X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orofar Max do ssania wchodzi w grę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Orofar Max do ssania wchodzi w grę ?
    Lidokaina w ciąży nie jest wskazana. Dają ja kiedy ryzyko jest większe od korzyści. A ból gardła jest niczym w porównaniu z wpływem na dziecko.

Wypij mleko z miodem i czosnkiem ;-)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz miałam skok cukru po posiłku, wypiłam smoothie i wynik 165.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka w piatek ide na kolejna wizyte wiec liczę na podglad małej. Myślę, ze kilogram juz waży ;)

Karmelka ja niestety do obrzekow mam tendencje, widac to szczegolnie latem. Badania robie w przyszłym tygodniu wiec mam nadzieje, ze wszystko ok.
    Super zakup ten kokon i rożek :)

Estrella oj to musi byc piekny filmik <3 no i mam nadzieję, ze z mama relacje beda ok

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka generalnie to ja sie czuje dobrze. Jedynie co mi dolega to Nuda. Moze teraz tez trochę mam takiego bólu w plecach po prawej stronie. Poza tym czuje, ze w domu byłoby mi lepiej. W piątek miałabym usg a tu... sprobuje wieczorem jak lekarz bedzie chodził zeby wysepic bo mała sie nie rusza po sterydach

Idę kupić sobie cos słodkiego na podwieczorek matko nie wytrzymam

• india Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z H&M mama tez mam legginsy, 2 pary jeansow, 2 koszulki, 2 bluzeczki. Wszystko bardzo wygodne :)

Kasiulka odpoczywaj :*

Do mnis dzis dotarla paka z Gemini min. kosmetyki Palmers i Momme i do prania Lovela :)

Espoir a ogilnie jak nastroj??

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka generalnie to ja sie czuje dobrze. Jedynie co mi dolega to Nuda. Moze teraz tez trochę mam takiego bólu w plecach po prawej stronie. Poza tym czuje, ze w domu byłoby mi lepiej. W piątek miałabym usg a tu... sprobuje wieczorem jak lekarz bedzie chodził zeby wysepic bo mała sie nie rusza po sterydach

Idę kupić sobie cos słodkiego na podwieczorek matko nie wytrzymam

Ja myślę, że na święta Cię wypuszczą do domku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zlych wiadomosc na dzis nie koniec. jakis pech na sprzesladuje.
    o ile cora spi i goraczka sama spadla to po 12 mama zadzwonila, bo jedzie z Holandii do Polski na swieta ze zjechala na parking z psem i jak odpalila auto to dym jej spod maski poszedl zaczelo smierdziec spalonym plastikiem i auto juz nie odpala. od 4 godz bez ogrzewania zmarznieta siedzi i teraz M udalo sie w koncu dorwac lawete i ruszyl po nią dopiero... a taka laweta nie pojedzie tak jak osobowka... a jest do niej 500km :/
    a ona jeszcze z pieskiem ktory tez marznie i pewnie sie stresuje.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, możesz ssać islę i preparaty z propolisem i miodem. Spytaj w aptece, farmaceuci też wiedzą, co można a czego nie w ciąży.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czosnek Karolinka na kanapki, inhalacje jesli masz rob, isla i tamtum verde do psiakania na przykład.

Mistella, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Coś polecicie na gardło ? Wiem, że temat już się przewijał ale nie brałam tego wtedy pod uwagę.

Ja polecam plukanke z szalwii, ból minął bardzo szybko.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Coś tam zastosuje, może na początku poratuję się mlekiem z masłem.

Kasiulka, jak się czujesz ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pol szklanki czystej wody dodac kieliszek wody utlenionej i 3 krople jodyny.......plukac......uwaga nie polykac.....mi zawsze pomaga......w ciazy jeszcze nie stosowalam ale chyba nie ma przeciwskazan, tzn. nie widze skladnika ktory by zaszkodzil.......a jak sie boisz to sama woda ze sola plukac, to nie zaszkodzi.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India wrote:
    Estrella oj to musi byc piekny filmik <3 no i mam nadzieję, ze z mama relacje beda ok

Ojj tak jest piękny <3 na kolejną wizytę też mam wziąć pena to może znów się coś uda nagrać...

Co do mojej mamy... Mój brat dzwonił rano i mówił, że się jej pytał czy mamy przyjeżdżać na świeta a ona odpowiedziała że nie życzy sobie gości bo nie ma zamiaru dla nikogo gotować i zmywac... Tak więc zastanawiam się czy jest sens dzwonić... Bez kitu nie wiem co my jej zrobiliśmy...

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla lubiacych dziergac przesyłam link https://www.youtube.com/watch?v=-P39pFKHxAE wlasnie robie na szydelku i bardzo ladnie wychodzi :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Anna ja z checia tez juz bym sobie poparła, ale wydaje mi sie jeszcze troszkę za szybko

Estrella widze, ze trudny przypadek z twojej mamy :( zrobila soe taka zgorzkniala na starość czy od zawsze tak ma?

Karmelka mam nadzieje, ze za długo cie tam nie zostawia

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Pierwszy raz miałam skok cukru po posiłku, wypiłam smoothie i wynik 165.

oooo a co było w tym smoothie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, już myślałam, że lepiej ze mną, bo poprasowałam, zrobiłam obiad, a po jedzeniu oczywiście znowu mnie przeczyściło :( Dzwoniłam rano do poradni, rozmawiałam z położną i powiedziała, że krąży wirus grypy żołądkowej, że mam póki co nie panikować, pić wodę z solą, przeczekać. Że to wirus jednodniowy, ale gdyby biegunka trwała dłużej niż dobę, to wtedy zgłosić się do lekarza. Od rana nie mam już plamień ani krwi, Klemens nawet tańczył w brzuchu, więc przynajmniej wiem, że z tej strony okej. Zobaczę za kilka godzin, jak sytuacja się rozwinie. Doba minie za 3 godziny.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oooo a co było w tym smoothie?

Kupione, banan i ananas. Już spadł do 130.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ojj tak jest piękny <3 na kolejną wizytę też mam wziąć pena to może znów się coś uda nagrać...

Co do mojej mamy... Mój brat dzwonił rano i mówił, że się jej pytał czy mamy przyjeżdżać na świeta a ona odpowiedziała że nie życzy sobie gości bo nie ma zamiaru dla nikogo gotować i zmywac... Tak więc zastanawiam się czy jest sens dzwonić... Bez kitu nie wiem co my jej zrobiliśmy...

nie wierzę... poważnie? to strasznie smutne.. a z kim ona spędzi święta jak Wy nie przyjedziecie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ