X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 też tak miałam! Papier toaletowy z pomarańczowym kwiatkiem. Zawał przy każdej wizycie w kibelku.

malutka_mycha ja mam w jajniku dwie torbiele po stymulacji i dwie lekarki mówiły, że może mnie to czasem zakłuć ale, żeby kompletnie się tym nie przejmować. Obie lekarki są na prawdę bardzo dobre.

sowa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka ja bym na twoim miejscu szukała szybko jakiegoś dobrego i polecanego gin żeby to skontaktować.
    malutka_mycha a może po tej stronie jest ciałko żółte i dla tego kłuje.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 24 sierpnia ale jak mi nie przejdzie to pójdę w czwartek. Jak powiem że mnie boli to mnie muszą przyjac

f1d9680377.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, to super! Będę trzymała mocno kciuki za Twoją czwartkową betę.

Daffi lubi tę wiadomość

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 bardzo mi przykro. :(
    Ja dzisiaj zrobiłam test, chyba już ostatni. Kreski równe, 18dpo...
    Dzisiaj przy zmywaniu pocieklo mi na wkładkę... Sporo. Już myślałam sobie, że to koniec, że krwawie. A to tylko śluz przezroczysty poleciał.... Można zwariować na tym początku ;)
    Chciałabym już być po wizycie ale też nie chce iść wcześniej, zanim serduszko zacznie bić.. No i tak czekam... Zazdroszczę tym, które już serduszko widziały :)

• kaczysko Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się dotychczas na forum, bo chcialam zaczekać do 1 wizyty. Podczytywałam codziennie wasze wiadomości i wcześniej zapisałam się tylko do tabeli z wizytami. Wizytę miałam dzisiaj - wg OM 7t2d, wg USG 7t4d, zarodeczek jest i ma 1.5cm, serducho bije :) radość wielka!

Daffi, malutka_mycha, Mama360, Paula 90, Adonis_26, siamyrka, DoCelu 3, B_002, Pati28M, kamylalyt lubią tę wiadomość

oar8rjjg18gt3028.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczysko wrote:
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się dotychczas na forum, bo chcialam zaczekać do 1 wizyty. Podczytywałam codziennie wasze wiadomości i wcześniej zapisałam się tylko do tabeli z wizytami. Wizytę miałam dzisiaj - wg OM 7t2d, wg USG 7t4d, zarodeczek jest i ma 1.5cm, serducho bije :) radość wielka!
    Witaj :D
    Tego właśnie zazdroszczę ;) Super, że wszystko w porządku.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczysko wrote:
    Cudnie. Też bardzo zazdroszcze ale wierzę że każda z Nas to czeka.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Melduję się z wynikami:
    beta:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15f799a754d6.jpg
    Progesteron:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a4706999e7e.jpg

i jeszcze test zrobilam przed chwila ten sam co wczoraj i tak kminię czy jest ciut ciemniejszy czy nie? płytkowy zostawiłam na rano żeby mieć jakiś test z porannego moczu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0f6b7b89125.jpg
    Takie same miałam kreski na początku przed @ i w dniu @

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    pierwszy bladzioch ale taki ledwo cien cienia byl w 8dpo.
    wczoraj byl ten 13dpo co na zdj na gorze jest i wtedytez byla robiona beta.
    dzis test w 14dpo to ten na dole.
    Wszystkie testy nie z porannego moczu. Ale ja mam pewnie slabo przenikajace hcg do moczu. w pierwszej ciazy wszystkie testy to byla biel vizira a u lekarza sie okazalo ze to 8+3.
    powtarzac zamierzam ale jutro swieto wiec dopiero w czwartek mogę.

Ja bym się nie stresowała. U mnie byl cień cienia 10 dpo, nast dnia beta 10.97, za dwa dni takie jak u ciebie 13dpo i beta 37.96 i do kolejnej bety 6 dni po 1wszej -470 i test też nie mega mocny. Szybko sie pojawiło ale kreski takie jak u ciebie.

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczysko wrote:
    Ogromnie zazdroszczę <3 !!!

Witaj :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam, że dziś mam okropny dzień... Głowa mnie boli straszliwie (już chyba 3 dzień), mdłości mam cokolwiek nie zjem, albo jak jestem głodna (a w samochodzie na rzyganie bierze mnie po przejechaniu 100m...),zgage taka, jakiej w życiu nie doświadczyłam i zmęczenie jak nigdy... Dziś walczę po prostu o przetrwanie. Idę spać, goście siedzą z A. Mam nadzieję, że jutro będzie odrobinę lepiej.

Wszystko będzie Dziewczynki dobrze i nie wkręcac sobie :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    U mnie niestety spadek bety, teraz nie wiem czy brać dalej duphaston czy odstawic :/

ABI Kochana! Tyle mocno :*
    Kolejny cykl będzie Wasz! Trzymam kciuki!!!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kaczysko Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednią ciążę straciłam w 14 tc w maju, dlatego chciałam odczekać do pierwszego usg zanim zacznę się tutaj udzielać. Obecna była miłym i szybkim prezentem. Polecam wam pierwszą wizytę planować po 7 tc..serducho w 100% już zazwyczaj jest i wizyta daje większą satysfakcję. W poprzedniej ciąży byłam na pierwszym usg w 5tc i do dzisiaj pamiętam ten stres, bo pęcherzyk był oczywiście jeszcze pusty. Oczekiwanie na kolejne usg 2 tygodnie było bardzo stresujące. Wyczekanie do 7 tc na pierwsze usg jest dużo przyjemniejsze niż pójście w 5 tc i później bardzo nerwowe kolejne tygodnie :)

siamyrka, B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

oar8rjjg18gt3028.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja bym się nie stresowała. U mnie byl cień cienia 10 dpo, nast dnia beta 10.97, za dwa dni takie jak u ciebie 13dpo i beta 37.96 i do kolejnej bety 6 dni po 1wszej -470 i test też nie mega mocny. Szybko sie pojawiło ale kreski takie jak u ciebie.
    dziekuje az cieplej na serduchu:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja 15dpo też nie miałam kreski testowej tak ciemnej jak kontrolna. Mniej więcej o połowę bledsza była, a 16dpo beta 959.
    Dopiero kilka dni poźniej dzień przed betą 6004 obie kreski były grube i mocne, zrobiłam wtedy ten test dla własnej przyjemności żeby takie kreski zobaczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 23:00

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z koleżankami na spotkaniu w restauracji, obudził mnie okropny bol żołądka tak sie mecze ze cos okropnego. Zmusiła sie do zwymiotowania pomogło na chwilkę :( nic przeciwbólowego nie mogę a nawet nospy nie mam w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka i jak się czujesz? Może skocz na Izbę przyjęć, coś Ci dadzą.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam karmelka? Mam nadzieję że śpisz i Odpoczywasz.Strulas się pewnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 06:28

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno się nie odzywałam bo jesteśmy na urlopie w Pl u rodzinki i mnóstwo się dzieje. Ale nadrobiłam was bo moj właściwie jedyny objaw to bezsenność... witam nowe dziewczyny i gratuluje udanych wizyt! Ja bety dotąd noe robiłam i chyba już noe będę tylko doczekam do usg (jeszcze półtora tygodnia....) karmellka mam nadzieje ze lepiej!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ