WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gra wtedy kiedy ma czas. Czasami cały dzień nie ma go w domu, wraca coś zje i idzie spać. Więc nie robi tego kosztem snu. Ale jak wraca w normalnych godzinach to 3-4 godziny czasami, czasami 2. W weekend najwięcej. Ale u niego to jest kwestia wolnego czasu, tak lubi go spędzać. Najgorzej jest jak zaczyna coś nowego, wtedy najwięcej wsiaka. Sama wiesz najlepiej czy u Twojego jest to jakiś problem czy nie. Myślę że to nie jest kwestia samego grania ale priorytetów. Jeżeli wiesz ze najpierw odbebni jakieś swoje obowiązki a później siada przed komputerem i nie jest to kosztem Waszego wspólnie spedzanego czasu to raczej to nie jest problem. Każdy z nas ma swoje sposoby na odstresowanie się i miłe spędzenie czasu wolnego.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny orientujecie się co to jest Parathormon? PTH? Norma jest od 18.5-88 a ja mam 10,9.... czekam na wynik powtórzonej wit D3... wit d total na poziomie 27 czyli niewystarczająco... wapń, magnez, sód w normie.. tylko nie wiem co to PTH...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kiwona nie za wcześnie troszkę na krzywą? Chyba od 25 tc powinno się robić, ale jeśli źle mówię rozproszę mnie poprawić
    Między 24 a 28tc. Mi moj dal skierowanie w 22+2 ale wykorzystam je po nowym roku wiec bede miala juz ten 24tc spokojnie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka nie mam pojęcia ale oczywiście sprawdziłam w Googlach :) masz problemy z tarczyca? Bo za produkcję tego hormonu odpowiadają przytarczyce, u Ciebie wychodzi ze masz niedoczynność przytarczyc. I przy tym niedoborze dochodzi też do niedoboru wit D, co by się zgadzało. Ale to tylko internet, kiedy masz wizytę u lekarza?

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77, no co Ty, na szczescie po sie u nas placi, inaczej wydzwanialabym do niej ze ma byc w szpitalu natychmiast he he. A jak tak jej nie bylo, to pomyslalam ze w sumie zaoszczedze ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka nie mam pojęcia ale oczywiście sprawdziłam w Googlach :) masz problemy z tarczyca? Bo za produkcję tego hormonu odpowiadają przytarczyce, u Ciebie wychodzi ze masz niedoczynność przytarczyc. I przy tym niedoborze dochodzi też do niedoboru wit D, co by się zgadzało. Ale to tylko internet, kiedy masz wizytę u lekarza?
    Fasolka miała nadmiar Wit d3

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

własnie dziwne bo TSH, FT3 i FT4 mam w normie :) wit d3 nadmiar.. ponad normę bo mam 100 a jest do 80... powtarzam badanie i czekam na wyniki....ale wit D TOTAL mam poniżej bo od 30 jest ok a mam 27 :) czarna magia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka miała nadmiar Wit d3

d3 nadmiar ale d total już leciutki niedobór... nie ogarniam tych badań :) wizyta u gina jak się uda 02.01 a jak nie to 07.01 a do internisty zapisałam się na 05.01

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz. Tak mi się wydawało, dwa razy czytałam Twoja wypowiedź żeby się upewnić że jednak Cie z kimś pomyliłam. A pomimo tego nie doczytałam że Total a nie 3. Sorki.
    To chyba pozostaje Ci czekać na wizyte :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A widzisz. Tak mi się wydawało, dwa razy czytałam Twoja wypowiedź żeby się upewnić że jednak Cie z kimś pomyliłam. A pomimo tego nie doczytałam że Total a nie 3. Sorki.
    To chyba pozostaje Ci czekać na wizyte :)

CZEKAM :) w sumie sama nic nie wymyślę bo normy są dla ogółu a ciąża rządzi się swoimi prawami :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Niski parathormon, poniżej dolnej granicy normy, tj. poniżej 10 pg/ml, może świadczyć o: niedoczynności przytarczyc czy zatruciu witaminą D." to może to wynik za wysokiego stężenia witaminy d. Normy normami a też ważne są inne wyniki. Czasami nieprawidłowy jeden wynik nie powinien budzić obaw jeżeli cała reszta jest w normie.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    "Niski parathormon, poniżej dolnej granicy normy, tj. poniżej 10 pg/ml, może świadczyć o: niedoczynności przytarczyc czy zatruciu witaminą D." to może to wynik za wysokiego stężenia witaminy d. Normy normami a też ważne są inne wyniki. Czasami nieprawidłowy jeden wynik nie powinien budzić obaw jeżeli cała reszta jest w normie.

ooo dzięki Mycha! czekam na wynik wit D3 bo może to jakiś błąd labo był... no i na wizytę u lekarza.. ja się bardziej martwiłam tą witaminą D3 - czytałam, że wpływa na układ kostny równiez dziecka ale wapń mam w normie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez gracz :( a ja tego nie cierpie, jak juz slysze czolgi to sie mi wlosy jeza...

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z powodu debili ludzi moj " polowy" pies juz od 2 tygodniu przebywa w domu...nawet sie wysikac nie chce wyjsc, nie mowiac juz o jedzenie ktore ma w miskach na polu.....tak bardzo sie boi :(
    idioci strzelaja calymi dniami

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny, ja jeszcze w łóżku hihi. Mąż wrócił rano z pracy zjedliśmy śniadanie i położyłam się z nim na chwilę ale oczywiście też zasnęłam.

Kiwona myślę że spokojnie możesz robić krzywą już.

Fasolka u mnie jak macica się stawia to twardnieje cala, a jak mam twarde z jednej strony i to przez dłuższy czas to jest to mój dzieć, który się tak czasem wypycha ;).

Jeśli chodzi o fajerwerki to u mnie jeden kot się ich boi A drugi nie, ale to raczej takich serii się boi a nie pojedynczych wystrzalow.

Co do gier to mój mąż nie gra. Nie ogląda też sportu. Jego zainteresowania to motoryzacja i astronomia i temu poświęca czas, ale przy dwóch etatach nie ma go zbyt wiele.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fasolka u mnie jak macica się stawia to twardnieje cala, a jak mam twarde z jednej strony i to przez dłuższy czas to jest to mój dzieć, który się tak czasem wypycha ;).

to pewnie Młody :) bo inaczej Go czuję ostatnio więc pewnie zmienił pozycję :) i może jest główką do góry i wali nóżkami po prawym dole brzuszka :)
    w święta mi się śniło, że tak się wiercił, że widziałam nózki z prawej strony brzucha tak, że mogłam je wziąć w dłonie <3

Lolka30, AniaKJ, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ma spanie dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 11:01

Kiwona, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś Marcelina od rana jakoś mniej aktywna i zaczęłam już się nakręcać, ehh :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie dziś Marcelina od rana jakoś mniej aktywna i zaczęłam już się nakręcać, ehh :)

spokojnie Karola.. to nie ten czas, że Maluchy muszą się codziennie odzywać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    moj tez gracz :( a ja tego nie cierpie, jak juz slysze czolgi to sie mi wlosy jeza...

Moj tez gra w czołgi :/ a jednak chyba miesci sie aw granicach normy :p

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ