X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rana z mężem na nogach i na mieście, a jeszcze w planach dzisiaj sprzątanie.
    Przywieźliśmy do domu wózek i fotelik! Jestem zachwycona :) Muszę się jeszcze pobawić, poprzepinać różne elementy, zobaczyć co się gdzie blokuje i odblokowuje. Pierwszy większy zakup dla małej. Ale mam frajdę :)
    e8d41a69d2a2d98dmed.jpg

Paula 90, Karmelllka90, Fasolka77, Daffi, Karollinax26, Lolka30, DorotaAnna, estrella, AniaKJ, Kasiulka90, NiespełnionaMama, espoir, martusiawp, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super sprzęt!! I od razu robi się tak realniej :):) mój mąż jak składał wózek cieszył się jak z lego :) haha, u nas sprzątanie w toku ale ja odpadłam musiałam się położyć i zasnęłam. A mąż dalej w kuchni każdy zakamarek sprzątamy.

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka mój mąż też sidzi w kuchni i sprząta. Ja obiad ugotowałam, teraz piję kawę i odpoczywam, a potem dołączę do porządków.
    To prawda że już się to bardziej realne wszystko robi jak się zaczynają tego typu większe zakupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:04

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, my też bierzemy Hollanda pod uwagę. Ale teraz skłaniamy się do Junamy. Jak już wózek jest to już czuć dzidziusia w domu.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja nie biore insuliny. Ale ja za 10 dni na wizycie dowiem sie cos więcej. Moje cukry na czczo oscyluja 101-108. Po obiedzie sa do 120 a kolacja nie przekracza 110.
    Jem wszystko poza owocami i slodyczami. Czasem cos sobie pozwole. Po kawie cukier mi podskakuje do ok 140. Chleb jem razowy a na obiadu wszystko ale nie tak smazone na ciemno jak kiedys. Mam ochote przetestowac cukier po granacie.
    I miedzy posilkami wlasnie te uzupelniajace to najczesciej serek skyr i do picia tylko woda ale ja od dawna pije tylko wode.

może powinnam zrezygnować z owoców.. hmmm, granat ma niski IG, jadłam wczoraj racuchy pełnoziarniste z granatem i cukier 110, dziś z ćwiartka kaki i mandarynką i 138....
    słodzisz kawę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    My od rana z mężem na nogach i na mieście, a jeszcze w planach dzisiaj sprzątanie.
    Przywieźliśmy do domu wózek i fotelik! Jestem zachwycona :) Muszę się jeszcze pobawić, poprzepinać różne elementy, zobaczyć co się gdzie blokuje i odblokowuje. Pierwszy większy zakup dla małej. Ale mam frajdę :)
    e8d41a69d2a2d98dmed.jpg

śliczny wózeczek :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może powinnam zrezygnować z owoców.. hmmm, granat ma niski IG, jadłam wczoraj racuchy pełnoziarniste z granatem i cukier 110, dziś z ćwiartka kaki i mandarynką i 138....
    słodzisz kawę?
    Takie pół lyzeczki bardzo malej plaskiej. Licze ze z czasem calkiem sie uda rzucic.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam do przetestowania na własnej skórze chusteczki whaterwhipes i powiem wam rewelacja. I jako produkt i intymnej „na mieście” zero jakiegos szczypani co nie raz miałam po innych gdzie takie dziwne uczucie było, i świetne do buzi. Zero uczucia sklejenia i filmu na skórze. Jak dla mnie 5/5 i będziemy ich dla dzidki używać kolejne do testów bedą derma. Muszę mieć alternatywę bo często sie zdarza, zę whaterwhipes sa na brakach

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    e8d41a69d2a2d98dmed.jpg
    Moj uluniony wozeczek. Ten sam planujemy kupic tylko w innych kolorach :)

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to jest ten Bebetto Holland ? My też go chcemy.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia to jest ten Bebetto Holland ? My też go chcemy.
    To bebetto holland ten nowszy model :)

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Takie pół lyzeczki bardzo malej plaskiej. Licze ze z czasem calkiem sie uda rzucic.

i pijesz między posiłkami? ja w ogóle nie słodzę... mam dylemat bo kawę piję rano do śniadania ale nie wyrabiam się w 15 min tylko popijam.. i właśnie nie wiem kiedy powinnam mierzyć ten cukier :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

a ile kosztuje takie cacko? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i pijesz między posiłkami? ja w ogóle nie słodzę... mam dylemat bo kawę piję rano do śniadania ale nie wyrabiam się w 15 min tylko popijam.. i właśnie nie wiem kiedy powinnam mierzyć ten cukier :)
    Z tego co czytalam i to praktykuje cukier mierzy sie godz po posilku liczac od momentu zaczecia posilku.
    Nie wiem czy diabetolodzy inaczej zalecaja...
    Kawę pije do sniadania a herbate różnie raz do podwieczorek i do kolacji ale herbaty nie slodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:29

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ile kosztuje takie cacko? ;)
    1600 juz nowy mozna kupic.. Moze jest gdzies tanszy. Ja chce uzywany bo tylko dla jednego dziecka i spacerowke planujemy inna.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Z tego co czytalam i to praktykuje cukier mierzy sie godz po posilku liczac od momentu zaczecia posilku.
    Nie wiem czy diabetolodzy inaczej zalecaja...
    Kawę pije do sniadania a herbate różnie raz do podwieczorek i do kolacji ale herbaty nie slodze.

no ja własnie gdzies przeczytałam, że powinnam się zmieścić w 15 minut zjeść i mierzyć po zakończeniu jedzenia... hmmm
    muszę o to zapytać lekarza

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

My będziemy go brać, podoba nam się bardzo i ma regulowaną rączkę, to najważniejsze dla M :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    My będziemy go brać, podoba nam się bardzo i ma regulowaną rączkę, to najważniejsze dla M :D
    Ja tez sie zakochalam. Ale nawet uzywane sa mocno w cenie. Wlasnie chcemy ten z grafitowym stelazem i caly w szarosci ciemnej bez kropek itp dla Filipka :p no chyba ze sie Filipek zamienił w Liliane to wtedy za 10 dni bedzie jasnosc.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja tez sie zakochalam. Ale nawet uzywane sa mocno w cenie. Wlasnie chcemy ten z grafitowym stelazem i caly w szarosci ciemnej bez kropek itp dla Filipka :p no chyba ze sie Filipek zamienił w Liliane to wtedy za 10 dni bedzie jasnosc.

My chcemy tylko zobaczyć go na żywo, sprawdzić jak się prowadzi itp i będziemy chyba zamawiać przez internet :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jestem jakas dziwna?
    Widzę ze znajoma urodzila coreczke. Wstawila zdjatko na fb. Posypały sie gratulacje. Super uczucie i przezycie. Ale jak czytam zeby dziecko sie zdrowo chowalo to mnie szlak trafia bo dziecko sie nie chowa a wychowuje.
    Czy wy tez tak uwazacie? Czy ciazowe zmiany zle na mnie wplywaja :P

Karmelllka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ