X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 też tak miałam! Papier toaletowy z pomarańczowym kwiatkiem. Zawał przy każdej wizycie w kibelku.

malutka_mycha ja mam w jajniku dwie torbiele po stymulacji i dwie lekarki mówiły, że może mnie to czasem zakłuć ale, żeby kompletnie się tym nie przejmować. Obie lekarki są na prawdę bardzo dobre.

sowa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka ja bym na twoim miejscu szukała szybko jakiegoś dobrego i polecanego gin żeby to skontaktować.
    malutka_mycha a może po tej stronie jest ciałko żółte i dla tego kłuje.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 24 sierpnia ale jak mi nie przejdzie to pójdę w czwartek. Jak powiem że mnie boli to mnie muszą przyjac

f1d9680377.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, to super! Będę trzymała mocno kciuki za Twoją czwartkową betę.

Daffi lubi tę wiadomość

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 bardzo mi przykro. :(
    Ja dzisiaj zrobiłam test, chyba już ostatni. Kreski równe, 18dpo...
    Dzisiaj przy zmywaniu pocieklo mi na wkładkę... Sporo. Już myślałam sobie, że to koniec, że krwawie. A to tylko śluz przezroczysty poleciał.... Można zwariować na tym początku ;)
    Chciałabym już być po wizycie ale też nie chce iść wcześniej, zanim serduszko zacznie bić.. No i tak czekam... Zazdroszczę tym, które już serduszko widziały :)

• kaczysko Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się dotychczas na forum, bo chcialam zaczekać do 1 wizyty. Podczytywałam codziennie wasze wiadomości i wcześniej zapisałam się tylko do tabeli z wizytami. Wizytę miałam dzisiaj - wg OM 7t2d, wg USG 7t4d, zarodeczek jest i ma 1.5cm, serducho bije :) radość wielka!

Daffi, malutka_mycha, Mama360, Paula 90, Adonis_26, siamyrka, DoCelu 3, B_002, Pati28M, kamylalyt lubią tę wiadomość

oar8rjjg18gt3028.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczysko wrote:
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się dotychczas na forum, bo chcialam zaczekać do 1 wizyty. Podczytywałam codziennie wasze wiadomości i wcześniej zapisałam się tylko do tabeli z wizytami. Wizytę miałam dzisiaj - wg OM 7t2d, wg USG 7t4d, zarodeczek jest i ma 1.5cm, serducho bije :) radość wielka!
    Witaj :D
    Tego właśnie zazdroszczę ;) Super, że wszystko w porządku.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczysko wrote:
    Cudnie. Też bardzo zazdroszcze ale wierzę że każda z Nas to czeka.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Melduję się z wynikami:
    beta:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15f799a754d6.jpg
    Progesteron:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a4706999e7e.jpg

i jeszcze test zrobilam przed chwila ten sam co wczoraj i tak kminię czy jest ciut ciemniejszy czy nie? płytkowy zostawiłam na rano żeby mieć jakiś test z porannego moczu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0f6b7b89125.jpg
    Takie same miałam kreski na początku przed @ i w dniu @

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    pierwszy bladzioch ale taki ledwo cien cienia byl w 8dpo.
    wczoraj byl ten 13dpo co na zdj na gorze jest i wtedytez byla robiona beta.
    dzis test w 14dpo to ten na dole.
    Wszystkie testy nie z porannego moczu. Ale ja mam pewnie slabo przenikajace hcg do moczu. w pierwszej ciazy wszystkie testy to byla biel vizira a u lekarza sie okazalo ze to 8+3.
    powtarzac zamierzam ale jutro swieto wiec dopiero w czwartek mogę.

Ja bym się nie stresowała. U mnie byl cień cienia 10 dpo, nast dnia beta 10.97, za dwa dni takie jak u ciebie 13dpo i beta 37.96 i do kolejnej bety 6 dni po 1wszej -470 i test też nie mega mocny. Szybko sie pojawiło ale kreski takie jak u ciebie.

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczysko wrote:
    Ogromnie zazdroszczę <3 !!!

Witaj :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam, że dziś mam okropny dzień... Głowa mnie boli straszliwie (już chyba 3 dzień), mdłości mam cokolwiek nie zjem, albo jak jestem głodna (a w samochodzie na rzyganie bierze mnie po przejechaniu 100m...),zgage taka, jakiej w życiu nie doświadczyłam i zmęczenie jak nigdy... Dziś walczę po prostu o przetrwanie. Idę spać, goście siedzą z A. Mam nadzieję, że jutro będzie odrobinę lepiej.

Wszystko będzie Dziewczynki dobrze i nie wkręcac sobie :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    U mnie niestety spadek bety, teraz nie wiem czy brać dalej duphaston czy odstawic :/

ABI Kochana! Tyle mocno :*
    Kolejny cykl będzie Wasz! Trzymam kciuki!!!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kaczysko Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednią ciążę straciłam w 14 tc w maju, dlatego chciałam odczekać do pierwszego usg zanim zacznę się tutaj udzielać. Obecna była miłym i szybkim prezentem. Polecam wam pierwszą wizytę planować po 7 tc..serducho w 100% już zazwyczaj jest i wizyta daje większą satysfakcję. W poprzedniej ciąży byłam na pierwszym usg w 5tc i do dzisiaj pamiętam ten stres, bo pęcherzyk był oczywiście jeszcze pusty. Oczekiwanie na kolejne usg 2 tygodnie było bardzo stresujące. Wyczekanie do 7 tc na pierwsze usg jest dużo przyjemniejsze niż pójście w 5 tc i później bardzo nerwowe kolejne tygodnie :)

siamyrka, B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

oar8rjjg18gt3028.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja bym się nie stresowała. U mnie byl cień cienia 10 dpo, nast dnia beta 10.97, za dwa dni takie jak u ciebie 13dpo i beta 37.96 i do kolejnej bety 6 dni po 1wszej -470 i test też nie mega mocny. Szybko sie pojawiło ale kreski takie jak u ciebie.
    dziekuje az cieplej na serduchu:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja 15dpo też nie miałam kreski testowej tak ciemnej jak kontrolna. Mniej więcej o połowę bledsza była, a 16dpo beta 959.
    Dopiero kilka dni poźniej dzień przed betą 6004 obie kreski były grube i mocne, zrobiłam wtedy ten test dla własnej przyjemności żeby takie kreski zobaczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 23:00

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z koleżankami na spotkaniu w restauracji, obudził mnie okropny bol żołądka tak sie mecze ze cos okropnego. Zmusiła sie do zwymiotowania pomogło na chwilkę :( nic przeciwbólowego nie mogę a nawet nospy nie mam w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka i jak się czujesz? Może skocz na Izbę przyjęć, coś Ci dadzą.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam karmelka? Mam nadzieję że śpisz i Odpoczywasz.Strulas się pewnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 06:28

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno się nie odzywałam bo jesteśmy na urlopie w Pl u rodzinki i mnóstwo się dzieje. Ale nadrobiłam was bo moj właściwie jedyny objaw to bezsenność... witam nowe dziewczyny i gratuluje udanych wizyt! Ja bety dotąd noe robiłam i chyba już noe będę tylko doczekam do usg (jeszcze półtora tygodnia....) karmellka mam nadzieje ze lepiej!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ