Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jaki preparat z magnezem przyjmujecie?
    Magne b6

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie któraś jaki cybex kupic tak by baza byla do łupinki i pozniej do siedzącego fotelika ta sama?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Magnezin

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga, ja łykam Magne B6 i Asmag Forte - mieszam w ciągu dnia i wtedy są lepsze efekty niż jak brałam każdy z osobna. To dwa magnezy, które najczęściej są polecane przez ginów.

Dziewczyny, ja dziś osiągnęłam cel nr 1 - 24 tc :) Od tego momentu podają sterydy na płucka w razie czego i ratują dzieci. Kolejny cel to 26 tc - spora przeżywalność i część dzieci zdrowych (znam osobiście) :) Małymi kroczkami do przodu...

Karmelka, masz ładne włosy, a kolor to sprawa drugorzędna, bo już niedługo zrobisz jaki chcesz i na pewno złapie :)

malutka_mycha, Paula 90, B_002, espoir, india, KarmeLoVe, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    MamaAga, ja łykam Magne B6 i Asmag Forte - mieszam w ciągu dnia i wtedy są lepsze efekty niż jak brałam każdy z osobna. To dwa magnezy, które najczęściej są polecane przez ginów.

Dziewczyny, ja dziś osiągnęłam cel nr 1 - 24 tc :) Od tego momentu podają sterydy na płucka w razie czego i ratują dzieci. Kolejny cel to 26 tc - spora przeżywalność i część dzieci zdrowych (znam osobiście) :) Małymi kroczkami do przodu...

Karmelka, masz ładne włosy, a kolor to sprawa drugorzędna, bo już niedługo zrobisz jaki chcesz i na pewno złapie :)
    Moja znajoma urodzila w 23tc i malutka jest juz w domku w pełni zdrowa. Mialy duzo szczęścia :) a jej szwagierka urodzila w 26tc i tez z happy endem :)

Wiewióreczka, B_002, india, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od skończonego 24 tygodnia podają sterydy? Zostałby mi tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 00:32

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Od skończonego 24 tygodnia podają sterydy? Zostałby mi tydzień :)
    Tak i jak się wyląduje w szpitalu z zagrożeniem ciąży (coś poważnego z szyjką, sączenie się wód płodowych, rozwarcie) to podają sterydy :)

Daffi, to naprawdę dużo szczęścia miały! Piękna historia :) Gdzieś czytałam, że przeżywalność w 23 tc jest niska 10-25% i niestety większość dzieci ma poważne problemy, ale zdarzają się też takie cudowne cuda :) A od 26 tc przeżywalność coś koło 90%.

Znam dziewczynę, która urodziła w 26 tc, ale dzidzia miała tylko 600 g, bo nie rosła już (było zakażenie wód płodowych). Ta dzidzia jest już dużą dziewczyną - całkowicie zdrowa.

A 30 lat temu moja kuzynka urodziła w podrzędnym szpitalu w 32 tc bliźniaki po 1500 g i też zdrowe, śliczne i mądre chłopaki :)

Daffi, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje z Kasionkiem? Odezwij się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawp - zdjęcie usunęłam, ja nie chce by moje zdjęcia były w internecie. Moja znajoma miała sytuacje, która mnie wystraszyła :/ wykorzystano jej zdjęcia na portalu dla panów z opisem mocno perwersyjnym i uwierzcie laska przez długi czas nie miała życia. Poza tym podobno tamta osoba sprzedawała używaną bieliznę przy tym. Nasze miasto rodzinne małe ona się załamała nawet nie skończyła liceum nie była w stanie. I ja byłam na drugim roku studiów i usunęłam wtedy wszytskie moje zjęcia .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skrajnego wcześniactwa ja też już pisałam, że 18 latania sąsiadka mojej teściowej urodziła w 26 tc tez cos Ok 600 kg chłopczyk teraz ma 6 lat, chodzi o balkoniku dla dzieci poza tym zdrowy chłopak. Urodziła w szpitalu w mojej rodzinnej miejscowości, gdzie nawet nie wiem czy jest I st. Ref.

Ja w piątek bede miała wg owulacji i USG 24+0 wg OM mamy dzisiaj. I chyba jakoś tak potem 26 28 30 to juz jest dla mnie tak zaawansowana ciąża ze chyba mnie zlapie stres i liczenie czy wszytskiego mam na tyle No i następnie 35 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do magnezu ja w chwili obecnej biorę 3x1 magne b6 łącze z 3x1 asmag forte po tej kombinacji ustały mi wibracje w pochwie i brzuszka.
    Na początku ciazy wystarczył magne b6 pózniej jak zaczęły sie wibracje kazali brać asmag forte ale miałam takie skurcze nóg w nocy wiec kombinacja, ale moj magnez 5 tyg temu to było 0,83 a 1 tydzień temu 0,84 i niestety ale znowu zaczyna mnie łapać skurcz nogi na razie kontrolowane. I juz nie wiem co by miala brac

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jak jest z tym peelingiem. Robicie peeling brzucha? Ja czytałam, że dużo dziewczyn w donoszonej ciazy pobudzały peelingiem macice do skurczów :/ ale przydałoby sie zrobić ten peeling eh

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jak mogę sprawdzić ten stopień referencyjności szpitala?

Wiesz ja ze dwa razy robiłam w ciąży peeling ciała w tym brzuszka. Nawet nie pomyślałam ze to może zaszkodzić...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłospis 15.12.2018
    Cukier na czczo : 78
    I śniadanie 8:00 - 1x chleb probody 2 x chleb żytni Lidl + avokado + szynka drobiowa + ogórek kiszony - cukier po 1 h : 138
    II śniadanie 10:00 - 1x kromka probody + masło 82% + szynka sopocka + 216g owoców w tym mandarynki i melon - cukier po 1 h 73
    Obiad 13:20 zupa koperkowa 14:00 3 x naleśnik zwykły ze szpinakiem zapieczony ser żółty - cukier po 1 h 127
    Podwieczorek 16:00 - 1x kromka IG z masłem 82% szynka i ser żółty wędzony + 1 marchewka + 1 okrągły biszkopt + 1 kostka czekolady karmelowej - cukier po 1 h 105
    I kolacja 18:00 2x kromka IG z masłem 82% + szynka + ser wędzony ogórek świeży + pomidor + 1 marchewka - cukier na czczo po 1 h 92
    Bez mierzenia cukrów
    II kolacja 20:00 - 1 x chlebek -IG masło 82% + szynka + ser cammember dwa plasterki + 2x biszkopt + 1 mandarynka + 1 cukierek z galaretka
    III kolacja 22:30. - 2 x chleb żytni z Lidla + masło 82% + szynka + ser camember

Ketonów BRAK Glukoza w moczu Brak
    Cukier na czczo na drugi dzień 81

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka jak mogę sprawdzić ten stopień referencyjności szpitala?

Wiesz ja ze dwa razy robiłam w ciąży peeling ciała w tym brzuszka. Nawet nie pomyślałam ze to może zaszkodzić...
    No moze nie tyle zaszkodzić co właśnie stymulować macice. Ale cos w tym jest, tak jak profesor powiedział do Wiewióreczki, że ręce z daleka.

W opisie szpitala powinnaś mieć napisane jaki jest stopień. Wejdź na strone internetowa szpitala, w którym chcesz rodzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    A ja pytałam o niego w sączu i nie mają. Ale w mojej okolicy w jednej piekarni podobno jest. To w środę zrobię zapas ;) Ty chyba mówiłaś że mrozisz? Po rozmrożeniu nadal jest dobry ?
    Tak, nawet da tygodnie mroze i jest taki jak prosto z piekarni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Fasolka mam pytanie o to siemię lniane. Mówiłaś że dodajesz je do płatków. A mielisz je jakoś, albo zaparzasz? czy prażysz ?
    Ja myślałam o zmieleniu i dodaniu tego do koktajlu , można tak?
    Można kupić już zmielone

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Magnez b6 forte 3x1

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    W sączu akurat mieliśmy załatwienia, mąż jest z okolic Krynicy. A my mieszkamy miedzy sączem a krk ;)fajnie by było jak by pozwolił. :) tylko to tez bedziesz miała kawałek drogi. Do przejechania.

moi rodzice mieszkają w Łososinie Dolnej :) tam mam też kupę rodziny, w Tęgoborzy, Rożnowie i siostra w Tarnowie :)
    drogi jest kawałek ale nie byłam już 3 miesiące i chciałabym jechać bo pewnie do porodu potem już nie pojadę a po porodzie to jedna wielka niewiadoma :)

kiedy w ogóle można zacząć ruszać się w dalsze trasy w niemowlakami?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Czyli można takie "surowe" prosto z paczki? Przepraszam może głupie pytania zadaję, ale nigdy nie używałam siemia. ;D

pewnie, że można :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ