X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piąty test robiłam jak tydzień było po terminie @ i ciągle ta kreska nie była super mocna, nawet w zależności jakiej firmy test bywały jasne kreski

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 16:30 wizyta <3
    Ciekawe co zobaczę... :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    Boże macie jakieś sposoby na te mdłosci?? Jeszcze trochę i mnie wykańczą. Jedzenie czegoś nie pomaga bo poźniej mam uczucie glaza w brzuchu. Zresztą od kilku dni to mam problem z jedzeniem bo jak coś zjem to mam takie uczucie ciężkości w żołądku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nic nie smakuje. kompletnie. Np wydaje mi się że mam smaka na coś, zjem to i stwierdzam że to jednak nie to.

Adonis_26 lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka kciuki za wizytę! Ja ostatnio troszkę mniej piszę bo samopoczucie średnie, mdłości i wymioty.. Lili90 mi nic nie pomaga na mdłości, a na samą myśl o migdałach(niby pomagają) jest mi niedobrze :o Pomaga mi trochę jak się położe na płasko.. Dziś byłam na wynikach, wszystko mam super, ani jednej bakterii w moczu. Jestem dumna bo zawsze miałam coś nie tak z moczem, reszta wyników też ekstra. TSH bardzo spadło, mam w dolnej granicy i muszę dawkę zmniejszyć. Miłego dnia dziewczyny! :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Ja dziś na 16:30 wizyta <3
    Ciekawe co zobaczę... :)
    Daj znać co stan słychać

siamyrka lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Macie koty? Nasz ma 10 lat ale dzieci już były jak go wzięliśmy. Teraz będzie niemowlak. Czy czegoś się obawiacie? Ja mojego wzięłam na warsztat i musze parę rzeczy mu naprawić. Zęby, ma małe zapalenie dziąseł. Zmiana diety czeka Nas. Szczepienie. Jak szykujemy to wszystkich

Co do zwierzątek to ja je uwielbiam i chciałabym mieć ale na razie nie mam warunków ani na psa ani na kota bo wynajmuję mieszkanie.
    W najbliższym czasie w planach jest kupienie jakiegoś więc myślę że wtedy w grę wchodzi kot, bo na psa w bloku bym się nie zdecydowała.
    Fajnie by było jakby dziecko mogło wychowywać się w towarzystwie zwierząt, na pewno ma to wiele korzyści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 14:32

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • abalkowi Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stresuje myśl o porodzie. Z synek pojechałam do szpitala tydzień przed terminem, bo slabo się ruszał. Lekarz na mnie naburczal, a po ktg usłyszałam, że powinnam przyjechac wcześniej. Szybciuchem go wyciagali z zagrażającą zamartwicą. I teraz mam stres, czy na pewno rozpoznam jezeli cos sie dziac będzie. A jeszcze tydzien wczesniej miałam usg i niby wszystkie przeplywy ok były.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) im nas więcej tym weselej.
    Abalkowi - nie zamartwiaj się na zapas. Naprawdę jazdy poród jest inny. Skoro w pierwszej ciąży zauważyłaś, że coś jest nie tak to w drugiej tym bardziej to wyczujesz. Choć na pewno nic takiego się nie wydarzy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Serdecznie witam się z Wami :-);-).

Na razie po cichutku się z Wami witam , dziś ujrzałam dwie kreseczki na teście ciążowym betę dopiero w ten Czwartek sobie zrobię jakby się udało to byłaby moja 6 ciąża mam 4 cudnych dzieci synka który ma prawie 14 lat , córeczkę która ma 7 lat , kolejna córeczka ma 6 lat no i najmłodsze moje szczęście kolejna córeczka ma rok i 4 miesiące jestem też mamą aniołka którego straciłam w 9 tc w 2016 roku .
    Cudowną masz gromadke :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Cudowną masz gromadke :D

Dziękuję :-*.

Chyba nic nie ma takiego sprawdzonego na mdłości , ja przez 4 ciąże nie wiedziałam co to znaczy mdłości czy nawet zgaga dopiero jak byłam w ciąży z Anią to mdłości , zawroty głowy już wolę nie mieć objawów mdłości mi minęły w 9 tc teraz mam podobnie jak na razie są tylko mdłości i tylko rano je mam jak wstaję.

Lili90 lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przerwie. Witaj daffi kochana!! Coraz więcej Nas z naszej grupy :)
    Ja sobie na pewniaka obiad jem bo nie było mi dziś niedobrze, a tu nagle jak mnie zmuliło. I nie wiem czy dokończyć czy nie... W domu co innego a w pracy mam. Przerwę i tyle. Potem coś uda mi się może dojesc.czyli mdłości są.. Nic nie minęło.
    Witaj Szczęśliwa :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:15

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie widać tarcze zarodkową z serduszkiem coś tam pulsuje Niestety wszystko wydaje się młodsze niż powinno kontrola za tydzień. Dostałam luteinalnę, acard zwiększył dawkę razy 2 i zwiększył dawkę kwasu foliowego razy 2.
    Jestem trochę połamana bo ciaza powinna być starsza raczej nie ma opcji żeby była młodsza
    No cóż kontrola za tydzień dobrze że jeszcze w ostatnim momencie przed od jazdem do UK lekarz nas przyjmie Tak na szybko przed pacjentami żeby zobaczyć czy rośnie zarodek.
    ..a nawet nie podał mi terminu porodu powiedział że sprawdzi następnym razem jak to wygląda i wtedy ustalimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 no nie takich wieści się spodziewaliśmy. Ale spokojnie... Czasami maleństwa później doganiają. Jestem dobrej myśli, i ty też musisz. Przede wszystkim ty.
    Wspieram i myślę pozytywnie :)

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    No ja po wizycie widać tarcze zarodkową z serduszkiem coś tam pulsuje Niestety wszystko wydaje się młodsze niż powinno kontrola za tydzień. Dostałam luteinalnę, acard zwiększył dawkę razy 2 i zwiększył dawkę kwasu foliowego razy 2.
    Jestem trochę połamana bo ciaza powinna być starsza raczej nie ma opcji żeby była młodsza
    No cóż kontrola za tydzień dobrze że jeszcze w ostatnim momencie przed od jazdem do UK lekarz nas przyjmie Tak na szybko przed pacjentami żeby zobaczyć czy rośnie zarodek.
    ..a nawet nie podał mi terminu porodu powiedział że sprawdzi następnym razem jak to wygląda i wtedy ustalimy

O tym właśnie pisałam. Czasem do zapłodnienia dochodzi trochę później niż myślimy. Spokojnie! Mój syn całą ciążę był mmniejszy o 1,5-2tyg a wyrosło 4kg klocka :) a wizyta w 6t5d pokazała niby serduszko, alee poprawny obraz ukazał się nam dopiero 2tyg później :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja nie wiem jak u Was ale ja strasznie spiaca jestem popoludniami, w czwartek wracam do pracy po ponad 2 tygodniach urlopu i jakoś bedzie trzeba dać rade :-) teraz tez juz po obiedzie i przykladam sie do snu :-)

Ja też jestem bardzo śpiąca. Jedna, dwie drzemki minimum. Mogę sobie pozwolić, bo pracuję od 6do10 a potem od16:30do20. No i nie mam większych obowiązków. Mam tylko nadzieję, że później zmienią mi godziny pracy bo nie dam rady. Już teraz mijamy sie z moim.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 myśl pozytywnie!
    Będzie dobrze :) Następna wizyta wkrótce więc najważniejszy jest spokój.

Ja mam wizytę za 3 dni, w głębi też się trochę stresuję, ale cały czas myślę że wszystko będzie w porządku i będę mieć powód do radości w czwartek :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie sie przespać po południu jak wracam po 10h, ale nie zawsze jest opcja. Dziś czeka mnie wyprawa do biedronki po chemię i do sklepu po rzeczy do prania. Koleżanka wraca dopiero za tydzień...

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:15

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: