, będę go kladla na narożniku jak będę chciała coś zrobić w kuchni (mam kuchnie wychodząc na salon), to już naprawdę by musiało się dziecię postarać, żeby w ciągu kilku sekund się udusić... Bo na mycie głowy czy takie dłuższe spuszczenie z oka malucha przewiduje używanie łóżeczka. Myślę, że wszystkiego należy używać z głową i tyle. Poza tym, taki kokon posłuży chwilkę zaledwie.Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ja sama sobie wpieram, ze mogę więcej niż tak naprawdę mam możliwości ... tak jak wczoraj, czułam już ze jestem zmęczona i bolą mnie plecy od chodzenia , a nie odpuściłam, jeszcze widziałam mnóstwo ciężarnych i sobie myślałam- no jak one mogą i z większymi brzuchami to ja tez mogę , a jak widać dziś odchorowuje... dlatego czubek własnego nosa trzeba widzieć i się zupełnie nie przejmować ...