X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym leżeniem to jest tak, ze nam w szpitalu mówią zeby rozchodzić nogi, ale często sie tez słyszy ze któraś lezala powiedzmy pół ciazy miała bezpieczny termin wstała 2 dni i poród. Ale myśle ze to kwestia szyjki, ja wiem i dużo czytałam o tym ze Dziewczyny wylezalu bezpiecznie z pełnym rozwarciem. A jak przeczytałam historie kobiety, która 9 tyg lezala z wychodzący workiem płodowym i dała radę do 36 tygodnia to jest cud! Ogromne poświęcenie i jeszcze większy cud!! Ale to kobieta w UK. U nas rozpakowaliby ja w 31

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robic w szlitalu.... pakować koszyki! W next zrobiłam zakupy za 302 zł a w newbe za 180 - jeszcze jest promka 3 za 2

DorotaAnna, Wiewióreczka, malutka_mycha, Paula 90, martusiawp, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też chciałam skorzystać z pierszenstwa w lab. Poszłam na krzywą, widząc kolejkę podeszłam do pani z zabiegowego i zapytałam czy przyjemnie mnie bez kelojeki bo ja na krzywą, a ona że nie, że mam czekać normalnie w kolejce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie dowiedziałam, ze ta sąsiadeczka od chrapania złapała toksoplazmozę w ciazy i jest cała ciąże na antybiotyku

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Pomimo tego istotnego faktu, jesteś moim ciążowym bliźniakiem :D kurde, jak dobrze, że jest to forum! Można „poznać” tyle fajnych ludzi! :)

A to jest całkiem dobry pomysł, będziemy takimi typowymi teściowymi z dowcipów :D ale czekaj, jak ten mój zięć będzie miał na imię ? Bo albo mi się w oczy nie rzuciło, albo nie zdradziłaś nam tego jeszcze :)
    Zięć jest póki co bezimienny, bo jak pewnie pamiętasz, spodziewałam się córki - Marceliny (a przynajmniej tak to sobie wymyśliłam, ale życie zweryfikowało) :D
    Możliwe, że będzie to Szymon, ale to się jeszcze może zmienić 10 razy ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Wiewióreczka no to kawał chłopaka ;)

B_002 ale cudne zdjęcie ;)

Kasiulka90 dobrze że wszystko w porządku po wizycie ;)

MamaAga85 super że wizyta udana ;)

Paula90 gratulacje wizyty ;)

Daffi super wieści. ;)

Kiwona daj znać po wizycie ;)
    Kochana jesteś, że tak pamiętasz o wszystkich :)

Wiewióreczka, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja dzisiaj też chciałam skorzystać z pierszenstwa w lab. Poszłam na krzywą, widząc kolejkę podeszłam do pani z zabiegowego i zapytałam czy przyjemnie mnie bez kelojeki bo ja na krzywą, a ona że nie, że mam czekać normalnie w kolejce.
    Co za wredota. I tak się tam człowiek nasiedzi, często źle się czuje to mogliby skrócić ten czas oczekiwania. A do tego kobieta w ciąży. I to kobieta która powinna się wczuć w Twoją sytuacje. Brak słów.
    U mnie w labie każdy kto na krzywą wchodzi bez kolejki, czy jest w ciąży czy nie.

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zięć jest póki co bezimienny, bo jak pewnie pamiętasz, spodziewałam się córki - Marceliny (a przynajmniej tak to sobie wymyśliłam, ale życie zweryfikowało) :D
    Możliwe, że będzie to Szymon, ale to się jeszcze może zmienić 10 razy ;)

Pamiętam!! :) Szymek, pięknie imię!

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ojej.. Wspolczuje. Mi lekarz dzis dajac skierowanie od razu powiedział ze wchodze na krzywą bez kolejki.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie są obecnie te normy przy krzywej??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Co za wredota. I tak się tam człowiek nasiedzi, często źle się czuje to mogliby skrócić ten czas oczekiwania. A do tego kobieta w ciąży. I to kobieta która powinna się wczuć w Twoją sytuacje. Brak słów.
    U mnie w labie każdy kto na krzywą wchodzi bez kolejki, czy jest w ciąży czy nie.

dokładnie, u mnie ja weszłam nawet przed gościem co miał robić krzywą... dziewczyny walczcie o siebie. W moim przypadku chodzi min o to, że poczekalnia jest mała a sezon chorobowy i wszyscy kichają i prychają.. ja nie będę czekać w takich warunkach

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dziewczyny jakie są obecnie te normy przy krzywej??

92/180/153 Lili :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.... nic mi tutaj nie dają poza magnezem. Dali mi sterydy dla dziecka które sa zbędne bo nie ma przesłanek żebym miała rodzic wcześniej i tylko dlatego tu leże. Zobaczyli ze CRP spadło do 16,9 ostatnio spadło do 16,5 i znowu 20,34 nie dali mi antybiotyku. Nic tylko te wymazy znowu wzięli tez z szyjki :/ a ja sie boje ze ja teraz złapany tu w szpitalu jakieś dziadostwo :/:/:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    92/180/153 Lili :)
    Ufff to chociaż ta cukrzyca mnie ominie :)

Wiewióreczka, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie co.... nic mi tutaj nie dają poza magnezem. Dali mi sterydy dla dziecka które sa zbędne bo nie ma przesłanek żebym miała rodzic wcześniej i tylko dlatego tu leże. Zobaczyli ze CRP spadło do 16,9 ostatnio spadło do 16,5 i znowu 20,34 nie dali mi antybiotyku. Nic tylko te wymazy znowu wzięli tez z szyjki :/ a ja sie boje ze ja teraz złapany tu w szpitalu jakieś dziadostwo :/:/:/

chyba mamy wszystkie błędne wyobrażenie o szpitalach... ja myślałam (jak leżałam w X), że codziennie robią usg :) a tak miałam tylko dzień po wpisie.. leżałam 5 dni i nic sie nie działo, ledwo przy wypisie uprosiłam, żeby mi chociaż sprawdzili czy serduszko bije...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat na prawde. Ja myślałam ze wezmą mnie na takie badania gruntowne codziennie. A tylko zgagi sie dorobiłam dramat

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj od rana byłam poza domem. Różne sprawy załatwiałam. Po tylu godzinach chodzenia i na stojąco teraz leżę. Taki mam ból więzadeł po lewej stronie że z trudnością chodzę po mieszkaniu. Położyłam się i będę leżeć aż przejdzie. Za dużo mam na głowie chyba i już nie mam siły. Dobrze że w przyszłym tygodniu święta to na pewno sobie odpocznę porządnie.
    Nie jestem w stanie was nadrobić tak dokładnie, przeskakiwałam poprzednie strony i pisałyście że większości z nas już twadnieje brzuch od czasu do czasu.
    Mi się wydaje że to nie tyle stawianie się macicy co skurcze Braxtona-Hicksa. Z resztą nawet dzisiaj na aplikacji w telefonie mi wyskoczyła informacja o tych skurczach i jest tak napisane jakby to było to. Ja też gdzieś już wcześniej czytałam że stawianie się macicy w tym mniej więcej czasie ciąży jeśli jest bezboleśnie to właśnie są te skurcze i to jest normalne bo macica sobie ćwiczy przed porodem. Mi się to zdarza coraz częściej ale jeszcze nie codziennie i zazwyczaj wieczorem jak już jestem zmęczona po całym dniu.
    Paula coś tam pisałaś o tym że dziecko w pozycji glowkowej uciska ci pęcherz. U mnie pozycja główkowa jest połówkowych cały czas niezmienna, z resztą umiem wyczuć tą głowę i nogi przed brzuch. Mała jednak bardzo mi chyba na pęcherz nie naciska bo nie biegam do łazienki szczególnie często, w nocy wcale. Każda z nas jest inna i inaczej wszystko może na nas wpływać :) Ale to twardnienie brzucha jak się zaczęło po 20tc tak zdarza się coraz częściej. Na szczęście na razie nie boli.
    181f6cd0b0dda1bcmed.png
    756879d8ea86c72emed.png

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka kiedy wychodzisz z tego szpitala? Chyba rzeczywiście lepiej będzie ci w domu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 też mi się wydaje że to te skurcze. Mi jak się pierwszy raz tak zrobiło to czytałam w internecie, bo bardzo się wystraszylam. I też trafiłam na taką informację. Tylko niektóre dziewczyny mają to już za długo lub zbyt często. I wtedy coś jest nie tak.
    To odpoczywaj teraz dużo i może spróbuj z czegoś zrezygnować żeby zwolnić tempo. Też sobie myślę o jutrzejszym dniu że dużo mam roboty, muszę to jeszcze raz przemyśleć czy wszystko jest konieczne.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    B_002 też mi się wydaje że to te skurcze. Mi jak się pierwszy raz tak zrobiło to czytałam w internecie, bo bardzo się wystraszylam. I też trafiłam na taką informację. Tylko niektóre dziewczyny mają to już za długo lub zbyt często. I wtedy coś jest nie tak.
    To odpoczywaj teraz dużo i może spróbuj z czegoś zrezygnować żeby zwolnić tempo. Też sobie myślę o jutrzejszym dniu że dużo mam roboty, muszę to jeszcze raz przemyśleć czy wszystko jest konieczne.

ja nie wiem o czym Wy piszecie.. mnie brzuch nie boli (odpukać) czasem mam wrażenie, że jest jakby pełniejszy np po cięższym dniu, rano czuję się lekko.. codziennie w sumie coś załatwiam, spacer obowiązkowy... no ale ja biorę od samego początku 2x luteinę dopochwowo więc pewnie pomaga

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ