X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nie myję okien teraz przed świętami.
    Za oknem mam remont, rozkopana ulica i ciągle się kurzy. Poza tym w Krakowie mycie okien zimą jest bez sensu bo smog osiada szybko, trzeba myć na wiosnę :)
    A na święta i tak wyjeżdżamy do rodziny i nas nie będzie wcale w mieszkaniu, więc się tym nie przejmuję.
    Pewnie też bym się nie przejmowała, ale ja robię Święta u nas w domu, więc głupio by było tak siedzieć przy nie umytych :D dzis nawet córka rano podeszła do okna i mówi, mama patrz zamarzły nam okna a ja patrzę i mówię, nie to brud :D więc to był oostatni moment na ich umycie :D ogólnie mieszkam od strony ulicy więc raz na pół roku mycie okien to minimum. Ale powiedziałam mężowi, że na Wielkanoc myje on :D

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Już o 2 miesiące za późno na mój przepis, ale proszę :-) :

http://www.beawkuchni.com/2010/10/ciasto-na-pierniczki.html

tego się właśnie obawiałam :( ale dziękuję za przepis :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moj maz okna umył w listopadzie. Nie widzę potrzeby mycia strickte na zimę na święta. Ja w ogóle nie uważam tego całego szykowaniu i kupowania wszystkiego w nadmiarze nikt tego nie zje potem trzeba jeść takie „stare” haha i wyrzucac. Polskie święta sa nie przemyślane, ludzie zarabia mniej niż inne państwa a wydają za duzo. Mój szwagier Niemiec nie mógł zrozumieć po co to tak. Ze to takie marnowanie jedzenia.
    Rodzina od mojego męża jest taka, że nic się nie zmarnuje :D ile przygotuje tyle zjedzą, później pakują na wynos a mi zostaje pusta lodówka :/

martusiawp lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż miał umyć okna bo miał pierwsze 2 tyg grudnia wolne, ale ciągle padało. Nie mam ciśnienia na czyste okna na święta :D ja w ciąży nie myje okien.

Karmelicka wszędzie znajdzie okazję do zakupów :D

My w styczniu kupujemy ostatnie rzeczy i ja bym chciała do końca lutego mieć wszystko zrobione :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wczoraj zrobiłam zakupy na next i kapphal. Dzisiaj Allegro i sklepik w szpitalu haha

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie za ostateczny termin przygotowań do narodzin wybrałam koniec marca:)
    Póki mieszkamy jeszcze w obecnym mieszkaniu nawet nie mam gdzie wszystkiego rozłożyć, więc podejrzewam, że kołyskę i wózek mąż przywiezie z magazynu dopiero jak urodzę :D
    Ale do końca marca chciałabym mieć skompletowaną całą wyprawkę, poprane i poprasowane ubranka i pościele + spakowaną torbę :-).
    Jak pierwsza córka miała się rodzić to już 2 miesiące wcześniej miałam wszystko gotowe, a później jeszcze 3 razy prałam i prasowałam, bo się bałam, że się kurzy :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jak zobaczy to Cie sam wpisze z tego szpitala xd

Kochane robicie jakieś fajne pasty na kanapki z awokado? Powiem Wam, że ja nigdy nie robiłam dzisiaj zrobiłam pierwszy raz z pomidorem i szczypiorkiem i mmm super! Poszukuje innych fajnych pomysłów :)

Karmelllka90, Syska2202, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ogarnęłam mieszkanie na maxa.Została mi tylko łazienka i możemy ruszać na święta :) Zawsze przed wyjazdem sprzątam żeby potem wrócić do czysciutkiego mieszkania :)

Mam nadzieję,że jakimś cudem uda mi się namówić rodziców na kolejne święta u Nas.Ja wiem,że z Młodym się nie ruszę do PL.
    Marzy mi się poza tym zrobienie świąt "po mojemu".Bez tej nerwowej atmosfery jaka jest u moich rodziców...

KARMELKA Jeżeli nie widzisz sensu w dalszym pobycie tam - może wypisz się na własne żądanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:45

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o takim rozwiązaniu:

https://allegro.pl/oferta/wanienka-dzieci-silikonowa-skladana-turystyczna-7721360707?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OTZhYjRmYzQtMDAzNi00MjQxLWIzZDQtMTU1NWQzOWI0NmZlAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=11e86f2c-b7ce-42aa-a78c-007a239ba08b

Ogólnie póki nie mamy miejsca, dla mnie byłoby rozwiązaniem idealnym, ale nie wiem jak z funkcjonalnością.
    Do nowego mieszkania przeprowadzać się będziemy jak malutka będzie miała 4 miesiące, wtedy moglibyśmy kupić normalną wanienkę, co o tym myślicie?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też miałam plan ogarnięcia generalnych porządków do końca grudnia. Został nam jeszcze jeden pokój ale muszę dokupić w ikei szafkę jedną żeby przepakować rzeczy z komody więc nie rozgrzebuję na razie tego, bo i tak nie skończę a ja tak nie lubię. Może po świętach to ogarniemy. Mój mąż w tym roku Sylwestra też pracuje. Powinnam być przyzwyczajona bo od 10 lat pracuje w takim systemie, dodatkowo ja przez 4 lata pracowałam na 112 i też na innej zmianie więc bywały takie święta że się mijaliśmy właściwie. Ale w tym roku jest mi wyjątkowo przykro, chyba dlatego też że już tyle czasu siedzę sama w domu na L4 podczas gdy on jest w pracy. W zeszłym roku było super bo ja w listopadzie zmieniałam pracę na taką z normalnym czasem pracy a mąż miał urlop w 2 połowie grudnia.
    A okna były myte u nas jakoś październik/listopad więc przyjmujemy jeszcze że są czyste :).

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mąż jak zobaczy to Cie sam wpisze z tego szpitala xd

Kochane robicie jakieś fajne pasty na kanapki z awokado? Powiem Wam, że ja nigdy nie robiłam dzisiaj zrobiłam pierwszy raz z pomidorem i szczypiorkiem i mmm super! Poszukuje innych fajnych pomysłów :)
    Nigdy nie lubiłam jajek, ale pod tą postacią zajadam się aż miło:

https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wielkanoc/pasta_jajeczna_z_awokado/przepis.html

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala. Bardzo sie nudze. Ona ciagle śpią ja nie potrafie w dzien juz spać. One maja odwiedziny bo całe rodziny z Krakowa a ja męża jedynie na godzinkę półtorej wieczorkiem. Także czas mi nie leci szybko. W domu tez sie nudzę, ale jest pies netflix a to zrobię cos do jedzenia. A to pogadam z siostra na kamerce a tu nie chce przeszkadzać.
    I ona nie maja cukrzycy jedzą słodycze a mi język do tylka ucieka bo w domu przed sterydami miałam super cukry to i mogłam na słodkie sobie pozwolić a tu cukry wysokie po sterydach. Jedzenie nie dobre a porcje głodowe. W sumie mam swoje jedynie obiad jem tu bo ani sie godzin moich nie trzymają. Przepadła mi dzisiaj wizyta u diabetologa to zabrali mnie na wizytę tutaj - tam ze babki dzisiaj nie ma :/

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja właśnie ogarnęłam mieszkanie na maxa.Została mi tylko łazienka i możemy ruszać na święta :) Zawsze przed wyjazdem sprzątam żeby potem wrócić do czysciutkiego mieszkania :)

Ja też tak zawsze robię <3

Dzięki Natalia spróbuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:51

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ty to jesteś szalona kobieta :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z grubszymi zakupami dla Filipa ruszamy po nowym roku. I z szykowaniem pokoiku. Z fotelikiem się tylko wstrzymamy bo myślimy nad zmianą auta jeszcze, bo to które mamy jest małe i takie typowo do miasta, przydałoby się coś z większym bagażnikiem i bardziej komfortowe. Śmiejemy się że w mojej torebce się wiecej mieści niż w bagażniku naszej Kii ;).
    DorotaAnna ja lubię pastę z awokado, fetą i czosnkiem. Czasem dodaje też posiekane chili.

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, polecam robótki na drutach lub szydełku, od momentu gdy do tego wróciłam to nie mam chwili na nudę, bo jak mam chwilę aby posiedzieć to szydełko w dłoń i tworzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:53

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nowe przypadki.
    Na jednej sali leza 3 dziewczyny, od okna ciąża bliźniacza parka, ciąża bliźniacza dziewczynki, i ciąża bliźniacza chłopczyki - i ta z chlopczykami poszła na Kopernika i robili jej usg ze dzieci przybrały około 20 g w tydzień czyli nie za dużo ale ze przepływy jej sie pogorszyły. I ze szpital, ale ze nie maja miejsca dla niej wiec jedzie na ujastek. Tu ja przyjęli musieli od niwa wszytskie badania robic bo musieli mieć swoje.

A byłam na spacerze bo szpitalu i dalej leży dziewczyna z pupa i nogami w gorze także jakas poważna sprawa w szyjka. Poszłam dalej do kapliczki i dziewczyna tłumaczyła ze mogą jej zalozyc pessar ale musi kupić sama a to koszt 150 zł i ze wtedy by ja za dwa dni wypuścili po założeniu. Ale wiecie laska jak tralala włosy zrobione, paznokcie rzęsy na oczach .... ehh ja to bym nerkę sprzedała byleby dziecku zapewnić wszystko.
    Jakoś mi smutno

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karmelka, polecam robótki na drutach lub szydełku, od momentu gdy do tego wróciłam to nie mam chwili na nudę, bo jak mam chwilę aby posiedzieć to szydełko w dłoń i tworzę :D
    Kupił mi maz szydełko ale... za mocno zaciskam i tylko sie denerwuje. No chyba ze ta włóczkę kupił taka slaba. Ja miałam prac i prasować z mama ubranka w święta. Bo to by mi sie nie kurzyło w komodzie i szafie... No a teraz to chyba uziemiona jestem:/ zobaczymy co jutro powiedzą. Ale nie dam rady sie wypisać na zadanie bo mi to w dokumentacji zostanie. A po świętach i tak moja chciała mnie wysłać dalej z tym CRP tyle ze do poradni nie do szpitala

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kupił mi maz szydełko ale... za mocno zaciskam i tylko sie denerwuje. No chyba ze ta włóczkę kupił taka slaba. Ja miałam prac i prasować z mama ubranka w święta. Bo to by mi sie nie kurzyło w komodzie i szafie... No a teraz to chyba uziemiona jestem:/ zobaczymy co jutro powiedzą. Ale nie dam rady sie wypisać na zadanie bo mi to w dokumentacji zostanie. A po świętach i tak moja chciała mnie wysłać dalej z tym CRP tyle ze do poradni nie do szpitala
    Może masz niedopasowane szydełko do włóczki? Na wełnie zawsze jest napisane jakiego szydełka użyć do danego typu włóczki

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam, na 16.30 mam jeszcze weta z psem. Dałam mocz, będę czekać na wyniki. Powiem Wam, że jak jestem na nogach to tak tego brzucha nie czuje. Dziś nie miałam jeszcze twardego ale do wieczora pewnie się zdarzy, za to się podziębiłam trochę :( pierwszy raz po usunięciu migdałów „drapie” mnie gardło. Coś polecicie na gardło ? Wiem, że temat już się przewijał ale nie brałam tego wtedy pod uwagę.

Karmelka tak bardzo Cię rozumiem, nie nawidzę szpitali ... powiedz mi jak się czujesz ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ