Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
martusiawp wrote:Tak? Np w mojej karcie ciąży są wypisane przedziały ciąży tygodniami i w każdym pisze że jeśli nie było robionej cytologii do tej pory to żeby zrobić . Ciekawe jak to faktycznie jest?
coś w tym jest bo w moim przypadku coś z materiałem było kiepsko ale udało się jednak w labo go zbadań i na wyniku było napisane, że mimo czegoś tam brak jest śladów dysplazji.. o ile dobrze pamiętam.. i na tym moja lekarka poprzestała. Być może ma to związek z faktem, że wraz z rozwojem ciąży szyjka jest bardziej wrażliwa i nie należy przy niej "grzebać"Fasolka77
-
ale produkujecie pol dnia czlowieka nie ma i nie wiadomo na co pierwsze odpisywac
jedno szybkie pytanko, tez macie taki problem z zaparciami? ja niby codziennie ide, ale za kazdym razem mysle ze urodze, juz sie ostatnio zaczelam zastanawiac czy takie parcie nie szkodzi szyjce?
pije 1,5 l wody dziennie plus 3 herbaty, spokojnie 2,5 litra sie uzbiera, 200g jogurtu 4 sliwki i provag do tego mandarynki jablka duzo warzyw i owocow......co jeszcze?
pol dnia za prezentami chodzilam, brzuch mnie boli, chyba przesadzilam, do tego obiad w Mc donaldzie -
stresant wrote:ale produkujecie pol dnia czlowieka nie ma i nie wiadomo na co pierwsze odpisywac
jedno szybkie pytanko, tez macie taki problem z zaparciami? ja niby codziennie ide, ale za kazdym razem mysle ze urodze, juz sie ostatnio zaczelam zastanawiac czy takie parcie nie szkodzi szyjce?
pije 1,5 l wody dziennie plus 3 herbaty, spokojnie 2,5 litra sie uzbiera, 200g jogurtu 4 sliwki i provag do tego mandarynki jablka duzo warzyw i owocow......co jeszcze?
pol dnia za prezentami chodzilam, brzuch mnie boli, chyba przesadzilam, do tego obiad w Mc donaldzie
Kochana progesteron działaja mam to samo.. czytałam gdzieś, że w przypadkach właśnie problemów z szyjką bodajże, zaleca sie stosowanie leków p-wko zaparciom aby się nie nadwerężać bardzo
Fasolka77
-
stresant wrote:ale produkujecie pol dnia czlowieka nie ma i nie wiadomo na co pierwsze odpisywac
pol dnia za prezentami chodzilam, brzuch mnie boli, chyba przesadzilam, do tego obiad w Mc donaldzieniestety hherbata odwadnia, na jedną szklankę powinno wypić się dwie szklanki wody żeby wyszło na zero
-
Fasolka77 wrote:Kochana progesteron działa
ja mam to samo.. czytałam gdzieś, że w przypadkach właśnie problemów z szyjką bodajże, zaleca sie stosowanie leków p-wko zaparciom aby się nie nadwerężać bardzo
Ja tam nawet nie wiem jaka szyjke mam, bo nigdy nie pytalam, gdyby bylo cos nie tak to by lekarz powiedzial......tak sie zastanawialam bo duzo o tych szyjkach piszecie......ja ide do WC, bo mi sie chce czuje ze musze, no ale potem zaczyna sie jazda jak pchasz a tu nicbiedne dziecie tez to na pewno czuje, ze mam wszystkie miesnie uzywa
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Stresant, parcie na "2" szkodzi szyjce, to jest główna zmora niewydolnoszyjkowych - jak się załatwić, żeby szyjkę oszczędzić.
Dużo wody, zup, siemie lniane, jakieś kefiry, warzywa i owoce. I też śliwki dziewczyny tu polecały.
Dzieki wiewioreczka, tez tak mi sie wydawalo logicznie myslac, ze takie parcie nie bedzie obojetne -
Ja czekałam dzisiaj na tą poduszkę ciążową i przyszedł niedawno SMS że paczkomat przepełniony i że paczka jest w punkcie odbioru a do paczkomatu dotrze w poniedziałek.
Paczkomat mam pod blokiem, a ten punkt odbioru 1,5km ode mnie, nie wytrzymałam i poszłam po tą poduszkę. Mam nadzieję że pomoże na ból pleców
Szybki spacer 3km myślę że też mi dobrze zrobi, ale jest tak zimno na zewnątrz, mróz i lekki wiatr, smogu chociaż nie ma
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Paula 90 wrote:Kiedyś rozmawiałyśmy o książkach o opiece nad noworodkiem. Czytam Te Happiest Baby on the Block autorstwa Harvey Karp.
Genialna.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Mam ściągniętą na czytnik i jeszcze chyba kilka innych tego autora
.
Daj znać jak przeczytasz co myślisz.
Ps ja też na czytniku, planuje wykupić legimi jak skończę czytać te co mam już na Kindle'u. Następna w kolejce będzie Ostatnie dziecko lasuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:18
-
https://www.empik.com/motherhood-pieluszki-tetrowe-rozowe-drzewka-70x80cm-5-szt-motherhood,p1218550327,dziecko-p
Promocja na moderhood pieluszki tetrowe, może którejś się przydaAniaKJ, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyAniaKJ wrote:Odnośnie książek o wychowaniu to ja najbardziej lubię Jaspera Juula. Moje ulubione to "Twoje kompetentne dziecko" i "Nie z miłości". Karp do mnie nie przemówił
No to spróbuję Juula również. Czytam wszystkie punkty widzenia a potem wyciągnę sobie to co u nas zadziała w praktyce. -
AniaKJ wrote:Odnośnie książek o wychowaniu to ja najbardziej lubię Jaspera Juula. Moje ulubione to "Twoje kompetentne dziecko" i "Nie z miłości". Karp do mnie nie przemówił
. Jeszcze w kolejce czeka "Księga rodzicielstwa bliskości" Searsów.
Edit. Już wiem skąd mi się wzięło, że mam tą książkę Karpa też, w święta mam ją wziąć od kuzynki w wersji papierowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:36
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Hihih teraz jak to przeczytałam to się zorientowałam, że to tego autora mam kilka książek, a Harveya Karpa mam "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" a nie Najszczęśliwsze dziecko
. Jeszcze w kolejce czeka "Księga rodzicielstwa bliskości" Searsów.
Edit. Już wiem skąd mi się wzięło, że mam tą książkę Karpa też, w święta mam ją wziąć od kuzynki w wersji papierowej.
Znam tozdarza mi się kupić książkę która już mam
za dużo tego. Staram się teraz ograniczyć do kindlea i sprawdzam co mam
Lolka30 lubi tę wiadomość