X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:14

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja w ciazy z synem chodzilam z mloda na usg to lezala ze mną na lezance :D
    Teraz chce skorzystac ze moi rodzice przylecieli na tydzien i pojedziemy na usg a oni posiedzą z dziecmi. A potem pewnie sama bede chodzic a P w domu z dzieciakami

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak pierwszy test wyszedł pozytywny, kupiłam kolejne 4. w aptece dziewczyna podejrzliwie na mnie patrzyła.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja zrobilam chyba z 20 testow. Począwszy od 7 dpo. Robilam 2-3 dziennie roznych producentow i patrzylam czy krecha ciemnieje. Tak. Sikanie na patyka to moje hobby ^^

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 letniego Chihuahua :D on kocha dzieci , mojego syna bardzo .. jak za bardzo mu dokucza to pies szuka innego miejsca nigdy nie ugryzł :) napewno drugiego dzidzie tez pokocha. W pierwszej ciąży pies był bardzo opiekuńczy , leżał na moim brzuchu i ciagle mnie pilnował , lizał brzuch :) mój mąż nie mógł dotykać jak on leżał bo chwytał go zębami zazdrośnik

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam jeden test :P ale zrobię drugi dla pewności w niedziele

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    My tu wszystkie zwariujemy hahaha... Dziewczyny szybko jakieś pozytywne myśli, żarty, cokolwiek, zmiana tematu bo zaraz się wszytskie na sorze spotkamy z zawałem :p

Macie koty? Nasz ma 10 lat ale dzieci już były jak go wzięliśmy. Teraz będzie niemowlak. Czy czegoś się obawiacie? Ja mojego wzięłam na warsztat i musze parę rzeczy mu naprawić. Zęby, ma małe zapalenie dziąseł. Zmiana diety czeka Nas. Szczepienie. Jak szykujemy to wszystkich
    Ja mam kota :) ma rok z haczykiem. Z pierwszym dzieckiem też miałam, ale odszedł sporo lat temu. Bardzo lubię koty. To ciche i czyste zwierzaki. A ja staram się nie czytać tych wszystkich internetowych mądrości. Chyba, że te miłe np. o rozwoju maluszka w tym tygodniu itp. Żadnych złych artykułów.
    KasiaMamaPatryka - o tym żenującym wpisie na fb w ogóle nie wspomnę. Przez internet teraz kobietom wydaje się, że są mądrzejsze od lekarzy. Nie mają prawa cię oceniać i mówić ci takich rzeczy. W ogóle się nie przejmuj. :)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodze do tego w ten sposob, ze jestesmy mądrymi i swiadomymi kobietami. Więc wiemy ze istnieją na świecie poronienia i ciąze pozamaciczne. Jasne, są. Tak samo jak np wypadki drogowe - ale wychodzimy z domu nie nysląc o tym ze za 6 minut mnie cos rozjedzie. Wsiadamy do samolotów i nie myslimy o tym ze spadną ttlko o tym jak wypoczniemy w Grecji. Wiec i w ciazy powinnysmy myslec o tym jaki kupimy wózek i jakie bwdzie nasze dziecko a nie doszukiwac sie i bac o poronienie. Prawo przyciągania niestety działa..

Parsleyek, Mama360, Paula 90 lubią tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testów zrobiłam łącznie 5 hihi :D robiłam od 13dpo. W 14dpo wyszedł mi z rana straszny bladzioch. Właściwie cień cienia, a dzien wcześniej była krecha. Wpadłam w panikę, pojechałam po Bobo test i od razu zrobiłam nie czekając do rana. I krecha piękna. Potem jeszcze zrobiłam 15dpo i wczoraj. Wczoraj kreseczki jak malowane :) też lubię nasikiwac na te testy :D w końcu naogladalam się dosyć tych jednych kresek.

• Pati28M Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe zoo w domu bo mam psa i kota mają po 9 lat i 7 papug. Tak że mam fajnie ale kocham to.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jakie masz papugi? Mialam kiedys nimfy :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:15

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja podchodze do tego w ten sposob, ze jestesmy mądrymi i swiadomymi kobietami. Więc wiemy ze istnieją na świecie poronienia i ciąze pozamaciczne. Jasne, są. Tak samo jak np wypadki drogowe - ale wychodzimy z domu nie nysląc o tym ze za 6 minut mnie cos rozjedzie. Wsiadamy do samolotów i nie myslimy o tym ze spadną ttlko o tym jak wypoczniemy w Grecji. Wiec i w ciazy powinnysmy myslec o tym jaki kupimy wózek i jakie bwdzie nasze dziecko a nie doszukiwac sie i bac o poronienie. Prawo przyciągania niestety działa..

Przepraszam dziewczyny że Wam się wcinam w wątek, weszłam przypadkiem i przeczytałam cytowaną wiadomość Peppy. I chciałam tylko powiedzieć, że dziękuję Ci za tego posta, takiej wiadomości było mi trzeba! ;) I zdecydowanie masz rację! :)

Peppa lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ja mam chyba Jeszcze z 20 owulacyjny Ch i 17 ciazowych a zrobiłam 1 haha, ale kreska wyszła tak czarna że nie mialo co ciemniec.
    Kupiłam te z allegro po taniosci hurtem i tak leżą teraz :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam narazie dwa testy, ale tak dla pewności kupie jeszcze kilka :-) muszę zamówić pocztą, bo nie chcę iść tutaj do sklepu bo cale miasteczko będzie wiedzialo,zanim ja wszystko u lekarza potwierdze :-)

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Pati jakie masz papugi? Mialam kiedys nimfy :)

Mam nimfy i faliste.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte zamow sobie testy na fertil.no
    Dostawa w 2 dni i taniutkie :)

Vilte89 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi wczoraj po południu się śniło że zmieniałam w kościele stanik przykryta przez męża ręcznikiem, grali nasz hymn a za drzwiami zamknęli rogatki bo jechał pociąg. A ja miałam bardzo spocone ciało i nie moglam tego cholernego stanika wcisnac.

:-D

Dziś mi się śniło, że byłam z mężem na zebraniu w szkole bo córka idzie do pierwszej klasy-pani pyta kto z rodziców się zgadza na przekwalifikowanie szkoły na katolicką a my zaczęliśmy się drześ, że nieeee!

Ostatnio śniło mi się, że konił mnie jigsaw tzn ta kukiełka na rowerku a ja spieprzałam przed nim na dmuchanej desce do pływania syna, która była sanochodem... przebij to...

Paula 90 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Tego się boję najbardziej :(
    Chce wiedzieć właśnie czy On już tam w tym pechezrzyku jest.

Ja tak samo. Nic innego mnie nie interesuje. Tylko chce usłyszeć-pęcherzyk w macicy, prawidłowy i usłyszeć serce.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    My tu wszystkie zwariujemy hahaha... Dziewczyny szybko jakieś pozytywne myśli, żarty, cokolwiek, zmiana tematu bo zaraz się wszytskie na sorze spotkamy z zawałem :p

Macie koty? Nasz ma 10 lat ale dzieci już były jak go wzięliśmy. Teraz będzie niemowlak. Czy czegoś się obawiacie? Ja mojego wzięłam na warsztat i musze parę rzeczy mu naprawić. Zęby, ma małe zapalenie dziąseł. Zmiana diety czeka Nas. Szczepienie. Jak szykujemy to wszystkich

Mam psa. Zaczęliśmy od psa :D kotów nie lubię i choć krzywdy im nie zrobię to im zwyczajnie nie ufam.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ