WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w kuchni... schab i karkówka się piecze , ryba po grecku i rolada szpinakowa za chwile ... jutro sałatki

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka kochana <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem już u mamy będziemy razem dokańczać jedzonko na jutro :) także pewnie już dzisiaj ani jutro za bardzo nie będę miała czasu więc chciałam Wam życzyć spokojnych, wesołych i rodzinnych świat Bożego Narodzenia. Żebyście sobie odpoczęły i żeby nie stresowała Was żadne niepokojące objawy! I zebyscie się nażarły wszystkiego co dobre a cukry były niziutkie :D wszystkiego najlepszego :* <3

Karollinax26, Kasiulka90, Wiewióreczka, Kiwona, Lili90, Lolka30, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny życzę Wam i sobie abym Nam się szyjki nie skracały, brzuszki nie bolały, cukry nie skakały abyśmy dotrwały do kwietnia zdrowe i szczęsliwe!
    Wesołych Świąt!

Wiewióreczka, Karollinax26, Kiwona, Lili90, DorotaAnna, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie badali mnie, ale zdecydowali, że zostaję...
    Kochana wielkanocne już będziesz spędzać w domu z swoim maluszkiem.Mam nadzieję ,że ten magnez w końcu da jakiś skutek.Ale od wczoraj wiem co to twardniejąca macica.Moja koleznka trafiła w 29 tyg do spzitala z skurczami porodowymi i szyjka 1 cm i urodozila trzy dni temu w 37 tyg.Miejmy nadzieję ,że Twoja szyjka też będzie taka twarda.

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka przykro mi że nie mieli dla Ciebie dobrych wiadomości ale gdyby Cie wypuścili pewnie całe święta byś się zamartwiala. Jesteś pod dobra opieka :) mam nadzieję że te twardnienia Ci się uspokoja.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wielką nadzieję Kasionek :*

Piszecie o tym żarełku świątecznym, pół biedy, że chociaż dobrze mnie tu karmią, a i mąż z piernikiem się zjawił :)

Czekam na jutrzejsze badania...na pewno będą jeszcze próbować mnie wypuścić na święta, ale zobaczymy co wyjdzie, nie będę naciskać. Cierpliwie leżę :* Dużo sił w przygotowaniach świątecznych Kochane :)

Karollinax26, Mistella, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a jak brzuch ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wierze, ze ten szpital wyjdzie ci na dobre! Ja teraz żałuje ze w nim nie zostałam przynajmniej kot by mnie nie podrapał i bym nie schizowala. A tak serio to juz nie schizuje bo wyczytałam ze to ryzyko ze mnie zaraził jest praktycznie żadne. Zrobię badania po świętach i wtedy bede myślec.
    Dobrze ze masz tak blisko domu i zawsze moze cie odwiedzić rodzina.

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam z zakupów, masa ludzi wszędzie a moja mama misiala robic zakupy w 6 sklepach ehh. W Tesco wyprzedaż wpadło kilka rzeczy dla małej. A w lidlu kupiłam jeszcze jedna koszule do spania te rozpinana za całe 15 zł :)

Tymczasem mam zamiar sie położyć i odpoczywać ohh

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka wierze, ze ten szpital wyjdzie ci na dobre! Ja teraz żałuje ze w nim nie zostałam przynajmniej kot by mnie nie podrapał i bym nie schizowala. A tak serio to juz nie schizuje bo wyczytałam ze to ryzyko ze mnie zaraził jest praktycznie żadne. Zrobię badania po świętach i wtedy bede myślec.
    Dobrze ze masz tak blisko domu i zawsze moze cie odwiedzić rodzina.

nie rób od razu... odczekaj miesiąc bo moja lekarka mówiła, że potzeba czasu żeby coś z krwi wyszło

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną jeszcze trochę do zrobienia dziś, usiadłam chwilę odpocząć, bo czuję już brzuch i plecy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióreczka a jak brzuch ?
    Bez zmian. W dzień dwa razy twardy i przeszło po zmianie pozycji, a w nocy 4 razy się obudziłam i był twardy. Tak naprawdę nie wiem co tutaj robię ;)
    Te sterydy na płuca jedynie to w moim przypadku super rzecz.

Fasolka ma rację, z badaniem toxo musisz Kasiu odczekać. Ale na pewno nic się nie stało :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie rób od razu... odczekaj miesiąc bo moja lekarka mówiła, że potzeba czasu żeby coś z krwi wyszło
    Po tygodniu jest największe stężenie z tego co czytałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e93eca3bcf99.jpg

Dziewczynki chciałam Wam wszystkim życzyć Wesołych Świąt. Zdrowia, spokoju i radości. By w życiu spotykały nas tylko przyjemne chwile a jeśli zdarzy się, że los nas wystawi na próbę by to tylko była taka mała wstawka przed czymś cudownym. Dla nas wszystkich spokojnych kolejnych tygodni ciąży bez obaw bez niepokoju byśmy wszystkie w zdrowiu urodziły nasze cuda w donoszonych terminach. By dzieciaczki zdrowo i szcześliwie się rozwijały. Dużo pomyślności Kochane dla całych Waszych rodzin.

Karollinax26, B_002, Kasiulka90, Wiewióreczka, DorotaAnna, Misiabella, Lolka30, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak nam się tu robi miło świątecznie to ja też chciałbym Wam życzyć zdrowia w te Święta. Żeby wszelkie zmartwienia chociaż na chwilę odeszły gdzieś na dalszy plan, żebyście spędziły ten piękny czas w gronie rodzinnym otoczone miłością. Życzę Wam kolejnych spokojnych tygodni ciąży i żeby Nowy Rok był rokiem pełnym pozytywnych doświadczeń i bez zmartwień!
    Wesołych Świąt kochane! :)

Kasiulka90, Karollinax26, Karmelllka90, Wiewióreczka, DorotaAnna, Misiabella, Lolka30, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Wami jeszcze będę, także życzenia ode mnie jutro :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już u rodziców od wczoraj wieczora :)
    Podróż 9 godzinna dala się we znaki trochę bo brzuch twardniał ale już jest ok :) Odezwę się jeszcze dziewczynki ;)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam ciasto , krokiety , kapustę z grzybami i padam na twarz :-P jeszcze tylko obrac ziemniaki na sałatkę i do kolacji na jutro wyprasować koszule i będę leżeć :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zycze nam Wszystkim bysmy spokojnie dociagnely do konca, zwlaszcza Wiewioreczce i innym ktore sa mocniej zaniepokojone. Zycze by ciaza byla dla nas pasmem pozytywnych wrazen choc pewnie bez wzgledu na okolicznosci tak jest, no i zdrowych, dobrze spiacych i jedzacych maluchow, mimo ze te niespiace, zle jedzace i niespokojne tez sa zrodlem radosci i szczescia :), ale zawsze dla mamy latwiej jak jest idealnie :) No i super czasu spedzonego z rodzina teraz na swieta :) Juz nie moge sie doczekac jak zobacze swoja liczna rodzine z banda dzieciakow :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddadcce70f39.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 16:56

Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002, estrella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ