Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was
Dołączam do Was mam termin na 10.04.2019.
Mam córeczkę 7 letnią i 4 aniołki, ostatni z maja tego roku. Tym razem jest inaczej pierwsza beta piękna 215 w 14dpo, potem 544 16dpo i 5704 w 22dpo. Pięknie przerasta wcześniej tak nie miałam, więc napawa mnie to optymizmem, ale strach jednak towarzyszy.
Pozdrawiam Was serdecznie:)Vilte89, DoCelu 3, Wojna, siamyrka, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Hej! Chciałam się serdecznie przywitać i przedstawić! Jestem w 5 tygodniu (aktualnie 4+3), o powstaniu nowego stworzenia dowiedzieliśmy się w piątek. Najpierw rano ekstremalnie blada druga kreska (12 dpo), popołudniu beta - 74,3. Wczorajsza beta 209.9 (15 dpo). Więcej nie będzie, bo za bardzo się stresuję Przewidywany (na razie samodzielnie) termin - 20.04. Na pierwszą wizytę udamy się chyba koło 30.08, żeby było już widać serce, o ile oczywiście będzie, bo na razie jestem tak zestresowana, że nie wiem, jak ten dzieciak to przetrwa =]
Generalnie jestem kłębowiskiem nerwów, choć wydawało mi się, że będę mega wyluzowana, bo specjalnie o dziecku nie marzyłam, bardziej ze względu na swojego ukochanego dopuściłam taką możliwość No i tym sposobem powstało w 1. możliwym cyklu, co do tej pory pozostawia mnie w szoku. No ale już zdążyłam się ucieszyć z tego wydarzenia, szczególnie, że mąż się rozpłakał ze szczęścia =]
Ale mój nastrój to jakaś koszmarna sinusoida. W niedzielę ryczałam, bo wydawało mi się, że stało się z nim/nią coś złego. Dziś w nocy obudziłam się spanikowana, bo miałam włączonego Raida do kontaktu i zdążyłam przeczytać do rana wszystko o możliwych wadach rozwojowych z tego powodu. Poszłam połazić po górach, to co chwilę przystawałam, bo się bałam, że zaraz coś się stanie. Schizofrenia No więc piszę, żeby jakoś z Wami przejść ten skomplikowany czas.Vilte89, B_002, siamyrka lubią tę wiadomość
12 dpo beta 356 -
Adonis_26 wrote:Popij kiszone mlekiem-szybko pozbędziesz się zaparć
A tak serio jest syrop dla dzieci lactulosum. Działa. Brałam na początku poprzedniej ciąży.
Właśnie zapytałam w aptece o coś na zaparcia i pani mi dała ten syrop właśnie Lactulosum. Powiedziała że w ciąży to kiepsko bo niewiele można brać na te sprawy.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa bylam na usg ale widać tylko pęcherzyk i to echo żółtkowe pani doktor powiedziała ze czekamy na echo dzidziusia. Kazała mi jeszcze raz betę zrobić. Ale ta moja doktorka i jej umiejetność usg zostawia wiele do życzenia na prywatna opiekę terminy sa bardzo dalekie wiec chyba bede szła znowu prywatnie bo jakis niepokój we mnie zasiała
-
Karmelllka90 wrote:Ja bylam na usg ale widać tylko pęcherzyk i to echo żółtkowe pani doktor powiedziała ze czekamy na echo dzidziusia. Kazała mi jeszcze raz betę zrobić. Ale ta moja doktorka i jej umiejetność usg zostawia wiele do życzenia na prywatna opiekę terminy sa bardzo dalekie wiec chyba bede szła znowu prywatnie bo jakis niepokój we mnie zasiała
Karmelllka a miała cię ta wizyta uspokoić.
Wyluzuj troszkę, widziałaś pęcherzyk, jesteś w ciąży
Sama wcześniej mówiłaś że pewnie jest za wcześnie na serduszko i to się potwierdziło.
Teraz cierpliwie czekaj na kolejną wizytę, będzie dobrze
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Lili90 wrote:Mama360 nie martw się tym przyrostem na tym etapie beta już zwalnia. Ja w piątek jak zbadałam na poziomie 38tys to też na kalkulatorze wyszło poniżej normy, a dzisiaj takie wieści na mnie czekałay że ciąża bardzo ładnie się rozwija.
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Mama360 kiedyś masz wizytę u ginekologa?
Czytalam że powyżej 30tys dziewczyny miały przyrosty co dwa dni o 25proc i było wszystko ok. U mnie wyszło 57proc co dwa dni. -
Mama360 wrote:Wyniki zgodnie z umową napisałam mojemu lekarzowi. Odpisał że wyniki prawidłowe.
Super
Nie można też tak ściśle patrzeć na te kalkulatory bo jak już wiemy każda ciąża jest inna.
Ja to już bety nie robię, zrobiłam dwie i mi to wystarczy. Czasem ciekawa jestem jaki mam teraz poziom ale nie będę robić, chyba że lekarz mi zleci.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN