Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWyszłam z domu o 13 teraz weszłam
jestem padnięta! Byłam na lumpie, pod rodzę w barze mlecznym zjadłam naleśniki ze szpinakiem
i kupiłam sobie dwa chlebki probody w buczku i ciasto z jabłkami mężowi do kawki ale myśle ze kawałek zjem ;P
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyindia wrote:Mam okazje odkupić B.Holland z fotelikiem Cybex aton m za 1300 zl. Mało używane i jeszcze na gwarancji. Myślicie, ze warto? Czy lepiej poczekac na wyprzedaze w nowymnroku?
B_002 lubi tę wiadomość
-
india wrote:Mam okazje odkupić B.Holland z fotelikiem Cybex aton m za 1300 zl. Mało używane i jeszcze na gwarancji. Myślicie, ze warto? Czy lepiej poczekac na wyprzedaze w nowymnroku?
My kupiliśmy fotelik Cybex Aton M, dokup sobie do niego bazę, jest o tyle fajna że pasuje również do kolejnego fotelika Cybex Sirona M2 i-Size.
Nam pan pokazywał w sklepie jak fotelik mógłby reagować na uderzenia z bazą i bez i zdecydowanie warto kupić bazę. Pasy nigdy nie ustabilizują fotelika tak dobrze.Karmelllka90, india lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Wyszłam z domu o 13 teraz weszłam
jestem padnięta! Byłam na lumpie, pod rodzę w barze mlecznym zjadłam naleśniki ze szpinakiem
i kupiłam sobie dwa chlebki probody w buczku i ciasto z jabłkami mężowi do kawki ale myśle ze kawałek zjem ;P
ja też dziś zakupiłam chlebek probodyjutro start z testem
jaki masz cukier po naleśnikach? :p
Fasolka77
-
nick nieaktualnyDziewczyny z tym wzrostem dzidziusiów naszych to na prawdę na tym etapie nie ma co się sugerować. Ja na połówkowych byłam w skończonym 20 tyg + 2 dni, moja Leosia ważyła 320g wychodziło z tych pomiarów na 20+0. Ja smutna, że jak to, że młodsza lekarz do mnie, że wszystko jest w porządku, że to normalne. Minelo 12 czy 13 dni wczoraj skończone 22+1 moja mała 533g co daje skończone 22+4 czyli 3 dni starsza wyszło. Dalej w normie biometria oceniona 10/10. Także ważne , że w normie! A chyba tylko mama36 na tę chwilę noże być pewna, że synuś bedzie okazały
. Moja przyjaciółka na połówkowych miała 245 g mała a urodziła się 3980g .
A szwagierka przytyła 20 kg i wszyscy u teściowej mówili urodzi dużego syna będzie kawał chłopa a ważył zdrowo 3100gWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 16:05
Fasolka77, czekoladowa201, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Basia chyba na BF kupiła taki zestaw za 2600 zł jesli pamietam dobrze wiec jesli ci odpowiada wzór kolor instan jest dla was do zaakceptowania to ja bym brała
I tak wlasnie sprawdzam jej koszt i sie zastanawiam. Jakos super korzystnie mi chyba nie wyjdzie. Sama nie wiem -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny z tym wzrostem dzidziusiów naszych to na prawdę na tym etapie nie ma co się sugerować. Ja na połówkowych byłam w skończonym 20 tyg + 2 dni, moja Leosia ważyła 320g wychodziło z tych pomiarów na 20+0. Ja smutna, że jak to, że młodsza lekarz do mnie, że wszystko jest w porządku, że to normalne. Minelo 12 czy 13 dni wczoraj skończone 22+1 moja mała 533g co daje skończone 22+4 czyli 3 dni starsza wyszło. Dalej w normie biometria oceniona 10/10. Także ważne , że w normie! A chyba tylko mama36 na tę chwilę noże być pewna, że synuś bedzie okazały
. Moja przyjaciółka na połówkowych miała 245 g mała a urodziła się 3980g .
A szwagierka przytyła 20 kg i wszyscy u teściowej mówili urodzi dużego syna będzie kawał chłopa a ważył zdrowo 3100g
Kaśkaaaa!Sugerując się Twoją przyjaciółką, jeśli moja na połówkowych ważyła 532g, to jak duża się urodzi ?
-
Ja po wizycie, dzidziuś prawidłowo się rozwija, pasuje do 45 centyli, waży 504 g więc troszkę mniej niż Wasze
jak dalej się będzie tak rozwijać to przy porodzie będzie miała od 3 do 3,5 kg. Muszę brać więcej żelaza i podobno od tej anemii zrobiłam się żółta
ja tego nie widze
india, Fasolka77, B_002, Karollinax26, Daffi, Kasionek, DorotaAnna, estrella, martusiawp, Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość
-
india wrote:Basia chyba miala jescze baze.
I tak wlasnie sprawdzam jej koszt i sie zastanawiam. Jakos super korzystnie mi chyba nie wyjdzie. Sama nie wiem
Ale cena mimo wszystko jest okazjonalna, nawet jakbyś miała dokupić bazę to wyjdzie ci dużo taniej niż w sklepie. A ja kupiłam wózek + fotelik z bazą za 2600, a normalnie wyszłoby 2900 tylko miałam rabat 10%.india lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Kaśkaaaa!
Sugerując się Twoją przyjaciółką, jeśli moja na połówkowych ważyła 532g, to jak duża się urodzi ?
ważne, żebyśmy w zdrowiu dokulały wszystkie i zdrowe dzieciątka na wiosnę urodziły. I tak właśnie będzie laseczki !!
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doszukalam sie czegos takiego...
cyt. "Pracodawca płaci wynagrodzenie chorobowe ze swoich środków za pierwsze 33 dni choroby w danym roku.
Poźniej ten obowiązek przejmuje ZUS.
Jeżeli firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to pensję nadal wypłaca pracodawca w imieniu ZUS i później rozlicza sobie takie wypłaty potrącając je ze składek, które musi zapłacić do ZUS."
moja firma w chwili obecnej zatrudnia 24 lub 25 osob a wciaz placi mi zus. ale sie wkurzylam. zglosilam to kierowniczce dlaczego tak nadal jest i nie przejal obowiazku pracodawca.to by w moim wypadku rozwiazalo problem z kasa na czas. -
Fasolka77 wrote:nie działa
stopniowo zwiększałam siłę kłucia i nic.. mam na maxa ale bez ucisku palca nie płynie nic.. może żyletą powinnam ciąć? :p
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Doszukalam sie czegos takiego...
cyt. "Pracodawca płaci wynagrodzenie chorobowe ze swoich środków za pierwsze 33 dni choroby w danym roku.
Poźniej ten obowiązek przejmuje ZUS.
Jeżeli firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to pensję nadal wypłaca pracodawca w imieniu ZUS i później rozlicza sobie takie wypłaty potrącając je ze składek, które musi zapłacić do ZUS."
moja firma w chwili obecnej zatrudnia 24 lub 25 osob a wciaz placi mi zus. ale sie wkurzylam. zglosilam to kierowniczce dlaczego tak nadal jest i nie przejal obowiazku pracodawca.to by w moim wypadku rozwiazalo problem z kasa na czas.
Nie pomyślą idioci (przepraszam) ze to moze być główne źródło utrzymania rodziny