X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w najszerszym miejscu na wysokości pępka mam 91 cm, talii nie mam albo raczej mam pod piersiami hehe

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellkla my od pozytywnego testu nie współżyjemy :) po 2 poronieniach dmuchamy ile się da :)
    Owulacje miałam 19/20 lipca ostatni nasz sex był 22 lipca później do 14 tygodnia nic mimo, że ochotę miałam ogromna pózniej był sex ale jest on na prawde delikatny nie wariujemy. Pózniej od 18 tyg jak niby problemy z szyjka były tak to 21 tygodnia znowu nic. Ale teraz nie mamy przeciwwskazań. A w niedziele to nawet myślałam ze sex bedzie sposobem na rozruszanie małej a on ja chyba uśpił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wysokości pępka 109 cm, dziś 22+5 ciekawe ile bedzie do porodu. A co to jest talia ?? ;)

Mama36, Lolka30, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam sie oprzec i kupilam w rosmmanie dla corci brata bodziaki Mikolajkowe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0016e3e2dfd2.jpg

Paula doszedl do mnie juz ten laktator z aliexpress.. Rozpakowalam i wszystko niby ok ale jak zobaczylan te zelowe nakladko to padlam. Mam nadzieje ze jest instrukcja jak tego uzyc haha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c01ca02b2ded.jpg

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja bym tego używala jako Okład na piersi (wcześniej trzymany w lodówce, bądź podgrzane) jak są zastoje np.
    A jeżeli to co innego to nie mam pojęcia haha ;p

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, a jak ja chce zrobić w poniedziałek posiew to ta Luteina dopochwowa w niczym nie przeszkodzi ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi ja bym tego używala jako Okład na piersi (wcześniej trzymany w lodówce, bądź podgrzane) jak są zastoje np.
    A jeżeli to co innego to nie mam pojęcia haha ;p
    rozbroiło mnie to. moze i masz racje? po googlam moze gdzies się natknę.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    rozbroiło mnie to. moze i masz racje? po googlam moze gdzies się natknę.

Ja myśle tak samo :)

Karolina czy ktoś Ci już mówił, że jesteś strasznie ładna? :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam silikonowe okłady na piersi i to jest to!!! Ufff... Nie jest ze mną tak źle.. Wyobraźnia działa :)
    Fajna rzecz, naprawdę

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjecie z aukcji na ali wyglada tak

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2cd27529016.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:09

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Coś tam mój M wspominał przez pierwsze miesiące naszej znajomosci :D

Karmelllka90, Fasolka77, B_002, NiespełnionaMama lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, a jak ja chce zrobić w poniedziałek posiew to ta Luteina dopochwowa w niczym nie przeszkodzi ?

A posiew moczu czy z pochwy? Generalnie przed posiewem z pochwy nie powinno sie 48 h nic tam aplikować ale ja rano zaaplikowałam luteinę a o 17 postanowiłam ze jadę na posiew i na wymaz z szyjki i ostatecznie zrobiliśmy wymazy o 19:30 i lekarz starał się tak pobrać by nie nabrać luteiny i udało mu sie.
    A jesli posiew moczu to ja robie tak : na noc normalnie zakładam luteinę rano maszeruje sobie pod prysznic szoruje raczki wycieram w jednorazowy ręcznik, i sama woda z prysznica dokładnie płukam i myje okolice intymne wycieram znowu w jednorazowy ręcznik w jeden ręce w drugi okolice intymne. Następnie wchodzę pod prysznic biorę wacik jakby uszczelniam nim pochwę haha rozchylam me zacne psi psi i z środkowego strumienia łapę siuśki ;) i jak widać ideolo bo ani jednej bakterii mi nie znaleźli ale nawet mocz ogólny teraz oddałam w pojemniczku jałowym

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Ja jej to za każdym razem piszę! Ale chyba się biedna wystraszyła, że jestem bi xD

Karollinax26, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A posiew moczu czy z pochwy? Generalnie przed posiewem z pochwy nie powinno sie 48 h nic tam aplikować ale ja rano zaaplikowałam luteinę a o 17 postanowiłam ze jadę na posiew i na wymaz z szyjki i ostatecznie zrobiliśmy wymazy o 19:30 i lekarz starał się tak pobrać by nie nabrać luteiny i udało mu sie.
    A jesli posiew moczu to ja robie tak : na noc normalnie zakładam luteinę rano maszeruje sobie pod prysznic szoruje raczki wycieram w jednorazowy ręcznik, i sama woda z prysznica dokładnie płukam i myje okolice intymne wycieram znowu w jednorazowy ręcznik w jeden ręce w drugi okolice intymne. Następnie wchodzę pod prysznic biorę wacik jakby uszczelniam nim pochwę haha rozchylam me zacne psi psi i z środkowego strumienia łapę siuśki ;) i jak widać ideolo bo ani jednej bakterii mi nie znaleźli ale nawet mocz ogólny teraz oddałam w pojemniczku jałowym

Z moczu kochanieńka, dzięki za instrukcję :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja jej to za każdym razem piszę! Ale chyba się biedna wystraszyła, że jestem bi xD

Kasiulka absolutnie :D wybacz, że Cię pominęłam :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina oj on zatęskni za Tobą szybciej niż mu się wydaje. A wtedy powiesz mu jak w planecie singli „przepraszam Bagdan, ku*wa, za pôźno” ;)

Kasiulka ja Cię rozumiem, absolutnie nie gustuje w dziewczynach, ale kurczę no łaska z tej naszej Karoliny- nie wiem czy ciąża jej tak służy czy już wcześniej taka była :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karolina oj on zatęskni za Tobą szybciej niż mu się wydaje. A wtedy powiesz mu jak w planecie singli „przepraszam Bagdan, ku*wa, za pôźno” ;)

Kasiulka ja Cię rozumiem, absolutnie nie gustuje w dziewczynach, ale kurczę no łaska z tej naszej Karoliny- nie wiem czy ciąża jej tak służy czy już wcześniej taka była :D

Hahaha! To mnie rozbawiłaś, dzięki bo miałam ciężki dzień :D
    Oj powiem Ci, że serce nadal boli ale staram się nie myśleć :)
    Pewnie ciąża mi tak służy :D szczególnie rano jak wstanę i jestem bez makijażu :D wtedy służy mi najbardziej! :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę zrobić posiew moczu i wymaz z pochwy, już się wkurzam na samą myśl o kolejkach i pierwszeństwie :/. A potem idziemy na drugie połówkowe w ramach luxmedu :D. W zeszłym tyg. byłam prywatnie.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyna ładna i zgrabna, to czemu nie napisać miłego słowa :) Wszędzie się mówi, że kobiety to zołzy, zazdrosne i złośliwe. A ja jak widzę coś do skomplementowania, to komplementuję. Nawet jeśli komuś się to wyda nieszczere. Taka jestem i już :)

Tak w ogóle to już od ok. dwóch miesięcy czytałam, że tak dużo magnezu bierzecie i się dziwiłam. A dzisiaj lekarka też mi zaleciła na moje twardnienia i napięty brzuch. Tym sposobem 6 asmagów, 2 tabletki prenatalne, żelazo, DHA, Provag, więc będę żarła 11 tabletek dziennie. Biedny dzidziuś. Ale koleżanka z pracy powiedziała mi, że ona też pół ciąży jadła dużo magnezu i uważa, że on jej pomógł przy porodzie, bo macica była swobodnie rozciągnięta. Także mam nadzieję, że u nas będzie tak samo, dziewczyny :)

Jutro idę do pracy, a potem urlop do końca roku! <3 A od 7 stycznia będę miała w końcu L4, więc nareszcie zabiorę się za wyprawkę :) Póki co nie mam w ogóle obeznania. Tyle pisałyście o tych wózkach, łóżeczkach, a ja do tej pory nie miałam czasu, żeby się nad tym zastanowić i omijałam Wasze wywody :( Wybaczcie :(

Karollinax26, barbillla86, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka ❤️ Powtórzę to raz jeszcze, I KTO TO MÓWI! ❤️
    Też masz twardnienia brzucha ? I żelazo ? Czyli też anemia ?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ