Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My od rana z mężem na nogach i na mieście, a jeszcze w planach dzisiaj sprzątanie.
Przywieźliśmy do domu wózek i fotelik! Jestem zachwyconaMuszę się jeszcze pobawić, poprzepinać różne elementy, zobaczyć co się gdzie blokuje i odblokowuje. Pierwszy większy zakup dla małej. Ale mam frajdę
Paula 90, Karmelllka90, Fasolka77, Daffi, Karollinax26, Lolka30, DorotaAnna, estrella, AniaKJ, Kasiulka90, NiespełnionaMama, espoir, martusiawp, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyBasia super sprzęt!! I od razu robi się tak realniej
mój mąż jak składał wózek cieszył się jak z lego
haha, u nas sprzątanie w toku ale ja odpadłam musiałam się położyć i zasnęłam. A mąż dalej w kuchni każdy zakamarek sprzątamy.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelka mój mąż też sidzi w kuchni i sprząta. Ja obiad ugotowałam, teraz piję kawę i odpoczywam, a potem dołączę do porządków.
To prawda że już się to bardziej realne wszystko robi jak się zaczynają tego typu większe zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:04
Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Ja nie biore insuliny. Ale ja za 10 dni na wizycie dowiem sie cos więcej. Moje cukry na czczo oscyluja 101-108. Po obiedzie sa do 120 a kolacja nie przekracza 110.
Jem wszystko poza owocami i slodyczami. Czasem cos sobie pozwole. Po kawie cukier mi podskakuje do ok 140. Chleb jem razowy a na obiadu wszystko ale nie tak smazone na ciemno jak kiedys. Mam ochote przetestowac cukier po granacie.
I miedzy posilkami wlasnie te uzupelniajace to najczesciej serek skyr i do picia tylko woda ale ja od dawna pije tylko wode.
może powinnam zrezygnować z owoców.. hmmm, granat ma niski IG, jadłam wczoraj racuchy pełnoziarniste z granatem i cukier 110, dziś z ćwiartka kaki i mandarynką i 138....
słodzisz kawę?Fasolka77
-
B_002 wrote:
śliczny wózeczekB_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:może powinnam zrezygnować z owoców.. hmmm, granat ma niski IG, jadłam wczoraj racuchy pełnoziarniste z granatem i cukier 110, dziś z ćwiartka kaki i mandarynką i 138....
słodzisz kawę? -
nick nieaktualnyKupiłam do przetestowania na własnej skórze chusteczki whaterwhipes i powiem wam rewelacja. I jako produkt i intymnej „na mieście” zero jakiegos szczypani co nie raz miałam po innych gdzie takie dziwne uczucie było, i świetne do buzi. Zero uczucia sklejenia i filmu na skórze. Jak dla mnie 5/5 i będziemy ich dla dzidki używać kolejne do testów bedą derma. Muszę mieć alternatywę bo często sie zdarza, zę whaterwhipes sa na brakach
B_002 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:
-
Daffi wrote:Takie pół lyzeczki bardzo malej plaskiej. Licze ze z czasem calkiem sie uda rzucic.
i pijesz między posiłkami? ja w ogóle nie słodzę... mam dylemat bo kawę piję rano do śniadania ale nie wyrabiam się w 15 min tylko popijam.. i właśnie nie wiem kiedy powinnam mierzyć ten cukierFasolka77
-
Fasolka77 wrote:i pijesz między posiłkami? ja w ogóle nie słodzę... mam dylemat bo kawę piję rano do śniadania ale nie wyrabiam się w 15 min tylko popijam.. i właśnie nie wiem kiedy powinnam mierzyć ten cukier
Nie wiem czy diabetolodzy inaczej zalecaja...
Kawę pije do sniadania a herbate różnie raz do podwieczorek i do kolacji ale herbaty nie slodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:29
-
Daffi wrote:Z tego co czytalam i to praktykuje cukier mierzy sie godz po posilku liczac od momentu zaczecia posilku.
Nie wiem czy diabetolodzy inaczej zalecaja...
Kawę pije do sniadania a herbate różnie raz do podwieczorek i do kolacji ale herbaty nie slodze.
no ja własnie gdzies przeczytałam, że powinnam się zmieścić w 15 minut zjeść i mierzyć po zakończeniu jedzenia... hmmm
muszę o to zapytać lekarzaFasolka77
-
Karollinax26 wrote:My będziemy go brać, podoba nam się bardzo i ma regulowaną rączkę, to najważniejsze dla M
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja tez sie zakochalam. Ale nawet uzywane sa mocno w cenie. Wlasnie chcemy ten z grafitowym stelazem i caly w szarosci ciemnej bez kropek itp dla Filipka :p no chyba ze sie Filipek zamienił w Liliane to wtedy za 10 dni bedzie jasnosc.
My chcemy tylko zobaczyć go na żywo, sprawdzić jak się prowadzi itp i będziemy chyba zamawiać przez internetmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Czy ja jestem jakas dziwna?
Widzę ze znajoma urodzila coreczke. Wstawila zdjatko na fb. Posypały sie gratulacje. Super uczucie i przezycie. Ale jak czytam zeby dziecko sie zdrowo chowalo to mnie szlak trafia bo dziecko sie nie chowa a wychowuje.
Czy wy tez tak uwazacie? Czy ciazowe zmiany zle na mnie wplywajaKarmelllka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość