X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś hardcorowe choroby mamy w tym roku raz po raz... Na szczescie przerwa swiateczna to moze po nowym roku bedzie lepiej. Nic ogólnie sie nie dzieke narazie poza goraczka..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam wszystko "powymyślane" do pokoików z tego wszystkiego. wczoraj zamówiłam też w końcu metryczki dla moich chłopaków i potem domówię dla Wojtusia, bo zawsze chciałam, a nie umiałam się zmobilizować, żeby przeszukać neta. wczoraj też Szumisia kupiłam dla Wojtusia, więc każdy z chłopaków będzie miał własnego :)

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mialam rozstepow do 9 miesiaca. A moje siostry i mama nie mialy kurde, tylko na mnie padlo. Biust mialam juz wiekszy zanim nabylam pewnosc ze jestem w ciazy :) teraz jest wlasciwych rozmiarow 75 C :) a potem wroce pewnie do 70 B w porywach ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czuje sie juz spoko. Chyba bycie na nogach caly dzien i chodzenie plus stres mi nie sluzy ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny ja dzis spałam do 11 bo budzilam się co chwilę i nie mogłam zasnąć długo. Mam wrażenie że wczoraj mi mocno brzuch wywaliło i miałam zdecydowanie większe trudności z oddychaniem. A tak wogole to powiem Wam że strasznie dziwne uczucie czuć podczas seksu koniaku w brzuchu :D.
    Ja dziś mam dzień ogarniania siebie i pakowania, jutro jak mąż wróci rano z doby to jedziemy już do rodziców. Ja już zostanę u nich, a mąż niestety będzie musiał wrócić jeszcze na 3 dni do pracy w tym wigilię :(. Strasznie mu smutno z tego powodu.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam mieszkanie. I się zmęczyłam ;-) Poleżę chwilę.
    Muszę skoczyć z psem do weta sprawdzić jak tam zapalenie trzeciej powieki. A potem ją wykąpie i wysusze. I przyjdzie koleżanka na kawę :-) Będziemy pić kawę, oglądać Kevina albo Harry'ego Potter'a :-) i jeść pierniczki które nie chwaląc się wyszły mi super (a to moje pierwsze w życiu).
    Ja planowałam zrobić generalne porządki do końca grudnia i w sumie już się wyrobiłam.
    W styczniu, lutym chce zakończyć wyprawkę.

Kiedy planujecie mieć gotowa torbę do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hej hej dziewczyny ja dzis spałam do 11 bo budzilam się co chwilę i nie mogłam zasnąć długo. Mam wrażenie że wczoraj mi mocno brzuch wywaliło i miałam zdecydowanie większe trudności z oddychaniem. A tak wogole to powiem Wam że strasznie dziwne uczucie czuć podczas seksu koniaku w brzuchu :D.
    Ja dziś mam dzień ogarniania siebie i pakowania, jutro jak mąż wróci rano z doby to jedziemy już do rodziców. Ja już zostanę u nich, a mąż niestety będzie musiał wrócić jeszcze na 3 dni do pracy w tym wigilię :(. Strasznie mu smutno z tego powodu.
    Mój też tak pracuje że czasem w święta musi być. Na szczęście w tym roku ma właśnie wigilię, pierwszy i drugi dzień świąt wolne. Potem do pracy, ale będzie chociaż ten czas. Za to za rok będzie pewnie w całe święta i sylwestra w pracy. Mi tam rybka bo nie mam zamiaru za rok nigdzie iść czy jechać.
    Mój za to teraz jest w pracy i dopiero 23-ego schodzi z nocki. Więc gdybyśmy mieli "robić święta" to wszystko byłoby na moich rekach, bo ja pracuję po 8 godzin a on po 12 plus dojazd godzinę w jedną stronę.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estella śliczna córcia <3
    Następnym razem możesz wrzucić zdjęcie przez portal fotosik.pl/dodaj-zdjecie
    i tam wtedy wyskakuje link do wrzucenia na fora internetowe.

Z tym podnoszeniem starszych dzieci to wiadomo że często nie da się tego całkiem uniknąć. Gdzieś czytałam że jak kobieta w ciąży (przebiegającej zdrowo) podniesie coś do 20kg od czasu do czasu to nic się nie stanie. Czasem też mi się zdarzy że pójdę na zakupy i kupię więcej niż planowałam i potem noszę ciężkie. Rzadko się zdarza bo zwykle mąż robi zakupy, ale nie przejmuję aż tak tym. Nic się nie dzieje więcej czasem coś tam podniosę.

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A ja poszłam na zakupy ;) kupiłam smoczek difrax babeczka mi bardzo polecała wzięłam 0-6 Msc ale dokupie jeszcze New born. Kupiłam czapeczkę taka „szpitalna” i kupiłam 4 tetry i dokupie jeszcze z 4 bo wiecie co 4,60 sztuka a delikatniejsza w dotyku niż te od mamaginekolog ! Rewelacja

w szpitalu robisz zakupy? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jakieś hardcorowe choroby mamy w tym roku raz po raz... Na szczescie przerwa swiateczna to moze po nowym roku bedzie lepiej. Nic ogólnie sie nie dzieke narazie poza goraczka..

najpierw kumulacja ale potem będzie spokój :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas końcówka roku tez nieciekawa, wogole cały grudzień bardzo ciężki a tak na niego czekałam . Staram się myśleć ze już zaraz nowy rok i będzie lepiej... przez chorobę córci drugi raz przepadł mi pedicure , chyba nie dam rady już sama zrobić a przed świetami już nigdzie miejsc :(

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ogarnęłam mieszkanie. I się zmęczyłam ;-) Poleżę chwilę.
    Muszę skoczyć z psem do weta sprawdzić jak tam zapalenie trzeciej powieki. A potem ją wykąpie i wysusze. I przyjdzie koleżanka na kawę :-) Będziemy pić kawę, oglądać Kevina albo Harry'ego Potter'a :-) i jeść pierniczki które nie chwaląc się wyszły mi super (a to moje pierwsze w życiu).
    Ja planowałam zrobić generalne porządki do końca grudnia i w sumie już się wyrobiłam.
    W styczniu, lutym chce zakończyć wyprawkę.

Kiedy planujecie mieć gotowa torbę do szpitala?

ja planuję zamknąć temat do końca stycznia ze wszystkim, żeby nic mnie potem nie zaskoczyło i żebym się w śniegu nie musiała turlać po sklepach :)
    Paula jakie pierniczki robiłaś? Daj przepis pls ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem już po spacerku :) przyszedł też adapter do pasów insafe i mogę w piątek śmiało ruszać w drogę :)

Kasiulka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka zawsze znajdzie jakiś sklepik w okolicy lub przez internet :)

Podobno jak kobieta przed ciąża podnosiła dziecko to organizm jest do tego przyzwyczajony i w ciąży to nie szkodzi. Ale jeżeli kobieta dopiero w ciąży zaczyna coś ciężkiego podnosić to może sobie krzywdę zrobić.

Ja umylam ostatnie okno, teraz prasowanie, zakupy i też pierniczki będę pięć. Ale chce tylko troszeczkę. W pt prawdopodobnie 6 letnia kuzynka przyjdzie to zostawię trochę ciasta żeby mogła sobie powycinac a to co ja dzisiaj upieke to ona ozdobi. I czas zleci :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja planuję zamknąć temat do końca stycznia ze wszystkim, żeby nic mnie potem nie zaskoczyło i żebym się w śniegu nie musiała turlać po sklepach :)
    Paula jakie pierniczki robiłaś? Daj przepis pls ;)

Już o 2 miesiące za późno na mój przepis, ale proszę :-) :

http://www.beawkuchni.com/2010/10/ciasto-na-pierniczki.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy na święta wyjdę :/
    Maja mi powtórzyć CRP :/
    I czekamy na wyniki posiewu z pochwy i wymazu z szyjki przecież ja na wymaz z szyjki czekałam 10 dni! W listopadzie robiłam wiem ze wszystko ujemne i CRP nie jest od tego! Oni mnie nie słuchają :(
    Przynajmniej na noc dostanę jakieś clotrimazolum zeby wypędzić cos co tam sie moze robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:57

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka zawsze znajdzie jakiś sklepik w okolicy lub przez internet :)

Podobno jak kobieta przed ciąża podnosiła dziecko to organizm jest do tego przyzwyczajony i w ciąży to nie szkodzi. Ale jeżeli kobieta dopiero w ciąży zaczyna coś ciężkiego podnosić to może sobie krzywdę zrobić.

Ja umylam ostatnie okno, teraz prasowanie, zakupy i też pierniczki będę pięć. Ale chce tylko troszeczkę. W pt prawdopodobnie 6 letnia kuzynka przyjdzie to zostawię trochę ciasta żeby mogła sobie powycinac a to co ja dzisiaj upieke to ona ozdobi. I czas zleci :)
    Właśnie mmiałam pytać czy normalnie myjecie okna w tym roku? :D ja właśnie skończyłam, trochę to męczące w ciąży. Zaraz biorę się za pieczenie piernika, wczoraj gotowałam bigos :D ah jak ja lubię świąteczny okres w domu. Można wszystko na spokojnie zrobić i z niczym się nie muszę spieszyć. Jak pracowałam to na przygotowanie kolacji wigilijnej ii potraw na święta pozostawały mi raptem dwie godziny dziennie. A gdzie jeszcze porządki. Pamiętam, że przez ostatnie 4 lata zasypialam później przy stole. A teraz pomału, każdego dnia coś innego :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myję okien teraz przed świętami.
    Za oknem mam remont, rozkopana ulica i ciągle się kurzy. Poza tym w Krakowie mycie okien zimą jest bez sensu bo smog osiada szybko, trzeba myć na wiosnę :)
    A na święta i tak wyjeżdżamy do rodziny i nas nie będzie wcale w mieszkaniu, więc się tym nie przejmuję.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz okna umył w listopadzie. Nie widzę potrzeby mycia strickte na zimę na święta. Ja w ogóle nie uważam tego całego szykowaniu i kupowania wszystkiego w nadmiarze nikt tego nie zje potem trzeba jeść takie „stare” haha i wyrzucac. Polskie święta sa nie przemyślane, ludzie zarabia mniej niż inne państwa a wydają za duzo. Mój szwagier Niemiec nie mógł zrozumieć po co to tak. Ze to takie marnowanie jedzenia.

B_002 lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja czekałam w poprzedniej ciąży prawie tydzień na posiew moczu bez dodatkowych badań w zasadzie ;) musisz przetrwać, ciesz się ze nie masz malucha w domu bo to byłoby trudne takie rozstanie , wiec postaraj się przekuć w odpoczynek pobyt

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ