Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWyszłam z domu o 13 teraz weszłam
jestem padnięta! Byłam na lumpie, pod rodzę w barze mlecznym zjadłam naleśniki ze szpinakiem
i kupiłam sobie dwa chlebki probody w buczku i ciasto z jabłkami mężowi do kawki ale myśle ze kawałek zjem ;P
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasia chyba na BF kupiła taki zestaw za 2600 zł jesli pamietam dobrze wiec jesli ci odpowiada wzór kolor instan jest dla was do zaakceptowania to ja bym brałaindia wrote:Mam okazje odkupić B.Holland z fotelikiem Cybex aton m za 1300 zl. Mało używane i jeszcze na gwarancji. Myślicie, ze warto? Czy lepiej poczekac na wyprzedaze w nowymnroku?
B_002 lubi tę wiadomość
-
Taniej na pewno nie znajdziesz więc jak jest okazja a planowałaś kupić ten wózek to bierzindia wrote:Mam okazje odkupić B.Holland z fotelikiem Cybex aton m za 1300 zl. Mało używane i jeszcze na gwarancji. Myślicie, ze warto? Czy lepiej poczekac na wyprzedaze w nowymnroku?

My kupiliśmy fotelik Cybex Aton M, dokup sobie do niego bazę, jest o tyle fajna że pasuje również do kolejnego fotelika Cybex Sirona M2 i-Size.
Nam pan pokazywał w sklepie jak fotelik mógłby reagować na uderzenia z bazą i bez i zdecydowanie warto kupić bazę. Pasy nigdy nie ustabilizują fotelika tak dobrze.
Karmelllka90, india lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Karmelllka90 wrote:Wyszłam z domu o 13 teraz weszłam
jestem padnięta! Byłam na lumpie, pod rodzę w barze mlecznym zjadłam naleśniki ze szpinakiem
i kupiłam sobie dwa chlebki probody w buczku i ciasto z jabłkami mężowi do kawki ale myśle ze kawałek zjem ;P
ja też dziś zakupiłam chlebek probody
jutro start z testem
jaki masz cukier po naleśnikach? :p
Fasolka77

-
nick nieaktualnyDziewczyny z tym wzrostem dzidziusiów naszych to na prawdę na tym etapie nie ma co się sugerować. Ja na połówkowych byłam w skończonym 20 tyg + 2 dni, moja Leosia ważyła 320g wychodziło z tych pomiarów na 20+0. Ja smutna, że jak to, że młodsza lekarz do mnie, że wszystko jest w porządku, że to normalne. Minelo 12 czy 13 dni wczoraj skończone 22+1 moja mała 533g co daje skończone 22+4 czyli 3 dni starsza wyszło. Dalej w normie biometria oceniona 10/10. Także ważne , że w normie! A chyba tylko mama36 na tę chwilę noże być pewna, że synuś bedzie okazały
. Moja przyjaciółka na połówkowych miała 245 g mała a urodziła się 3980g .
A szwagierka przytyła 20 kg i wszyscy u teściowej mówili urodzi dużego syna będzie kawał chłopa a ważył zdrowo 3100gWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 16:05
Fasolka77, czekoladowa201, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Basia chyba miala jescze baze.Karmelllka90 wrote:Basia chyba na BF kupiła taki zestaw za 2600 zł jesli pamietam dobrze wiec jesli ci odpowiada wzór kolor instan jest dla was do zaakceptowania to ja bym brała

I tak wlasnie sprawdzam jej koszt i sie zastanawiam. Jakos super korzystnie mi chyba nie wyjdzie. Sama nie wiem -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny z tym wzrostem dzidziusiów naszych to na prawdę na tym etapie nie ma co się sugerować. Ja na połówkowych byłam w skończonym 20 tyg + 2 dni, moja Leosia ważyła 320g wychodziło z tych pomiarów na 20+0. Ja smutna, że jak to, że młodsza lekarz do mnie, że wszystko jest w porządku, że to normalne. Minelo 12 czy 13 dni wczoraj skończone 22+1 moja mała 533g co daje skończone 22+4 czyli 3 dni starsza wyszło. Dalej w normie biometria oceniona 10/10. Także ważne , że w normie! A chyba tylko mama36 na tę chwilę noże być pewna, że synuś bedzie okazały
. Moja przyjaciółka na połówkowych miała 245 g mała a urodziła się 3980g .
A szwagierka przytyła 20 kg i wszyscy u teściowej mówili urodzi dużego syna będzie kawał chłopa a ważył zdrowo 3100g
Kaśkaaaa!
Sugerując się Twoją przyjaciółką, jeśli moja na połówkowych ważyła 532g, to jak duża się urodzi ?

-
Ja po wizycie, dzidziuś prawidłowo się rozwija, pasuje do 45 centyli, waży 504 g więc troszkę mniej niż Wasze
jak dalej się będzie tak rozwijać to przy porodzie będzie miała od 3 do 3,5 kg. Muszę brać więcej żelaza i podobno od tej anemii zrobiłam się żółta
ja tego nie widze
india, Fasolka77, B_002, Karollinax26, Daffi, Kasionek, DorotaAnna, estrella, martusiawp, Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Tak, ja kupiłam z bazą, napisałam post wyżej.india wrote:Basia chyba miala jescze baze.
I tak wlasnie sprawdzam jej koszt i sie zastanawiam. Jakos super korzystnie mi chyba nie wyjdzie. Sama nie wiem
Ale cena mimo wszystko jest okazjonalna, nawet jakbyś miała dokupić bazę to wyjdzie ci dużo taniej niż w sklepie. A ja kupiłam wózek + fotelik z bazą za 2600, a normalnie wyszłoby 2900 tylko miałam rabat 10%.
india lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyWłaśnie chodzi o to, że na tym etapie ciężko określić, że przy porodzie będzie dziecko duże czy małe tak mi się wydaje. Moja mała na połówkowych nie miała dużo a zobacz ponad 200g w 12 dni nadgoniła. Teraz to jest takie hybił trafiłKarollinax26 wrote:Kaśkaaaa!
Sugerując się Twoją przyjaciółką, jeśli moja na połówkowych ważyła 532g, to jak duża się urodzi ? 
ważne, żebyśmy w zdrowiu dokulały wszystkie i zdrowe dzieciątka na wiosnę urodziły. I tak właśnie będzie laseczki !!
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doszukalam sie czegos takiego...
cyt. "Pracodawca płaci wynagrodzenie chorobowe ze swoich środków za pierwsze 33 dni choroby w danym roku.
Poźniej ten obowiązek przejmuje ZUS.
Jeżeli firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to pensję nadal wypłaca pracodawca w imieniu ZUS i później rozlicza sobie takie wypłaty potrącając je ze składek, które musi zapłacić do ZUS."
moja firma w chwili obecnej zatrudnia 24 lub 25 osob a wciaz placi mi zus. ale sie wkurzylam. zglosilam to kierowniczce dlaczego tak nadal jest i nie przejal obowiazku pracodawca.to by w moim wypadku rozwiazalo problem z kasa na czas. -
mysle ze taka drastycznosc nie jest konieczna. a moze sa rozne rozmiary lancet? moze ciut grubsza by ci sie przydala? kurcze ja nie mam klopotu. trzeba po googlac w necie moze ktos ma jakis patent. a nie masz zimnych palcy jak to robisz? kiedy sa zimne rece krew nie chce leciec.Fasolka77 wrote:nie działa
stopniowo zwiększałam siłę kłucia i nic.. mam na maxa ale bez ucisku palca nie płynie nic.. może żyletą powinnam ciąć? :p -
nick nieaktualnyJa ci kochana współczuje. Ja to jestem taka terminowa, że jakbym wpadła do tej firmy ... oj.Daffi wrote:Doszukalam sie czegos takiego...
cyt. "Pracodawca płaci wynagrodzenie chorobowe ze swoich środków za pierwsze 33 dni choroby w danym roku.
Poźniej ten obowiązek przejmuje ZUS.
Jeżeli firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to pensję nadal wypłaca pracodawca w imieniu ZUS i później rozlicza sobie takie wypłaty potrącając je ze składek, które musi zapłacić do ZUS."
moja firma w chwili obecnej zatrudnia 24 lub 25 osob a wciaz placi mi zus. ale sie wkurzylam. zglosilam to kierowniczce dlaczego tak nadal jest i nie przejal obowiazku pracodawca.to by w moim wypadku rozwiazalo problem z kasa na czas.
Nie pomyślą idioci (przepraszam) ze to moze być główne źródło utrzymania rodziny

zacznie się szaleństwo jak dostaniesz glukometr