Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:
Ja się właśnie obudziłam po 1,5h drzemki. Tak się przyglądam suwaczki i wygląda że jak na razie to mam najmłodsza ciążę tutaj
Suwaczek jedno, bo wylicza wg OM. Ale gdyby patrzeć na owulacje to jestem 2 tyg po, więc w 4 tyg +2 dni -
nick nieaktualnyJa dzisiaj cały dzien bardzo senna byłam ale stwierdziłam ze nie prześpiewali pięknej niedzieli wiec pojechaliśmy z mężem na rynek ma Wawel ale tyle ludzi było ze cieżko spacerować nawet nasza psinka miała dość, ale spacerek zaliczony lemoniada cytrynowa rownież teraz juz po kąpieli tak na zaaplikować luteinę i dupka i chyba spać haha jutro wracam do pracy po 5 dniach wiec ciekawa jestem co mnie tam czeka... w ogóle rano jak aplikowałam luteinę dotknęłam szyjkę i chyba jest otwarta ale ja sie aż tak nie znam na tym wiec tam nie tykam juz we wtorek poprosze moja gin zeby to sprawdziła
-
DoCelu 3 wrote:Też mam okropnie wzdęty brzuch aż mnie boli w zapietych spodniach.. Matko... W czym ja będę chodzić jak już mi spodnie za ciasne.
Ja z synem już w 9tc chodziłam w ciążówkach z krótkim pasem lub w getrach z hm. Muszę wysłać męża do graciarni żeby poszukał mi tych spodni albo pojadę kupić nowe za 3-4tyg. -
Adonis_26 wrote:Mozna też zrobić sobie taki trójkącik, klin z gumeczkami do zwykłych spodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:09
-
Ja planuję kupić spodnie na gumce, lubię je a w ciąży na pewno się sprawdzą
No i pomyślę od razu o 1 rozmiar wiekszych niż dotychczas nosiłam. Na początku zawsze można podtrzymać paskiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:23
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Suwaczek jedno, bo wylicza wg OM. Ale gdyby patrzeć na owulacje to jestem 2 tyg po, więc w 4 tyg +2 dni
-
nick nieaktualny
-
DoCelu 3 wrote:Suwaczek pokazuje 5 tygodni (bo nie pytali tam o długość cyklu). Na wykresie belly mam 6 tydzień i 4 dzień, a z owulacji mam 4t +4 i bądź tu mądry
Ja sobie w suwaczku wpisałam inną datę niż OM. Taką żeby pokazywało tak jak belly, bo on wyznacza na podstawie owulacji czyli najbardziej zbliżonego terminu do realnego
Gdybym miała wg ostatniej OM to już by dzisiaj był 9+4 a to nieprawda bo owulacja była aż w 35dc czyli o 21 dni później niż się liczy zwykle.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:Ja sobie w suwaczku wpisałam inną datę niż OM. Taką żeby pokazywało tak jak belly, bo on wyznacza na podstawie owulacji czyli najbardziej zbliżonego terminu do realnego
Gdybym miała wg ostatniej OM to już by dzisiaj był 9+4 a to nieprawda bo owulacja była aż w 35dc czyli o 21 dni później niż się liczy zwykle. -
nick nieaktualnyJa nie monitorowalam owu wtym cyklu i nie wiem kiedy była. Zwykle 14-15 dzień miałam, ale w cyklu z cb był 12dc i teraz też mi się wydaje że tak było, czyli ciąża o 3 dni starsza. I to by się zgadzało z wynikiem bety i rozmiarem pęcherzyka. Ale suwaczek zmienię dopiero po USG. To nie jesteśmy najmłodsi wygląda na to
Dzisiaj mnie lekko mdli, jeszcze nie zjadłam śniadania i to pewnie dlatego. Ale jestem z psem na spacerze i cos mi tak śmierdzi że wstrzymuje oddech.
Śniło mi się dzisiaj że zaczęłam krwawić i nie mogłam znaleźć duphastonu ani przypomnieć sobie jego nazwy. U mnie zawsze takie głupie realistyczne aby są. A teraz jeszcze bardziej. I śni mi się coś jak tylko głowę do poduszki przyłoże. -
Tak strasznie głupie realistyczne sny mam teraz. Właśnie mnie taki jeden obudził przed chwilą. Jezu, jakie głupoty.
Mnie coś od dwóch dni mdli mniej ale nie narzekam.mdli mniej ale bardziej nieprzytomna. Czas się do pracy zbierać.. Ehhhh.. Jeszcze parę rzeczy mam do załatwienia.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Sorki ale narazie nie nadrobie. Moja mama przyjechala wieczorem. Troche mi chaos w domu powstal. Zaraz wychodze na spacer z dzieciakami czuje sie ok jedynie bardzo zmeczona i mam zaparcia. W ciazy z corka ok 15 tc juz nosilam ciazowki a z synem juz w 8 tc. Teraz powoli mi jest zle w jeansach ale to przez wzdęcia i zaparcia. Jednak to trzecia ciąza praktycznie rok po roku wiec macica jeszcze pamieta stan rozciągniętej
-
Witam dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę. Ciekawa jestem czy zobaczę już maleństwo z serduszkiem. U mnie strach wielki bo poprzednio poronilam w 8tc a rozwój dziecka zatrzymał się na 5tc No nic dzisiaj się okaże idę z ukochanym i do gin który jest jego rodzina to tym bardziej myślę że będzie ok.
Ps: myślicie że jest szansa zobaczyć serduszko według suwaczka 6t2d ale jest szansa że dziecko jest starszaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 07:54
-
nick nieaktualnyhey
i po weekendzie.
Weekend cały spędzony na spacerach - z przerwami na spanie w ciągu dnia. Godzinka spania do minimum.
Jak dłużej pochodzę to boli mnie brzuch.
Widziałam że był temat porodów - ja swój dobrze wspominam.
O godz. 22 odeszły mi wody. Koło 23 dotarłam do szpitala. A o 3:15 urodziłam już syna. więc poszło ekspresowo jak na pierwszy poród. Najgorsze było nacinanie bo niestety nie na skurczu ale potem to już tylko spałam, nawet szycia nie pamiętam.
Obyło się bez żadnych przeciwbólowych środków.
4 dni w pracy i dwa tygodnie wolnego. Wiec byle do piątku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:04
Adonis_26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRub45 wrote:Witam dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę. Ciekawa jestem czy zobaczę już maleństwo z serduszkiem. U mnie strach wielki bo poprzednio poronilam w 8tc a rozwój dziecka zatrzymał się na 5tc No nic dzisiaj się okaże idę z ukochanym i do gin który jest jego rodzina to tym bardziej myślę że będzie ok.
Pa: myślicie że jest szansa zobaczyć serduszko według suwaczka 6t2d ale jest szansa że dziecko jest starsza
ja tydzień temu miałam tylko pęcherzyk 10 mm, ale tydzień to w sumie bardzo dużo. Myślę ze jest szansa zobaczyć serduszkoRub45 lubi tę wiadomość