Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:Kochane w czym należy prać rzeczy dla Maluszka?
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
A płynu do płukania używaliście ? Słyszałam że nie powinno się używać albo ustawiać na dwa płukania. Jak Wy robiłyście dziewczyny?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
India, mój gra
różnie, czasem pół godziny, czasem 3 godziny - np.w weekend, gdy jest dużo czasu. Nie przeszkadza mi to, mówi, że w ten sposób się relaksuje. Aha, u też mi zarzuca uzależnienie od telefonu
Wiesz, póki nie zaniedbuje obowiązków, to niech sobie gra
Fasolka, musisz bardziej szczegółowo opisać to twarde coś. Czujesz to tylko wewnątrz, gdy wkładasz luteine? To to nie to. Jeśli czujesz pod ręką na brzuchu z efektem spinania skóry - to stawianie. -
Ja w ogóle mam może głupie pytanie.
Jak układacie ciuszki dla maluszków? Na razie poukładałam jedna kupka body z długim rękawem druga kupka body z krótkim trzecia śpiochy itd... ale mam kilka „kompletów” że body pasują do półśpiochów albo do śpiochów i nie wiem czy układać je razem? Trochę tego mam i boję się, że zapomnę do czego mam komplet. I nie wiem czy ułożyć te komplety razem czy normalnie śpiochy do śpiochów a body do body... chyba dostaje pieluszkiwego zapalenia mózgu bo myśle o tym od trzech dni xD problemy pierwszego świata...martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja w ogóle mam może głupie pytanie.
Jak układacie ciuszki dla maluszków? Na razie poukładałam jedna kupka body z długim rękawem druga kupka body z krótkim trzecia śpiochy itd... ale mam kilka „kompletów” że body pasują do półśpiochów albo do śpiochów i nie wiem czy układać je razem? Trochę tego mam i boję się, że zapomnę do czego mam komplet. I nie wiem czy ułożyć te komplety razem czy normalnie śpiochy do śpiochów a body do body... chyba dostaje pieluszkiwego zapalenia mózgu bo myśle o tym od trzech dni xD problemy pierwszego świata...Ja myślę że na początku możesz sobie te komplety razem ułożyć jedne na drugie a potem szybko ogarniesz co jest do kompletu a potem to już dziecko wyrośnie i nie będzie to miało znaczenia
W ramach ciekawostki, to mój 3 kot ma na imię Andrzej
Karmelka! Halooo!martusiawp, Fasolka77, Lolka30, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja tylko na poczatku pralam w loveli później juz normalnie. Teraz w sumie uzywamy kapsulek do prania. Nasza polska chemia i tak jeat duzo bardziej ubozsza w te wszystkie chemiczne świństwa niz np niemieckie bo sa u nas inne normy dopuszczane.
-
Wiewioreczko, to ja mam to stawianie tak jak opisujesz. Codziennie, ale nie jakoś bardzo często chyba.
Dziewczyny, mierzycie sobie ciśnienie? Mi każdy lekarz mówi żeby mierzyć a mój gin nigdy mi nie mierzy na wizycie tylko pyta czy na mierze... I pytałam go, czy to nie jest tak, że gdyby było nie ok, to bym to jakoś odczuwala. Ale mówi że mogłabym nie czuć nawet. Hmm. Może powinnam mierzyć, co? Ale jak często? Dodam, że ciśnienie mialam zawsze książkowe. -
ja Bartusia ubranka prałam z pół roku. Maciuś ma ciągle jakieś egzemy, więc jego do tej pory pierzemy w dziecięcym, tylko teraz w kapsułkach.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja na początek mam lovele proszek i płyn do płukania. Potem może jakieś dzidziusia, jakieś jelpy, co tam będzie na promo
Ale dość szybko zamierzam przejść na zwykłe proszki, jak przy synu. I delikatny, nie perfumowana płyn do płukania. Chyba, że będzie kłopot z alergia i itd. Ale nie zakładka teraz takiego scenariusza.
-
nick nieaktualnyFasolka77, Kiwona jestem jestem
ale od rana aktywnie dzisiaj
pojechaliśmy o 8:00 na taki plac targowy po świeże warzywa owoce i po drugiej stronie były takie stoiska ciuszkowe kupiłam dwie koszule jedna do porodu w rozmiarze xxl
i serio jest duża wiec jestem spokojna niech brzuszek rośnie a cena - 25 zł!! I kupiłam moim zdaniem śliczna koszule na po porodzie za 40 zł!! Także koszule juz mam do torby 1 do porodu i 3 na później.
Fasolka77 a czy z badań twoich nie wychodzi cos w strone zatrucia witaminą D? Bo tak jakby z tego co wkleiła malutka_mycha wyczytałam. Wysoka witamina D plus niskie to drugie cos. Ale nie wiem jak sie ma do tego total. Ale myśle, ze tu żadna z nas nie pomoże to musi juz lekarz zinterpretować.
Co do petard nasza sie boi dlatego zostaje na wsi u rodzicow tutaj jest cicho, rodzice mieszkają na świętokrzyskich Mazurach hahahamartusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Wiewioreczko, to ja mam to stawianie tak jak opisujesz. Codziennie, ale nie jakoś bardzo często chyba.
Dziewczyny, mierzycie sobie ciśnienie? Mi każdy lekarz mówi żeby mierzyć a mój gin nigdy mi nie mierzy na wizycie tylko pyta czy na mierze... I pytałam go, czy to nie jest tak, że gdyby było nie ok, to bym to jakoś odczuwala. Ale mówi że mogłabym nie czuć nawet. Hmm. Może powinnam mierzyć, co? Ale jak często? Dodam, że ciśnienie mialam zawsze książkowe. -
Mój mąż kilka lat temu założył własną działalność i pracuje "w Internecie"
Dlatego spędza przy kompie kilkanaście godzin dziennie, 7 dni w tygodniu. Połowę czasu pracuje, połowę gra w lola, w pubga i inne crafty
Ja się już przyzwyczaiłam. Udziela się bardzo dużo w domowych obowiązkach, poświęca mi sporo czasu, jest praktycznie na każde zawołanie, a poza tym sporo zarabia na tym swoim pomyśle, dlatego zupełnie nie mam nic przeciwko
Myślę, że faceci potrzebują jakiejś adrenaliny. Jeśli nie mogą jeździć na polowania albo na wyścigi sportowymi samochodami, to grają w gierki. India, jeśli mąż wykonuje swoje obowiązki i Cię nie zaniedbuje, to chyba wszystko z nim okej
Ja uciekam Kochane. Jedziemy na 5 dni do Wisły w gronie 10 znajomychJedna dziewczyna też jest w ciąży, więc będzie sporo tematów do obgadania
Udanego sylwestra! :* Poszalejcie jeszcze trochę póki możecie
Ja zamierzam duuuużo tańczyć!
martusiawp, Kiwona, AniaKJ, Lolka30, malutka_mycha, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Kochane w czym należy prać rzeczy dla Maluszka?
My kupimy na początek jakąś lovelę chyba i będziemy obserwować. Kupiliśmy też nową pralkę (osady wewnątrz są nie do usunięcia i zawsze coś tam się dostanie do ciuszków). Ale zakup pralki nie był podyktowany dzieckiem tylko dziecko stało się wymówką do przekonania męża, że czas najwyższy wymienić naszą 4 letnią babcię
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka moja 2 dni temu miała taki spokojny dzien a nawet noc - ale przeczekalam bez paniki wczoraj dawała tak czadu noc spokojna nie obudziła mnie. A teraz wariuje. Także spokojnie ja mam zakodowane ze od 28 tc mam czuc ruchy regularnie i porządnie liczyć na razie jej daje czas na odpoczynek
martusiawp lubi tę wiadomość