Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też mam zamiar wybrać się na wizytę dopiero około 9/10tygodnia. Tutaj przysługuje tylko jedno usg około 17-19tyg nie ma mowy żebym wytrzymała do tego czasu. Musi byc dobrze, tego trzeba sie trzymać
A co do objawów, czasami bolą mnie piersi, mam wrażenie jakby brodawki były rozgrzane, nie wiem jak inaczej to opisać. Czasami kłucie w jajnikach, ale tez nie codziennie. Biegam do toalety co pół godziny. Ogromna ilość śluzu. To narazie tyle. -
nick nieaktualnyCoś w tym jest. Też mam taka huśtawkę nastrojów. W jednej chwili mega się cieszę, że wyszedł pozytywny test. Po chwili mam jakiś zjazd i coś z tyłu głowy się odzywa, żeby się tak szybko nie cieszyć i podchodzić do wszystkiego z rezerwą. No ale trzeba myśleć mimo wszystko pozytywnie, odganiac zle myśli i czekać na wizyty.
Mama360, Wojna lubią tę wiadomość
-
Pati28M wrote:Rub45 daj znać co i jak. Ja muszę znałeś sobie zajęcie bo głową zaczyna pracować nie tak jak trzeba.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Rub45 wrote:No to masz tak jak ja już nie mogę się doczekać i strasznie przeżywam zwłaszcza że ostatnio jak poszłam na usg w 8tc to się okazało że nie ma dziecka
Tak samo miałam jak ty.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Ja urodzilam córke mając prawie 24 lata, syna niecałe 25 i teraz urodzr mając 26 z hakiem. Ale bylam po 4 poronieniach wiec od początku wiedzialam ze moze byc roznie
Marta nie stresuj sie :* nie kazda ciąza nas przeczołga ale to nie znaczy ze cos nie tak. Ja na początku ciązy z corką czułam sie rewelacyjnie, zero mdlosci, zero wymiotów czy czegos bardzo meczacego. Jedynie sennosc, rozdraznienie czy lekkie bóle na okres. W ciazy z synem myslalam ze nie dozyje dnia kolejnego. Wymiotowalam tak ze ryczałam nad kiblem a żolądek mi sie na lewą strone wywracal. Teraz z kolei czuje sie super w porownaniu do ciązy z synem i doceniam
Bylam powtórzylam bete wiec bede miala obrax 13, 15 i 18 dpo. W piatek bylo 350 wiec mysle ze dzisiaj powinna byc ok 900-1000. I zapisze sie na wizyte jak tylko sie dowiem w jakich godzinach P pracuje w przyszlym tygodniu.
Bylam tez dzis na policji zlozyc zawiadomienie o przestepstwie bo zostalam oszukana na prawie 3 tys zł..
Co do kolejnych ciąz to ja juz tez sie tak nie wpatruje w swoje objawy, wiem jak sie czlowiek czuje w ciazy bo przez otatnie 3 lata spędziłam w ciazy 1,5 roku ^^ ale mimo to ciesze sie i nie moge docsekac brzuszka, pierwszych ruchów -
Abi ja bym powtorzyla. Bo moze odskoczyla do gory i sie uspokoisz na najblizsze dni. A bez wzgledu na to cY zrobisz i bedzie niska czy nie zrobisz to bedziesz sie zamartwiac
Adonis_26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo prawda, że kiedyś było lżej bez tych internetów. Człowiek nawet nie wiedział, że coś może być nie tak. Teraz jest ciężej. I to się tyczy zarówno ciąży jak i zajmowania się dzieckiem po porodzie. Czasami informacje są tak sprzeczne, że nie wiadomo co i jak robić. A wtedy wystarczył po prostu instynkt. Wystarczył bo musiał
Ja zaraz dzwonię się umawiać na wizytęWojna lubi tę wiadomość
-
My tu wszystkie zwariujemy hahaha... Dziewczyny szybko jakieś pozytywne myśli, żarty, cokolwiek, zmiana tematu bo zaraz się wszytskie na sorze spotkamy z zawałem :p
Macie koty? Nasz ma 10 lat ale dzieci już były jak go wzięliśmy. Teraz będzie niemowlak. Czy czegoś się obawiacie? Ja mojego wzięłam na warsztat i musze parę rzeczy mu naprawić. Zęby, ma małe zapalenie dziąseł. Zmiana diety czeka Nas. Szczepienie. Jak szykujemy to wszystkich -
Widzę ze nie tylko ja żyje w stresie , obyśmy we wrześniu już wszystkie miały bijące serduszka na usg tego nam życzę .
Mój mąż w Niemczech i wraca jutro , ja jutro idę do pracy potem święto .. czwartek i jakos zleci do poniedziałku .. najgorsze ze w poniedziałek tez jestem sama , ale przyjeżdża moja przyjaciółka z holandi i pojedzie ze mną na usg to popilnuje mi młodego co by nie rozniósł gabinetu .. -
nick nieaktualnyja cały czas myślę czy jest dobrze, naczytałam się tyle że nadczynność szkodzi dziecku i bardzo się boję czy za dwa tygodnie na usg będzie ciągle kropek a jeśli będzie to czy będzie się dobrze rozwijał.
na grupie na fb odnośnie gravesa- basedowa napisałam o ciąży, to naskoczyły na mnie dziewczyny że jestem nieodpowiedzialna, że jestem w ciąży i przy takich wynikach.