X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    ja tydzień temu miałam tylko pęcherzyk 10 mm, ale tydzień to w sumie bardzo dużo. Myślę ze jest szansa zobaczyć serduszko

No ja właśnie się boję że tylko pecherzyk zobaczę a to moja jedyna szansa na zobaczenie dziecka bo jak wrócę do UK to usg dopiero w 12tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 życzę ci żebyś zobaczyła już serduszko.
    czytałam że część dziewczyn już w tym tygodniu je widzi.

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Witam dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę. Ciekawa jestem czy zobaczę już maleństwo z serduszkiem. U mnie strach wielki bo poprzednio poronilam w 8tc a rozwój dziecka zatrzymał się na 5tc No nic dzisiaj się okaże idę z ukochanym i do gin który jest jego rodzina to tym bardziej myślę że będzie ok.

Ps: myślicie że jest szansa zobaczyć serduszko według suwaczka 6t2d ale jest szansa że dziecko jest starsza

W obu ciążach widziałam i słyszałam ok 6t5d więc myślę, że jeśli ciąża faktycznie tyle bedzie mieć to uslyszysz:)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    W obu ciążach widziałam i słyszałam ok 6t5d więc myślę, że jeśli ciąża faktycznie tyle bedzie mieć to uslyszysz:)

No według suwaczka 6t2d to trochę mniej niby

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub ja z córką widzialam w 6+1. Teraz tez ise jakos 6+2/6+3

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy. Spanie znowu marnie. Będę dziś dzwonić, żeby spróbować przełożyć wizytę na tydzień wcześniej u gin.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Karollina26 Nowa

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa, to będzie moje pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona w temacie :) zrobiłam dwa testy, jeden w sobotę, drugi przed chwilą, oba mają dwie kreski, tylko kreska kontrolna jest ciut jaśniejsza od testowej, testowa jest bardzo bardzo wyraźna, dziś mam wizytę u gin :)

DorotaAnna, siamyrka, sowa81 lubią tę wiadomość

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina hej i gratulacje :)
    Ktoey to tydzien od ostatbiej miesiaczki? Jesli nie potrzebujesz od gina zadnych lekow itp to troche za szybko wizyta bo jeszcze nic nie zobaczysz

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 ja w poprzedniej ciąży usłyszałam serduszko właśnie w 6t2d także trzymam kciuki, żeby i tobie bylo dzisiaj to dane. Ja wizyte mam jutro ale też już od kilku dni sresuje się czy wszystko ok i czy na pewno pojawił się zarodek i serce. Ciężki jutro będzie moment usg.

• Adonis_26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    No według suwaczka 6t2d to trochę mniej niby
    Chodzi mi o to, że czasami na usg okazuje się, że ciąża jest młodsza niż wychodzi z om. :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Karollina26 Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydzień od ostatniej miesiączki :) może zobaczę chociaż jakiś pęcherzyk ? :)

Rub45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollina26 wrote:
    6 tydzień od ostatniej miesiączki :) może zobaczę chociaż jakiś pęcherzyk ? :)
    Bardziej czy coś i co zobaczysz zależy od daty owulacji niż od daty ostatniej @. Dla tego nie przejmuj się jak jeszcze nie uda się nic tam dojrzeć. Powodzenia.

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Witam dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę. Ciekawa jestem czy zobaczę już maleństwo z serduszkiem. U mnie strach wielki bo poprzednio poronilam w 8tc a rozwój dziecka zatrzymał się na 5tc No nic dzisiaj się okaże idę z ukochanym i do gin który jest jego rodzina to tym bardziej myślę że będzie ok.

Ps: myślicie że jest szansa zobaczyć serduszko według suwaczka 6t2d ale jest szansa że dziecko jest starsza

Na którą masz do lekarza. Ja dziś ma na 17

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im więcej Nas tym lepiej :)
    Ja też będę próbować przekładać wizytę o tydzień wczesniej.moze się uda. Jak nie pójdę w 8 tyg i będzie już na pewno wszystko jasne.
    Dziś mam lekka nerwowke. Na pewno przed powrotem do pracy po Msc urlopy ale już bym tak chciała być po tej wizycie.
    Te kilkanaście lat temu jak zobaczyłam kreski na teście to nawet przez myśl mi nie przeszło że może być coś nie tak... Jaki to człowiek był szczęśliwszy bez tej wiedzy co ma dziś. No ale też wiek robi swoje. Wtedy miałam 23 lata.. Teraz 36.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Karollina26 Nowa

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z objawami ? :)

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Im więcej Nas tym lepiej :)
    Ja też będę próbować przekładać wizytę o tydzień wczesniej.moze się uda. Jak nie pójdę w 8 tyg i będzie już na pewno wszystko jasne.
    Dziś mam lekka nerwowke. Na pewno przed powrotem do pracy po Msc urlopy ale już bym tak chciała być po tej wizycie.
    Te kilkanaście lat temu jak zobaczyłam kreski na teście to nawet przez myśl mi nie przeszło że może być coś nie tak... Jaki to człowiek był szczęśliwszy bez tej wiedzy co ma dziś. No ale też wiek robi swoje. Wtedy miałam 23 lata.. Teraz 36.

Pierwsze dziecko rodziłam mając 21 lat nie przeszło przez myśl, że cokolwiek mogłoby się stać . Drugie mając 25- wśród znajomych mnóstwo poronień-oddech złapałam po 13 tyg. Teraz mam 28... myśli niby spokojne, ale jednak z tyłu głowy wszystkie złe myśli o pozamacicznej ciąży, złym rozwoju itd...

Wizyta wypada mi na 8/9tc. Martwię się ciągle, że coś pójdzie źle i jeśli coś się ma wydarzyć to lepiej by się to stało teraz. Im później tym bardziej zdążę się przyzwyczaić..

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Na którą masz do lekarza. Ja dziś ma na 17
    Normalnie mam na 16.30 ale może uda się na 11 do gin który jest kuzynem ukochanego. On mnie badal i robił mi usg po ostatnim poronieniu i jemu ufam bardziej Dlatego jak się uda będę bardziej zadowolona

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczynki na wizytach! Trzymam kciuki
    Adonis.. Święta prawda. Mamy tak samo. I też musimy czekać ale ostatni będą pierwszymi i mam nadzieję że to będzie dla Nas dobry omen tak późne wizyty ❤️

Adonis_26 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 daj znać co i jak. Ja muszę znałeś sobie zajęcie bo głową zaczyna pracować nie tak jak trzeba.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Tak strasznie głupie realistyczne sny mam teraz. Właśnie mnie taki jeden obudził przed chwilą. Jezu, jakie głupoty.
    Mnie coś od dwóch dni mdli mniej ale nie narzekam.mdli mniej ale bardziej nieprzytomna. Czas się do pracy zbierać.. Ehhhh.. Jeszcze parę rzeczy mam do załatwienia.

Mi wczoraj po południu się śniło że zmieniałam w kościele stanik przykryta przez męża ręcznikiem, grali nasz hymn a za drzwiami zamknęli rogatki bo jechał pociąg. A ja miałam bardzo spocone ciało i nie moglam tego cholernego stanika wcisnac.

:-D

Mama360 lubi tę wiadomość

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ