X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kupione, banan i ananas. Już spadł do 130.

to myślę, że przez banana.. ja piłam w costa coffee zdaje się koktajl z porzeczki na soku jabłkowym i miałam 107 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mam nadzieję, ze wkrótce będzie lepiej. Biedactwo :( :*

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I banan i ananas maja niezłe cukry.

Ja nie wytrzymałam poszłam po prince polo classic i mini ciasteczka maślane- musiałam
    Nie zapowiada sie zeby, któraś z nas wyszła przed weekendem jest szansa dla mnie na weekend ale tylko jesli w weekend bedzie kierownik by zrobić wypisy i jesli przyjdą wymazy

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam, że moje dziecię jest takie kochane! <3 Siedziałam sobie na kanapie i przyszedł do mnie mąż z drugiego pokoju, coś zaczął mówić i nagle Klemensik mnie zaczął kopać! Mam wrażenie, że zareagował na głos tatusia :D

Fasolka77, Lolka30, india, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ogólnie zawsze było z nią ciężko... Wszyscy sąsiedzi źli, rodzina zła... Z każdym się klocila i miała do każdego pretensje... póki byłam w domu i mna rządziła to było ok... Odkąd wyszłam za mąż i mam swoją rodzinę i nie może nami rządzić to jest coraz gorzej. Wiele razy jej wybaczalam ale mam już dość... I już mi się chyba nie chce. Niby matka... Ale jakoś mi lepiej bez kontaktu z nią. Smutne to ale taka jest prawda... Ja nawet boję się do niej zadzwonić, a nie tak powinno być... Siedzę i bije się z myślami co robić, cała w stresie... Ehh ciężki temat :(

Fasolka mój brat z nią mieszka, on nie ma rodziny więc spędzi z nią święta, chociaż jeśli i z nim zacznie się kłócić to pewnie będzie sama... Ale chyba tego właśnie chce...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I banan i ananas maja niezłe cukry.

Ja nie wytrzymałam poszłam po prince polo classic i mini ciasteczka maślane- musiałam
    Nie zapowiada sie zeby, któraś z nas wyszła przed weekendem jest szansa dla mnie na weekend ale tylko jesli w weekend bedzie kierownik by zrobić wypisy i jesli przyjdą wymazy

to dobrze, że jest szansa, że w poniedziałek na wigilie Cie wypuszczą.. :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    India ogólnie zawsze było z nią ciężko... Wszyscy sąsiedzi źli, rodzina zła... Z każdym się klocila i miała do każdego pretensje... póki byłam w domu i mna rządziła to było ok... Odkąd wyszłam za mąż i mam swoją rodzinę i nie może nami rządzić to jest coraz gorzej. Wiele razy jej wybaczalam ale mam już dość... I już mi się chyba nie chce. Niby matka... Ale jakoś mi lepiej bez kontaktu z nią. Smutne to ale taka jest prawda... Ja nawet boję się do niej zadzwonić, a nie tak powinno być... Siedzę i bije się z myślami co robić, cała w stresie... Ehh ciężki temat :(

Fasolka mój brat z nią mieszka, on nie ma rodziny więc spędzi z nią święta, chociaż jeśli i z nim zacznie się kłócić to pewnie będzie sama... Ale chyba tego właśnie chce...

zadzwoń w wigilię i złóż życzenia, żebyś nie miała poczucia winy i tyle.. skoro woli sama spędzać święta to należy to uszanować :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, a planowałaś się w święta gdzieś wybierać ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, a planowałaś się w święta gdzieś wybierać ?
    Do rodzicow. Ja w tym roku to bardzo czekam na te święta a tu masz babo placek!

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka jak ja miałam chore gardło to miałam zalecenie żeby płakać roztworem wody z wodą utlenioną, jeść miód bo działa antybakteryjnie i pić sok z malin.
    Najlepiej stosować naturalne metody jeśli to możliwe. A z leków to bezpieczne są tantum verde w sprayu i isla do ssania, jak już dziewczyny wcześniej pisały.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja myślę że jeśli u ciebie nie ma nic poważnego to nie będą cię trzymać w szpitalu przez święta. Oby cię najpóźniej w piątek do domu wypuścili bo zwariować można w szpitalu z tych nudów, marnego jedzenia i niewyspania.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolinka jak ja miałam chore gardło to miałam zalecenie żeby płakać roztworem wody z wodą utlenioną, jeść miód bo działa antybakteryjnie i pić sok z malin.
    Najlepiej stosować naturalne metody jeśli to możliwe. A z leków to bezpieczne są tantum verde w sprayu i isla do ssania, jak już dziewczyny wcześniej pisały.

Basia dzięki, mam mleko i miód, zaraz zrobię sobie ciepłe mleko z miodem :)

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia dzięki, mam mleko i miód, zaraz zrobię sobie ciepłe mleko z miodem :)
    Ja ostatnio taką mieszankę piję codziennie wieczorem na zgagę i nawet działa :)
    I to najważniejsze bardzo mi smakuje :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Marcelina znów łomocze po szyjce, jakie to nieprzyjemne :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zadzwoń w wigilię i złóż życzenia, żebyś nie miała poczucia winy i tyle.. skoro woli sama spędzać święta to należy to uszanować :)

Zadzwoniłam... Faktycznie nie chce żebyśmy na święta przyjechali... Ale gadała w miarę normalnie... Tak więc przynajmniej trochę się uspokoiłam... Bo zanim wybrałam numer to ciśnienie pewnie ze 180 było...

Daffi współczuję, oby sytuacja z mamą była już ostatnia przykra sytuacja w tym roku a nowy rok zaczął się o wiele lepiej :*

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja ostatnio taką mieszankę piję codziennie wieczorem na zgagę i nawet działa :)
    I to najważniejsze bardzo mi smakuje :)

To może zadziała na jedno i drugie, bo zgagę tez miewam :)

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Zadzwoniłam... Faktycznie nie chce żebyśmy na święta przyjechali... Ale gadała w miarę normalnie... Tak więc przynajmniej trochę się uspokoiłam... Bo zanim wybrałam numer to ciśnienie pewnie ze 180 było...

Daffi współczuję, oby sytuacja z mamą była już ostatnia przykra sytuacja w tym roku a nowy rok zaczął się o wiele lepiej :*

no i super Estrella :) możesz zacząć cieszyć się ze Świąt :)

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella przykra sytuacja z mamą, współczuje.

Daffi biedna mama i psina. Zawsze mi bardziej zwierząt żal, on pewnie nie rozumie co się dzieje. Mam nadzieję że się nie pochorują :/

Ja na ból gardła oprócz wody z wodą utlenioną to płukałam też woda z solą. Oba te roztwory bardzo mi pomagały.

Zaliczyłam chyba lekki zgon :) Narobiłam się dzisiaj porządnie a jutro i pojutrze chyba lepiej nie będzie. Jeszcze chciałam dzisiaj trochę pierniczków zrobić, nie wiem czy się zwlokę z kanapy :)

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz ma jeszcze jakieś 200km do niej. Ale sprawdzalam pogode to pokazuje ze 6° powinno tam byc. Wiadomo jest zimno ale lepiej to niz mróz. Mam nadzieje ze niebawem bedziemy sie z tego smiac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Maz ma jeszcze jakieś 200km do niej. Ale sprawdzalam pogode to pokazuje ze 6° powinno tam byc. Wiadomo jest zimno ale lepiej to niz mróz. Mam nadzieje ze niebawem bedziemy sie z tego smiac.
    Okres okoloswiateczny to najlepszy generator anegdot na kolejne święta :-) Wszystko będzie dobrze a zlpotem będziecie co rok sobie opowiadać jak to było. Z perspektywy wszystko stanie się zabawne.

A na przyszłość przed długa trasa trzeba uczulić mamę żeby sprawdzała auto, bo może możnaby uniknąć wpadek ;-)

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ