Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Obudzilam sie juz a liczylam ze po śpię dosc pozno kladlam sie spac z młodą.
Orientujecie sie ile dni wysypuje ospa? Ogólnie przechodzi ja wg mnie bardzo łagodnie nie ma duzo kropek a czesc z nich zapowiada sie w ogole bez babli. Wczoraj wyszly jej dwa w buzi ale jej nie dokuczaja i 1 na ustach. Chcialabym wiedziec kiedy kończymy wyskakiwanie nowych i oczekiwac juz uschniecia obecnych. Ciesze sie ze bedzie miala juz za sobą zwlaszcza ze nie odczuwamy choroby. Dokupilam taki tanno hermal lotio lepsze od pudrodermu i kropkuje ja na bialo to całą noc sie nawet nie probowala drapac. Jestesmy na coraz prostszej drodze. A pogoda i tak nie dopisuje na spacerowanie więc nie tracimy za wiele.
I witam się w 6 miesiącu
Ja miałam zwolnienie lekarskie na trzy tygodnie -
Paula 90 wrote:A na ile dostaliście zalecenie od lekarza żeby nie wychodziła z domu?
Ja miałam zwolnienie lekarskie na trzy tygodnie -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:U mnie mała sie uaktywniła nad ranem to te mi na chwilkę swatdniala lewa strona. Ale to wychodzi tak ze ta macice tez od ruchów dzieci jest pobudzana.
Ale nie ma się też co tak bać tego twardnienia. Macica ćwiczy i przy tym dziecko poprawia swoje napięcie mięśniowe, bo dziecko też odpowiada napięciem mięśni. To jest pozytywne zjawisko dopóki nie skraca szyjki.B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nic nie mówiła zresztą nie broniła nam wyjsc z domu do auta i z auta do domu. Byleby nie chodzila sobie po dworze. W wiekszosci przypadkow ospa nie dluzej trwala jak 2 tyg ale nie wiem ile dni kropki moga dochodzić.
One schodzą tak jak każde powierzchniowe uszkodzenie skóry. Z reguły 7-10 dni do pełnego wygojenia. -
Mi macica napina sie tylko gdy ide zbyt szybko gdzies... Ale poloze sie i zaraz wraca do normy. Musze spokojnie chodzić po mieście czy do szkoly do corki a nie odczuwam niczego niepokojacego. Jeszcze tylko troszkę i będziemy się rozwiązywać.
-
Paula 90 wrote:One schodzą tak jak każde powierzchniowe uszkodzenie skóry. Z reguły 7-10 dni do pełnego wygojenia.
-
nick nieaktualnyKurde kot mnie podrapał
myślicie ze od tago mozna dostać tokso?
Edit. Juz wiem ze mozna. Szlak mnie trafi bo to kot domowo podwórkowy. Chyba pojadę z nim do weterynarza zeby zbadali czy ma toksoplazmozę ja prdlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 08:38
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Tak tak mi juz o schodzenie nie chodzi, tylko o to ile dni moga wyskakiwac nowe. Bo jak juz przestaną to mamy z gorki.. A sa delikatne naprawde.. Babli mamy malo nawet nie wiem czy doliczę sie 10sztuk. Reszta to krosteczki i nie sa takie ciemne wszystko rozowioutkie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Mi macica napina sie tylko gdy ide zbyt szybko gdzies... Ale poloze sie i zaraz wraca do normy. Musze spokojnie chodzić po mieście czy do szkoly do corki a nie odczuwam niczego niepokojacego. Jeszcze tylko troszkę i będziemy się rozwiązywać.
zaczęłam fisiowac już pod wpływem postów tu na forum ale w końcu doszłam do wniosku że przecież wszystko u mnie ok, szyjka piękna więc te dolegliwości co odczuwam są normalne. Tym bardziej że pojawiają się codziennie prawie i widocznie tak ma być.
Za dużo czytam a potem sobie wkręcam. -
Paula 90 wrote:Ja mam podobnie jak Ty
zaczęłam fisiowac już pod wpływem postów tu na forum ale w końcu doszłam do wniosku że przecież wszystko u mnie ok, szyjka piękna więc te dolegliwości co odczuwam są normalne. Tym bardziej że pojawiają się codziennie prawie i widocznie tak ma być.
Za dużo czytam a potem sobie wkręcam.
Moj lek na to to spokoj i odpoczynek. Nic do tej pory lekarz nie widzial niepokojacego i po co sie schizowac.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Paula, ja też lubię wszystko sobie wkręcać. Dramat po prostu. Mi to lepiej nic nie mówić, bo później chodzę i doszukuję się objawów u siebie. Według mojej gin szyjka 3 tyg temu miała 33mm(mówiła, że jest twarda i bardzo mocno zamknięta), mam nadzieję że się nic nie zmieniło. Wytrzymam jakoś do tego Sylwestra, może bez panikowania. Mnie brzuch pobolewa ale to jest bardziej brzuch więzadłowy, a jak mam te chwilowe skurcze BH, to czuję tylko lekki dyskomfort.
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:A Twój kot ma toxo?
Nie mam pojecia! To kot wzięty jak była mała była bardzo zaniedbana. Wiecej czasu spędza w domu ale boje sie ze moze mieć bo to kot z biedy wzięty mieszka na wsi nie spi w domu tylko w pomieszczeniu gospodarczym -
Karmelllka90 wrote:Poszłam spać, oczywiście zaaplikowane luteina globulkach + wysmarowaną maścią. Obudziłam sie przed 3 bo poczułam mokre ciepłe. Bez nacisku ms pęcherz poszłam sie wysilać to tak ledwo co sikalam. Piżama w dwóch miejscach mokra i białe i nie wiem czy sie posikalam i globulki i krem czy to wyciek wod.... Boże gdybym była a Krk juz bym była na IP tutaj nie dośc ze szpitale gdzie sie boje do nich wejść to jeszcze nie maja IP tylko cie kładą
Karmelka nie denerwuj sie, przerabialam to....tez polecialam do lekarki przerazona, ze sacza sie wody a to te globulki....tez w nocy czułam mokro, swedzialo etc....Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Normy w Polsce są w większości laboratoriow w mg/dl. Ty masz pewnie w mmol. Jest masa kalkulatorów do przeliczeń.
1mmol = 18mg/dl
Te normy które Ty masz sa wyjątkowo niskie. Jeszcze się z takimi nie spotkałam.
Martusia wychodzi na to, ze nie masz cukrzycy ciazowej...zazdroszczę...ja w domu cukry na czczo ok 86-91 a od dwoch dni na wyjezdzie na poludniu Polski 96-98....o co chodzi????znowu zaczelam sie denerwowac....martusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Nie mam pojecia! To kot wzięty jak była mała była bardzo zaniedbana. Wiecej czasu spędza w domu ale boje sie ze moze mieć bo to kot z biedy wzięty mieszka na wsi nie spi w domu tylko w pomieszczeniu gospodarczym
Toxo Ci nie grozi, ono jest w kupie a nie w pazurach. Ale możesz się nabawić zakażenia