X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale konsultowalas to z lekarzem? moj od ostatniej wizyty jeszcze nie wie ze jestem w ciazy ze nam sie udało bo sama wiem to dopiero od wczoraj a nie chcialam isc zbyt szybko na wizyte. moj gienek przyjmuje tylko we wtorki i czwartki i w czwartek 30 sierpnia bylaby szansa ujrzeć serduszko byłoby to 6+4. Oczywiscie jesli bol bedzie to zgłosze sie szybciej dla pewnosci nie ma co ryzykowac.

Mamcia to my dzis obie na bety czekamy?

Nie. W poprzedniej ciąży od 12tc mialam takie bole i to samo brałam.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj juz dwa razy zemdliło ale bez wymiotów tylko mnie bardzo wtedy szarpie. A dzisiaj w pracy do 20 a pózniej jeszcze kolacja z koleżankami z pracy tak mi sie marzą lemoniady <3

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza :( Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
    Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:16

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mnie dziś z luxmedu wkurzyli bo przyszedł SMS że odwołują moje USG czwartkowe z powodu nieobecności lekarza :( Terminy są na za miesiąc... a ja miałam skierowanie żeby iść w tym tygodniu.
    Dzwoniłam tam i mają do mnie zadzwonić jak coś się uda załatwić, ale to bez sensu, ciąża nie poczeka. Nie spodziewałam się takich sytuacji.
    O mamuś. Niepotrzebne są takie sytuacje bo są stresujące.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę kontrolną u moje pani doktor mam we wtorek i do tego czasu miałam zrobić wszystkie badania łącznie z USG.
    Nie czekam aż do mnie zadzwoniłą, znalazłam termin prywatnie na poniedziałek w razie czego i zarezerwowałam. Jak się jednak uda w tym tygodniu w luxmedzie to tamto odwołam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    a to nie jest tak ze oni Ci musza zapewnic opieke gdziekolwiek bo to z ich winy? nie po to czlowiek placi tam abonamenty. Bynajmniej ja tak mialam ze odwoluajc wizyte oni mi szukali nawet w innej placówce i opłacali.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam że bety już na pewno robić nie będę, bo ona tylko daje więcej pytań niż odpowiedzi.
    Do gina mam na 13 września, to będzie 9 tydzień i jeśli nic się po drodze nie będzie działo to może poczekam do tego czasu. I tak nic nie przyspieszę. Zrobię po drodze progesteron żeby się upewnić że jest ok tylko.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja powiem Wam że bety już na pewno robić nie będę, bo ona tylko daje więcej pytań niż odpowiedzi.
    Do gina mam na 13 września, to będzie 9 tydzień i jeśli nic się po drodze nie będzie działo to może poczekam do tego czasu. I tak nic nie przyspieszę. Zrobię po drodze progesteron żeby się upewnić że jest ok tylko.
    Planuje tez zrobic tylko 2 razy bete.. wczorajszą i jutro by sprawdzić przyrost. No chyba ze cos niepokojacego bedzie w becie.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Niestety nie będę znów Kwietniową mamą dostałam dziś @ , jednak przeczucie mnie nie myliło trzabyło poczekać nie ma też co testą wierzyć następnym razem pójdę na betę i poczekam. Życzę Wam wszystkim zdrowo donoszonych ciąż :-* może kiedyś na pewno będę w ciąży tylko na pewno nie teraz.
    Strasznie mi przykro :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a to nie jest tak ze oni Ci musza zapewnic opieke gdziekolwiek bo to z ich winy? nie po to czlowiek placi tam abonamenty. Bynajmniej ja tak mialam ze odwoluajc wizyte oni mi szukali nawet w innej placówce i opłacali.

No tak powinno być.
    Zadzwonili i zaproponowali na następny wtorek zamiast ten czwartek. Zgodziłam się bo terminów w tym tygodniu nie ma. Pani doktor zrobila sobie urlop i nikt jej nie zastępuje. Czyli zamiast 2 dni muszę czekać jeszcze tydzień. Już będzie koniec 8 tygodnia wtedy a miałam to badanie mieć wcześniej.
    Stresuję się czy wszystko jest w porządku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:21

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No tak powinno być.
    Zadzwonili i zaproponowali na następny wtorek zamiast ten czwartek. Zgodziłam się bo terminów w tym tygodniu nie ma. Pani doktor zrobila sobie urlop i nikt jej nie zastępuje. Czyli zamiast 2 dni muszę czekać jeszcze tydzień. Już będzie koniec 8 tygodnia wtedy a miałam to badanie mieć wcześniej.
    Stresuję się czy wszystko jest w porządku :(
    To zrozumiałe jak najbardziej. Ale trzeba by poczytac regulamin nie wiem czemu kojarzy mi się ze muszą ci zapewnic termin odlegly max do 3 dni. ale nie jestem teraz pewna.
    mi teraz do luxmedu za daleko wiec badam sie u nas a z luxmedu korzystam tylko z konkretnych specjalistow.
    zastanawiam się czy moge miec testy alergiczne teraz? 31 lipca mialam skorne i 24 wrzesnia mam miec jakies chemiczne na plecach. Musze sie zorientowac czy moge je w ciazy robic.

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To zrozumiałe jak najbardziej. Ale trzeba by poczytac regulamin nie wiem czemu kojarzy mi się ze muszą ci zapewnic termin odlegly max do 3 dni. ale nie jestem teraz pewna.
    mi teraz do luxmedu za daleko wiec badam sie u nas a z luxmedu korzystam tylko z konkretnych specjalistow.
    zastanawiam się czy moge miec testy alergiczne teraz? 31 lipca mialam skorne i 24 wrzesnia mam miec jakies chemiczne na plecach. Musze sie zorientowac czy moge je w ciazy robic.

A nie wiem jak to jest. Chyba i tak pójdę prywatnie w poniedziałek przed pracą bo mnie już zdenerwowali a na wtorek i tak już mam jedną wizyte i musiałabym kombinować żeby dwa razy w czasie pracy wychodzić.
    Jak będą takie akcje robić to na USG będę chodzić prywatnie najwyżej.
    Szkoda tylko że za luxmed się płaci a terminów nie ma.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A nie wiem jak to jest. Chyba i tak pójdę prywatnie w poniedziałek przed pracą bo mnie już zdenerwowali a na wtorek i tak już mam jedną wizyte i musiałabym kombinować żeby dwa razy w czasie pracy wychodzić.
    Jak będą takie akcje robić to na USG będę chodzić prywatnie najwyżej.
    Szkoda tylko że za luxmed się płaci a terminów nie ma.
    jestem ciekawa czy maja w luxmed udg 3d. musze sprawdzic sobie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zachodze do poradni a tu karteczka, że dzisiaj nieczynne (!!!) kurde, co za szczęście... Wczoraj tak, jutro tak a dzisiaj usiądź i becz... Będę dzwonić jutro bo co... Ale się wkurzyłam.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu3 a miałaś umówioną wizytę na dzisiaj?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    DoCelu3 a miałaś umówioną wizytę na dzisiaj?
    Nie :) aż tak bezczelni nie są

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się właśnie umówić bo jestem z mamą w szpitalu. No trudno. Będę dzwonić jutro.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jestem ciekawa czy maja w luxmed udg 3d. musze sprawdzic sobie.

Wśród dostępnych usług jest: USG ciąży - badanie rozszerzone (4D)
    Tylko że niby na stronie jest ale brak jakichkolwiek terminów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:29

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin ma 4d u siebie.

Chciałam założyć dziś krótkie spodenki z gumką i się nie dało :( brzuch boli. Muszę poszukać spodni z krotkim pasem bo tragedia.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ