X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny a jak sobie dajecie radę z zaparciami? Bo jak mnie chwycił to na całego. Mam activie, po pracy kupię śliwki. Co jeszcze?
    Dzień dobry :)
    Ja lecę na betę i inne badania

Co do zaparć to po prostu siadam na ubikacji i czekam.. Mija jakiś czas i idzie. Mało to obrazowo przyjemnie hahah, ale ogarnelam że jak daje sobie czas to też się załatwiam. Przynajmniej co 2 dni

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemow co prawda na początku były duO lżejsze haha ale wczoraj No byłam aż dwa razy!
    Jabłka poprawiaja perspaltyke jelit wiec moze dadzą radę a jak nie to mama ginekolog na insta na tym medycznym profilu ma zapisane jak opowiada o zaparciach właśnie i podaje co jest bezpieczne co moNa brac

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollina26 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie, usg zrobione, pęcherzyk jest - 13mm, zarodek ma 2 mm. Serduszka jeszcze nie słyszeliśmy ale Pani doktor mówiła, że „coś” już tam jest :) termin według usg mam na 10.04. 2019.
    To u ciebie taki sam etap jak u mnie zarodek też 2mm
    ...a na kiedy masz termin
    Oczywiście gratuluję

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku miesiąca zmagam się raczej z biegunkami niż z zaparciami. :(

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam problem z biegunkami. już powoli mnie wykańczają.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    To u ciebie taki sam etap jak u mnie zarodek też 2mm
    ...a na kiedy masz termin
    Oczywiście gratuluję
    Ja Mam termin na 11go :)
    Ale jak byłam tydzień temu to był pęcherzyk 9 mm.. Teraz już zobaczę serce jak dzwon bo dopiero za 15 dni wizyta :)
    Czuję się całkiem dobrze dziś. U Nas leje. Może dlatego. Na czczo jestem i tfu tfu ani niedobrze ani słabo

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Mnie okropnie nolało przez ponad tydzień od testu
    To mnie troszke uspokoilas.w pierwszej ciąży nie pamiętam takiego czegoś. Dzis beta i progesteron do odbioru. Lekki stres bo te moje temp niskie jakies.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam biegunki, a teraz mi się całkiem odmieniło :/

Nie poszłam dzisiaj na betę, stwierdziłam że i tak mi to nic nie da a szkoda mi kasy.

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To mnie troszke uspokoilas.w pierwszej ciąży nie pamiętam takiego czegoś. Dzis beta i progesteron do odbioru. Lekki stres bo te moje temp niskie jakies.

Ja w pierwszej czułam ciagniecie, doslownie jakby ktoś naciągał tkanki wewnątrz. W drugiej nic a teraz był ból mocniejszy niż okresowy. Brałam nospę i magne b6. Odstawiłam jak przeszło.

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:16

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Tez odpuszczam bete. Ale jeszcze e2 tyg do wizyty wiec raczej w koncu pojde :-)
    Kochana szczerze zazdroszczę. Ja bym chętnie nie robiła. Stres straszny. Ale jestem po kluciu właśnie. Lekarz kazał estradiol i progesteron Jeszcze. Mam mu na mail wysłać wyniki i da znać jak leki dalej. Dzień w stresie do wyników

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja w pierwszej czułam ciagniecie, doslownie jakby ktoś naciągał tkanki wewnątrz. W drugiej nic a teraz był ból mocniejszy niż okresowy. Brałam nospę i magne b6. Odstawiłam jak przeszło.
    Ale konsultowalas to z lekarzem? moj od ostatniej wizyty jeszcze nie wie ze jestem w ciazy ze nam sie udało bo sama wiem to dopiero od wczoraj a nie chcialam isc zbyt szybko na wizyte. moj gienek przyjmuje tylko we wtorki i czwartki i w czwartek 30 sierpnia bylaby szansa ujrzeć serduszko byłoby to 6+4. Oczywiscie jesli bol bedzie to zgłosze sie szybciej dla pewnosci nie ma co ryzykowac.

Mamcia to my dzis obie na bety czekamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:56

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
    Bardzo mi przykro :( Nowy cykl = nowa nadzieja. a pierwszy dzień @ to potencjalnie pierwszy dzien ciazy. Trzymam kciuki.
    Teraz sie sama zestresowałam bo ja w sumie robiłam test strumieniowy i plytkowy plus dodatkowo kupilam ten clearblue z wyswietlaczem w ktorym tyg ciazy jestem.
    Mozesz mi przypomnieć bo się pewnie nie doszukam a jestem z wami od wczoraj jak to było z Twoimi testami?
    tymbardziej niecierpliwie wyczekuje na wynik bety.

b2ujp2.png

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:16

B_002 lubi tę wiadomość

• Peppa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :) witam sie w 6 tc

Szczęśliwa mamusia bardzo mi przykro :( moze za miesiac?

Daffi ja mialam kilka ciąz bioxhemicznych, 2 donoszone i obecna. No i 4 poronienia ale to inna historia. I ja zauwazylam pewną prawidlowosc. Przy ciązach biochwmicznych na tescie mialam jakies blade cienie cienia ktore nie ciemnialy, nigdy nie doczekalam sie poządnej kreski i po kilku dniach przychodzila @. W ciazach donoszonych i obecnej mimo ze najpierw na tescie byl cien cienia to z dnia na dzień ciemnial a po kilku dniach byly 2 tłuste krechy. Nie wiem czy to standard ale u mnie tak bylo zawsze. Przy cb beta musiala rosnac albo bardzo powoli albo byc minimalna i stanąc. Dlatego dla mnie jesli testy robione codziennie czy co 2 dni są wyraznie ciemniejsze to dla mnie to dobry znak

Dzisiaj z mamą mamy ambitny plan posprzątac garderobe. Juz naszykowalam czarne wory i robimy wielkie czystki. Cale pomieszczenie ma jakies 6m2 a jest zagracone niemiłosiernie

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Hej z rana :) witam sie w 6 tc

Szczęśliwa mamusia bardzo mi przykro :( moze za miesiac?

Daffi ja mialam kilka ciąz bioxhemicznych, 2 donoszone i obecna. No i 4 poronienia ale to inna historia. I ja zauwazylam pewną prawidlowosc. Przy ciązach biochwmicznych na tescie mialam jakies blade cienie cienia ktore nie ciemnialy, nigdy nie doczekalam sie poządnej kreski i po kilku dniach przychodzila @. W ciazach donoszonych i obecnej mimo ze najpierw na tescie byl cien cienia to z dnia na dzień ciemnial a po kilku dniach byly 2 tłuste krechy. Nie wiem czy to standard ale u mnie tak bylo zawsze. Przy cb beta musiala rosnac albo bardzo powoli albo byc minimalna i stanąc. Dlatego dla mnie jesli testy robione codziennie czy co 2 dni są wyraznie ciemniejsze to dla mnie to dobry znak

Dzisiaj z mamą mamy ambitny plan posprzątac garderobe. Juz naszykowalam czarne wory i robimy wielkie czystki. Cale pomieszczenie ma jakies 6m2 a jest zagracone niemiłosiernie
    ja robilam w 8dpo i był cien cienia i wczoraj w 13dpo.
    Dzis bedzie wynik wczorajszej bety i powtorze ją jutro jeszcze zobaczymy przyrost.

b2ujp2.png

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Daffi to obie czekamy :)
    Ja nie wiem jak powinny wyglądać przyrosty powyżej 15 tys i to po tygodniu, więc nie wiem czego się spodziewać. Jakby 66% to będzie 70 tys, jak 100proc to 120 tys. Cholera wie.
    Jezu jak mnie zemdlilo masakrycznie przed chwilą. Oby nie zaczęły się wymioty. Nie może wiedzieć nikt w pracy a Zaraz idę.
    Szczęśliwa Mama przykro mi :*

Daffi lubi tę wiadomość

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa witaj w 6 :)
    Niech Nam młodzież rośnie w siłę!!
    Hihi

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , doczytałam was , u mnie tez raczej biegunki niz zaparcia . Wczoraj pierwszy raz mnie coś brzuch zabolał .. na 15 do pracy ;/

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ