Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Ale konsultowalas to z lekarzem? moj od ostatniej wizyty jeszcze nie wie ze jestem w ciazy ze nam sie udało bo sama wiem to dopiero od wczoraj a nie chcialam isc zbyt szybko na wizyte. moj gienek przyjmuje tylko we wtorki i czwartki i w czwartek 30 sierpnia bylaby szansa ujrzeć serduszko byłoby to 6+4. Oczywiscie jesli bol bedzie to zgłosze sie szybciej dla pewnosci nie ma co ryzykowac.
Mamcia to my dzis obie na bety czekamy?
Nie. W poprzedniej ciąży od 12tc mialam takie bole i to samo brałam.
-
nick nieaktualny
-
Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji. -
Wizytę kontrolną u moje pani doktor mam we wtorek i do tego czasu miałam zrobić wszystkie badania łącznie z USG.
Nie czekam aż do mnie zadzwoniłą, znalazłam termin prywatnie na poniedziałek w razie czego i zarezerwowałam. Jak się jednak uda w tym tygodniu w luxmedzie to tamto odwołam.
B_002 wrote:Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji. -
nick nieaktualnyJa powiem Wam że bety już na pewno robić nie będę, bo ona tylko daje więcej pytań niż odpowiedzi.
Do gina mam na 13 września, to będzie 9 tydzień i jeśli nic się po drodze nie będzie działo to może poczekam do tego czasu. I tak nic nie przyspieszę. Zrobię po drodze progesteron żeby się upewnić że jest ok tylko. -
Paula 90 wrote:Ja powiem Wam że bety już na pewno robić nie będę, bo ona tylko daje więcej pytań niż odpowiedzi.
Do gina mam na 13 września, to będzie 9 tydzień i jeśli nic się po drodze nie będzie działo to może poczekam do tego czasu. I tak nic nie przyspieszę. Zrobię po drodze progesteron żeby się upewnić że jest ok tylko.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:a to nie jest tak ze oni Ci musza zapewnic opieke gdziekolwiek bo to z ich winy? nie po to czlowiek placi tam abonamenty. Bynajmniej ja tak mialam ze odwoluajc wizyte oni mi szukali nawet w innej placówce i opłacali.
No tak powinno być.
Zadzwonili i zaproponowali na następny wtorek zamiast ten czwartek. Zgodziłam się bo terminów w tym tygodniu nie ma. Pani doktor zrobila sobie urlop i nikt jej nie zastępuje. Czyli zamiast 2 dni muszę czekać jeszcze tydzień. Już będzie koniec 8 tygodnia wtedy a miałam to badanie mieć wcześniej.
Stresuję się czy wszystko jest w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:21
B_002 wrote:No tak powinno być.
Zadzwonili i zaproponowali na następny wtorek zamiast ten czwartek. Zgodziłam się bo terminów w tym tygodniu nie ma. Pani doktor zrobila sobie urlop i nikt jej nie zastępuje. Czyli zamiast 2 dni muszę czekać jeszcze tydzień. Już będzie koniec 8 tygodnia wtedy a miałam to badanie mieć wcześniej.
Stresuję się czy wszystko jest w porządku
mi teraz do luxmedu za daleko wiec badam sie u nas a z luxmedu korzystam tylko z konkretnych specjalistow.
zastanawiam się czy moge miec testy alergiczne teraz? 31 lipca mialam skorne i 24 wrzesnia mam miec jakies chemiczne na plecach. Musze sie zorientowac czy moge je w ciazy robic. -
Daffi wrote:To zrozumiałe jak najbardziej. Ale trzeba by poczytac regulamin nie wiem czemu kojarzy mi się ze muszą ci zapewnic termin odlegly max do 3 dni. ale nie jestem teraz pewna.
mi teraz do luxmedu za daleko wiec badam sie u nas a z luxmedu korzystam tylko z konkretnych specjalistow.
zastanawiam się czy moge miec testy alergiczne teraz? 31 lipca mialam skorne i 24 wrzesnia mam miec jakies chemiczne na plecach. Musze sie zorientowac czy moge je w ciazy robic.
A nie wiem jak to jest. Chyba i tak pójdę prywatnie w poniedziałek przed pracą bo mnie już zdenerwowali a na wtorek i tak już mam jedną wizyte i musiałabym kombinować żeby dwa razy w czasie pracy wychodzić.
Jak będą takie akcje robić to na USG będę chodzić prywatnie najwyżej.
Szkoda tylko że za luxmed się płaci a terminów nie ma.
B_002 wrote:A nie wiem jak to jest. Chyba i tak pójdę prywatnie w poniedziałek przed pracą bo mnie już zdenerwowali a na wtorek i tak już mam jedną wizyte i musiałabym kombinować żeby dwa razy w czasie pracy wychodzić.
Jak będą takie akcje robić to na USG będę chodzić prywatnie najwyżej.
Szkoda tylko że za luxmed się płaci a terminów nie ma. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:jestem ciekawa czy maja w luxmed udg 3d. musze sprawdzic sobie.
Wśród dostępnych usług jest: USG ciąży - badanie rozszerzone (4D)
Tylko że niby na stronie jest ale brak jakichkolwiek terminów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:29
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN