X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny a jak sobie dajecie radę z zaparciami? Bo jak mnie chwycił to na całego. Mam activie, po pracy kupię śliwki. Co jeszcze?
    Dzień dobry :)
    Ja lecę na betę i inne badania

Co do zaparć to po prostu siadam na ubikacji i czekam.. Mija jakiś czas i idzie. Mało to obrazowo przyjemnie hahah, ale ogarnelam że jak daje sobie czas to też się załatwiam. Przynajmniej co 2 dni

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemow co prawda na początku były duO lżejsze haha ale wczoraj No byłam aż dwa razy!
    Jabłka poprawiaja perspaltyke jelit wiec moze dadzą radę a jak nie to mama ginekolog na insta na tym medycznym profilu ma zapisane jak opowiada o zaparciach właśnie i podaje co jest bezpieczne co moNa brac

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollina26 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie, usg zrobione, pęcherzyk jest - 13mm, zarodek ma 2 mm. Serduszka jeszcze nie słyszeliśmy ale Pani doktor mówiła, że „coś” już tam jest :) termin według usg mam na 10.04. 2019.
    To u ciebie taki sam etap jak u mnie zarodek też 2mm
    ...a na kiedy masz termin
    Oczywiście gratuluję

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku miesiąca zmagam się raczej z biegunkami niż z zaparciami. :(

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam problem z biegunkami. już powoli mnie wykańczają.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    To u ciebie taki sam etap jak u mnie zarodek też 2mm
    ...a na kiedy masz termin
    Oczywiście gratuluję
    Ja Mam termin na 11go :)
    Ale jak byłam tydzień temu to był pęcherzyk 9 mm.. Teraz już zobaczę serce jak dzwon bo dopiero za 15 dni wizyta :)
    Czuję się całkiem dobrze dziś. U Nas leje. Może dlatego. Na czczo jestem i tfu tfu ani niedobrze ani słabo

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Mnie okropnie nolało przez ponad tydzień od testu
    To mnie troszke uspokoilas.w pierwszej ciąży nie pamiętam takiego czegoś. Dzis beta i progesteron do odbioru. Lekki stres bo te moje temp niskie jakies.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam biegunki, a teraz mi się całkiem odmieniło :/

Nie poszłam dzisiaj na betę, stwierdziłam że i tak mi to nic nie da a szkoda mi kasy.

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To mnie troszke uspokoilas.w pierwszej ciąży nie pamiętam takiego czegoś. Dzis beta i progesteron do odbioru. Lekki stres bo te moje temp niskie jakies.

Ja w pierwszej czułam ciagniecie, doslownie jakby ktoś naciągał tkanki wewnątrz. W drugiej nic a teraz był ból mocniejszy niż okresowy. Brałam nospę i magne b6. Odstawiłam jak przeszło.

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:16

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Tez odpuszczam bete. Ale jeszcze e2 tyg do wizyty wiec raczej w koncu pojde :-)
    Kochana szczerze zazdroszczę. Ja bym chętnie nie robiła. Stres straszny. Ale jestem po kluciu właśnie. Lekarz kazał estradiol i progesteron Jeszcze. Mam mu na mail wysłać wyniki i da znać jak leki dalej. Dzień w stresie do wyników

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja w pierwszej czułam ciagniecie, doslownie jakby ktoś naciągał tkanki wewnątrz. W drugiej nic a teraz był ból mocniejszy niż okresowy. Brałam nospę i magne b6. Odstawiłam jak przeszło.
    Ale konsultowalas to z lekarzem? moj od ostatniej wizyty jeszcze nie wie ze jestem w ciazy ze nam sie udało bo sama wiem to dopiero od wczoraj a nie chcialam isc zbyt szybko na wizyte. moj gienek przyjmuje tylko we wtorki i czwartki i w czwartek 30 sierpnia bylaby szansa ujrzeć serduszko byłoby to 6+4. Oczywiscie jesli bol bedzie to zgłosze sie szybciej dla pewnosci nie ma co ryzykowac.

Mamcia to my dzis obie na bety czekamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:56

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
    Bardzo mi przykro :( Nowy cykl = nowa nadzieja. a pierwszy dzień @ to potencjalnie pierwszy dzien ciazy. Trzymam kciuki.
    Teraz sie sama zestresowałam bo ja w sumie robiłam test strumieniowy i plytkowy plus dodatkowo kupilam ten clearblue z wyswietlaczem w ktorym tyg ciazy jestem.
    Mozesz mi przypomnieć bo się pewnie nie doszukam a jestem z wami od wczoraj jak to było z Twoimi testami?
    tymbardziej niecierpliwie wyczekuje na wynik bety.

b2ujp2.png

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:16

B_002 lubi tę wiadomość

• Peppa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :) witam sie w 6 tc

Szczęśliwa mamusia bardzo mi przykro :( moze za miesiac?

Daffi ja mialam kilka ciąz bioxhemicznych, 2 donoszone i obecna. No i 4 poronienia ale to inna historia. I ja zauwazylam pewną prawidlowosc. Przy ciązach biochwmicznych na tescie mialam jakies blade cienie cienia ktore nie ciemnialy, nigdy nie doczekalam sie poządnej kreski i po kilku dniach przychodzila @. W ciazach donoszonych i obecnej mimo ze najpierw na tescie byl cien cienia to z dnia na dzień ciemnial a po kilku dniach byly 2 tłuste krechy. Nie wiem czy to standard ale u mnie tak bylo zawsze. Przy cb beta musiala rosnac albo bardzo powoli albo byc minimalna i stanąc. Dlatego dla mnie jesli testy robione codziennie czy co 2 dni są wyraznie ciemniejsze to dla mnie to dobry znak

Dzisiaj z mamą mamy ambitny plan posprzątac garderobe. Juz naszykowalam czarne wory i robimy wielkie czystki. Cale pomieszczenie ma jakies 6m2 a jest zagracone niemiłosiernie

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Hej z rana :) witam sie w 6 tc

Szczęśliwa mamusia bardzo mi przykro :( moze za miesiac?

Daffi ja mialam kilka ciąz bioxhemicznych, 2 donoszone i obecna. No i 4 poronienia ale to inna historia. I ja zauwazylam pewną prawidlowosc. Przy ciązach biochwmicznych na tescie mialam jakies blade cienie cienia ktore nie ciemnialy, nigdy nie doczekalam sie poządnej kreski i po kilku dniach przychodzila @. W ciazach donoszonych i obecnej mimo ze najpierw na tescie byl cien cienia to z dnia na dzień ciemnial a po kilku dniach byly 2 tłuste krechy. Nie wiem czy to standard ale u mnie tak bylo zawsze. Przy cb beta musiala rosnac albo bardzo powoli albo byc minimalna i stanąc. Dlatego dla mnie jesli testy robione codziennie czy co 2 dni są wyraznie ciemniejsze to dla mnie to dobry znak

Dzisiaj z mamą mamy ambitny plan posprzątac garderobe. Juz naszykowalam czarne wory i robimy wielkie czystki. Cale pomieszczenie ma jakies 6m2 a jest zagracone niemiłosiernie
    ja robilam w 8dpo i był cien cienia i wczoraj w 13dpo.
    Dzis bedzie wynik wczorajszej bety i powtorze ją jutro jeszcze zobaczymy przyrost.

b2ujp2.png

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Daffi to obie czekamy :)
    Ja nie wiem jak powinny wyglądać przyrosty powyżej 15 tys i to po tygodniu, więc nie wiem czego się spodziewać. Jakby 66% to będzie 70 tys, jak 100proc to 120 tys. Cholera wie.
    Jezu jak mnie zemdlilo masakrycznie przed chwilą. Oby nie zaczęły się wymioty. Nie może wiedzieć nikt w pracy a Zaraz idę.
    Szczęśliwa Mama przykro mi :*

Daffi lubi tę wiadomość

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa witaj w 6 :)
    Niech Nam młodzież rośnie w siłę!!
    Hihi

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , doczytałam was , u mnie tez raczej biegunki niz zaparcia . Wczoraj pierwszy raz mnie coś brzuch zabolał .. na 15 do pracy ;/

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: