X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do kupna wózków i w ogóle rzeczy, najlepiej skorzystać teraz ze świątecznej promocji na pewno będą tak jak były na BF. Ja planowałam wózek kupić tak po nowym roku, żeby nie stał i nie zajmował miejsca puki pokoik nie jest skończony ale na BF mogłam akurat ten rudy kolor kupić o 1400 zł taniej. Więc oczy się nam zaświeciły bo zamiast 4400 daliśmy 3000. A okazało sie ze tak dużo miejsca nie zajmuje bo on jest super „rozczłonkowany i stoi złożony w kartonach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i pijesz między posiłkami? ja w ogóle nie słodzę... mam dylemat bo kawę piję rano do śniadania ale nie wyrabiam się w 15 min tylko popijam.. i właśnie nie wiem kiedy powinnam mierzyć ten cukier :)
    Fasolka, jak masz tyle pytań to w dziale powikłania i komplikacje jest cały temat o cukrzycy. Dla mnie to była skarbnica wiedzy. Zajrzyj sobie tam, dziewczyny są bardzo pomocne :-) I jest ich więcej i mają większe doświadczenie. Teraz mi się przypomniało a ja przeczytałam ich wątek od deski do deski :-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam się właśnie Benetto Holland spodobał na żywo, a miał też wiele pozytywnych opinii więc się zdecydowaliśmy. No i cena przystępna. Normalnie 1600zł kosztuje (2w1), my wykorzystaliśmy BlackFriday i udało się kupić 10% taniej :)
    Do niego mamy też adaptery i można przyczepić fotelik samochodowy który też kupiliśmy Cybex Aton M.
    Mi się bardzo podobają groszki stąd taki wybór koloru, a przy okazji jest szary więc uniwersalny na przyszłość :) Ale kolorów jest dużo do wyboru i tak na prawdę wszystkie ładne.
    Najlepiej zobaczyć najpierw w sklepie, dotknąć materiałów, poprowadzić i dopiero się decydować.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej cukrowej i wg mamy ginekolog i ja mam cukrzyce ciążową
    poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
    poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
    poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
    Nie ma stopniowania cukrzycy ciążowej na „ciężką” czy „lekką”.
    Niezależnie od tego czy Wasza wartość jest przekroczona o 1mg/dl czy o, powiedzmy, 30 mg/dl tak samo rozpoznajemy cukrzycę ciążową i NAJPIERW u każdej kobiety staramy się ją leczyć DIETĄ i aktywnością fizyczną.

U mnie to wyglada tak:
    Na czczo: 87
    Po 1 h : 166
    Po 2 h: 154 ( i tu mam przekroczone o 1 mg)

Do tego znowu mi wzrosło WBC :/ 13,83 ja wiem ze w ciazy norma do 15 tylko ze u mnie rośnie cały czas :( do tego CRP juz spadało a tu znowu ponad 20 :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - no my właśnie z tą Junama tak się zauroczylismy. Sprzedawczyni dała nam 5l butelkę wody i wyniosła wózki na dwór żebyśmy pobujali z obciążeniem. Będę obserwować ceny, może faktycznie kupimy szybciej

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water wipes - potwierdzam. Czasem właśnie z powodu braków kupowaliśmy inne i masakra, nawet do wycierania dłoni się nie nadają bo dlonie zostają lepkie, to co dopiero do pupci. Najgorsze jakie testowaliśmy to pampersy i bambino. My generalnie i tak głównie wody i wacikow używaliśmy, ale na wyjazdy się przydają, water wipes kupuje do dziś. Nawet mój mąż dostrzega różnice, jak po waterach kupiliśmy jakieś inne bo nie było, to powiedział ze więcej mam tego gowna nie brać :P zużyliśmy do czyszczenia maty piankowej

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
    Niezależnie od tego czy Wasza wartość jest przekroczona o 1mg/dl czy o, powiedzmy, 30 mg/dl tak samo rozpoznajemy cukrzycę ciążową i NAJPIERW u każdej kobiety staramy się ją leczyć DIETĄ i aktywnością fizyczną.

U mnie to wyglada tak:

Do tego znowu mi wzrosło WBC :/ 13,83 ja wiem ze w ciazy norma do 15 tylko ze u mnie rośnie cały czas :( do tego CRP juz spadało a tu znowu ponad 20 :(

Karmelka, u mnie na czczo wynik był taki sam, po 1h miałam 160, a po 2h właśnie 155.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

U mnie to wyglada tak:

współczuję :( kiedy masz wizytę u lekarza?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się położyłam po całym dniu i bardzo czuję brzuch, aż mi ciężko oddychać. Chyba mogę tylko leżeć ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Basia - no my właśnie z tą Junama tak się zauroczylismy. Sprzedawczyni dała nam 5l butelkę wody i wyniosła wózki na dwór żebyśmy pobujali z obciążeniem. Będę obserwować ceny, może faktycznie kupimy szybciej
    Jak już jesteście zdecydowani to warto właśnie polować na promocje i jak tylko będzie odpowiednia to jechać i kupować lub zamówić przez internet. My specjalnie wcześniej pojeździliśmy żeby się rozeznać a jak była przez jeden dzień promocja to pojechaliśmy zamówić już konkretny model :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka wynik rzeczywiście troszkę powyżej normy, ale skoro niewiele to pilnuj diety od razu a na wizycie zobaczysz co lekarz powie. Ja się nie znam na cukrzycy, ale z tego co tu dziewczyny piszą to można normalnie funkcjonować :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorące żelazo ... czy odczuwacie jakieś skutki uboczne ? Mi jest jakby trochę niedobrze :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wizytę u ginekolog mojej mam w środę, a do diebetologa sie jutro umówie

Karolina, dużo zmian wprowadziłas? W sensie widziałam ze ty sobie nadal podjadasz słodkie i nawet na maku byłaś :)

Basiu mi to tylko na zdrowie wyjdzie :) ja sie tą cukrzyca nie przejmuje bo wiem, że jestem w stanie to wyregulować a jakby sie z czasem rozwinęła to i na insulinę jestem otwarta. Bardziej sie martwię tą moja morfologia i CRP :/ juz nie mam pomysłów na CRP ostatnio spadło do 16,5 byłam taka szczęśliwa :/

B_002 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny biorące żelazo ... czy odczuwacie jakieś skutki uboczne ? Mi jest jakby trochę niedobrze :(
    Ja nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych oprócz zaparc. Ale pewnie każdy organizm inaczej reaguje.

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 wizytę u ginekolog mojej mam w środę, a do diebetologa sie jutro umówie

Karolina, dużo zmian wprowadziłas? W sensie widziałam ze ty sobie nadal podjadasz słodkie i nawet na maku byłaś :)

Basiu mi to tylko na zdrowie wyjdzie :) ja sie tą cukrzyca nie przejmuje bo wiem, że jestem w stanie to wyregulować a jakby sie z czasem rozwinęła to i na insulinę jestem otwarta. Bardziej sie martwię tą moja morfologia i CRP :/ juz nie mam pomysłów na CRP ostatnio spadło do 16,5 byłam taka szczęśliwa :/

W zasadzie nie wprowadzałam, u mnie cukier cały czas w normie. Jedynie na czczo kilka razy skoczył mi cukier, zastanawiałam się ostatnio czy to po prostu nie z braku kolacji, bo akurat w te dni, kiedy ostatni posiłek jadłam o 17-18 to na czczo miałam cukier wysoki. Dziś rano np 83.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas.zmeczona dzis jestem i macice mam dzis uparta :/ stawia sie dosc czesto.
    Bylam tylko w szkole od rana, a popołudnie juz spedzam na kanapie.
    Ide Was nadrabiać.

Kiwona przykro mi z powodu kociaczka

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w morfologi mam PLT na poziomie 318 a norma dla kobiet w ciazy to 300, a to jest nadpłytkowość i skojarzyłam ze na połówkowych moja mała była 2 dni mniejsza. I teraz wpadłam w panikę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

U mnie to wyglada tak:

U mnie norma po 2h jest inna. To dziwne. Po 2h ja miałam na wyniku wpisane że ciąża równe lub niższe niż 140.

Idź do diabetologa, bo przy przekroczeniu choćby o 1 w jednym wyniku stwierdza się cukrzycę. Ale u Ciebie to będzie raczej tylko lekka modyfikacja diety. Ciekawa jestem co powie lekarz przy takim wyniku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja mam chyba problemy ze zrozumieniem tekstu. Napisałam prawie dokładnie to co Ty na temat Twoich cukrów.
    Mój mózg już chyba dzisiaj zmęczony... :-D

• india Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dzieciaczki tak mają... moja wczoraj byla wyjatkowo spokojna, a wierz mi, ze juz niezle potrafi wariowac. Chocby dzis ;) caly brzuch skacze :p

Karolina przytulam mocno. Mam nadzieję, ze jednak wszystko sie dobrze ułoży miedzy wami.

B002 super zakup. Tez sie na niego czaję

Karmelka ciekawe jak lekarz podejdzie do twoich wyników.
    Ja juz sie boje mojej krzywej :/

B_002, Karollinax26, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ