Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny a jak sobie dajecie radę z zaparciami? Bo jak mnie chwycił to na całego. Mam activie, po pracy kupię śliwki. Co jeszcze?
Ja lecę na betę i inne badania
Co do zaparć to po prostu siadam na ubikacji i czekam.. Mija jakiś czas i idzie. Mało to obrazowo przyjemnie hahah, ale ogarnelam że jak daje sobie czas to też się załatwiam. Przynajmniej co 2 dni -
nick nieaktualnyJa na szczęście nie mam problemow co prawda na początku były duO lżejsze haha ale wczoraj No byłam aż dwa razy!
Jabłka poprawiaja perspaltyke jelit wiec moze dadzą radę a jak nie to mama ginekolog na insta na tym medycznym profilu ma zapisane jak opowiada o zaparciach właśnie i podaje co jest bezpieczne co moNa brac -
Karollina26 wrote:Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie, usg zrobione, pęcherzyk jest - 13mm, zarodek ma 2 mm. Serduszka jeszcze nie słyszeliśmy ale Pani doktor mówiła, że „coś” już tam jest termin według usg mam na 10.04. 2019.
...a na kiedy masz termin
Oczywiście gratuluję -
nick nieaktualny
-
Rub45 wrote:To u ciebie taki sam etap jak u mnie zarodek też 2mm
...a na kiedy masz termin
Oczywiście gratuluję
Ale jak byłam tydzień temu to był pęcherzyk 9 mm.. Teraz już zobaczę serce jak dzwon bo dopiero za 15 dni wizyta
Czuję się całkiem dobrze dziś. U Nas leje. Może dlatego. Na czczo jestem i tfu tfu ani niedobrze ani słabo -
Adonis_26 wrote:Mnie okropnie nolało przez ponad tydzień od testu
-
Daffi wrote:To mnie troszke uspokoilas.w pierwszej ciąży nie pamiętam takiego czegoś. Dzis beta i progesteron do odbioru. Lekki stres bo te moje temp niskie jakies.
Ja w pierwszej czułam ciagniecie, doslownie jakby ktoś naciągał tkanki wewnątrz. W drugiej nic a teraz był ból mocniejszy niż okresowy. Brałam nospę i magne b6. Odstawiłam jak przeszło.Daffi lubi tę wiadomość
-
ABI90 wrote:Tez odpuszczam bete. Ale jeszcze e2 tyg do wizyty wiec raczej w koncu pojde
-
Adonis_26 wrote:Ja w pierwszej czułam ciagniecie, doslownie jakby ktoś naciągał tkanki wewnątrz. W drugiej nic a teraz był ból mocniejszy niż okresowy. Brałam nospę i magne b6. Odstawiłam jak przeszło.
Mamcia to my dzis obie na bety czekamy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:56
-
nick nieaktualnyNiestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
Teraz sie sama zestresowałam bo ja w sumie robiłam test strumieniowy i plytkowy plus dodatkowo kupilam ten clearblue z wyswietlaczem w ktorym tyg ciazy jestem.
Mozesz mi przypomnieć bo się pewnie nie doszukam a jestem z wami od wczoraj jak to było z Twoimi testami?
tymbardziej niecierpliwie wyczekuje na wynik bety. -
Hej z rana witam sie w 6 tc
Szczęśliwa mamusia bardzo mi przykro moze za miesiac?
Daffi ja mialam kilka ciąz bioxhemicznych, 2 donoszone i obecna. No i 4 poronienia ale to inna historia. I ja zauwazylam pewną prawidlowosc. Przy ciązach biochwmicznych na tescie mialam jakies blade cienie cienia ktore nie ciemnialy, nigdy nie doczekalam sie poządnej kreski i po kilku dniach przychodzila @. W ciazach donoszonych i obecnej mimo ze najpierw na tescie byl cien cienia to z dnia na dzień ciemnial a po kilku dniach byly 2 tłuste krechy. Nie wiem czy to standard ale u mnie tak bylo zawsze. Przy cb beta musiala rosnac albo bardzo powoli albo byc minimalna i stanąc. Dlatego dla mnie jesli testy robione codziennie czy co 2 dni są wyraznie ciemniejsze to dla mnie to dobry znak
Dzisiaj z mamą mamy ambitny plan posprzątac garderobe. Juz naszykowalam czarne wory i robimy wielkie czystki. Cale pomieszczenie ma jakies 6m2 a jest zagracone niemiłosiernie -
Peppa wrote:Hej z rana witam sie w 6 tc
Szczęśliwa mamusia bardzo mi przykro moze za miesiac?
Daffi ja mialam kilka ciąz bioxhemicznych, 2 donoszone i obecna. No i 4 poronienia ale to inna historia. I ja zauwazylam pewną prawidlowosc. Przy ciązach biochwmicznych na tescie mialam jakies blade cienie cienia ktore nie ciemnialy, nigdy nie doczekalam sie poządnej kreski i po kilku dniach przychodzila @. W ciazach donoszonych i obecnej mimo ze najpierw na tescie byl cien cienia to z dnia na dzień ciemnial a po kilku dniach byly 2 tłuste krechy. Nie wiem czy to standard ale u mnie tak bylo zawsze. Przy cb beta musiala rosnac albo bardzo powoli albo byc minimalna i stanąc. Dlatego dla mnie jesli testy robione codziennie czy co 2 dni są wyraznie ciemniejsze to dla mnie to dobry znak
Dzisiaj z mamą mamy ambitny plan posprzątac garderobe. Juz naszykowalam czarne wory i robimy wielkie czystki. Cale pomieszczenie ma jakies 6m2 a jest zagracone niemiłosiernie
Dzis bedzie wynik wczorajszej bety i powtorze ją jutro jeszcze zobaczymy przyrost. -
Tak Daffi to obie czekamy
Ja nie wiem jak powinny wyglądać przyrosty powyżej 15 tys i to po tygodniu, więc nie wiem czego się spodziewać. Jakby 66% to będzie 70 tys, jak 100proc to 120 tys. Cholera wie.
Jezu jak mnie zemdlilo masakrycznie przed chwilą. Oby nie zaczęły się wymioty. Nie może wiedzieć nikt w pracy a Zaraz idę.
Szczęśliwa Mama przykro mi :*Daffi lubi tę wiadomość