X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Ja się właśnie obudziłam po 1,5h drzemki. Tak się przyglądam suwaczki i wygląda że jak na razie to mam najmłodsza ciążę tutaj :-)

Suwaczek jedno, bo wylicza wg OM. Ale gdyby patrzeć na owulacje to jestem 2 tyg po, więc w 4 tyg +2 dni :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzien bardzo senna byłam ale stwierdziłam ze nie prześpiewali pięknej niedzieli wiec pojechaliśmy z mężem na rynek ma Wawel ale tyle ludzi było ze cieżko spacerować nawet nasza psinka miała dość, ale spacerek zaliczony lemoniada cytrynowa rownież :) teraz juz po kąpieli tak na zaaplikować luteinę i dupka i chyba spać haha jutro wracam do pracy po 5 dniach wiec ciekawa jestem co mnie tam czeka... w ogóle rano jak aplikowałam luteinę dotknęłam szyjkę i chyba jest otwarta ale ja sie aż tak nie znam na tym wiec tam nie tykam juz we wtorek poprosze moja gin zeby to sprawdziła

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się zamknęła więc chyba faktycznie to była kwestia terminu @. Zapamiętał że wtedy ma być otwarta w razie W, a potem poszła po rozum do głowy.

Nat90, Adonis_26 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Też mam okropnie wzdęty brzuch :/ aż mnie boli w zapietych spodniach.. Matko... W czym ja będę chodzić jak już mi spodnie za ciasne.

Ja z synem już w 9tc chodziłam w ciążówkach z krótkim pasem lub w getrach z hm. Muszę wysłać męża do graciarni żeby poszukał mi tych spodni albo pojadę kupić nowe za 3-4tyg.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna też zrobić sobie taki trójkącik, klin z gumeczkami do zwykłych spodni :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Mozna też zrobić sobie taki trójkącik, klin z gumeczkami do zwykłych spodni :)
    To nie głupie. Zaraz się skończy ciepło i możnaby na początek w starych spodniach tak pochodzić. Początek września pomyślę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:09

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić spodnie na gumce, lubię je a w ciąży na pewno się sprawdzą :)
    No i pomyślę od razu o 1 rozmiar wiekszych niż dotychczas nosiłam. Na początku zawsze można podtrzymać paskiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:23

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam też sposób z gumką do włosów. Na blogu mamaginekolog :)

f1d9680377.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze znów będę miała brzuch widoczny koło 20 tygodnia , a spodnie ciazowe ubiorę w 7 msc . Bardzo bym chciała :D chociaż znając życie pewnie już w 10 tygodniu teraz mnie wypcha jak to przy drugich ciążach

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Suwaczek jedno, bo wylicza wg OM. Ale gdyby patrzeć na owulacje to jestem 2 tyg po, więc w 4 tyg +2 dni :)
    Ja owulacje miałam późno, bo 24 dc. Czyli 10 dni później niż normalnie się liczy. Zobaczymy jak lekarz wyliczy. Planuję wizytę za tydzień, może dwa... Chcę już widzieć serduszko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek pokazuje 5 tygodni (bo nie pytali tam o długość cyklu). Na wykresie belly mam 6 tydzień i 4 dzień, a z owulacji mam 4t +4 :D i bądź tu mądry ;)

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja owulacje miałam późno, bo 24 dc. Czyli 10 dni później niż normalnie się liczy. Zobaczymy jak lekarz wyliczy. Planuję wizytę za tydzień, może dwa... Chcę już widzieć serduszko.

Ja też za dwa tyg, 24 sierpnia

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Suwaczek pokazuje 5 tygodni (bo nie pytali tam o długość cyklu). Na wykresie belly mam 6 tydzień i 4 dzień, a z owulacji mam 4t +4 :D i bądź tu mądry ;)

Ja sobie w suwaczku wpisałam inną datę niż OM. Taką żeby pokazywało tak jak belly, bo on wyznacza na podstawie owulacji czyli najbardziej zbliżonego terminu do realnego :)
    Gdybym miała wg ostatniej OM to już by dzisiaj był 9+4 a to nieprawda bo owulacja była aż w 35dc czyli o 21 dni później niż się liczy zwykle.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja sobie w suwaczku wpisałam inną datę niż OM. Taką żeby pokazywało tak jak belly, bo on wyznacza na podstawie owulacji czyli najbardziej zbliżonego terminu do realnego :)
    Gdybym miała wg ostatniej OM to już by dzisiaj był 9+4 a to nieprawda bo owulacja była aż w 35dc czyli o 21 dni później niż się liczy zwykle.
    Też tak zrobiłam, teraz nie muszę tego przeliczac :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie monitorowalam owu wtym cyklu i nie wiem kiedy była. Zwykle 14-15 dzień miałam, ale w cyklu z cb był 12dc i teraz też mi się wydaje że tak było, czyli ciąża o 3 dni starsza. I to by się zgadzało z wynikiem bety i rozmiarem pęcherzyka. Ale suwaczek zmienię dopiero po USG. To nie jesteśmy najmłodsi wygląda na to :-)

Dzisiaj mnie lekko mdli, jeszcze nie zjadłam śniadania i to pewnie dlatego. Ale jestem z psem na spacerze i cos mi tak śmierdzi że wstrzymuje oddech.

Śniło mi się dzisiaj że zaczęłam krwawić i nie mogłam znaleźć duphastonu ani przypomnieć sobie jego nazwy. U mnie zawsze takie głupie realistyczne aby są. A teraz jeszcze bardziej. I śni mi się coś jak tylko głowę do poduszki przyłoże.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak strasznie głupie realistyczne sny mam teraz. Właśnie mnie taki jeden obudził przed chwilą. Jezu, jakie głupoty.
    Mnie coś od dwóch dni mdli mniej ale nie narzekam.mdli mniej ale bardziej nieprzytomna. Czas się do pracy zbierać.. Ehhhh.. Jeszcze parę rzeczy mam do załatwienia.

Paula 90 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ale narazie nie nadrobie. Moja mama przyjechala wieczorem. Troche mi chaos w domu powstal. Zaraz wychodze na spacer z dzieciakami :) czuje sie ok jedynie bardzo zmeczona i mam zaparcia. W ciazy z corka ok 15 tc juz nosilam ciazowki a z synem juz w 8 tc. Teraz powoli mi jest zle w jeansach ale to przez wzdęcia i zaparcia. Jednak to trzecia ciąza praktycznie rok po roku wiec macica jeszcze pamieta stan rozciągniętej

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę. Ciekawa jestem czy zobaczę już maleństwo z serduszkiem. U mnie strach wielki bo poprzednio poronilam w 8tc a rozwój dziecka zatrzymał się na 5tc No nic dzisiaj się okaże idę z ukochanym i do gin który jest jego rodzina to tym bardziej myślę że będzie ok.

Ps: myślicie że jest szansa zobaczyć serduszko według suwaczka 6t2d ale jest szansa że dziecko jest starsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)
    i po weekendzie.
    Weekend cały spędzony na spacerach - z przerwami na spanie w ciągu dnia. Godzinka spania do minimum.

Jak dłużej pochodzę to boli mnie brzuch.

Widziałam że był temat porodów - ja swój dobrze wspominam.
    O godz. 22 odeszły mi wody. Koło 23 dotarłam do szpitala. A o 3:15 urodziłam już syna. więc poszło ekspresowo jak na pierwszy poród. Najgorsze było nacinanie bo niestety nie na skurczu ale potem to już tylko spałam, nawet szycia nie pamiętam.
    Obyło się bez żadnych przeciwbólowych środków.

4 dni w pracy i dwa tygodnie wolnego. Wiec byle do piątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:04

Adonis_26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Witam dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę. Ciekawa jestem czy zobaczę już maleństwo z serduszkiem. U mnie strach wielki bo poprzednio poronilam w 8tc a rozwój dziecka zatrzymał się na 5tc No nic dzisiaj się okaże idę z ukochanym i do gin który jest jego rodzina to tym bardziej myślę że będzie ok.

Pa: myślicie że jest szansa zobaczyć serduszko według suwaczka 6t2d ale jest szansa że dziecko jest starsza

ja tydzień temu miałam tylko pęcherzyk 10 mm, ale tydzień to w sumie bardzo dużo. Myślę ze jest szansa zobaczyć serduszko

Rub45 lubi tę wiadomość

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ