Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
India gra wtedy kiedy ma czas. Czasami cały dzień nie ma go w domu, wraca coś zje i idzie spać. Więc nie robi tego kosztem snu. Ale jak wraca w normalnych godzinach to 3-4 godziny czasami, czasami 2. W weekend najwięcej. Ale u niego to jest kwestia wolnego czasu, tak lubi go spędzać. Najgorzej jest jak zaczyna coś nowego, wtedy najwięcej wsiaka. Sama wiesz najlepiej czy u Twojego jest to jakiś problem czy nie. Myślę że to nie jest kwestia samego grania ale priorytetów. Jeżeli wiesz ze najpierw odbebni jakieś swoje obowiązki a później siada przed komputerem i nie jest to kosztem Waszego wspólnie spedzanego czasu to raczej to nie jest problem. Każdy z nas ma swoje sposoby na odstresowanie się i miłe spędzenie czasu wolnego.
-
dziewczyny orientujecie się co to jest Parathormon? PTH? Norma jest od 18.5-88 a ja mam 10,9.... czekam na wynik powtórzonej wit D3... wit d total na poziomie 27 czyli niewystarczająco... wapń, magnez, sód w normie.. tylko nie wiem co to PTH...Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:Kiwona nie za wcześnie troszkę na krzywą? Chyba od 25 tc powinno się robić, ale jeśli źle mówię rozproszę mnie poprawić
-
Fasolka nie mam pojęcia ale oczywiście sprawdziłam w Googlach
masz problemy z tarczyca? Bo za produkcję tego hormonu odpowiadają przytarczyce, u Ciebie wychodzi ze masz niedoczynność przytarczyc. I przy tym niedoborze dochodzi też do niedoboru wit D, co by się zgadzało. Ale to tylko internet, kiedy masz wizytę u lekarza?
-
Fasolka77, no co Ty, na szczescie po sie u nas placi, inaczej wydzwanialabym do niej ze ma byc w szpitalu natychmiast he he. A jak tak jej nie bylo, to pomyslalam ze w sumie zaoszczedze
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Fasolka nie mam pojęcia ale oczywiście sprawdziłam w Googlach
masz problemy z tarczyca? Bo za produkcję tego hormonu odpowiadają przytarczyce, u Ciebie wychodzi ze masz niedoczynność przytarczyc. I przy tym niedoborze dochodzi też do niedoboru wit D, co by się zgadzało. Ale to tylko internet, kiedy masz wizytę u lekarza?
-
malutka_mycha wrote:Fasolka nie mam pojęcia ale oczywiście sprawdziłam w Googlach
własnie dziwne bo TSH, FT3 i FT4 mam w normiewit d3 nadmiar.. ponad normę bo mam 100 a jest do 80... powtarzam badanie i czekam na wyniki....ale wit D TOTAL mam poniżej bo od 30 jest ok a mam 27
czarna magia
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:A widzisz. Tak mi się wydawało, dwa razy czytałam Twoja wypowiedź żeby się upewnić że jednak Cie z kimś pomyliłam. A pomimo tego nie doczytałam że Total a nie 3. Sorki.
To chyba pozostaje Ci czekać na wizyte
CZEKAMw sumie sama nic nie wymyślę bo normy są dla ogółu a ciąża rządzi się swoimi prawami
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
"Niski parathormon, poniżej dolnej granicy normy, tj. poniżej 10 pg/ml, może świadczyć o: niedoczynności przytarczyc czy zatruciu witaminą D." to może to wynik za wysokiego stężenia witaminy d. Normy normami a też ważne są inne wyniki. Czasami nieprawidłowy jeden wynik nie powinien budzić obaw jeżeli cała reszta jest w normie.
-
malutka_mycha wrote:"Niski parathormon, poniżej dolnej granicy normy, tj. poniżej 10 pg/ml, może świadczyć o: niedoczynności przytarczyc czy zatruciu witaminą D." to może to wynik za wysokiego stężenia witaminy d. Normy normami a też ważne są inne wyniki. Czasami nieprawidłowy jeden wynik nie powinien budzić obaw jeżeli cała reszta jest w normie.
ooo dzięki Mycha! czekam na wynik wit D3 bo może to jakiś błąd labo był... no i na wizytę u lekarza.. ja się bardziej martwiłam tą witaminą D3 - czytałam, że wpływa na układ kostny równiez dziecka ale wapń mam w normie
Fasolka77
-
Hej hej dziewczyny, ja jeszcze w łóżku hihi. Mąż wrócił rano z pracy zjedliśmy śniadanie i położyłam się z nim na chwilę ale oczywiście też zasnęłam.
Kiwona myślę że spokojnie możesz robić krzywą już.
Fasolka u mnie jak macica się stawia to twardnieje cala, a jak mam twarde z jednej strony i to przez dłuższy czas to jest to mój dzieć, który się tak czasem wypycha.
Jeśli chodzi o fajerwerki to u mnie jeden kot się ich boi A drugi nie, ale to raczej takich serii się boi a nie pojedynczych wystrzalow.
Co do gier to mój mąż nie gra. Nie ogląda też sportu. Jego zainteresowania to motoryzacja i astronomia i temu poświęca czas, ale przy dwóch etatach nie ma go zbyt wiele.martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Fasolka u mnie jak macica się stawia to twardnieje cala, a jak mam twarde z jednej strony i to przez dłuższy czas to jest to mój dzieć, który się tak czasem wypycha.
to pewnie Młodybo inaczej Go czuję ostatnio więc pewnie zmienił pozycję
i może jest główką do góry i wali nóżkami po prawym dole brzuszka
w święta mi się śniło, że tak się wiercił, że widziałam nózki z prawej strony brzucha tak, że mogłam je wziąć w dłonie
Lolka30, AniaKJ, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77