X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale konsultowalas to z lekarzem? moj od ostatniej wizyty jeszcze nie wie ze jestem w ciazy ze nam sie udało bo sama wiem to dopiero od wczoraj a nie chcialam isc zbyt szybko na wizyte. moj gienek przyjmuje tylko we wtorki i czwartki i w czwartek 30 sierpnia bylaby szansa ujrzeć serduszko byłoby to 6+4. Oczywiscie jesli bol bedzie to zgłosze sie szybciej dla pewnosci nie ma co ryzykowac.

Mamcia to my dzis obie na bety czekamy?

Nie. W poprzedniej ciąży od 12tc mialam takie bole i to samo brałam.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj juz dwa razy zemdliło ale bez wymiotów tylko mnie bardzo wtedy szarpie. A dzisiaj w pracy do 20 a pózniej jeszcze kolacja z koleżankami z pracy tak mi sie marzą lemoniady <3

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza :( Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
    Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:16

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza :( Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
    Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji.
    O mamuś. Niepotrzebne są takie sytuacje bo są stresujące.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę kontrolną u moje pani doktor mam we wtorek i do tego czasu miałam zrobić wszystkie badania łącznie z USG.
    Nie czekam aż do mnie zadzwoniłą, znalazłam termin prywatnie na poniedziałek w razie czego i zarezerwowałam. Jak się jednak uda w tym tygodniu w luxmedzie to tamto odwołam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    a to nie jest tak ze oni Ci musza zapewnic opieke gdziekolwiek bo to z ich winy? nie po to czlowiek placi tam abonamenty. Bynajmniej ja tak mialam ze odwoluajc wizyte oni mi szukali nawet w innej placówce i opłacali.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam że bety już na pewno robić nie będę, bo ona tylko daje więcej pytań niż odpowiedzi.
    Do gina mam na 13 września, to będzie 9 tydzień i jeśli nic się po drodze nie będzie działo to może poczekam do tego czasu. I tak nic nie przyspieszę. Zrobię po drodze progesteron żeby się upewnić że jest ok tylko.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja powiem Wam że bety już na pewno robić nie będę, bo ona tylko daje więcej pytań niż odpowiedzi.
    Do gina mam na 13 września, to będzie 9 tydzień i jeśli nic się po drodze nie będzie działo to może poczekam do tego czasu. I tak nic nie przyspieszę. Zrobię po drodze progesteron żeby się upewnić że jest ok tylko.
    Planuje tez zrobic tylko 2 razy bete.. wczorajszą i jutro by sprawdzić przyrost. No chyba ze cos niepokojacego bedzie w becie.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
    Strasznie mi przykro :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a to nie jest tak ze oni Ci musza zapewnic opieke gdziekolwiek bo to z ich winy? nie po to czlowiek placi tam abonamenty. Bynajmniej ja tak mialam ze odwoluajc wizyte oni mi szukali nawet w innej placówce i opłacali.

No tak powinno być.
    Zadzwonili i zaproponowali na następny wtorek zamiast ten czwartek. Zgodziłam się bo terminów w tym tygodniu nie ma. Pani doktor zrobila sobie urlop i nikt jej nie zastępuje. Czyli zamiast 2 dni muszę czekać jeszcze tydzień. Już będzie koniec 8 tygodnia wtedy a miałam to badanie mieć wcześniej.
    Stresuję się czy wszystko jest w porządku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:21

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No tak powinno być.
    Zadzwonili i zaproponowali na następny wtorek zamiast ten czwartek. Zgodziłam się bo terminów w tym tygodniu nie ma. Pani doktor zrobila sobie urlop i nikt jej nie zastępuje. Czyli zamiast 2 dni muszę czekać jeszcze tydzień. Już będzie koniec 8 tygodnia wtedy a miałam to badanie mieć wcześniej.
    Stresuję się czy wszystko jest w porządku :(
    To zrozumiałe jak najbardziej. Ale trzeba by poczytac regulamin nie wiem czemu kojarzy mi się ze muszą ci zapewnic termin odlegly max do 3 dni. ale nie jestem teraz pewna.
    mi teraz do luxmedu za daleko wiec badam sie u nas a z luxmedu korzystam tylko z konkretnych specjalistow.
    zastanawiam się czy moge miec testy alergiczne teraz? 31 lipca mialam skorne i 24 wrzesnia mam miec jakies chemiczne na plecach. Musze sie zorientowac czy moge je w ciazy robic.

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To zrozumiałe jak najbardziej. Ale trzeba by poczytac regulamin nie wiem czemu kojarzy mi się ze muszą ci zapewnic termin odlegly max do 3 dni. ale nie jestem teraz pewna.
    mi teraz do luxmedu za daleko wiec badam sie u nas a z luxmedu korzystam tylko z konkretnych specjalistow.
    zastanawiam się czy moge miec testy alergiczne teraz? 31 lipca mialam skorne i 24 wrzesnia mam miec jakies chemiczne na plecach. Musze sie zorientowac czy moge je w ciazy robic.

A nie wiem jak to jest. Chyba i tak pójdę prywatnie w poniedziałek przed pracą bo mnie już zdenerwowali a na wtorek i tak już mam jedną wizyte i musiałabym kombinować żeby dwa razy w czasie pracy wychodzić.
    Jak będą takie akcje robić to na USG będę chodzić prywatnie najwyżej.
    Szkoda tylko że za luxmed się płaci a terminów nie ma.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A nie wiem jak to jest. Chyba i tak pójdę prywatnie w poniedziałek przed pracą bo mnie już zdenerwowali a na wtorek i tak już mam jedną wizyte i musiałabym kombinować żeby dwa razy w czasie pracy wychodzić.
    Jak będą takie akcje robić to na USG będę chodzić prywatnie najwyżej.
    Szkoda tylko że za luxmed się płaci a terminów nie ma.
    jestem ciekawa czy maja w luxmed udg 3d. musze sprawdzic sobie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zachodze do poradni a tu karteczka, że dzisiaj nieczynne (!!!) kurde, co za szczęście... Wczoraj tak, jutro tak a dzisiaj usiądź i becz... Będę dzwonić jutro bo co... Ale się wkurzyłam.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu3 a miałaś umówioną wizytę na dzisiaj?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    DoCelu3 a miałaś umówioną wizytę na dzisiaj?
    Nie :) aż tak bezczelni nie są

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się właśnie umówić bo jestem z mamą w szpitalu. No trudno. Będę dzwonić jutro.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jestem ciekawa czy maja w luxmed udg 3d. musze sprawdzic sobie.

Wśród dostępnych usług jest: USG ciąży - badanie rozszerzone (4D)
    Tylko że niby na stronie jest ale brak jakichkolwiek terminów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:29

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin ma 4d u siebie.

Chciałam założyć dziś krótkie spodenki z gumką i się nie dało :( brzuch boli. Muszę poszukać spodni z krotkim pasem bo tragedia.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ