Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się z mężem, że wróci przed 18 i pomoże mi z dzieciakami i przede wszystkim z zakupami. Dzwonię 18.45-no... wiesz jeszcze jestem w Krakowie. Ku##@$% ponad godzina dojazdu i zaś wróci po 21. Dobrze, że dzieci spokojne bo bym go udusiła.
Dziewczyny ! Bardzo się cieszę z pozytywnych wieści. Ja już się dygam przed przyszłym tygodniem... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiamyrka super wiadomości! Bardzo sie cieszę! Ja jutro mam z OM 6+2 ale owulacja 5 dni pózniej wiec to wychodzi 5+4 wiec na serduszko nie liczę ale chce wiedzieć czy dalej jest tak jak było. Bo ja we czwartek juz widziałam zarodek. Chyba co tydzień bede na usg
-
Ja się będę stresować do tej jutrzejszej bety. Piersi mnie jeszcze mniej bolą. Jakby mi lekarz nie kazał to bym nie Robiła.. A tak, a co!! Żeby za nudno nie było człowiek się stresować musi. Oby wynik był dobry.
-
Mnie ostatnio przestały boleć piersi i brzuch. Zrobiłam dziś betę. Chyba jest dobrze: 30057. Przyrost od ostatniej to 101%. Trochę mnie to uspokoiło. Zrobiłam też progesteron. Wyszedł 16 (norma od 11 do 44) i tu się trochę martwię. Niby w normie, ale mało...powinnam sie martwić, czy nie?
a z innej bajki to: mój mąż zakupił papier toaletowy z różowym nadrukiem. Przy każdej wizycie w toalecie dostaję mini zawału07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
Peppa wrote:Abi na szczescie dzwiganie nie ma nic wspolnego z progesteronem
Rub owulacja owulacją, stosunek stosunkiem
.. ale do zagnizdzenia dochodzi miedzy 6 a 12 dobą po zoplodnieniu. A to prawie tydzien roznicy
Jakby tak liczyć to moje zagniezdzenie musiało by być po 20 dniach żeby się kalkulacja zgadzała z kalendarza i owu datę porodu miałam na 30.03-02.04 ze zdjęć na USG wychodzi teraz ze niby 9kwiecień ale sam lekarz powiedział że termin poda mi dopiero za tydzień bo teraz słabo widać
Oczywiście mam nadzieję że małe nadrobi za tydzień USG kontrolneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:31
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie, usg zrobione, pęcherzyk jest - 13mm, zarodek ma 2 mm. Serduszka jeszcze nie słyszeliśmy ale Pani doktor mówiła, że „coś” już tam jest termin według usg mam na 10.04. 2019.
Mama360, siamyrka, B_002, DoCelu 3, Rub45 lubią tę wiadomość
-
na pierwszej wizycie, gdy betę tego dnia miałam 96, a progesteron wynosił 39, ginekolog zbadała mnie palpacyjnie i wytłumaczyła, moje narzekania na tę właśnie białą wydzielinę, że za nią odpowiada podwyższony prog i że to normalne w ciąży i jak nie piecze i nie swędzi to wszystko okej jest;)
-
DoCelu 3 wrote:Rub45 może jednak owulacja się przesunela kilka dni. Ovufriend.pl nie zawsze trafia dokładnie w dzień owulacji.
Korzystam z tego w moich poprzednich ciazach i jak odkładałam. Raczej obserwacje u mnie się zawsze pokrywały no ale tak jak już napisałam wcześniej poczekam jeszcze tydzień na USG
DoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
Ja planuję wizytę 30 sierpnia. byłoby 6+4 wg moich obliczeń. Licze ze serduszko już bedzie. Jutro wynik bety i w srodę powtórzę by zobaczyc przysrost. stresuje sie bardzo.. do tego cały czas boli mnie podbrzusze. Bol do zniesienia funkcjonuje normalnie ale ciagle go gdzies tam czuje.
Obym w tej ciaży nie wymiotowała jak w poprzedniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:53
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Ja planuję wizytę 30 sierpnia. byłoby 6+4 wg moich obliczeń. Licze ze serduszko już bedzie. Jutro wynik bety i w srodę powtórzę by zobaczyc przysrost. stresuje sie bardzo.. do tego cały czas boli mnie podbrzusze. Bol do zniesienia funkcjonuje normalnie ale ciagle go gdzies tam czuje.
Obym w tej ciaży nie wymiotowała jak w poprzedniej.
Mnie okropnie nolało przez ponad tydzień od testu