Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga, ja łykam Magne B6 i Asmag Forte - mieszam w ciągu dnia i wtedy są lepsze efekty niż jak brałam każdy z osobna. To dwa magnezy, które najczęściej są polecane przez ginów.
Dziewczyny, ja dziś osiągnęłam cel nr 1 - 24 tcOd tego momentu podają sterydy na płucka w razie czego i ratują dzieci. Kolejny cel to 26 tc - spora przeżywalność i część dzieci zdrowych (znam osobiście)
Małymi kroczkami do przodu...
Karmelka, masz ładne włosy, a kolor to sprawa drugorzędna, bo już niedługo zrobisz jaki chcesz i na pewno złapiemalutka_mycha, Paula 90, B_002, espoir, india, KarmeLoVe, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:MamaAga, ja łykam Magne B6 i Asmag Forte - mieszam w ciągu dnia i wtedy są lepsze efekty niż jak brałam każdy z osobna. To dwa magnezy, które najczęściej są polecane przez ginów.
Dziewczyny, ja dziś osiągnęłam cel nr 1 - 24 tcOd tego momentu podają sterydy na płucka w razie czego i ratują dzieci. Kolejny cel to 26 tc - spora przeżywalność i część dzieci zdrowych (znam osobiście)
Małymi kroczkami do przodu...
Karmelka, masz ładne włosy, a kolor to sprawa drugorzędna, bo już niedługo zrobisz jaki chcesz i na pewno złapiea jej szwagierka urodzila w 26tc i tez z happy endem
Wiewióreczka, B_002, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Od skończonego 24 tygodnia podają sterydy? Zostałby mi tydzień
Daffi, to naprawdę dużo szczęścia miały! Piękna historiaGdzieś czytałam, że przeżywalność w 23 tc jest niska 10-25% i niestety większość dzieci ma poważne problemy, ale zdarzają się też takie cudowne cuda
A od 26 tc przeżywalność coś koło 90%.
Znam dziewczynę, która urodziła w 26 tc, ale dzidzia miała tylko 600 g, bo nie rosła już (było zakażenie wód płodowych). Ta dzidzia jest już dużą dziewczyną - całkowicie zdrowa.
A 30 lat temu moja kuzynka urodziła w podrzędnym szpitalu w 32 tc bliźniaki po 1500 g i też zdrowe, śliczne i mądre chłopakiDaffi, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartusiawp - zdjęcie usunęłam, ja nie chce by moje zdjęcia były w internecie. Moja znajoma miała sytuacje, która mnie wystraszyła
wykorzystano jej zdjęcia na portalu dla panów z opisem mocno perwersyjnym i uwierzcie laska przez długi czas nie miała życia. Poza tym podobno tamta osoba sprzedawała używaną bieliznę przy tym. Nasze miasto rodzinne małe ona się załamała nawet nie skończyła liceum nie była w stanie. I ja byłam na drugim roku studiów i usunęłam wtedy wszytskie moje zjęcia .
-
nick nieaktualnyCo do skrajnego wcześniactwa ja też już pisałam, że 18 latania sąsiadka mojej teściowej urodziła w 26 tc tez cos Ok 600 kg chłopczyk teraz ma 6 lat, chodzi o balkoniku dla dzieci poza tym zdrowy chłopak. Urodziła w szpitalu w mojej rodzinnej miejscowości, gdzie nawet nie wiem czy jest I st. Ref.
Ja w piątek bede miała wg owulacji i USG 24+0 wg OM mamy dzisiaj. I chyba jakoś tak potem 26 28 30 to juz jest dla mnie tak zaawansowana ciąża ze chyba mnie zlapie stres i liczenie czy wszytskiego mam na tyle No i następnie 35 tcmartusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do magnezu ja w chwili obecnej biorę 3x1 magne b6 łącze z 3x1 asmag forte po tej kombinacji ustały mi wibracje w pochwie i brzuszka.
Na początku ciazy wystarczył magne b6 pózniej jak zaczęły sie wibracje kazali brać asmag forte ale miałam takie skurcze nóg w nocy wiec kombinacja, ale moj magnez 5 tyg temu to było 0,83 a 1 tydzień temu 0,84 i niestety ale znowu zaczyna mnie łapać skurcz nogi na razie kontrolowane. I juz nie wiem co by miala bracmartusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelka jak mogę sprawdzić ten stopień referencyjności szpitala?
Wiesz ja ze dwa razy robiłam w ciąży peeling ciała w tym brzuszka. Nawet nie pomyślałam ze to może zaszkodzić...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyJadłospis 15.12.2018
Cukier na czczo : 78
I śniadanie 8:00 - 1x chleb probody 2 x chleb żytni Lidl + avokado + szynka drobiowa + ogórek kiszony - cukier po 1 h : 138
II śniadanie 10:00 - 1x kromka probody + masło 82% + szynka sopocka + 216g owoców w tym mandarynki i melon - cukier po 1 h 73
Obiad 13:20 zupa koperkowa 14:00 3 x naleśnik zwykły ze szpinakiem zapieczony ser żółty - cukier po 1 h 127
Podwieczorek 16:00 - 1x kromka IG z masłem 82% szynka i ser żółty wędzony + 1 marchewka + 1 okrągły biszkopt + 1 kostka czekolady karmelowej - cukier po 1 h 105
I kolacja 18:00 2x kromka IG z masłem 82% + szynka + ser wędzony ogórek świeży + pomidor + 1 marchewka - cukier na czczo po 1 h 92
Bez mierzenia cukrów
II kolacja 20:00 - 1 x chlebek -IG masło 82% + szynka + ser cammember dwa plasterki + 2x biszkopt + 1 mandarynka + 1 cukierek z galaretka
III kolacja 22:30. - 2 x chleb żytni z Lidla + masło 82% + szynka + ser camember
Ketonów BRAK Glukoza w moczu Brak
Cukier na czczo na drugi dzień 81 -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Karmelka jak mogę sprawdzić ten stopień referencyjności szpitala?
Wiesz ja ze dwa razy robiłam w ciąży peeling ciała w tym brzuszka. Nawet nie pomyślałam ze to może zaszkodzić...
W opisie szpitala powinnaś mieć napisane jaki jest stopień. Wejdź na strone internetowa szpitala, w którym chcesz rodzic -
nick nieaktualnymartusiawp wrote:A ja pytałam o niego w sączu i nie mają. Ale w mojej okolicy w jednej piekarni podobno jest. To w środę zrobię zapas
Ty chyba mówiłaś że mrozisz? Po rozmrożeniu nadal jest dobry ?
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartusiawp wrote:Fasolka mam pytanie o to siemię lniane. Mówiłaś że dodajesz je do płatków. A mielisz je jakoś, albo zaparzasz? czy prażysz ?
Ja myślałam o zmieleniu i dodaniu tego do koktajlu , można tak?martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martusiawp wrote:W sączu akurat mieliśmy załatwienia, mąż jest z okolic Krynicy. A my mieszkamy miedzy sączem a krk ;)fajnie by było jak by pozwolił.
tylko to tez bedziesz miała kawałek drogi. Do przejechania.
moi rodzice mieszkają w Łososinie Dolnejtam mam też kupę rodziny, w Tęgoborzy, Rożnowie i siostra w Tarnowie
drogi jest kawałek ale nie byłam już 3 miesiące i chciałabym jechać bo pewnie do porodu potem już nie pojadę a po porodzie to jedna wielka niewiadoma
kiedy w ogóle można zacząć ruszać się w dalsze trasy w niemowlakami?martusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77