X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w czym należy prać rzeczy dla Maluszka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na aurę za oknem to też mi się odechciewa wszystkiego więc się nie dziwię Marcelinie :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja w loveli będę prac

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w Dzidziusiu chyba prałam.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w loveli lub płatkach mydlanych

martusiawp lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja tylko na poczatku pralam w loveli później juz normalnie. Teraz w sumie uzywamy kapsulek do prania. Nasza polska chemia i tak jeat duzo bardziej ubozsza w te wszystkie chemiczne świństwa niz np niemieckie bo sa u nas inne normy dopuszczane.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płynu do płukania używaliście ? Słyszałam że nie powinno się używać albo ustawiać na dwa płukania. Jak Wy robiłyście dziewczyny?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, mój gra :) różnie, czasem pół godziny, czasem 3 godziny - np.w weekend, gdy jest dużo czasu. Nie przeszkadza mi to, mówi, że w ten sposób się relaksuje. Aha, u też mi zarzuca uzależnienie od telefonu :P Wiesz, póki nie zaniedbuje obowiązków, to niech sobie gra :)

Fasolka, musisz bardziej szczegółowo opisać to twarde coś. Czujesz to tylko wewnątrz, gdy wkładasz luteine? To to nie to. Jeśli czujesz pod ręką na brzuchu z efektem spinania skóry - to stawianie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam może głupie pytanie.

Jak układacie ciuszki dla maluszków? Na razie poukładałam jedna kupka body z długim rękawem druga kupka body z krótkim trzecia śpiochy itd... ale mam kilka „kompletów” że body pasują do półśpiochów albo do śpiochów i nie wiem czy układać je razem? Trochę tego mam i boję się, że zapomnę do czego mam komplet. I nie wiem czy ułożyć te komplety razem czy normalnie śpiochy do śpiochów a body do body... chyba dostaje pieluszkiwego zapalenia mózgu bo myśle o tym od trzech dni xD problemy pierwszego świata...

martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku ubierałam dzieci w body i spodenki, więc po prostu rozmiarami...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja w ogóle mam może głupie pytanie.

Jak układacie ciuszki dla maluszków? Na razie poukładałam jedna kupka body z długim rękawem druga kupka body z krótkim trzecia śpiochy itd... ale mam kilka „kompletów” że body pasują do półśpiochów albo do śpiochów i nie wiem czy układać je razem? Trochę tego mam i boję się, że zapomnę do czego mam komplet. I nie wiem czy ułożyć te komplety razem czy normalnie śpiochy do śpiochów a body do body... chyba dostaje pieluszkiwego zapalenia mózgu bo myśle o tym od trzech dni xD problemy pierwszego świata...
    Hahaha, dokładnie Dorota, problemy pierwszego świata :D Ja myślę że na początku możesz sobie te komplety razem ułożyć jedne na drugie a potem szybko ogarniesz co jest do kompletu a potem to już dziecko wyrośnie i nie będzie to miało znaczenia :D
    W ramach ciekawostki, to mój 3 kot ma na imię Andrzej :D
    Karmelka! Halooo!

martusiawp, Fasolka77, Lolka30, DorotaAnna lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja tylko na poczatku pralam w loveli później juz normalnie. Teraz w sumie uzywamy kapsulek do prania. Nasza polska chemia i tak jeat duzo bardziej ubozsza w te wszystkie chemiczne świństwa niz np niemieckie bo sa u nas inne normy dopuszczane.
    Tzn jak długo?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, to ja mam to stawianie tak jak opisujesz. Codziennie, ale nie jakoś bardzo często chyba.
    Dziewczyny, mierzycie sobie ciśnienie? Mi każdy lekarz mówi żeby mierzyć a mój gin nigdy mi nie mierzy na wizycie tylko pyta czy na mierze... I pytałam go, czy to nie jest tak, że gdyby było nie ok, to bym to jakoś odczuwala. Ale mówi że mogłabym nie czuć nawet. Hmm. Może powinnam mierzyć, co? Ale jak często? Dodam, że ciśnienie mialam zawsze książkowe.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Bartusia ubranka prałam z pół roku. Maciuś ma ciągle jakieś egzemy, więc jego do tej pory pierzemy w dziecięcym, tylko teraz w kapsułkach.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek mam lovele proszek i płyn do płukania. Potem może jakieś dzidziusia, jakieś jelpy, co tam będzie na promo ;) Ale dość szybko zamierzam przejść na zwykłe proszki, jak przy synu. I delikatny, nie perfumowana płyn do płukania. Chyba, że będzie kłopot z alergia i itd. Ale nie zakładka teraz takiego scenariusza.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77, Kiwona jestem jestem :) ale od rana aktywnie dzisiaj ;) pojechaliśmy o 8:00 na taki plac targowy po świeże warzywa owoce i po drugiej stronie były takie stoiska ciuszkowe kupiłam dwie koszule jedna do porodu w rozmiarze xxl :) i serio jest duża wiec jestem spokojna niech brzuszek rośnie a cena - 25 zł!! I kupiłam moim zdaniem śliczna koszule na po porodzie za 40 zł!! Także koszule juz mam do torby 1 do porodu i 3 na później.

Fasolka77 a czy z badań twoich nie wychodzi cos w strone zatrucia witaminą D? Bo tak jakby z tego co wkleiła malutka_mycha wyczytałam. Wysoka witamina D plus niskie to drugie cos. Ale nie wiem jak sie ma do tego total. Ale myśle, ze tu żadna z nas nie pomoże to musi juz lekarz zinterpretować.

Co do petard nasza sie boi dlatego zostaje na wsi u rodzicow tutaj jest cicho, rodzice mieszkają na świętokrzyskich Mazurach hahaha

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Wiewioreczko, to ja mam to stawianie tak jak opisujesz. Codziennie, ale nie jakoś bardzo często chyba.
    Dziewczyny, mierzycie sobie ciśnienie? Mi każdy lekarz mówi żeby mierzyć a mój gin nigdy mi nie mierzy na wizycie tylko pyta czy na mierze... I pytałam go, czy to nie jest tak, że gdyby było nie ok, to bym to jakoś odczuwala. Ale mówi że mogłabym nie czuć nawet. Hmm. Może powinnam mierzyć, co? Ale jak często? Dodam, że ciśnienie mialam zawsze książkowe.
    Mierze sobie w domu i zawsze przed wizyta u ginekologa mierze u położnych. Staram sie raz dziennie minimum, najlepiej 3 razy dziennie ale to przy skokach

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż kilka lat temu założył własną działalność i pracuje "w Internecie" :D Dlatego spędza przy kompie kilkanaście godzin dziennie, 7 dni w tygodniu. Połowę czasu pracuje, połowę gra w lola, w pubga i inne crafty :D Ja się już przyzwyczaiłam. Udziela się bardzo dużo w domowych obowiązkach, poświęca mi sporo czasu, jest praktycznie na każde zawołanie, a poza tym sporo zarabia na tym swoim pomyśle, dlatego zupełnie nie mam nic przeciwko :) Myślę, że faceci potrzebują jakiejś adrenaliny. Jeśli nie mogą jeździć na polowania albo na wyścigi sportowymi samochodami, to grają w gierki. India, jeśli mąż wykonuje swoje obowiązki i Cię nie zaniedbuje, to chyba wszystko z nim okej :D

Ja uciekam Kochane. Jedziemy na 5 dni do Wisły w gronie 10 znajomych :) Jedna dziewczyna też jest w ciąży, więc będzie sporo tematów do obgadania :D Udanego sylwestra! :* Poszalejcie jeszcze trochę póki możecie :D Ja zamierzam duuuużo tańczyć! <3

martusiawp, Kiwona, AniaKJ, Lolka30, malutka_mycha, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mi wszyscy mówią, którzy już mają któreś z kolei dziecko, że normalnie w tym w czym pierzesz swoje :)

My kupimy na początek jakąś lovelę chyba i będziemy obserwować. Kupiliśmy też nową pralkę (osady wewnątrz są nie do usunięcia i zawsze coś tam się dostanie do ciuszków). Ale zakup pralki nie był podyktowany dzieckiem tylko dziecko stało się wymówką do przekonania męża, że czas najwyższy wymienić naszą 4 letnią babcię :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka moja 2 dni temu miała taki spokojny dzien a nawet noc - ale przeczekalam bez paniki wczoraj dawała tak czadu noc spokojna nie obudziła mnie. A teraz wariuje. Także spokojnie ja mam zakodowane ze od 28 tc mam czuc ruchy regularnie i porządnie liczyć na razie jej daje czas na odpoczynek :)

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ