Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny co do kupna wózków i w ogóle rzeczy, najlepiej skorzystać teraz ze świątecznej promocji na pewno będą tak jak były na BF. Ja planowałam wózek kupić tak po nowym roku, żeby nie stał i nie zajmował miejsca puki pokoik nie jest skończony ale na BF mogłam akurat ten rudy kolor kupić o 1400 zł taniej. Więc oczy się nam zaświeciły bo zamiast 4400 daliśmy 3000. A okazało sie ze tak dużo miejsca nie zajmuje bo on jest super „rozczłonkowany i stoi złożony w kartonach
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:i pijesz między posiłkami? ja w ogóle nie słodzę... mam dylemat bo kawę piję rano do śniadania ale nie wyrabiam się w 15 min tylko popijam.. i właśnie nie wiem kiedy powinnam mierzyć ten cukier
I jest ich więcej i mają większe doświadczenie. Teraz mi się przypomniało a ja przeczytałam ich wątek od deski do deski
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mam się właśnie Benetto Holland spodobał na żywo, a miał też wiele pozytywnych opinii więc się zdecydowaliśmy. No i cena przystępna. Normalnie 1600zł kosztuje (2w1), my wykorzystaliśmy BlackFriday i udało się kupić 10% taniej
Do niego mamy też adaptery i można przyczepić fotelik samochodowy który też kupiliśmy Cybex Aton M.
Mi się bardzo podobają groszki stąd taki wybór koloru, a przy okazji jest szary więc uniwersalny na przyszłośćAle kolorów jest dużo do wyboru i tak na prawdę wszystkie ładne.
Najlepiej zobaczyć najpierw w sklepie, dotknąć materiałów, poprowadzić i dopiero się decydować.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyMam wyniki krzywej cukrowej i wg mamy ginekolog i ja mam cukrzyce ciążową
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
Nie ma stopniowania cukrzycy ciążowej na „ciężką” czy „lekką”.
Niezależnie od tego czy Wasza wartość jest przekroczona o 1mg/dl czy o, powiedzmy, 30 mg/dl tak samo rozpoznajemy cukrzycę ciążową i NAJPIERW u każdej kobiety staramy się ją leczyć DIETĄ i aktywnością fizyczną.
U mnie to wyglada tak:
Na czczo: 87
Po 1 h : 166
Po 2 h: 154 ( i tu mam przekroczone o 1 mg)
Do tego znowu mi wzrosło WBC13,83 ja wiem ze w ciazy norma do 15 tylko ze u mnie rośnie cały czas
do tego CRP juz spadało a tu znowu ponad 20
-
nick nieaktualny
-
Water wipes - potwierdzam. Czasem właśnie z powodu braków kupowaliśmy inne i masakra, nawet do wycierania dłoni się nie nadają bo dlonie zostają lepkie, to co dopiero do pupci. Najgorsze jakie testowaliśmy to pampersy i bambino. My generalnie i tak głównie wody i wacikow używaliśmy, ale na wyjazdy się przydają, water wipes kupuje do dziś. Nawet mój mąż dostrzega różnice, jak po waterach kupiliśmy jakieś inne bo nie było, to powiedział ze więcej mam tego gowna nie brać
zużyliśmy do czyszczenia maty piankowej
-
Karmelllka90 wrote:Mam wyniki krzywej cukrowej i wg mamy ginekolog i ja mam cukrzyce ciążową
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
Niezależnie od tego czy Wasza wartość jest przekroczona o 1mg/dl czy o, powiedzmy, 30 mg/dl tak samo rozpoznajemy cukrzycę ciążową i NAJPIERW u każdej kobiety staramy się ją leczyć DIETĄ i aktywnością fizyczną.
U mnie to wyglada tak:
Do tego znowu mi wzrosło WBC13,83 ja wiem ze w ciazy norma do 15 tylko ze u mnie rośnie cały czas
Karmelka, u mnie na czczo wynik był taki sam, po 1h miałam 160, a po 2h właśnie 155. -
Karmelllka90 wrote:Mam wyniki krzywej cukrowej i wg mamy ginekolog i ja mam cukrzyce ciążową
U mnie to wyglada tak:
współczujękiedy masz wizytę u lekarza?
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Basia - no my właśnie z tą Junama tak się zauroczylismy. Sprzedawczyni dała nam 5l butelkę wody i wyniosła wózki na dwór żebyśmy pobujali z obciążeniem. Będę obserwować ceny, może faktycznie kupimy szybciej
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karmelka wynik rzeczywiście troszkę powyżej normy, ale skoro niewiele to pilnuj diety od razu a na wizycie zobaczysz co lekarz powie. Ja się nie znam na cukrzycy, ale z tego co tu dziewczyny piszą to można normalnie funkcjonować
-
nick nieaktualnyFasolka77 wizytę u ginekolog mojej mam w środę, a do diebetologa sie jutro umówie
Karolina, dużo zmian wprowadziłas? W sensie widziałam ze ty sobie nadal podjadasz słodkie i nawet na maku byłaś
Basiu mi to tylko na zdrowie wyjdzieja sie tą cukrzyca nie przejmuje bo wiem, że jestem w stanie to wyregulować a jakby sie z czasem rozwinęła to i na insulinę jestem otwarta. Bardziej sie martwię tą moja morfologia i CRP
juz nie mam pomysłów na CRP ostatnio spadło do 16,5 byłam taka szczęśliwa
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka77 wizytę u ginekolog mojej mam w środę, a do diebetologa sie jutro umówie
Karolina, dużo zmian wprowadziłas? W sensie widziałam ze ty sobie nadal podjadasz słodkie i nawet na maku byłaś
Basiu mi to tylko na zdrowie wyjdzieja sie tą cukrzyca nie przejmuje bo wiem, że jestem w stanie to wyregulować a jakby sie z czasem rozwinęła to i na insulinę jestem otwarta. Bardziej sie martwię tą moja morfologia i CRP
juz nie mam pomysłów na CRP ostatnio spadło do 16,5 byłam taka szczęśliwa
W zasadzie nie wprowadzałam, u mnie cukier cały czas w normie. Jedynie na czczo kilka razy skoczył mi cukier, zastanawiałam się ostatnio czy to po prostu nie z braku kolacji, bo akurat w te dni, kiedy ostatni posiłek jadłam o 17-18 to na czczo miałam cukier wysoki. Dziś rano np 83. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Mam wyniki krzywej cukrowej i wg mamy ginekolog i ja mam cukrzyce ciążową
U mnie to wyglada tak:
U mnie norma po 2h jest inna. To dziwne. Po 2h ja miałam na wyniku wpisane że ciąża równe lub niższe niż 140.
Idź do diabetologa, bo przy przekroczeniu choćby o 1 w jednym wyniku stwierdza się cukrzycę. Ale u Ciebie to będzie raczej tylko lekka modyfikacja diety. Ciekawa jestem co powie lekarz przy takim wyniku -
nick nieaktualny
-
Daffi dzieciaczki tak mają... moja wczoraj byla wyjatkowo spokojna, a wierz mi, ze juz niezle potrafi wariowac. Chocby dzis
caly brzuch skacze :p
Karolina przytulam mocno. Mam nadzieję, ze jednak wszystko sie dobrze ułoży miedzy wami.
B002 super zakup. Tez sie na niego czaję
Karmelka ciekawe jak lekarz podejdzie do twoich wyników.
Ja juz sie boje mojej krzywej
B_002, Karollinax26, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość